25. kolo
09.03.2024 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Borussia vlétla do zápasu díky svým ostrým křídlům. Výhru neohrozil ani kiks Sabitzera

Hráči Borussie Dortmund si ve 25. kole německé Bundesligy poradili s Werderem Brémy 2:1. K vítězství hosty nasměrovaly trefy Donyella Malena a Jadona Sancha z prvního poločasu. Další průběh zápasu výrazně ovlivnila červená karta pro Marcela Sabitzera, kvůli které hosté sáhli do druhé půle po defenzivnější taktice, která BVB dovedla k výhře navzdory snížení ze 70. minuty. Brankář Jiří Pavlenka v bráně domácích opět chyběl, naposledy se v bundesligovém klání představil na začátku října.

Předešlý ligový duel ukázal Borussii několik pozitiv. Jednim z nich byl Alexander Meyer, jenž dokázal nahradit zraněnou brankářskou jedničku. Kvalitní hrou se prezentoval také Karim Adeyemi, který se po zranění vrátil do základní sestavy náramným vítězným gólem. O další body se chtěli černožlutí pokusit v Brémách, kam se poprvé v dresu BVB přijel podívat odchovanec Werderu a nejlepší střelec loňské sezony Bundesligy Niklas Füllkrug.

Do sestavy černožlutých se i přes výborný výkon Meyera v minulém kole vrátila klubová jednička Gregor Kobel. Jako první švýcarského gólmana otestoval Marvin Ducksch, jeho lob však mířil přímo doprostřed brány. První gól ale padl do brány Michaela Zetterera. Nejprve sice vyrazil střelu Juliana Brandta, na akrobatickou dorážku Malena, jenž mu prošla mezi nohama, už neměl nárok. Namlsaným útočníkům Borussie ale pouze jeden gól nestačil. Sancho v 38. minutě famózně přešel přes stopera Juliana Malatiniho a zblízka překonal domácího brankáře. Jedinou kaňkou na jinak skvělém poločasu Dortmundu byla červená karta pro Sabitzera po ošklivém faulu na jednoho z protihráčů.

Druhé dějství, jenž hosté odehráli ve formaci s pěti obránci, se neslo ve znamení pevné defenzivy. Střídající Mats Hummels zpevnil obrannou linii a pomohl kolegům eliminovat hrotové útočníky domácích. I tak se ale v 70. minutě přímo před Kobelem objevil Justin Njinmah, který se po Duckschově přihrávce nemýlil a vykřesal Brémám jiskřičku naděje. Vybojovat remízový bod měl možnost Mitchell Weiser, jenž se dostal k odraženému balonu po standardní situaci, jeho pokus však zblokoval jeden z domácích obránců.

Borussia si tak z vyhroceného utkání v Brémách odvezla tři body. Další zápas Werder čeká 16. března proti Unionu, Dortmund o den později vyzve Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele