27. kolo
30.03.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lovro Majer (© AFP)

Bleskově využitá přesilovka nad Brémami přiblížila Wolfsburg klidnému středu

Wolfsburg zvítězil ve 27. kole Bundesligy na půdě Brém 2:0. Krátce po udělení červené karty Anthonymu Jungovi vstřelil už svůj třetí gól v sezoně, později taktéž vyloučený, stoper Maxence Lacroix. Po změně stran měli Vlci spoustu příležitostí na pojištění vítězství, které zajistil chorvatský záložník Lovro Majer. Václav Černý ani Jiří Pavlenka se na hřiště vůbec nepodívali a proseděli celých 90 minut na lavičce náhradníků.

Výkony i výsledky Wolfsburgu byly v posledních měsících tak špatné, že vedení došla trpělivost a propuštěn byl trenér Niko Kovač. Chorvatského lodivoda nahradil u kormidla Ralph Hasenhüttl, jenž v minulosti vedl například anglický Southampton. Jeho první úkol byl jednoznačný - prolomit mizernou sérii 11 ligových duelů v řadě bez vítězství. To však nechtěly dopustit Brémy, které rovněž neoplývaly ideální formou, když třikrát po sobě prohrály.

Velmi blízko k otevření skóre měl po rohovém kopu Kevin Behrens, jehož hlavička nakonec pouze orazítkovala břevno. O chvíli později zakončoval kapitán Vlků Maximilian Arnold zpoza vápna, nicméně jeho střela mířila pouze doprostřed brány. Ke gólu nebylo daleko ani na druhé straně po ráně Nicka Woltemadeho. Vytáhlého útočníka ovšem Pavao Pervan fantasticky vychytal. Zelenobílí šli ve 43. minutě do oslabení, když přímou červenou kartu viděl Jung. Početní výhody využil ještě před odchodem do kabin Lacroix, který se po rohovém kopu přízemní střelou levačkou prosadil.

Navýšit vedení mohl krátce po pauze Behrens, z voleje však přestřelil. Hosté stále hrozili z rohových kopů, tentokrát zakončoval Yannick Gerhardt, trefil ovšem pouze jednoho z bránících hráčů. Ojedinělou chybu v rozehrávce Die Wölfe mohl využít Romano Schmid, rakouský šikula ale technickou ránu neumístil mezi tři tyče.

Záhy spálil extrémní tutovku Majer, když trefil z pár metrů pouze brankáře. Hasenhüttlovy svěřence nicméně hrdina z první půle Lacroix vystavil nepříjemné situaci. Po úderu loktem totiž také viděl červenou kartu, a síly na obou stranách se tak vyrovnaly. Chorvat Majer nakonec pojistku přidal v poslední 10minutovce, jenž tentokrát v souboji jeden na jednoho s Pervanem uspěl díky efektnímu lobu.

Premiéra pod novým trenérem tak Wolfsburgu přinesla kýžené tři body. Na vítězství se pokusí navázat 7. dubna v dalším ligovém zápase proti Gladbachu. Brémy vyzvou o dva dny dříve Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele