Admira po kontroverzní penaltě navrhla nový zápas, České Budějovice souhlasí

23.08.2023, 12:35, aktualizováno 23.08.2023, 14:17
Aktuality

Admira Praha navrhla znovu sehrát domácí třetiligový zápas s rezervou Českých Budějovic (2:1), který poznamenala kontroverzní penalta nařízená hlavním rozhodčím Michalem Patákem. V prohlášení pro média to oznámil předseda klubu Josef Přitasil. Pražský celek nabídl anulování výsledku a nový termín 30. srpna od 17:00. Jihočeši uvedli, že s návrhem souhlasí, rozhodnout ale musí vedení soutěže.

"Vzhledem ke známým okolnostem utkání FK Admira Praha - České Budějovice B a v zájmu regulérnosti soutěže navrhuje FK Admira Praha anulování výsledku a sehrání nového utkání. Samozřejmě po dohodě s SK Dynamo České Budějovice a řídícím orgánem soutěže," napsal Přitasil.

"SK Dynamo České Budějovice souhlasí s návrhem Admiry Praha na opakování utkání, jehož výsledek byl hrubým způsobem ovlivněn ze strany rozhodčího Michala Patáka. Dynamo v zájmu regulérnosti soutěže a v zájmu klubu souhlasí s návrhem na anulování výsledku a sehrání nového utkání a v celé záležitosti se podrobí rozhodnutí orgánů Fotbalové asociace České republiky," uvedl českobudějovický klub na webu.

Kontroverzní situace nastala na konci první půle nedělního utkání skupiny A České fotbalové ligy. Českobudějovický Jakub Pařízek očividně čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého, k překvapení všech aktérů ale Paták odpískal pokutový kop. Z něho v 10. minutě nastavení Miroslav Horák zvýšil na 2:0. Avizovány přitom byly jen tři nastavené minuty.

Záběry sporného momentu se objevily na sociálních sítích a následně zareagovala i Fotbalová asociace ČR. V úterní tiskové zprávě uvedla, že chystá trestní oznámení na neznámého pachatele, její předseda Petr Fousek podá podnět k etické komisi a případem se také bude zabývat na nejbližším zasedání výkonný výbor. Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy Patáka vyřadila z listiny pro amatérské soutěže.

Sázková kancelář Fortuna, která je titulárním partnerem soutěže, FAČR sdělila, že zaznamenala nezvyklé množství podezřelých sázek na utkání. Společnost bude informovat ministerstvo financí a chystá trestní oznámení.

Sedmačtyřicetiletý Paták během 13 sezon v první lize odpískal jako hlavní rozhodčí 185 zápasů a na mistrovství Evropy 2016 ve Francii působil jako brankový sudí. V červenci téhož roku ho komise rozhodčích pod vedením Poláka Michala Listkiewicze kvůli několika kontroverzním rozhodnutím vyřadila z listiny pro profesionální soutěže. Poté nastoupil do Příbrami jako sportovní ředitel.

Autor: ČTK

Komentáře (70)

Přidat komentář
Alons0

No výborně. A teď je na řadě Sparta s anulováním konce loňské sezóny.

Reagovat
Hasan Šáš

A Plzeň všechny tituly své historie.

Reagovat
Remt

Posledních jejich 8-10 zápasů by si zasloužilo

Reagovat
Jolly Roger

Reagovat
ZJEV

Teď, po tom co vše vyšlo najevo, dělají machry. Měli kopnout penaltu do prdele, odmítnout kopat nebo hrát.

Reagovat
nani92

keby nebolo video, tak o niečom takom nie je ani reč

Reagovat
kilobyte

Takže se buď měli nechat vyloučit a nebo dostat pokutu a kontumaci?

Reagovat
ZJEV

Jestli s tím vyloučením narážíš na to, že mu měl rozhodčí vyhrožovat, že ho vyloučí, když schválně nedá, tak je to k smíchu. Za prvé nevíme jestli je to pravda a za druhé pokud jo, za co by ho jako vyloučil? To hraje poprvé fotbal nebo co? Naopak měl ukázat koule, aby se ten had musel ještě více kroutit. Pochybuji, že by ho vyloučil. Pokud ano byla by to ještě větší ostuda pro rozhodčího a hráč by byl za hrdinu.

Ohledně kontumace může být, ale nevěřím tomu, že by je v tom po takovém gestu fair play nechali protihráči samy. Opět by se to následně řešilo a nakonec by to po tlaku veřejnosti dopadlo stejně - ban rozhodčího a nový zápas. S tím rozdílem, že by nevydělala sázkařská mafie.

Takhle to na mě působí, že si v Admiře teď dodatečně chcou nahrát PR body.

Reagovat
Greny

Za co by ho vyloučil ? za kecy ? Hraješ fotbal prvním rokem? Když piskne takovou penaltu tak nějaká červená není problém

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Právě že nehraje fotbal poprvé a tak ví, že když rozhodčí bude chtít, tak ho vyloučí. Třeba jednu žlutou za nesportovní chování a druhou za kecy a je to.

Kontumace nezáleží na protihráčích ale svazu. A kdyby Budějovice neměli záznam, tak by to svaz nerozmazával a nechal by to vyšumět. Maximálně by jim snížili pokutu.

Reagovat
ZJEV

Pro oba:

Řešilo se, že by to kopl schválně vedle, nějakou žlutou za kecy a nesportovní chování si tam přidáváte vy. Navíc, jak jsem psal, o to směšnější by to bylo.

Ano kontumace záleží na svazu, ale tak i delegát tam psal nějaké poznámky k rozhodčímu a pokud by se mančafty spojili, tak by to asi jen tak nenechali vyšumět a zkontumovat že.

Reagovat
kilobyte

A co jako že by to bylo směšnější? Myslíš, že by to rozhodčímu vadilo?

Nebýt toho videa, které Budějovice sami natočili, tak by asi měli smůlu. Delegát by to v klidu pokryl, maximálně by napsal nějaké malé chyby a jelo by se dál.

Už jsi viděl, že by svaz nechal opakovat zápas?

Reagovat
ZJEV

Hele nebudu se tady dohadovat, co by jak bylo. Jestli je pro tebe správné řešení sklopit hlavu, dát penaltu, nechat vydělat mafii a dělat že nic. A pak když vše vyjde najevo a je de facto po všem, tak dělat ramena, že klidně přistoupíš na opakování zápasu v rámci fair play apod. Tak ok. Potom se ale nic nezmění.

A omlouvat se, tím, že jsem se chtěl zachovat "správně", ale rozhodčí mi pohrozil, že když ji nedám, tak mě vyloučí je úplně směšné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, tady je zas morálních hrdinů ... Třeba trenér Peřina říkal, že to z lavičky nebylo pořádně vidět, podobně na tom mohli být i hráči z pole, natož obránce Horák, který ji kopal. Je to pořád soutěžní utkání, zápas ČFL, něco takového nečekáž a pokud nevíš, která bije, tak tu penaltu normálně proměníš, opravdu v takové chvíli nepřemýšlíš, kdo má jak vsazeno a jestli si někdo vydělá u asijské sázkovky.

Reagovat
mistr129

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Reagovat
bobis21

Ptal ses "za co by ho jako vyloučil?"

Když ho bude chtít vyloučit, tak ho vyloučí. A do zápisu si pak napíše co chce a nikdo mu nedokáže, že to není pravda. Třeba právě že mu nadával. To z té kamery nerozeznáš, takže mu to nemůžeš popřít.

Reagovat
ZJEV

Ok to beru. Je fakt, že potom co si vymyslel penaltu, by si mohl vymyslet i tohle. Ale pořád platí, že by byl ještě za většího hrdinu, a pokud Admira tak ctí fair play, tak by mu to ani nemohli mít nikdo za zlé.

Reagovat
Man__United

By se kopalo furt dokola kvůli tomu že brankář nestal na čáře

Reagovat
inferno08

Hele ten první by to zakopnul, rozhodčí by nechal penaltu opakovat, protože brankář nestál na čáře, nebo obránce vběhl předčasně do vápna, takže penalta by se opakovala a Paták by tomu exekutorovi řekl, že pokud jí znova nedá, tak na něj naběhne čínská mafie a rozřeže ho...

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Greny

No jakože takhle... Ja bych nechtěl být ten po kom pak půjdou, že jsem někde ve třetí lize schválně nedal penaltu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Lemond Laws

To se tady snažím naznačit celou dobu..

Reagovat
ZJEV

Kde to žijete? Jak by po něm šli? Maximálně by šli po těch s kterými byli domluvení. A vyhrožovat s rozřezáním to už se moc díváte na filmy.

Reagovat
Lemond Laws

Jak? Úplně normálně by si ho našli.. Řekli něco ve stylu: Tys neslyšel toho rozhodčího, co ti před tou penaltou říkali?

A pak ho můžou mrdnout do kolena a na rok ses v hajzlu..

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ZJEV

Jo protože penalta je jistota gólu a každá se vždy promění. Vyčinili by tomu rozhodčímu a dalším s kterýma byli domluveni, že to neohlídali lépe a jelo by se dál. Určitě by na sebe takhle neupozorňovali.

Reagovat
VersaceChain

jako sorry, ale hlavy a kolena se rozbijej i za mnohe mensi veci, nez treba prohrane statisice v sazkach

tim nerikam, ze by se to nutne stalo, ale me by to treba hned napadlo a penaltu bych urcite nezakopaval schvalne z tohohle duvodu...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Heisenberg

Krásná akce k připomínce 21. srpna, díky všem zúčastněným!

Admira dál zůstává s touto krajinou...

Reagovat
Stannis Baratheon

Doufám že to Patákem neskončí. Očividně byl on jen prodloužená paže někoho jiného. Ta "nefungující" povinná kamera snímající každý zápas od KP výš, ta to jen potvrzuje.

Reagovat
Greny

Jaka zase nefungující povinná kamera

Reagovat
Stannis Baratheon

Povinnost:

Záznam utkání, jehož specifikace je v Rozpisu soutěží SKFS 2022/2023, musí domácí klub nahrát do 48 hodin od skončení zápasu na tento Cloud SKFS. Tato podmínka platí pro všechny domácí kluby bez ohledu na to, jakým stylem budou utkání natáčet.

Reagovat
Greny

Vždyť oni ten záznam mají, jen to nejelo zive

Reagovat
Stannis Baratheon

S pravdou na mě nechoď

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
kilobyte

Je otázka, kdyby Budějovice neměli ten záznam, tak jestli by se ten oficiální neztratil.

Reagovat
Tevezinho

Taky myslím

Reagovat
Coutinho10

počkat, tak to rip sázkařská mafie, pokud to bude anulovaný, zápas se odehraje znova, tak vyhraný prachy budou sázkovky požadovat zpět

Reagovat
hornito

a proto se nic znovu hrát nebude

Reagovat
Coutinho10

no, uvidíme, jak má ta sázkařská mafie silný prsty

Reagovat
Greny

Tezko

Reagovat
Coutinho10

jak těžko...pochybuju, že pokud sázkovky na tomto mají ztrátu a dozvědí se, že ofiko zápas byl anulovaný, tak to budou i oni anulovat....řídí se ofiko rozhodnutím jako u jiných sázek, to samí střelci apod., kde můžu i z vlastní zkušenosti posuzovat, že to tak funguje...např. je původně připsaný gól jednomu hráči, máš výhru, po nějakým čase se to ofiko opraví v těch záznamech a oni ti tu výhru seberou....toto je to samí

Reagovat
Greny

Jo jenže v herním plánu mají že když je zápas ukončen a následně třeba kontumovan platí výsledek původně dosažený na hřišti pokud byla dodržena herní doba (zápas byl dohran)

Reagovat
Coutinho10

tak jestli něco takovýho máš k dispozici, tak si to rád přečtu

Reagovat
Greny

Stáhni si na tipsportu herní plán a strana 25 dole

Oficiální vysledek bod dva

Reagovat
Coutinho10

ok, máš pravdu

Pokud je Událost s předem stanovenou hrací dobou nebo s jiným předem

stanoveným kritériem řádně ukončena a poté je kontumována, platí konečný výsledek

dosažený na hřišti, nikoliv výsledek kontumovaný.

Reagovat
St. Pauli

Ale tohle neni Fantasy.

Byl tiket oznaceny za vyherni? Byl. Neslo o zjevnou chybu sazkovky? Neslo. Byla vyplacena vyhra? Byla.

To, ze se ted zapas mozna analuje, znamena, ze uz mozna nikomu nic dal od momentu zneplatneni nevyplati, ovsem zpetne je to prece nevymahatelny. To bys jinak musel mit u kazde vyhry povinny depozit, kdyby se nahodou neco u te dane prilezitosti vyhledove menilo.

Reagovat
Koba

Přesně tak.

Reagovat
Coutinho10

otázka, jaká je max. hranice toho vymáhání, myslím časová, jestli třeba to není do 24 hodin nebo tak, ale pokud stanovená není, tak mně by to nepřekvapilo

pokud by si ten sázkař už výhru vybral, tak to bude mít na účtě v mínusu, ale jak to pokračuje dál, pokud by u nich už nic nikdy nevsázel, tak by se to asi muselo řešit, nicméně pokud tam ta časová hranice je, tak možná jim to projde

Reagovat
vladino10

Jednoducha otázka - keď si podám tiket na pobočke a tam vyberiem aj výhru, ako vôbec zistia, že som to ja?

Reagovat
Coutinho10

dobrej dotaz....to bys musel vybrat fakt pár minut či hodin před tím než oni by to korigovali a pak by asi ani moc nešlo zpětně dohledávat, dopátrat, kdo to byl....já to bral z pohledu toho, když má člověk tu registraci u sázkovky....v tomto případě u tý pobočky by bez nějakýho kamerovýho záznamu asi byli bez šance

Reagovat
vladino10

Aj s kamerovým záznamom by boli bez šance...

Reagovat
vladino10

+ z obchodného hľadiska je pre klienta maximálne nepríjemný zážitok ak po ňom bude chcieť niekto peniaze, ktoré už raz vyhral. A k tomuto žiadna firma čo nie je na dne nepristúpi aj keby ju to stojí peniaze.

Reagovat
Coutinho10

jako je, já třeba zažil, jak jsem v tomto článku v jednom z komentů psal, že jsem měl vsazeno na nějakýho střelce, připsali mi výhru, ale pár hodin později už jsem jí měl smazanou, protože to bylo vyhodnocený jinak (byla tam od někoho teč a byl to tedy gól jinýho hráče či posouzeno jako vlastňák) a příjemný to není no

toto je pravidlově jiný případ, což jsem si nejdřív nemyslel, ale je to tak a určitě to ti sázející měli nastudováno, že ikdyby se to nějak anulovalo ten výsledek, že o prachy nepřijdou, takže v tomto případě se můžou radovat

Reagovat
Coutinho10

tak máš pravdu, stejně jako Greny viz

Pokud je Událost s předem stanovenou hrací dobou nebo s jiným předem

stanoveným kritériem řádně ukončena a poté je kontumována, platí konečný výsledek

dosažený na hřišti, nikoliv výsledek kontumovaný.

Reagovat
Frank Lampard 8

To snad není pravda... Ale že mě to vůbec překvapuje. Je vidět, že měl připravené různé scénáře...

Reagovat
kilobyte

Tak tohle je klasika, že když jim něco hrozí, tak vystoupí ze asociace, aby na ně nemohli.

Reagovat
KoryVCF

Tak tohle to smrdí celá asociace.

Reagovat
Greny

Každopádně ten zápas se hrát znovu nebude a nemůže.. nebo aspoň si to myslím já že by to byl ještě větší pruser než to co udělal Patak

Reagovat
VersaceChain

ale teda fakt se mi nechce verit, ze by byli tak debilni aby to sazeli na fortune

Reagovat
pingla

tak snad ten druhý zápas bude pískat Ardeleanu, Jech nebo Pilný, ať je to férové!

Reagovat
Kincl

Věří nebo přípouští někdo verzi, že prostě kdyby ten gol nepadl tak by ho třeba někde zmlátil někdo nebo mu udělal něco víc?

Reagovat
Pithivier

Zalezi na narodnosti tech, co si vsadili..

Reagovat
noustres

Za mě kontroverzní článek.

Reagovat
Witcher

Ale tady jde celou dobu o ty sázky a peníze.Tyhle prdel matche zajímaj tak ty místní lumíky co to hrajou.Je k nevíře ,že je možný na tohle sázet když nedáme dohromady kloudny rozhodčí ani v 1 lize

Reagovat
ratusek

Tak Sport už dělá machra, že o všem věděl. Ale žádné kroky nepodnikl a samozřejmě článek v premium

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele