Předseda FAČR Fousek odsoudil skandální verdikt rozhodčího Patáka ve třetí lize

21.08.2023, 17:50
Aktuality
Petr Fousek (© twitter.com/FACR_Asociace)

Předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Petr Fousek odsoudil v prohlášení na sociální síti X, dříve twitter, skandální verdikt rozhodčího Michala Patáka v nedělním třetiligovém utkání ČFL mezi pražskou Admirou a B-týmem Českých Budějovic (2:1). Někdejší prvoligový sudí odpískal v nastavení úvodního dějství pro domácí penaltu po údajném faulu. Fousek očekává, že komise rozhodčích, zabývající se třetí ligou, z toho vyvodí nekompromisní závěry. Komise zasedne v úterý večer.

Ze záznamu, který koluje na sociálních sítích, je patrné, že českobudějovický Jakub Pařízek ve vápně čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého. K překvapení všech aktérů následně Paták odpískal pokutový kop, z něhož Miroslav Horák zvýšil na 2:0.

"V souvislosti s tímto konkrétním videem a zápasem mě z fotbalového prostředí oprávněně kontaktovala spousta lidí. To, co jsem viděl, je naprosto nepřijatelné. Z úsilí o důvěryhodnost fotbalu, o kterou dva roky bojujeme, v žádném případě neslevíme. Třetí liga (ČFL) spadá do kompetence řídící komise pro Čechy a její komise rozhodčích, ale jednoznačně očekávám, že tyto komise vyvodí v tomto případě nekompromisní závěry," uvedl Fousek.

K situaci vydala prohlášení na svém webu také Admira. "Fotbalový klub FK Admira Praha vyjadřuje politování a současně se distancuje od sledu událostí v závěru prvního poločasu utkání 3. kola ČFL. Kontroverzní rozhodnutí o nařízení pokutového kopu a především nastavení času nad rámec základní hrací doby prvního poločasu považujeme za velmi nešťastné. Tato mediálně velmi šířená událost neprávem znehodnocuje výkon našeho mužstva v utkání a především nezaslouženě vrhá velmi špatné světlo na klub FK Admira Praha jako takový," uvedl klub z Kobylis.

Sedmačtyřicetiletý Paták během 13 sezon v první lize odpískal jako hlavní sudí 185 zápasů a na mistrovství Evropy 2016 ve Francii působil jako brankový sudí. V červenci téhož roku ho komise rozhodčích pod vedením Poláka Michala Listkiewicze kvůli několika kontroverzním rozhodnutím vyřadila z listiny pro první a druhou ligu. Následně nastoupil do Příbrami jako sportovní ředitel.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
St. Pauli

To musi byt tak prazdny individuum. Vsevypovidajici byla ta reakce na novinare, ktery to po nem chtel deni okomentovat. "Byl jsi na tom zapase? Ne? Tak co chces resit?" To, ze je rok 2023 a vse je online si Patak uvedomoval asi jen do chvile, kdy dostaval noticky.

Reagovat
doocetung

no pochybuju ze je tak blbej a nevedel ze to je online , proste se hezky napakoval a pocital i s tim ze uz si asi nezapiska. vsak on uz mu nekdo kdo se napakoval taky , nejake to mistecko nejakehi sportovniho reditele opet nekde zaridi

Reagovat
thewall

Online to údajně neběželo - to si zařídili předem. Ale byla tam neplánovaně jiná kamera, snad ji měli budějovičtí.

Reagovat
Vinci

No napakoval. Tihle magoři jsou schopni to udělat klidně za 5k

Reagovat
Konspirator

Max 10

Reagovat
Lemond Laws

Povinný online přenos ze zápasu z technických důvodů nefungoval....

Reagovat
off-olda

Už tomu zmrdovi dejde doživotní zákaz se na stadion byť jen přiblížit.

Ten frajer nemůže pískat ani odjezdy vlaků. Snad si nejde vsadit na zpoždění vlaků, jinak by to rozjel i tam.

Reagovat
oli9

Reagovat
Dortmunder

Neblázni, takú zodpovednú prácu by si dal takému zmrdovi?

Reagovat
St. Pauli

A kdyz si stezoval trener rezervy Budejc a chtel vysvetleni, Patak mu lakonicky odvetil, at se stara o acko, ze hraje bidu. Za tuhle aroganci pochcat ksicht radioaktivni moci.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ja se divim, ze to prezil bez ujmy. I vzhledem k te historii, co za sebou tenhle ksindl ma, vsak je to znama firma.

Reagovat
mistr129

Reagovat
doocetung

nekde psali ze uz zjistili ze ve 45. minute podezrele hodne sazek na dalsi gol v polo to mel celkem tezky ukol ale zvládl to bravurně

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Penalta byla narizena v 45+8, pricemz se nastavovaly pouze tri minuty.

Na twitteru byly nejaky informace o tom, ze v nektere ze sazovek byly prijaty neobvykle velke sazky na over 1,5 prvni polocas.

Rekl bych, ze komise rozhodcich by mela bejt jen formalita, a tohle by hlavne mela resit policie.

Reagovat
doocetung

a jak mu to asi dokazou jestli neni tak blbej a nevsadila mu to tam live manželka ? myslim policie , komise rozhodcich predpokladam zadne jine dukazy nez video nepotrebuje

Reagovat
srandamač

Přitom Budějovicím v první půli neuznali dva góly kvůli ofsajdu. Asi přišli moc brzo.

Reagovat
doocetung

vsázelo se az ve 45.minute

Reagovat
Salfovic

Asistenti v tom nejeli

Reagovat
St. Pauli

Nepodlozena domnenka, ale pokud padne jen jeden gol, tak se na over 1,5 vypise vyssi kurz, nez kdyz je to prestrelka.

Reagovat
Lemond Laws

Nepodložená informace, ale měl mít nasypáno jenom na 2 goly Admiry, ne celkem v zápase..

Reagovat
srandamač

to by souhlasilo.

Reagovat
Kixi Syhimour

By mohl pískat v PL...

Reagovat
srandamač

Dokud budou pískat takový ksindly, tak se reputace rozhodčích nikdy nezlepší. Ať mi někdo neříká, že je málo sudích. I kdyby to pískal trávníkář, tak by to bylo lepší.

Reagovat
Salfovic

je málo sudích.

Reagovat
Lemond Laws

Už to není tak hrozné, rozhodčích je docela dost. A zvlášť na 3.ligu....

Reagovat
Salfovic

Ty vole, co se do toho serou.

Reagovat
Zdechlina

Jasná soft penalta...

Reagovat
Salfovic

Kontakt tam byl.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Vždyť byla jasná a ty ofsajdy taky...

Reagovat
kilobyte

Tak to jsem v klidu, když to Fousek odsoudil. Hned to bude lepší.

Kdyby tam nebylo video, tak to Fousek neřeší.

Reagovat
Jan Horáček

Zajímavé je také to prohlášení Admiry, že tato událost vrhá nezaslouženě špatné světlo na klub. Proč tedy jejich hráč neřekl rozhodčímu, že faulován nebyl? Nebo mu to řekl a rozhodčí přesto na penaltě trval?

Reagovat
oli9

Nebo penaltu kopnout na truc do autu

Reagovat
delfin

Njn, kdyby to kopl do autu, nemelo by to treba takovou publicitu a ted bychom o tom nediskutovali.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

To by sudí penaltu nechával opakovat dokud ji nedají, jak už někdo poznamenal v jiném článku

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

>>Podle informací Sport.cz naznačil „faulovaný" domácí hráč sudímu, že sám penaltu zahraje a pošle míč mimo branku. Arbitr ale údajně odvětil, že pokud to udělá, zápas nedohraje, protože uvidí červenou kartu. Míč si tedy vzal domácí obránce Horák a dal gól.<<

Reagovat
oli9

Ten už si nesmí v životě zapiskat ani plnit žádnou funkci ve fotbale

Reagovat
Lemond Laws

To myslím, že pro něj není absolutně žádný trest a i s tím počítal. Že udělá poslední velký lup Tohle by měla řešit hlavně policie..

Reagovat
Sosi

Faul a penaltu neresim, uprimne takovych sracek je pisknutych x i v prvni lize... ale to, jak si Fousek prihriva polivcicku na medialne zajimave kauze me sere... po dvou letech vylezl z kanalu a hraje si na hrdinu. Co ale delal predchozi roky? Jen leze funkcionarum uefa a fifa do prdele, o nas fotbal se nezajima. A ted najednou prekvapeny a odsuzuje to. To je jak Pelta a jeho "jsem zdrcen"

Reagovat
ratusek

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Fodbalysta

To, že si teď přihřívá polívčičku je věc druhá. V první řadě mě zajímá, jak se ku.va stane, že tenhle ksindl vůbec ještě může figurovat na listině rozhodčích v civilizované zemi.

Reagovat
Greny

Předseda taky neudělal nic za těch x let měl by letět s nim

Reagovat
Fodbalysta

Až vám přijde zase další sponzor říct, že vám do toho bordelu žádné peníze nedá, tak se nedivte. Tohle jsou přesně ty důvody, za který si jako předseda můžete sám. Je to primárně vaše zodpovědnost, že tihle zmetci se vůbec ještě motají kdekoli kolem stadionu v ČR.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele