Paták v akci: Dlouhé nastavení a skandální penalta na Admiře. Bylo to kvůli sázkám?

21.08.2023, 19:05
Aktuality
Rozhodčí s kartami (© AFP)

Desetiminutové nastavení místo avizovaných tří minut a penalta, kterou nikdo nechápe. Takový byl závěr prvního poločasu nedělního zápasu třetího kola ČFL mezi pražskou Admirou a rezervou českobudějovického Dynama. Hlavní roli sehrál dobře známý sudí Michal Paták. Ano, stále píská...

Rozhodčí s kontroverzní pověstí úřadoval stejně jako v nejslavnějších dobách někdejšího místopředsedy svazu Romana Berbra. Šlo v tomto případě o sázkařský podvod? "Na zápase záhadně nefungovala kamera...," divil se v rozhovoru pro Livesport Zprávy trenér Dynama B Dušan Žmolík.

Paták odpískal v nejvyšší české soutěži 13 sezon, navzdory zřejmým chybám a nevídaným excesům. Třeba v roce 2007 nařídil v 90. minutě záchranářského duelu Příbram - Zlín vymyšlenou penaltu ve prospěch domácího týmu. Ve středočeském klubu, který má u fotbalové veřejnosti pochybnou pověst, mimochodem později působil jako sportovní ředitel...

Rozhodčí, přezdívaný "Řezník z Horní Břízy", je přesto s podivem stále aktivní v českém fotbale. Další otazníky o jeho způsobilosti vyvstaly ve zmiňovaném nedělním duelu ČFL. Pod poločasovým výsledkem 2:0 se totiž Paták a jeho asistenti Lukášové Langmajer a Kříž podepsali vrchovatou měrou. "Byly tam dvě divné situace už před penaltou. Jednou šel náš hráč sám na brankáře, podruhé dal dokonce gól. Pokaždé to byl ofsajd," nechápe trenér rezervy Dynama Žmolík.

V roli "obránce" se v popisovaných momentech blýskl jeden z pomezních, který samostatné úniky Libora Bastla zastavil.

V nastavení prvního poločasu se pak ujal kormidla sám Paták. Původně tři avizované minuty trvaly nakonec minut 10 a vše vyvrcholilo penaltovým zákrokem. Tedy alespoň hlavní rozhodčí jej viděl. Na rozdíl od ostatních na stadionu. "Ptal jsem se slušně, protože jsem nevěděl, jestli tam nebyla třeba ruka. Rozhodčí mi řekl, že pískal faul," objasňuje lodivod Jihočechů.

Na jeho výkon si přitom Dynamo dle vlastních slov do penalty stěžovat nemohlo. "Hlavní rozhodčí paradoxně nepískal špatně. Možná dával až hodně přísné žluté karty, jakoby hráči nemohli říct ani dobrý den. Až do penalty jsme si na něj ale nemohli stěžovat, ty dvě situace zastavil pomezní," dodal Žmolík.

S oficiálním vyjádřením přišla během pondělí také Admira. "Kontroverzní rozhodnutí o nařízení pokutového kopu a především nastavení času nad rámec základní hrací doby 1. poločasu považujeme za velmi nešťastné. Tato velmi šířená událost neprávem znehodnocuje výkon našeho mužstva v utkání a především nezaslouženě vrhá velmi špatné světlo na klub FK Admira Praha jako takový," uvedl v oficiálním prohlášení pražský celek, jehož hráč Radek Šiler pokutový kop proměnil.

Sázkařský podvod?

Zástupce Dynama nepříjemně překvapilo, že si po zápase nemohli prohlédnout kamerový záznam, který podle předpisů soutěže musí pořídit domácí tým. "Nechci spekulovat, ale záhadně nefungovala kamera. Záznamy jsou naše. Chtěl jsem se hned po zápase podívat na ty situace na internetu, protože je běžné, že je záznam během pár minut dostupný na TV.COM. Nic tam ale nebylo. Je divné, že jsme na to nebyli ani upozorněni. V minulosti jsem se setkal s tím, že kamera opravdu nefungovala z nějakého důvodu, ale bylo nám to řečeno a vysvětleno dopředu. Byla obrovská náhoda, že jsme si kameru vzali s sebou, jinak by tohle ani nikdo neřešil," tvrdí Žmolík.

Redakce Livesport Zpráv na základě této informace kontaktovala vedení Admiry, které přispěchalo s vyjádřením. "Kamera na utkání ve smyslu soutěžního řádu samozřejmě byla, zápas byl natočen a video bude po vyžádání poskytnuto příslušné komisi FAČR. Stejně tak bude umístěno na server youtube.com, jak je běžné," sdělil mediální pracovník klubu Aleš Pivoda a vzápětí dodal: "Bohužel nefungoval přímý přenos na TV.COM, a to z nepříjemných technických důvodů. Ty byly odstraněny a odpolední utkání B-týmu s Brandýsem nad Labem v divizi už bylo odvysíláno."

Šlo o zmanipulovaný zápas? Na specializovaných zahraničních webech, které monitorují podezřelé sázky, totiž měl právě duel Admiry a Dynama B vyskočit jako rizikový.

Další indicie o tom, že nešlo o čistý zápas (©Instagram / @blbykopacky)

Ani zástupci domácí Admiry s Patákovými výroky nesouhlasili. "Nechápu tuhle situaci, hlavně jsem nepochopil délku nastavení. Rozhodčí ukázal, že přidá tři minuty. V té třetí se zahrával trestňák a poslal jsem před branku i stopery, protože jsem se domníval, že už bude konec. Hrálo se ale další asi dvě tři minuty a zhruba v páté minutě nastavení přišla ta penalta,” popisuje trenér Admiry František Peřina.

"Byly dohady, kopala se celkově v deváté minutě nastavení. Z lavičky to nešlo tak dobře vidět, ale když se na to dívám na videu, jednoznačně to penalta nebyla," uznal i sám lodivod vítězů.

Ke kauze, která v pondělí výrazně otřásla českým fotbalem, se vyjádřil i předseda FAČR Petr Fousek: "V souvislosti s tímto konkrétním videem a zápasem mě z fotbalového prostředí oprávněně kontaktovala spousta lidí. To, co jsem viděl, je naprosto nepřijatelné. Z úsilí o důvěryhodnost fotbalu, o kterou dva roky bojujeme, v žádném případě neslevíme. Třetí liga (ČFL) spadá do kompetence řídící komise pro Čechy a její komise rozhodčích, ale jednoznačně očekávám, že tyto komise vyvodí v tomto případě nekompromisní závěry."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš

Komentáře (179)

Přidat komentář
Miguel19

Vy jste tam byli, že o tom píšete články?

Reagovat
oli9

Reagovat
10adam

Reagovat
10adam

Sorry, mělo být

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
mistr129

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
shitcool

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Greny

A víš co největší prdel? Když se zářez stane v lize(abych byl objektivní většínove to bylo pro Spartu, ale chodí to i pro Slavii a Plzeň.) Tak se hádate jak curaci kdo komu ublížil a pomohl

Reagovat
Greny

A jsem jeden z nich .. taky se hádám ale stane se to v nějaké blbě třetí lize a všichni to odsuzujeme ... Ok tak jsme kundy i my

Reagovat
Mr.Mike

zrovna loni na podzim byla Sparta docela dost ta zařezávaná že se píše jen o jaru furt dokola

Reagovat
bobis21

To nefunguje jako nějaké kredity, které si pak spotřebuješ. To že vás na jaře tlačili se nijak neodčiní tím, že na jaře něco písknuli opačně.

Reagovat
Kang & Kodos

My za to nemůžeme, to sázkaři

Reagovat
emisarpravdy

Jojo, třeba jak ji nechali vyrovnat z ofsajdu proti Hradci

Reagovat
smetos

Je to absolutni kentus

Reagovat
Bowie

Reagovat
delfin

Reagovat
db18

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ratusek

Reagovat
krisa

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Largo

Reagovat
drussbarb

Křišťálově čistý faul

Reagovat
Martin9719

Nechci se dožít doby aniž bych šel na fotbal a nevěděl jak to dopadne.

Reagovat
Vinci

Takže se teda chceš dožít doby, které by předcházel moment, kdy jsi šel na fotbal a nevěděl jsi jak to dopadne?

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Manik...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
ACSeRw!n

ano

Reagovat
Zdechlina

To toho Patáka nemůže někdo na ulici pořádně zkřesat? Mrdku...

Reagovat
mrtvej ofsajd

Rukou?

Reagovat
Zdechlina

Kopačkou

Reagovat
fabec1222

Píšťalkou

Reagovat
Sandstorm

Ten už by neměl pískat ani na nádraží.

Reagovat
Sandstorm

Omg v tom jeli beztak všichni. Jak jinak si mají v pralese vydělat než přes asijský sázkovky. A najednou se někdo probudil a medializuje něco co se děje běžně.

Reagovat
Sosi

"Bohužel nefungoval přímý přenos na TV.COM, a to z nepříjemných technických důvodů."

To měl kameraman sračku nebo co si pod tím mám představit

Reagovat
Zdechlina

Strašné kecy

Reagovat
Sandstorm

Kuna překousala kabely

Reagovat
Kepy_FCB

tam to nefuguje velmi často

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Salfovic

Ne, byl na sračku.

Reagovat
kilobyte

Zapomněl kameru. Přitom mu den předem volali a zdůrazňovali mu, že hlavně nemá zapomenout kameru.

Reagovat
FiX

Tyhle přímý přesony ze třetí a druhý ligy víc nejdou než jo, takže bych jim ten výpadek i věřil.

Reagovat
noustres

Ruka ruku myje.

Reagovat
Moshe Dajan

a prdel taky

Reagovat
Mass

Prdel ruku myje?

Reagovat
smetos

Je to svine a kdo to nevidi je osel

OT: nejake pivni csfd? Chodite nekam na stranky, diskuze, nebo mate nejake fora podle ktereho treba objednavate kousky?

Reagovat
Pablos

Tak si dávej podle toho kdo hraje… Viktorka, plzeň. Liberec, kozla. Ostrava, Braník pičo. Teplice, nechlazené. ČB, budvar… ten se dá použít i při každém videu. HK pošleš si mladou pro něco ať donese a je ti to jedno, MB sice se zlískáš, ale mladá ti pak stejně řekne, že má bolehlav. Zlin, je jedno co piješ, potřebuješ se jen někomu vykecat. No a máš to pořešený.

Reagovat
Zdechlina

Slovácko -> Jarošov

Reagovat
Pablos

Neznám. Aby z toho pak neměl na koulích svědíka.

Reagovat
Zdechlina

Je to místní pivovar kousek od UH, před pár lety ho obnovili a vaří docela slušné pivka. To původní pivo byly solidní chcanky, takže zase na druhou stranu, laťka nebyla nijak zvlášť vysoko

Reagovat
andrew96

Neobnovilo se něco i v Brodě? Resp. nevrátil tam Lobkowicz výrobu nějakého svého piva?

Reagovat
Zdechlina

Jo, myslím že se obnovilo, ale už je to pár let. Nicméně tomu patoku jsem nikdy nepřišel na chuť

Reagovat
andrew96

No před pár lety šel do kopru právě Brod. Tak nevím, jestli jej po covidu něco nenahradilo.

A za mě byl Brod pitelný.

Reagovat
Zdechlina

Jo tak 100 lidí, 100 chutí

Reagovat
Savi
Reagovat
rave

Původní pivovar se bohužel neobnovil, je z něj ruina. Ten nový projekt s ním má společného pouze to, že taky vaří pivo v Jarošově (na jiném místě) a získal práva na užívání té značky.

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
bobis21

Já myslel že to je v nějaké části původního areálu, to je fakt úplně mimo? Zatím jsem měl to štěstí jet kolem jen autem, ale zdálo se mi že minimálně nějaká prodejna byla u vstupu do starého areálu ne?

Reagovat
drussbarb

Hlavně, že se to dá pít

Reagovat
Well

Se fakt tak zlepsilo? Si to pamatuji jako strašný kentus.

Reagovat
Zdechlina

Tak některé kousky jsou fakt dobré. Ale někteří lidi to teda podle mého vychvalují až moc. Na druhou stranu, každému chutná něco jiného

Reagovat
Sosi

Jakože je Vavruška teplej?

Reagovat
TopinB

Reagovat
Alons0

Super pivní aplikace je Untappd. Dá se tam najít snad každé pivo a hospoda na světě, je tam systém hodnocení, rozpis různých akcí apod. Hlavně při cestování se to perfektně hodí.

Reagovat
Salfovic

Se divím, že neexistuje cspd.

Reagovat
smetos

Dik

Reagovat
Kucka

Reagovat
TopinB

Díky

Reagovat
srbic13

atlaspiv.cz

Reagovat
Referee©

Tohle je fakt nechutný. Sráží to výkony poctivých rozhodčích. Smaž se v pekle!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty oblíbené kluby

Reagovat
Zephyr

Na tom videu mi nejvíc bizarní přijdou reakce obou týmů. Na to, jaká to je skandální penalta, tak obránci na rozhodčího moc nevyjeli, a útočníci se taky nějak extra neradujou ... Bylo by ujeté, kdyby v tom jeli i hráči a možná je to až moc velké sci-fi, ale vypadalo to fakt divně

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kilobyte

Jsou zvyklí.

Reagovat
Stannis Baratheon

Kdyby v tom jeli hráči, tak tu situaci asi sehrajou líp, ne?

Reagovat
Zephyr

Jako sám tomu taky moc nevěřím. Jen mě ta "reakce" zúčastněných docela trkla do očí.

Reagovat
emisarpravdy

Vyjádření Admiry

Reagovat
Greny

Tak je zde sdilej

Reagovat
Mr.Mike

měl tu penaltu frajer zakopnout to nevim co by Paták vymyslel

Reagovat
Marv

Měl mu vyhrožovat červenou kartou..

Reagovat
krisa

předčasné vběhnutí, pohyb gólmana na lajně, ono by se něco našlo

Reagovat
Lemond Laws

Kluci z Admiry se o tom bavili mezi sebou. Když tam šel ten exekutor, tak mu to Paták prý důrazně vysvětlil, ať to radši nedělá.... Těžko říct co by se mohlo stát

Reagovat
ratusek

Ty jo ten Paták má ale hroší kůži. Pokud to je samozřejmě vše pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Psychopati mají prostě některé mentální a emocionální funkce vypnuté. A psychopat není sprosté slovo, prosím

Reagovat
Salfovic

OT: Lingr do Feynoordu

Reagovat
delfin

Ideální tým pro něj způsobem hry, má tam skoro krajana. Ve Slavii se uvolní místo v základní sestavě pro někoho jinýho. Super, kdyby to vyšlo.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Sigma Olomouc

ale opravím: skoro krajany. Je tam totiž i Leo Sauer, 17letý Slovák, který dal při svém debutu gól.

Reagovat
delfin

Jj, sem se koukal na soupisku potom. Já věděl akorát o Hanckovi.

Reagovat
Sigma Olomouc

mě na něho upozornil až článek na Ruiku. Snad se prosadí a bude z něj super hráč.

Reagovat
Greny

Leo Sauer tam je teď ani ne?

Reagovat
delfin

To záleží, jestli mě chceš opravovat chyby, nebo chceš po mě opravovat chyby?

Reagovat
smazaný uživatel

...mně... ...mně...

Reagovat
delfin

Mňam mňam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Nechtěl odejít kvůli tomu, aby víc hrál?

Reagovat
Neon

18000 euro u jedné sazkovky? Paták bude rád, že ho za to, že to udělal tak okatě, navštíví pánové v uniformách a ne čističi z Asie s rozmíchaným betonem na slušivé botky.

Reagovat
inbloom

Ja musim rict, ze z toho jsem sam zmateny https://www.youtube.com/watch?v=nlDah8xk230&ab_channel=MilanNov%C3%A1k tady je zaznam celeho utkani, penalta absolutne nesmyslna z druhe strany, nez je to puvodni video je to jeste vetsi nesmysl... ALE pokud by rozhodci hral plus goly, proc by predtim zastavoval ty ofsajdy(v tu chvili je mu jedno kdo da gol), zase kdyby byl mazlej od Admiry, proc by to delal takhle okate a hlavne strasne brzo a hlavne relativne za prizniveho stavu 1:0.. Mozna vsazeno, ze da domaci tym dva goly za prvni puli ?:-) nechapu

Reagovat
Svářeč

Tak mě napadá, že kurzy na "x a více gólů" se obvykle výrazně zvyšují na konci poločasu. Takže právě chtěli možná zařídit, aby ten druhý gól padl co nejpozději.

Reagovat
Mass

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
noustres

18000 euro je nějak 400 litrů v našem, když to dáš na správný čísla, vzniknou zajímavý čísla. Pak ale musíš tuto hromádku rozptýlit. Čím míň "kamarádů" máš, tím líp. Jako v tom sůl nad zlato. Jsme tři a jedna půlka mě a druhá tobě a ten třetí? A co já? Pche cheche třetí půlka není!

Reagovat
Lemond Laws

Hrál 2 goly Admiry právě.. ne v zápase

Reagovat
Mass

Hrál dva góly, vsazeno těsně před poločasem, kdy se kurzy zvyšují. Góly dřív se mu nehodily.

Reagovat
misomy6

Tiež to absolútne nechapem…načo pískal penaltu keď mal hrať 2 góly Admiry…tak snáď pisknem gól ukážem na stredový bod a hotovo…kľudne tam v tej situácii mohol povedať ze videl loptu v sieti, aj by si to skôr obhájil ako takúto penaltu si myslím

Reagovat
VersaceChain

Každopádně argumentovat betfairem je fakt na hlavu

Tam je 18000 eur úplně hovno

Reagovat
Cotton

Nechápu, jak se mu tohle mohlo vyplatit. Kdyby to udělal nějak míň okatě, tak se o tom třeba bude mluvit, ale svede se to na chybu rozhodčího. Takhle se o tom mluví ještě víc a teď bude mít spíš než s FAČRem problémy s PČR, pokud opravdu jel v těch sázkách. Nebo si jako myslel, že mu tohle projde?

Reagovat
Sandstorm

Problémy s PČR? Ty vole kde to žiješ...

Reagovat
ACSeRw!n

vsadis to nekde v asii za crypto a nikdo ti nemuze nic

Reagovat
Greny

https://youtu.be/7snGmrjnsXE

Co říkáte na toto? Za mě jsem asi za Svancarem.

Dost mě překvapil názor Smicera, když vidíš lávku Slavie

Reagovat
mistr129

Švancarovo "von je takovej" je tedy geniální argument

Reagovat
andrew96

Reagovat
vestinustarychdubu

Ja jsem pro a souhlas se Šmicerem. Tohle se mělo minimálně zkoušet už dávno, a alespoň v přenosu nevidím důvod, proč tam tu komunikaci nemít.

Švancara tam klasicky omlouvá to naše český specifický prostředí a zase hledá jen dementní důvody (von je prostě takovej) proč by to nemělo jít. Jak vždycky omlouvání Rady, že je to svéráz... ne, je to jen zapšklej čurák.

Ono kdyby se to reálně nasadilo, a rozhodčí to pak i už museli začít trestat, oni by zkrotli, všichni ty, co nabíhají na rozhodčího a nadávají mu, přičemž tam nemají vůbec co dělat.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
hornito

Reagovat
Zark

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Puskas

Reagovat
andrew96

Reagovat
mistr129

Reagovat
jackinho10

Reagovat
naheCZ

A ten argument taky nechápu...tak když jsou ty lidi takový, tak přece nemají problém, že ty jejich řeči budou vysílaný do televize do uší diváků ne? Nebo oni se jako za to stydí, že se chovají jako hovada nebo co? Stejně to každej ví i bez zvuku, tak je snad jedno, že to konečně i uslyšíme ne?

Reagovat
Neon

Reagovat
Nihilister

Reagovat
ACSeRw!n

si to predstavujes jak hurvinek valku.. fotbal byl a vzdycky bude sportem hlavne pro ty chudsi a delnickou tridu..mozna na nejvyssi urovni by se to podarilo tak do 20ti let prosadit, az se obmeni generace, ale v nizsich souzetich je to totalni utopie

Reagovat
vestinustarychdubu

No měl jsem rozepsanou odpověď ale vypršelo mezitím přihlášení, tak znova ve zkratce.

Ono by to samozřejmě možný bylo, kde je vůle, tam je cesta (pokud se bavíme alespoň o první lize, a že to pujde nějak postupně). Jestli tady většině lidem stačí, že úroveň fotbalu je tu snad horší než někde na balkánským pralese, dál si budeme obhajovat tu smradlavou žumpu, co je pro dělníky a pro ty chudší a proto musí být prostředí fotbalu dál místem, kam si lidi jen chodí vylejt žluč a zanadávat na negry, tak pak v pořádku, a dál se můžeme plácat po ramenou, jak tu máme skvělej produkt a všechno je tu vlastně skvělý a v pohodě, hlavně že si držíme to naše specifcký prostředí.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Keboto

Reagovat
Keboto

Reagovat
andrew96

Šmicer je na lávce Slavie nebo co?

Reagovat
ACSeRw!n

Svanci Smicer pan dokonaly.. trapacek

Reagovat
Mass

Pamatuju, jak Starka tenkrát vyhodil z místa ředitele Rogoze a místo něj vzal Patáka

Reagovat
emisarpravdy

Rogoz se tehdy totiž utrhnul že řetězu absolutně.

Reagovat
emisarpravdy
Reagovat
Fodbalysta

To je jak kdyby sis měl vybrat jestli si rozmázneš hovno po obličeji levou nebo pravou rukou.

Reagovat
ratusek

Fevoluce v praxi! Jsem rád, že s odchodem Taťky tyto praktiky nezmizely

Reagovat
Lemond Laws

Největší chyba je, že tenhle čůrák píská. To jde za tím kdo do nominoval zpátky na lisitnu.

To, že si pak ten krypl udělá sázky s nějakou mafií, za to Fačr a čfl moc nemůže...

Reagovat
Kostomlat

v tom ani žádná mafie být nemusí, frajer si prostě potřeboval vydělat a mohl to udělat sám nebo max s jedním od domácích, kdo zařídí, aby se nenatáčelo.

Jediný štěstí pro fotbal (a smůla pro Patáka) je, že si Budějky vzaly vlastní kameru. Teď už si ty zápasy budou natáčet pro jistotu všichni.

Reagovat
ratusek

ted už si v ČFL na sázkách nevydělá vůbec nikdo. Teď budou kamery všude

Reagovat
Lemond Laws

To už jsou pár let ale.. jediná omluva je jsou technické poruchy a to nevím jak chceš dosvědčit

Reagovat
ratusek

Já vím, přes TVcom, ale jak psal kolega, tak si ted budou brát kameru i hosté

Reagovat
Cotton

3. ligu určitě natáčí komise rozhodčích, aby potom mohla hodnotit jejich výkony

Reagovat
ratusek

Tak ti v tom jedou taky? Jinak by tohle nemohli přikrýt s videem

Reagovat
Lemond Laws

Ne

Reagovat
Cotton

Určitě jo. I divize se natáčí za účelem hodnocení výkonů rozhodčích, takže 3. liga by měla taky.

Reagovat
Lemond Laws

Ne

Reagovat
ACSeRw!n

no nevim.. jestli jsou v Zapech porad ty gorily, tak tam nebude natacet nikdy nikdo nic

Reagovat
Lemond Laws

Si pleteš s Jirnama ne

Reagovat
ACSeRw!n

jo asi jo pravda ale Zapy jsou taky slusny prasata

Reagovat
St. Pauli

„Faulovaný" domácí hráč naznačil sudímu, že sám penaltu zahraje a pošle míč mimo branku. Arbitr ale údajně odvětil, že pokud to udělá, zápas nedohraje, protože uvidí červenou kartu.

Pověste ho vejš, ať se houpá!

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je fakt extrém

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kostomlat

To, že ,,překvapivě" nebyl zápas natáčen ze strany pořádajícího klubu, jak ukládá soutěžní řád, mě jednoznačně vede k myšlence, že z domácího klubu v tom někdo jel taky.

Další věc je, že taková penalta, když už ji sudí odpíská, se prostě z principu a ze zásady kope do prdele. I kdyby mi sudí vyhrožoval třemi červenými kartami, tak pokud mají mít ti hráči nějakou (sebe)úctu, nemůžou toto rozhodnutí sudího akceptovat a musí se tomu postavit přímo na place v rámci fair-play. Očividně šlo o love, ani bych se nedivil, kdyby v tom nebyl žádný asijský gang, ale jen a pouze Patákova chuť si vydělat a kdyby v tom jel sám nebo maximálně s někým od domácích, kdo zajistil, aby se nenatáčelo.

Reagovat
Lemond Laws

Krakatice... když chceš dělat podvody, musíš to mít na všech možných stranách

Reagovat
Kang & Kodos

Předně by se měl Paták okamžitě vyškrtnout z listiny, což se určitě stane. Potom by se měl vyhodit ten génius, kterej ho před sezonou povolal zpátky do zbraně. Takovýho zmrdečka, kterýho pásla snad půlka lidí ve fotbale. A pak by se měl proplesknout každej, kdo to nezarazil a umožnil, aby tahle Berbrovo předkožka mohla i v roce 2023 kurvit fotbal.

Reagovat
jackinho10

Reagovat
ratusek

Celý ten systém a to podhoubí jsou prohnilé. Už od okresu a co hůř už od mládeže.

Žádná slavná fevoluce se nekonala, taťku obětovali, ale karavana jede dál. Sponzorům to evidentně nevadí, repre vyloženou ostudu nedělá, klubové týmy v pohárech taky ne, takže ten stav, jaký je teď, evidentně všem vyhovuje. Komise rozhodčích funguje jako nějaký cirkus. Příhoda, který je chytrý chlap, musel vymýšlet různé výmluvy, termíny jako jsou soft penalty a já nevím, co vše, aby ospravedlnil tu zoufalou úroveň. Zda chtěnou či kvalitou, to už je na posouzení každého. Teď přišli s tím, že se budou hodnotit jen 4 situace, která vyberou média (cože?), aby náhodou zase nemuseli někoho krýt. A takhle si tu žijeme. A jeden Paták, na kterého se teď náhodou přišlo, to nezmění.

Reagovat
Puskas

Patáka potrestají, ale změní se něco? Možná dvě tři kola bude přísnější metr na sudí, aby se předvedli, ale pak to vyšumí do ztracena.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Presne tak, ja bych ho nechal piskat dal.

Reagovat
ratusek

Reagovat
pingla

rovnou zpátky do ligy, očividně pořád umí pískat

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kucka

Reagovat
monty25

Když si zjistíš, kdo je předsedou Řídící komise pro Čechy, která řídí rozhodčí právě v ČFL, tak tě to asi úplně nepřekvapí. Špoták byl totiž kdysi jako rozhodčí taky pěkná kurva...

https://twitter.com/monty025/status/1578251611092111360

Reagovat
emisarpravdy

To je jak 30. kolo ligy minulou sezónu. To se v Liberci konaly penalty dokud to nedopadlo jak mělo. Kdyby bylo potřeba 8 penalt, bylo by 8 penalt.

Reagovat
samson192

Reagovat
pobody's nerfect

a na druhý gól bylo naloženo kdy? 44 minuta?

Reagovat
Harley111

Jediný co zabere na tyhle sázkařský mafie,spřízněný rozhodčí by bylo kdyby sázkovky sami přestali nabízet tyhle pralesy. Tvl nechápu proč to vůbec dávají do nabídek tyhle pralesy, když se dá v klidu sázet na 4,5,6 ligy rezervy , co to je ? Za tenhle stav můžou víceméně sázkovky, když dají možnost sázet na prales. Kdyby sázkovky dali možnost sázet jen první ligy, neměli by mafioso už tolik možností ovlivnovat výsledky.

Reagovat
Pokahontas

Kéž by to bylo tak jednoduchý...Bylo by zajímavý alespoň nějak přibližně odhadnout,jaký podíl na manipulacich zápasů v nižších soutěžích mají právě ty sázky - řekl bych,že nijak zvlášť vysoký,jenom se daj dobře statisticky vyhmátnout právě diky těm neobvyklejm sázkám a tak se onivh jako o dobře zdokumentovaných víc mluví.V nižších soutěžích se mamipulovalo dávno předtím,než se na ně dalo sázet,a prokázat tam něco je daleko těžší - kvůli tomu se žádné Calciopolli apod.nerozjedou.

Jakej to byl na podzim 2003 průlom,když se tehdy týmu kolem amatétského hráče Váni povedlo přimo natočit předání úplatku.Byť ta částka je z dnešního pohlefu až směšná - jeden tisíc korun

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele