Anglická Premier League souhrn - 37. kolo

03.05.2008, 15:44, aktualizováno 05.05.2008, 19:01
Komentáře a souhrny
Chelsea vyhrála v Newcastlu a o mistrovi tak rozhodne až poslední kolo. V boji o záchranu vyhrál Bolton nad Sunderlandem, Fulham zdolal Birmingham a utekl ze sestupového pásma. Tam naopak klesl Reading, když prohrál s Tottenhamem. Aston Villa doma překvapivě podlehla Wiganu. Arsenal porazil Everton, Liverpool přehrál Manchester City...

Manchester United - West Ham United 4:1

03.05.2008 13:45

Góly: 3. Cristiano Ronaldo, 24. Cristiano Ronaldo, 26. Carlos Tévez, 59. Michael Carrick - 28. Dean Ashton

Úvodní duel předposledního kola Premier League měl na starost souboj Manchesteru United a West Hamu. Red Devils se v něm během 26 minut hodně přiblížili k titulu, když se dostali do tříbrankového vedení. Stačí, aby Chelsea v pondělí prohrála, a United mohou slavit.

Favorizovaný Manchester se vrhl do tohoto utkání s velkou vervou a hned od úvodního hvizdu nedával Kladivářům moc prostoru ke kombinační hře. Navíc Red Devils neponechali nic náhodě a hned ve 3. minutě díky Ronaldově střele, kterou tečoval Tomkins, šli do vedení. V 19. minutě pak střílený centr Teveze sice doplachtil za Greena, toho však zachraňoval jeho spoluhráč, když odkopával balon před Ronaldem, jenž by zakončoval do prázdné branky. Rozhodnuto bylo prakticky už ve 24. minutě, kdy si Hargreaves přehodil míč na levačku a od lajny odcentroval na zadní tyč, kde číhal nehlídaný Ronaldo a se štěstím dopravil míč za brankovou čáru. Další branka přišla již o dvě minuty později. Tevez napřáhl z velké dálky a Green se po jeho ráně natahoval marně - 3:0. Nebylo co řešit? Ale bylo – to když se krásně přes hlavu po menším zaváhání Browna v přetěžké pozici trefil hostující Ashton o necelé dvě minuty později. 4 góly za 28 minut, to je vskutku vizitka pořádného zápasu.

Zajímavé věci se děly i nadále, ve 37. minutě musel do sprch za zbytečnou "hlavičku" do Lucase Neilla domácí Nani. Provokující Australan pak dodatečně uviděl žlutý kartonek v ruce Mikea Rileyho. West Ham vycítil šanci utkání zdramatizovat a ke konci poločasu ještě slovutného soupeře přitlačil, gólovou příležitost si však nevypracoval.

Ať byl první poločas atraktivní sebevíc, ten druhý spíše nudil. První gólovku registrujeme až v 59. minutě a hned využitou. Carrick vystřelil z větší vzdálenosti a díky nešťastné teči stopera Neilla se mohl radovat z gólu. Nedá se říct, že by se snad ve druhém dějství hrál špatný fotbal, spíš bez šancí, obrany značně zpozorněly a útočníky soupeřů nepouštěly do bezprostřední blízkosti své branky. Přesto měl v 71. minutě z brejku spoluhráčů velkou možnost skórovat Fletcher, ale trefil jenom tyč.

O sedm minut později se ještě o slovo se střelou doprostřed branky přihlásil Zamora. Tím však končí přehled veškerých zajímavých momentů tohoto utkání. Domácí si v závěru duelu lukrativní vedení bez větších problémů pohlídali. Po závěrečném hvizdu ještě před diváky na Old Trafford vystoupil Sir Alex Ferguson a poděkoval jim za celosezónní podporu a pozval je také do Moskvy, kde zanedlouho bude Manchester bojovat ve finále Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Reading FC - Tottenham Hotspur 0:1

03.05.2008 16:00

Góly: 16. Robbie Keane

Tottenham se sice na půdě zachraňujícího se Readingu ujal brzy vedení, pak ho ale zejména v druhé polovině utkání jen křečovitě bránil a vyrážel sporadicky k nebezpečným brejkům. Hrdinou Spurs se tak v 16. minutě stal kapitán mužstva Robbie Keane.

V základní sestavě Readingu se neobjevil český internacionál Matějovský, přičemž ve středu záložní řady od první minuty operovalo duo Bikey – Harper. Dostal se na hřiště v 65. minutě a i jeho příchodem se hra Royals značně zkvalitnila.

Do zápasu vstoupili přeci jen aktivněji hosté, měli míč častěji na svých kopačkách a v 6. minutě dokonce Gilberto našel Benta v pokutovém území, jenž se sice dostal k zakončení hlavou, ale v krkolomné pozici zamířil dost nepřesně. O minutu později zase pronikl Jenas, upadl, jenže Malbranque přesto jeho akci zakončil střelou, která však notně minula branku soupeře. V minutě 10. zase Malbranque našel Benta, jehož povedenou střelu levačkou navíc z otočky však Hahnemann lapil. Malátný Reading ale nakonec povolil už v 16. minutě. Hostující fotbalisté perfektně zakombinovali ve středu hřiště, Bent výborně načasovanou nahrávkou uvolnil na levé straně Keana, před nímž se svalil jeden z obránců Readingu a irský kanonýr tak mohl s obdivuhodnou lehkostí zamířit k protější tyči. Hned po rozehrávce pak Kitson podobně jako o chvíli předtím Bent na druhé straně nahrával Litovi, ten však na rozdíl od Keana střílel vysoko nad.

Po faulu na Malbranqua, jemuž předcházela pohledná kombinace Francouze s Jenasem, navíc zahrával přímý volný kop v nebezpečné vzdálenosti od branky Keane, jenže Hahnemann se proti jeho povedené střele, jak se patří, vyznamenal. Ve 24. minutě už to mohlo být dokonce 2:0 nebýt hrubé chyby čárového rozhodčího, který odmával neexistující ofsajd Malbranquovi, jehož krásně vysunul Keane. Francouzský křídelník navíc poté i skóroval. V minutě 28. táhl Bent přečíslení Tottenhamu 3 na 2, ale ne a ne půjčit balon někomu z nabíhajících spoluhráčů (Malbranquovi či Keanovi), a tak vynikající možnost vyzněla do prázdna. Jedna z mála šancí Readingu – střela Hunta z hranice pokutového území – příliš Černého nepostrašila. Ve 42. minutě po dlouhé době opět vystrčil růžky Tottenham a byla z toho velká šance, kterou ale zmařil včasný skluz domácího obránce na ve vápně zakončujícího Keana.

I druhé dějství načal aktivněji Tottenham. Kapitán Kohoutů Robbie Keane byl ve 48. minutě nalezen ve vápně absolutně sám Dawsonem, ale jeho prudký centr na druhou tyč zvládl Malbranque usměrnit jen do boční sítě. Za dvě minuty zase bravurní akci Spurs zakončoval Bent jen do padajícího Shoreyho. Nejaktivnějším z domácích byl zřejmě Leroy Lita, právě on mohl v 55. minutě vyrovnat, z úhlu ale Černého neprostřelil. Na další šanci domácích se podílel právě Černý, když jeho výhoz nepustil k jednomu z Kohoutů Hunt a byla z toho šance Bikeyho po nahrávce Lity, jenže kamerunský defenzivní záložník střílel jen do hlavy obětavě blokujícího Zokory. Ve snaze vyrovnat poslal Steve Coppell na hřiště i Marka Matějovského a ten se mu hned odvděčil zajímavou střelou z hranice vápna, která naneštěstí pro Royals neměla gólové parametry. Chybělo možná takových 20 čísel.

Reading následně přikoval Spurs k jejich pokutovému území a tlačil a tlačil. Jenže střela pořád žádná, a tak z brejku zahrozili hosté, když Bent nastřelil tyčku. Zanedlouho našel Shorey na přední tyči Kitsona, který ale nezacílil ideálně. V 80. minutě ještě z dálky zkoušel marně štěstí Ingimarsson. O pět minut později si na Černého nepřišel ani Kitson se svou jedovatou střelou z úhlu a domácí fandové začali čím dál tím mohutněji hnát své ovečky kupředu.

Pomohlo to, jenže jen z části, bravurní pokus Roseniora ještě trochu tečovaný však neskutečným tygřím skokem zlikvidoval Černý, dost možná jeden z hrdinů zápasu. Tottenham se pak už úspěšně bránil nějakému soustavnému tlaku soupeře a naopak ještě zaútočil Jenas.

Napínavé utkání tedy skončilo výhrou hostujících Spurs, kteří si tři body zasloužili hlavně za výkon v první půli, pak už představoval Reading Kohoutům zdatného soka. Reading domácím vítězstvím dotáhl Fulham, jenže porazil alespoň jiného z konkurentů Royals v boji o záchranu, Birmingham. Bude to ještě tuhý boj!

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Portsmouth FC 2:0

03.05.2008 16:00

Góly: 40. Chris Riggott, 53. Tuncay Şanli

Nečekaně snadno si pro důležité tři body dokráčelo na svém hřišti Middlesbrough hostící Portsmouth. Stejně jako se příliš nepředvedl Baroš, se nepředvedli ani jeho spoluhráči okolo, a tak branky Riggotta a Tuncaye rozhodly bez debat o vítězi.

Jak už dříve Redknapp uvedl, opravdu nasadil do utkání od samotného počátku i Milana Baroše, jenž se postavil na hrot vedle stálice Defoea. Český forvard hřiště opustil až v 67. minutě, když ho za stavu 2:0 pro domácí vystřídal Nugent.

Právě strana českého forvarda načal utkání pěkně zhurta, když ve 4. minutě našel pěkným centrem ze standardky Kranjčar Hreidarssona na přední tyči, jenž zacílil trestuhodně vysoko nad. Hosté si však mohli spravit chuť hned za minutu, kdy Distin vyslal po pravé lajně kupředu Mvuembu, ten dával pod sebe na Baroše, jehož střelu soupeř zblokoval jen k Johnsonovi, který ale nepálil přesně. V následujících minutách tempo hry výrazně polevilo a není takřka o čem psát. Snad jen zblokovaný pokus Boatenga z 26. minuty nebo Alvesova střela mimo o tři minuty později trochu v těchto chvílích vzrušily přihlížející v ohozech Riverside Stadium. Z mikrospánku vytrhl diváky spolehlivě až ve 39. minutě první gól utkání. Boro si v posledních chvílích pracně vypracovával menší tlak, který vyústil v gól z rohu, jehož autorem je Riggott, jenž vyskočil podstatně výše než jeho strážce Distin. Do konce poločasu měl Rochemback ještě jednu možnost zahrávat standardní situaci, tentokráte nepřímý volný kop, jeho centr však teď už Riggott v gól nezužitkoval – zacílil nepřesně.

Do druhého dějství vstoupili lépe opět domácí. Nejprve střílel sice Tuncay ještě dost nepovedeně po přihrávce Rochembacka, pak už ale v 53. minutě mířil přesně a zvýšil tak na 2:0. Branky se Middlesbrough dočkalo opět po rohu Rochembacka. Tentokráte skórujícího hráče Boro neuhlídal na přední tyči Johnson. Definitivně mohlo v 77. minutě rozhodnout domácí křídlo Stewart Downing, jenže geniální pas Arcy zakončil tak, že se zase na druhou stranu fantasticky činil Ashdown. Znuděný Redknapp už se asi nemohl dočkat 17. května, kdy se utká jeho Portsmouth s Cardiffem o triumf v FA Cupu, když ho nevzrušil ani sporný pád Defoea v pokutovém území soupeře, jenž sudí zřejmě po právu neposoudil jako faul. Pompeys už se pak na nějaký zvlášť nebezpečný vzdor nezmohli a na Riverside Stadium nechali všechny body.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Birmingham City 2:0

03.05.2008 16:00

Góly: 52. Brian McBride, 87. Erik Nevland

Do jisté míry osudový zápas pro oba zúčastněné týmy se odehrál na Craven Cottage mezi osmnáctým Fulhamem a sedmnáctým Birminghamem. Domácí Fulham dokázal navázat na své nedávné solidní výkony a zdolal slabý Birmingham v poměru 2:0 a udělal další veledůležitý krok k záchraně.

Nutno říci, že první poločas se nesl ve znamení urputných soubojů ve středu pole a fanoušky probudila pouze jedna jediná šance z každé strany. V první desetiminutovce zahrozili domácí, ale díky skvělému zákroku brankáře Taylora zůstalo skóre nezměněno. Birmingham dokázal kontrovat až těsně před poločasem, ale jeho slibná šance byla na poslední chvíli uhašena domácí obranou.

Do druhého poločasu museli oba trenéři něco vymyslet, protože remíza by nebyla dobrý výsledek ani pro jednoho ze soupeřů. Ve vymýšlení nové taktiky byl evidentně úspěšnější domácí kouč, protože jeho svěřenci dokázali v 52. minutě otevřít skóre, když McBride po přímém kopu nasměroval hlavou míč do sítě hostí. Vzápětí mohl Fulham zdvojnásobit, ale Kamara do překrásném sólu nedokázal nasměrovat míč do brány. Po obdržené brance Birmingham úplně vyklidil pole a po zásluze obrdžel ještě jednu branku, kterou několik chvilek před koncem normální hrací doby rovněž hlavou vsítil střídající Nevland a uzavřel tak gólový účet zápasu.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Derby County 3:1

03.05.2008 16:00

Góly: 45. Roque Santa Cruz, 47. Jason Roberts, 77. Roque Santa Cruz - 19. Kenny Miller

Rams šokovali Ewood Park brzkým gólem, pak už se ale vše odvíjelo podle předepsaných not. Rovers ještě do poločasu odpověděli a v druhé půli otočili. Překvapení se tak nekonalo, Blackburn přehrál Derby 3:1.

Už od začátku se toto střetnutí odvíjelo v duchu pěkné hry i ze strany jasně sestupujícího Derby, které se avšak přeci jen v úvodu často uchylovalo k tradičním nakopávaným míčům. Berani se dokonce poměrně brzy senzačně ujali i vedení, ale nepředbíhejme. Nejprve diváky zaujal přímý kop Bentleyho ze 4. minuty, kdy ex-Kanonýr střílel přímo do Carrolla, nebo pokusy Pedersena na jedné straně a Millera na straně druhé. Pak už přišla 19. minuta a onen šok pro domácí fanoušky. Gólová akce se zrodila vlastně z ničeho nic. Dlouhý nákop Carrolla pořádně neodhadla obrana domácích, za níž si zaběhl Miller a chladnokrevně překonal Friedela.

Rovers si vypracovali první opravdu pořádnou šanci na vyrovnání až poté, co uběhla půl hodina hry. Bentley na hranici velkého vápna parádně vystřelil, hbitý a pozorný Carroll však jeho povedený pokus vytáhl konečky prstů nad břevno. O deset minut později zahrozilo nečekaně Derby, když se míč náhodně odrazil k Earnshawovi, stojícímu zhruba 10 metrů od branky, jehož pokus však výtečně zablokoval Nelsen. Závěr poločasu se ještě odehrával ve znamení úmorného tlaku domácích. Ve 45. minutě nejprve Robertsovu hlavičku zblokoval někdo ze soupeřů vedle, poté zase střela Pedersena neprošla na branku. Přesto se ještě Blackburn dočkal vyrovnání v této pětačtyřicetiminutovce, respektive v jejím nastavení. Pedersena sice ještě Carroll vychytal, duchapřítomný a také do této doby neviditelný Santa Cruz však okamžitě dorazil míč tam, kam z jeho úhlu pohledu patří, čili do branky soupeře.

Blackburn okamžitě po změně stran uklidnil gól Jasona Robertse po dvou hrubých chybách hostujících obránců při snaze osvobodit se. Stalo se tak ve 48. minutě. Tentýž útočník Rovers pak po citlivé přihrávce Santa Cruze zkusil docílit branky nůžkami, jenže v gólové radosti mu zabránil efektní a také efektivní skok Roye Carrolla. Poté outsider jako by odpadal, a tak se stalo, že Roberts ve snaze dostat se k dlouhému výkopu Friedela snadno odtlačil od balonu hor masa Moorea a mohl protáhnout Carrolla, jenž se ale blýskl vskutku bezchybnou reakcí na povedený pokus Robertse bez přípravy. O 60 vteřin později, v 69. minutě, byl k vidění tentýž souboj - ve stejném obsazení a se stejným výsledkem, Carroll opět úspěšný.

Mátožné Derby definitivně skopl na kolena úder Santa Cruze, již druhý v tomto utkání a celkem 19. v sezoně. O tuto branku se výraznou měrou zasloužil i Bentley, jenž si našel místo u pravé lajny k centru a ideálně vyzval Santa Cruze ke skórování. Derby už nenašlo síly na odpověď.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Wigan Athletic 0:2

03.05.2008 16:00

Góly: 52. Antonio Valencia, 63. Antonio Valencia

Studenou sprchu v podobě porážky dostala favorizovaná Aston Villa, když si její obránci nedokázali poradit s Valenciou, který ji v druhém poločase dvěma góly potopil. Hosté si výhrou zajistili setrvání v nejvyšší anglické fotbalové lize. Situaci si naopak zkomplikovali domácí, kteří budou muset vyhrát v posledním kole na hřišti West Hamu, pokud si chtějí zajistit své dosavadní šesté místo.

Do zápasu vkročila o něco aktivněji Aston Villa, přestože měla první větší šanci přibližně v půlce prvního poločasu, kdy Barryho hlavičku bezvadně zlikvidoval Kirkland. Po této šanci se probudili hosté, když se do několika šancí dokázal dostat Bent. Ale ani z těchto mráčků nezapršelo a první poločas tak skončil spravedlivou, leč nudnou remízou.

V druhé půli všichni očekávali vzrůstající tlak domácích. O to větším překvapením se tak stal gól, který vsítil wiganský Valencia v 52. minutě. Domácí fotbalisté se ani nestačili probrat z obdržené branky, když ten samý hráč nadobro pohřbil jejich šance na slušný výsledek, když paradně napálil z dálky balón, který zapadl do Carsonovy svatyně. Protože se domácí již nedokázali zmobilizovat k náporu, zápas skončil zaslouženou výhrou předem odepisovaného Wiganu.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Sunderland AFC 2:0

03.05.2008 18:15

Góly: 42. El-Hadji Diouf, 83. Daryl Murphy (vl.)

Velice nezáživným mohli shledat přihlížející na Reebok Stadium duel mezi Boltonem a Sunderlandem. Snad jen povedená rozlučka Dioufa s fanoušky Trotters zahřála fotbalového fanouška u srdce.

První desetiminutovka utkání se nesla v duchu zbytečných ztrát a nepřesností obou mužstev, zejména pak Sunderlandu. A za prvních 20 minut stojí za zmínku snad jen možná ruka Evanse při standardce Boltonu, volání Trotters po penaltě však nebylo sudím vyslyšeno. Diváci na Reebok Stadium se dočkali první šance až ve 28. minutě, kdy Diouf našel centrem ve vápně Daviese, jenž však zblízka v záklonu zamířil vysoko nad. Do té doby byl také domácí Bolton mnohem aktivnější a vyvíjel na soupeře solidní tlak, šance se ale ne a ne začít dostavovat. Před dovršením půlhodiny hry si ještě ve 29. minutě proklestil cestu ze strany do vápna Jones a přízemní střelou prozkoušel pozornost Al Habsiho. Pak se dlouho nic nedělo, nepřesností snad i přibývalo, jenže ve 42. minutě se prosadil El-Hadji Diouf a rázem Reebok Stadium ožil. Nolan našel Dioufa zcela osamoceného za řadou obránců na zadní tyči, ten zachoval příkladně chladnou hlavu a bez jakékoliv paniky poslal míč do protější šibenice. Právě senegalský kanonýr se dost možná v tomto utkání loučí s místními fans, neboť po sezoně zřejmě Bolton opustí, tím spíš, kdyby náhodou sestoupil.

Začátek druhého poločasu zastihl obě mužstva znovu v jakémsi ospalém rozpoložení, až v 54. minutě se probudil Bolton a po nedůrazu obránce Sunderlandu Whiteheadea se k centru u brankové čáry dostal Taylor, našel na zadní tyči Dioufa, jenž rybičkou napálil míč do tyče. I kdyby ale mířil přesně, zasáhl by Collins, takže gól byl v tuto chvíli spíše nereálnou záležitostí. Za dvě minuty na druhé straně z rohu hlavičkoval moc vysoko Evans.

Po dlouhé době se diváci na Reebok Stadium dočkali vzrušující situace zas až v 73. minutě, kdy hlavičkoval vedle muž zápasu Diouf. A v 82. minutě se domácím konečně dostalo kýžené pojistky. Daroval jim ji střídající Daryl Murphy, když při rohu zbytečně tečoval míč, který směřoval do rukavic Gordona, a snaha Reida už byla zbytečná, neboť balon odkopával dobrý metr za brankovou čarou. Bolton tak potvrdil své zasloužené vítězství až úplně ke konci utkání a zbytek duelu dohrál bez nějakých zbytečných starostí.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Everton FC 1:0

04.05.2008 14:30

Góly: 77. Nicklas Bendtner

Svou třiadvacátou výhru si připisuje Arsenal na domácím hřišti proti Evertonu. Diváci žádnou atraktivní podívanou neviděli, o čemž svědčí výsledek 1:0. Jediný gól utkání vstřelil Nicklas Bendtner.

Arsenal od začátku potvrzoval roli favorita, nad Evertonem měl převahu, ale nedokázal se dostat k vážnějšímu zakončení. Nebezpečně na bránu Howarda vystřelil jako první mladík Walcott. Jeho pokusu z hranice pokutového území chybělo hodně přesnosti. Mnohem vážněji vypadala šance z 22. minuty. K centru z pravé strany od Bendtnera se dostal Gilberto Silva, hlavou ale poslal míč mimo.

Naopak domácí fotbalisté mohli z ničeho nic inkasovat. Jediný útočník v modrém dresu Andy Johnson s velkou dávkou štěstí dostihl přihrávku Fernandes, dostal se k zakončení, avšak jeho přízemní střelu Fabianski vytěsnil na roh. Z něho Everton zahrozil podruhé a po hlavičce jednoho z hostujících hráčů vykopával míč z brankové čáry až Theo Walcott.

Přesnost, ta chyběla fotbalistům Arsenalu v první půli nejvíce. Ve 32. minutě to potvrdil Eboué, který pálil z ostrého úhlu a vybojoval nakonec alespoň roh. O moc lépe si na druhé straně nevedl ani Fernandes. Jako poslední měli příležitost změnit skóre opět Gilberto Silva a také Adebayor. První jmenovaný poslal míč po rohovém kopu Denilsona nad, reprezentant Toga pro změnu na skvělý centr Ebouého jen těsně nedosáhl.

Úvod druhého dějství jasně ovládli Gunners a prvních pět minut téměř nepustili Toffees na vlastní polovinu. Jenže k žádnému výraznějšímu zakončení se opět nedostali. Naopak v 57. minutě pálil z rohu pokutového území Joleon Lescott, jeho střela ovšem postrádala výraznější razanci a také přesnost.

Arsenal nikam nespěchal a před bránou Evertonu moc vzruchu nezpůsobil. V 69.minutě navíc došlo ke střídaní. Dnešní brankářskou jedničku Lukasze Fabianskiho nahradil Jens Lehmann. Londýnský klub se nakonec přece jen prosadil. V 76. minutě poslal do šestnáctky centr Traore, míč našel hlavu Bendtnera a ten bez větších problémů skóroval. Everton se za vyrovnáním moc nehnal, nejvýraznější příležitost měl Fernandes se svým dalekonosným pokusem, který ale nakonec lapil Lehmann.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester City 1:0

04.05.2008 17:00

Góly: 58. Fernando Torres

Po gólu Fernanda Torrese si připisuje Liverpool na své konto další vítězství. Citizens naopak podruhé v řadě prohráli.

Liverpoolu v tomto zápase vůbec o nic nešlo, přesto postavil svou v podstatě nejsilnější sestavu. Na hřišti se objevil také Fernando Torres, který poslední utkání proti Chelsea nedohrál kvůli zranění kolenní šlachy. Martin Škrtel, jenž také během semifinále Ligy mistrů předčasně opouštěl trávník na nosítkách, dnes zahříval pouze lavičku náhradníků.

Až dvacátá minuta zápasu přinesla skutečnou gólovku. Prudký centr vyslaný z kopaček Dirka Kuyta tečoval na poslední chvíli před gólmanem Hartem krajan nizozemského útočníka Ryan Babel, míč ale poslal nad. Zanedlouho to zkoušel také Torres, jenže při zakončení byl tísněn obráncem a ve velkém úhlu, a proto jeho pokus mířil mimo území tří tyčí.

V 30. minutě naopak zahrozil Manchester. Skvělou přihrávku za obranu dostal Martin Petrov, následně vystřelil a trefil tyč Reinovy brány. Všechno vzrušení bylo ale stejně zbytečné, jelikož rozhodčí signalizoval ofsajd. Hned z protiútoku se k zakončení dostal také kapitán Steven Gerrard a až skvělý zákrok brankáře Joe Harta zachránil Citizens od inkasovaného gólu.

I do druhé půle vstoupil Liverpool lépe. Už v první minutě hlavičkoval po rohovém kopu Gerrarda Kuyt, ale opět jeho pokusu scházela přesnost. Za minutu utekl hostující obraně Torres a dokázal vystřelit z velkého úhlu, jenže ani on nebyl přesný. Manchester se pro změnu zaskvěl skvělou střelou z přímého kopu. Ty má u Citizens na starosti Brazilec Elano a tentokrát musel proti jeho ráně vytáhnou gólman Reina skvělý zákrok, kterým míč vyrazil na roh.

V 57. minutě přišel úvodní gól zápasu. Špatný odkop obrany City zachytil Gerrard, vyslal přihrávku na Torrese, který obešel Dunna a přesně mířenou střelou mezi nohama překonal Harta. Zanedlouho to mohlo být dokonce 2:0, to by však nesměl spálil svou tutovku Dirk Kuyt, jenž trefil pouze břevno. Nejblíže vyrovnání byl naopak Benjani, jeho dělovku z přímého kopu však skvěle vyrazil Reina, a proto Manchester odjíždí bez bodu.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Chelsea FC 0:2

05.05.2008 17:00

Góly: 60. Michael Ballack, 82. Florent Malouda

Nevypadalo to tak snadno ze začátku, jenže Chelsea zachránila úžasná efektivita v zakončení. Tři šance a výsledek? Gól, břevno, gól. Blues tak vezou ze St. James' Parku cenné tři body a zisk titulu tak pro ně stále není nereálnou záležitostí.

Avram Grant připravil příznivcům Blues hned s úvodním hvizdem šok při pohledu na zahajovací sestavu. V základní jedenáctce totiž překvapivě nefigurovala jména Lamparda či Joea a Ashleyho Coleových. Ty nahradili v základu oproti minulému utkání s Manchesterem Bridge, Malouda a Mikel. Anelka se od začátku objevil na místo Kaloua vedle Drogby v útoku. Na druhé straně Keegan žádné dramatické změny nepřichystal.

Plni sebevědomí a odhodlání vzít Chelsea minimálně jeden bod, vstoupili do tohoto utkání hráči Newcastlu. A v 5. minutě to byl také Owen, kdo se jako první v ocitl v gólové šanci. Dostal krásný lob do blízkosti branky, pohlídal si ofsajd, ale zakončení až takovou pozornost nevěnoval a vysoko přestřelil. Tentýž hráč měl pak po půlhodině hry na své kopačce ještě větší možnost otevřít skóre. Nejprve Enrique parádně vepředu našel Martinse, ten si sice dobře zpracoval míč, zakončení nechal ale na Vidukovi, proti němuž se vytáhl Čech. Ten však vyrazil balon jen přímo na nohu přibíhajícího Owena, jehož střelu do odkryté svatyně na čáře zastavil kapitán Terry. Chelsea se pak už probrala, jenže ve 35. minutě prováhal Ballack správný okamžik pro zakončení a z velkého úhlu razantně pálil nepřesně. Ani Anelka o chvíli později po pohledné akci spoluhráčů nezacílil vůbec přesně. Ve 40. minutě se do třetice všeho zlého ukopl i Mikel. Chelsea se snažila pálit z každé pozice, těsně před koncem první půle však nepochodil ani Drogba, a tak platil i v poločase stav 0:0.

Chelsea vstoupila do druhého dějství aktivně, stejně jako končila první půli. Roh Maloudy sice Carvalho zakončil hlavičkou na přední tyči, ale nezamířil vůbec přesně. To Terry se svým hlavičkovým pokusem v 54. minutě zaujal o dost více, přesto trefil jen břevno. A v 60. minutě se přeci jen aktivnější Chelsea dočkala. Drogba takticky zastavil před rozehráním standardní situace, sekundu postál, čímž rozhodil hýbající se obranu Newcastlu a Ballack měl pak vcelku snadnou úlohu při hlavičkování směr brána – 0:1. Přesně za deset minut přesnou střelu Martinse, mířící za vyrovnáním, ztečoval mimo jeden z hráčů Blues. Z následného rohu se balon dostal po nepovedené střele spoluhráče do blízkosti osamoceného Owena, jenž na něj ovšem jen tak tak nedosáhl. Jenže bravurní spolupráce Blues a na konci výtečná finální přihrávka Lamparda stály na zrodu gólové akce Maloudy, a tak nebylo v 82. minutě co řešit. A skutečně, Newcastle už se na odpověď nezmohl a na svém hřišti dovolil Chelsea naplno bodovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United37266578:2284
2.Chelsea FC37259364:2584
3.Arsenal FC372311373:3180
4.Liverpool FC372013465:2873
5.Everton FC371881152:3262
6.Aston Villa3716111069:4959
7.Blackburn Rovers371513949:4458
8.Portsmouth FC371691248:3957
9.Manchester City3715101244:4555
10.West Ham United371391540:4848
11.Tottenham Hotspur3711131366:5946
12.Newcastle United3711101644:6243
13.Wigan Athletic3710101734:4940
14.Middlesbrough FC379121635:5239
15.Sunderland AFC371162036:5839
16.Bolton Wanderers37991935:5336
17.Fulham FC377121837:6033
18.Reading37962237:6633
19.Birmingham City377111942:6132
20.Derby County37182820:8511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
alegre

Ronaldo Tevez ManU bude mistrem!

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady.Ještě porazit Wigan a pápá Chelsea Ale snad je Owen v pondělí sestřelí a uhraje to Newcastle na remízu

Reagovat
Devil

Newcastle cukotku porazi.

Reagovat
fantomas

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

ale tak se uklidni, dyt je to přece jasny

Reagovat
smazaný uživatel

jasny?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

asi jako že je jasný že ´doma dostanete od evertonu

Reagovat
fantomas

no tak to bych zase nesrovnával, chlape

Reagovat
smazaný uživatel

já to bral taky s nutnou nádsázkou...... ale určitě neprohrajem

Reagovat
smazaný uživatel

alespon ze Chelsea vyhraje tu ligu mistru...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

To se teprve uvidi!

Reagovat
smazaný uživatel

taky mam rad humor

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zněla sázka Ronalda s Fergusonem? Nastřílí celkem 40 branek, tak jde Fergie do hola?

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná taková sázka nikdy nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ppocit, že se tu něco v tom smyslu kdysi objevilo...No nic budu si muset najít na plochu jinou tapetu

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se právě taky divil,jaktože není Fergusson ještě na plešato. Podle mě to bylo tak,že když dá Ronaldo 30 gólů v lize.

Reagovat
fantomas

to už je taky pokořeno

Reagovat
smazaný uživatel

kachna

Reagovat
smazaný uživatel

Ashton ,preco nehrava Giggs ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pač nám chlapec stárne Ale zrovna dneska bych ho místo Naniho videl na hristi radeji

Reagovat
smazaný uživatel

alebo namiesto Parka

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, na Parka mi nesahej Hraje skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Nani hra lepsie

Reagovat
fantomas

neni pravda

Reagovat
smazaný uživatel

je Park nehra dobre

Reagovat
fantomas

videls to dneska?

Reagovat
smazaný uživatel

ano aj s barcou nehral dobre (myslim na urovni Giggsa)

Reagovat
fantomas

tak Giggs je neco jinyho, ale Park hraje dobře na to jak dlouho nehrál...je rozhodně lepší a učelnější než nafoukanej Nani...

Reagovat
smazaný uživatel

no ok presvedcil si ma

Reagovat
fantomas

hlavně že koulíš očima...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

omfg \Parka bych tam vubec nedaval Ryan je daleko lepsi sire vzpamatuj se

Reagovat
Devil

Spamatovat by se mel nekdo jinej nez SAF.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak bruce

Reagovat
smazaný uživatel

Vy slovaciska z nej (a hlavne z toho, ze vytahuje veci z vasi historie, ktery nechcete slyset) asi hodne velky komplexy, co?

Reagovat
smazaný uživatel

nestaraj sa do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

kdopak?

Reagovat
smazaný uživatel

je ale jak sa dnes zachoval thak tomu som velmi nepochopil

Reagovat
fantomas

Tottenham hraje skvěle, zajimal by mě pak názor bruce na výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Proč, Neumíš si ho udělat sám?

Reagovat
fantomas

já ho mám, ale rád bych ho srovnal s tím brucovým - neboj, to nebyla ironie

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna se rychel chystám napsat nějaké review, tak se za chvíli koukni na naše stránky....jo, máme teď novou adresu : http://www.spurs.xf.cz/

Reagovat
fantomas

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, jestli hraje Baroš?

Reagovat
fantomas

hraje od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to být ?

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně spurs to ubetonovali nakonec, a černý taky aby nám nakonec matěj nehrál ještě champion....

Reagovat
smazaný uživatel

chips...

Reagovat
smazaný uživatel

No to by pak Matějovský podle některých zdejších "znalců" už nemohl hrát v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Porsmouthu ten bombér vyhořel.

Reagovat
smazaný uživatel

Potrefený...

No a? A jak to s tím souvisí? Hlavní argument většiny z těch, co ho nechtějí je, že hraje "až" v druhé lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to s tím souvisí? Zapni mozek.

Reagovat
smazaný uživatel

no nesouvisí...což už jsem si odpověděl v tom příspěvku.

Reagovat
smazaný uživatel

Když měl něco ukázat proti prvoligovému kvalitnějšímu mančaftu, tak se ze hřiště úplně vytratil. Zato tebou neustále kritizovaný Baroš si z nich dělal sněhuláky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo neporovnává Baroše a Bednáře. Pokud sis nevšiml, tak já bych vzal oba dva na ME. Dále hodnotit dle jednoho zápasu je velice slaboduché. A za další jak už jsem psal, tak většina uvádí jako argument to, že druhé liga není dostatečně kvalitní (což je blbost, když jsou hráči nominovaní i z domácí ligy) a o jeho výkonech nepíší nic a proto ta tvoje poznámka byla mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako, že bys vzal oba na ME. Co tu čtu, tak ti ke zhodnocení výkonu Baroše stačí otevřít livescore (Baroš nedal gól). Bednář možná střílí do sítě kolohnátů v druhé lize, kde defenzivní činnost zaostává, ale když měl něco předvést proti kvalitní obraně, tak se ze hřiště vytratil. Jsem přesvědčen, že i v Gl se lépe brání.

Reagovat
smazaný uživatel

Najdi mi, kde soudím de livescore?! Ale obecně vzato je rozhodně lepší střílet góly v druhé líze, než nestřílet dlouhodobě nic v první. Jinak si odvedl diskuzi úplně jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

Neodvedl jsem ji "úplně" jinam, chtěl jsem ti Portsmouthem naznačit, že o defenzivní činnosti v druhé anglické lize si iluze nedělám. Pokud myslíš Baroše, tak to bokovka byla.

Fajn, k čemu jsou ale Bednářovi góly, když kvalitou a přínosem pro reprezentaci na Baroše nemá?

Reagovat
smazaný uživatel

Jde ale celou dobu o to, jestli by byl Matějovský povolán do repre, i kdyby hrál příští rok druhou ligu, což je hlavní argument proti Bednářovi.

Reagovat
fantomas

sry, že se do toho vkládám, ale v GL snad nebránej ti tví kolohnáti?

Reagovat
smazaný uživatel

Ti tam jsou taky, to je jasné. Ale celkově je pro útočníky těžší prosadit se v Gl, kde většina týmu hraje ze zajištěné defenzívy, směrem dozadu je na tom Gambrinus Liga celkem dobře.

Reagovat
fantomas

no to ale především kvuli nemohoucnosti utočniku zrovna Svěrkoš je výjimka a proto se tak dobře prosazuje. Není divu, že hrával v Bundeslize, kdyby se ted vrátil Bednář, taky by tady jakoby nic nastřílel 15 golu a "cpal" bys ho do repre tak jako tak

Reagovat
smazaný uživatel

Gluščevič střílel v Nizozemsku, neprosadil se. Lustrinelli ve Švýcarsku, neprosadil se. K tomu Bednářovi asi takhle - "Kdyby byly v řiti ryby"...

Reagovat
fantomas

tak on už se jednou prosadil v Boleslavi, že jo, a to byl ještě mladší než je ted, méně zkušenejší...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik dal branek? Svěrkoš byl snad ve 20 druhým nejlepším střelcem Gambrinus Ligy po Kowalíkovi a přesto v reprezentaci nebyl. (Tomu říkám pořádné prosazení).

Reagovat
Radin

Chtěl bych vidět Svěrkoše v druhé anglické,ten dokázal vyhořet taky v některých ligových zápasech s daleko slabšíma týmama,to jako argument neberu spanheli:-)))

Reagovat
smazaný uživatel

co to Spurs udělal? Ubetonoval?......měli vyhrát 3:0....to že byl Reading posledních 20 minut vyrovnaným soupeřem je betonování?.....ale co se divím.....jsi fanoušek Čukotky - a ti mají velmi zvláštní pohled na fotbal....

Reagovat
fantomas

ano...to, že vás pak přitlačili bylo dáno jen zvýšenou snahou Royals, proti tomu se samozřejmě nedalo nijak jinak bránit. Ale jinak mě Spurs moc potěšili v první půli, že se na to dalo fakt dobře koukat, v té druhé mě zase o chlup víc bavil Matějovský a spol, ale ten prví poločas byl ze strany Readingu opravdu ospalí a vy ste si s nima delali skoro co ste chteli, chtelo to ten druhej gol přidat ještě tehdy, aby byl klid (mělo to bejt 2:0, když skoroval Malbranque z vymyšlenýho ofsajdu )

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze ty mas normalny pohlad sefko...manchester ma jedine stastie ze ma lepsie skore a to mu ted pomoze k titulu ... a ked nepozeras zapasy tak nekomentuj chelsea!!!zajtra mame 3 body proti historii a velkej tradicii,ktora ma kazdy rok akurat velke ciele a kkt s toho,ved co si budeme nahovarat newcastle...a protil boltonu to nebude nic vazne...takze to vidim tak ze zajtra to skonci 0:3 pre chelsea....

PS:necakal som ze Fulham to tak vykrije...a Roque dalsie goly

Reagovat
fantomas

jediny, kdo se nevyzná ty, když řikáš "co si budeme nahovorovat Newcastle", tak musiš byt bud zpoždenej (v krizi už nejsou nějakej ten pátek) a nebo zaslepenej blb

Reagovat
smazaný uživatel

nerob so mna debila..viem ze 6 zapasov neprehrali ale aj tak su to looseri,ktory kazdy rok idu na najvyssie priecky ale akurat tak slovne...tim co skupuje hviezdy za zenitom,sice ma velku historiu a tradiiciu :D:D to pisem pre tých co si tuto frazu oblubili pri liverpoole a mysleli si ze im to daco pomoze dostanu 3 goly a budu radi ze sa zachranili sice zazrakom ale predsa

Reagovat
fantomas

tak s tebou se nikam nedostanu, si ztracený případ..

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze ty si frajer ...

Reagovat
fantomas

takový bludy tady neplácám

Reagovat
smazaný uživatel

ty nee ty si sedis na vedeni

Reagovat
fantomas

hmmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Hele Terry-26, to seš ty, kdo fandí Chelsea a Interu zároveň?

Reagovat
smazaný uživatel

co pleties Inter do diskusii o premier league ??? hej a som to ja nejaky problem s tym ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen, že obstaráváš zábavu i tady na PL...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem, ako by to bolo so slavnou cfc, ak by tam pred par rokmi neprisiel mecenas Roman. Newcastle mal nestastie na chairmana - Fredie Shepherd takmer potopil klub. Dufajme, ze teraz to bude ine, lebo je novy majitel, novy chairman a staronovy manazer. Chelsea je jednoznacny favorit, ale tak jednoducho ako Ty by som to nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

to že jste to ubetonovali neznamená že jste betonovali celej zápas, ubránili (ubetonovali) jste posledních 20 minut kdy měli o něco víc ze hry a černý musel dvakrát pořádně zasáhnout takže s těma tvejma unáhlenejma reakcema se klidni

Reagovat
smazaný uživatel

kdy měli royals o něco víc ze hry....

Reagovat
smazaný uživatel

ty jako fanousek z kurniku mas taky zvlastni pohled na fotbal.. ale sem rad, ze se slepice zvedly, poospalym zacatku ligy, skoda jen, ze Cerny nejspis odchazi..

Reagovat
smazaný uživatel

Fulhééééééééééééééémm !! Kurna to budou nervy , to neustojim příští vejk :D

Reagovat
plechi

Reagovat
fantomas

Hej mistrnej tah Southgatea stáhnout Riggotta z hostovačky, hned jim zajistil duležity tři body

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham dneska dost slušně trestal chyby Birminghamu a nejspíše o výsledku rozhodlo i zranění Ridgewella,jelikož dokud byl na hřišti,tak defensíva Blues fungovala velmi dobře,ale poté se sesypala a kupila hodně chyb

Reagovat
fantomas

spanhel: "Fajn, k čemu jsou ale Bednářovi góly, když kvalitou a přínosem pro reprezentaci na Baroše nemá? " ---dyt hrál jen jeden zápas, podle toho soudíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Při vší úctě k Bednářovi je Baroš pořád kvalitnější fotbalista, i když mu to nestřílí, tak jako Bednářovi v druhé lize... O přínosu pro repre snad nemusíme diskutovat.

Reagovat
fantomas

no na to právě narážim, že on nemuže mít logicky žádnej přínos, když neodehrál prakticky jediný (celý) zápas...já sem Barošův zastánce a vím, že mu přestup k Pompeys jen prospěl, ale momentálně má větší formu Bednář, i když jen v druhé lize. Ale když Baroš nedá gola pul roku, projeví se to jistě na jeho psychice a jen těžko se muže utěšovat tim, že by v druhé lize přece taky střílel jeden gol za druhym. To Bednář má naopak sebevědomí až až, daří se mu, tak proč ho nevyzkoušet (na zkoušku už je ted ale samozřejmě pozdě, a tudiž je EURO prakticky vyloučené pro Bednáře). Koneckonců, možná to je zvláštní přirovnání, ale ani když hrál Nedvěd v Serii B, nikdo o něm - jeho kvalitách - nepochyboval a to i přes to, že je druhá italská liga jistě méně kvalitnější než The Championship

Reagovat
smazaný uživatel

Před Eurem 2004 byl Baroš v podobně špatné situaci, navíc toho po zranění moc neodehrál. V budoucnu ať si Bednáře zkouší jak chtějí, bude hrát kvalitnější soutěž, tak uvidíme, co z něj vyleze. Ale před Eurem ať už s ním všichni dají svatý pokoj...

Reagovat
fantomas

jo, ted už je pozde...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to lepší alternativa do útoku než Vlček, Kulič či Fenin.

Reagovat
smazaný uživatel

neřikám, že ne...ale Bednář 16 gólu v CHship, Vlček 7 golů GL 4 góly v Belgii, Fenin to samý akorát v Německu...to zas není tak zlý

Reagovat
smazaný uživatel

Kulič mezi ně vůbec nepatři, ten je úplně zabytej...to už radši toho Svěrkyho nebo Slepičku

Reagovat
smazaný uživatel

to pomalu vypadá jako by měl kulič už odkopáno

Reagovat
smazaný uživatel

za jaro ani jeden gól....to není moc dobrá vyzitka

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, v poháru se jednou trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fulham velmi dobre pral bych jim zachranu, a kdyz nevim jestli to dokazou kdyz pristi zapas hraji s portsmouthes a reading hraje s derby.

Reagovat
fantomas

jj Reading se zachrání, maj dobrej los to poslední kolo...spíš by mohli Cottagers stáhnout Brums

Reagovat
smazaný uživatel

je uplně jedno koho Fulham stáhne , hlavně at se zachráněj ! :D

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

a teď tedy zase k fotbalu.....kdo si myslíte, že vypadne z ligy?

Reagovat
fantomas

Derby, Fulham, Birmingham

Reagovat
Devil

Muj tip-Derby,Birmingham(bohuzel),Fulham. Ale pokud Sunderland jeste s Boltonem otoci tak misto Fulhamu Bolton.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby , Reading a Brums

Reagovat
fantomas

Reading hraje v posledním kole s Derby, je mi to líto Gio

Reagovat
smazaný uživatel

Reading vyhraje s Derby, Birmingham porazí Blackburn a věřřím, že Fulham vyhraje na Pompey's, kteří už budou v myšlenkách ve Wembley, takže zůstane zachováno stávající status Quo.....jedíný tým, kterému bych to fakt přál - Wigan, je z toho bohužel už venku....aspoň nebude v zápase s MU zbytečně kousat...

Reagovat
fantomas

já sem hlavně rád, že se z toho dostal Sunderland i když to co dneska předvádeli se ani neodvažuju nazvat fotb

Reagovat
fantomas

alem

Reagovat
M11

Derby Birmingham Reading

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se tak na to divam tak kdyby CFC zavahala tak Arsenalu bude dojovat o druhe misto...mozna....i o titul

Reagovat
smazaný uživatel

za vítězství jsou 3 body, anebo Woolwich si na FA domluvil, že on má 4?

Reagovat
smazaný uživatel

Cože arsenal ztrácí na ManU 4 body...1 kolo do konce a ty řikáš možná i o titul

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Liverpool ,Torres-zabijak,skoda ze nedal gol Kuyt-nestasnik,Babel nedal gol z 5 metrov ,dobry druhy polcas

Reagovat
-PeCa_08-

jj dobry kurz na 1..nwm co tu zkoušeli ti dva tipovat 02

Reagovat
fantomas

jaky ti dva?

Reagovat
Slejdy

jacisi noumove

Reagovat
-PeCa_08-

ten tip osobnosti a jakysi redaktor

Reagovat
fantomas

aha...

Reagovat
smazaný uživatel

to bola cista 1

Reagovat
Slejdy

Lpool Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner, to je borec

Reagovat
fantomas

tjn

Reagovat
smazaný uživatel

Co je k smichu?

Reagovat
fantomas

videls ten zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
fantomas

tak bys vedel že nehrál dobře, jen se dobře prosadil tam, kde je mu nejlepe, čili ve vzduchu

Reagovat
smazaný uživatel

No ale ja nikde nehodnotil jeho celkovy vykon. Me se libi, jak se dokaze ve vapne prosadit a ze dal nekolik dulezitych golu, proto pisu, ze je borec. V letosni sezone me v Arsenalu zaujal predevsim on a pak Flamini.

Reagovat
fantomas

tak to si asi jediny, koho zaujal, ale ok, neberu ti to jinak za ten gol sem taky rád, ale několik už jich taky odboural svýma nevyzpytatelnýma rozehrávkama

Reagovat
smazaný uživatel

je mladej, to se zlepsi

Reagovat
fantomas

snad jo

Reagovat
smazaný uživatel

není jediný, mě se taky líbí jako hráč

Reagovat
fantomas

to proto, že vám nedal gola

Reagovat
smazaný uživatel

Bezva,3 body doma.. Ted doufat v haluz Wiganu,bylo by spravedlivý,kdyby jí měli i proti united

Reagovat
Devil

A ja doufam v halus Boltonu,bylo by spravedlivy,kdyby ji meli i proti Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

oba dva

Reagovat
smazaný uživatel

čau lidi jestli máte rádi football manager ( hra od Sports Interactive ) tak neváhejte a běžte se kouknout na http://fmseries.kx.cz , je to fan fórum o této hře, poradíme i začátečníkům .

Reagovat
smazaný uživatel

no,přesto,že tomu průběh prvního poločasu moc nenasvědčoval,tak Cghelsea nakonec dokázala urvat 3 body,které jsou zásadní v boji o titul,ale přesto,že výsledek vyznívá jednoznačně pro Blues,tak Straky byli víc,než rovnoccenným soupeřem,hlavně v prvním poločase se prezentovali aktivnějším fotbalem s tím,že většinu akcí táhl po levé straně agilní Martins a naopak na druhé straně hrozil svými centry Geremi,Chelsea se sice snažila útočit,ale kombinace byla v prvním dějství většinou moc kostrbatá a navíc obrana Newcastlu pracovala lépe,než švýcarské hodinky,obzvláště dtoperské duo Taylor-Fae fungovalo perfektně a Chelsea tak nezbývao,než zkoušet štěstí ze střední vzdálenosti,přičemž Malouda s Essienem byli nezbepeční spíše pro diváky na tribuně,podobně si na druhé straně vedl pravý bek domácích Beye,ale musím ho pochválit za velmi dobrou podporu útočných řad jeho týmu,poté přišla obrovská šance Newcastlu kdy se Martins přiřítil do pokutového území hostí a poté,co byl oddstaven od míče zakoncčoval Viduka,ale jen do připraveného Čecha,ale tím ještě šance nekončila! Míč se totiž odrazil k volnému Owenovi,který tlačil míč k tyči,ale gólmana Chelsea parádně zastoupil Terry a uklidil míč daleko od jeho pokutového území...po této akci se začaly množit chyby Strak v rozehrávce,z čehož těžila Chelsea na protiútoky,leč velmi často neefektivní. Přesto se Ballackovi povedlo dostat za obranu domácího týmu,ale poté,co ho obrana vytlačila z dobrého úhlu na střelu,nezvolil nahrávku spoluhráčům před prázdnou branku,ale pouze střílel hodně mimo. V druhém poločase začala Chelsea hrát mnohem lepší fotbal,než v prvním dějství a začlo být znát,že Newcastle postupně ztrácí dech. Aktivita hostí byla korunována šikovným centrem maloudy v 60. minutě a cela volný Ballack si věděl se svojí šancí rady a hlavou poslal míč za gólmana Harpera. Po vstřeleném gólu se Blues rázem dostali na koně a snažili se pojistit své vedení a Straky se snažili kontrovat,leč bez efektu. Gólman Čech měl práci většinou pouze s centry do pokutového území,ale neudělal žádnou chybu a všechny míče končily v jeho nářučí. Kombinaci Newcastlu navíc dost často brzdily chyby v rozehrávce,z čehož pramenilo několik nebezpečných brejků pro soupeře,ale většinou to skončilo pro domácí dobře. Jelikož se ale nepoučili,přišla 82. minuta,vystřídavší Lampard vyslal do uličky Maloudu,který po dlouhé době vstřelil gól v Premier League a utkání bylo takřka dohráno. Přesto se domácí nechtěli vzdát a snažili se vstřelit alespoň řestný gól,ale bohužel se do žádné vyložené akce nedostali a utkání skončilo 0:2. O to víc může mrzet kapitána Strak Mickaela Owena,že spálil svojí tutovku v prvním dějství.,bůhví,jak by to jinak dopadlo...

Přesto se mi ale hra Newcastlu v tomto zápase líbila a rozhodně nehráli v tomto zápase žádné druhé housle,bohužel ale doplatili na nepřesnosti a špatnou koncovku v rozhodujících momentech. Nejlepší hráč byl podle mě Malouda,takový výkon snad ještě letos nepředvedl a nebojím se tvrdit,že největší měrou rozhodl o tom,že 3 body si odveze Chelsea domů na Stamford Bridge.

Reagovat
smazaný uživatel

pardon za drobné chyby,jsem si to po sobě nepřečetl

Reagovat
fantomas

*Beye-Taylor jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Beye hrál pravého beka

Reagovat
fantomas

jo tak *Faye teda...

Reagovat
smazaný uživatel

njn,mi vypadlo Y,tak ale doufám,že je všem jasný,že jsem nemyslel Emerse Faého z Readingu

Reagovat
fantomas

jo, ten je ted navíc v bečku

Reagovat
eder

Tak ti Abramovičovi steroidoví prostituti zase s haluzí sobě vlastní vykradli stračí hnízdo. Snad bude pánbů doma alespoň v posledním kole a nedovolí těm přeplaceným primadonám ukrást titul...

Reagovat
smazaný uživatel

na tohle snad jen:

Reagovat
smazaný uživatel

No ja fandim Newcastlu a nie je to len v dobrych rokoch, ale aj ked sa timu nedari. To je rozdiel medzi vela "fanusikmi" Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

no,řekl bych,že letos sis toho docela dost protrpěl

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by len toho roku. Uz par rokov trpim a dufam. Uvidime buduci rok. Dufam, ze sa pobijeme aspon o UEFU.

Reagovat
smazaný uživatel

no,letos se o Newcastlu hovořilo,že by mohli narušit Big Four,ale dopadli podobně,jako Spurs...přitom,dle průběhu začátku sezóny jsem myslel,že maj Straky UEFU v kapse

Reagovat
smazaný uživatel

Je to docela škoda, uvítal bych větší konkurenci a čekal jsem že straky nebo spurs trochu zatopí big 4 ....ale zase příjemně překvapil Everton....

Reagovat
smazaný uživatel

Tam bolo viac veci, co nebolo v poriadku. Vztahy medzi Big Samom a novym vedenim neboli velmi korektne, lebo on bol volba Fredieho Sheperda, ktory nas dostal tam, kde prave sme :(((

Teraz tu je nove vedenie, novy majitel a staronovy manazer. Dufam v uspesne leto pri nakupoch a pobit sa o tu UEFU buduci rok, lebo rozdiel medzi big 4 a ostatnymi je velmi velky.

Reagovat
Devil

Tak se me zda,ze debilek Drogba uz nam sem nic chytryho nenapise.

Reagovat
smazaný uživatel

dostane ovoce...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vyzera. Az ma trosku mrzi, ze sa vytratil aj komentar Frankieho, kde priznal, ze by mozno bol radsej, ak by CFC hrala niekde v strede a nemuseli by ho hadzat do vreca s ostatnymi "fanusikmi" CFC

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak,podobný individua mě pijou krev,jen mě mrzí,že třeba bruce nás(fandy CFC) háže všechny do jednoho pytle

Reagovat
smazaný uživatel

neházím.... , ale v tom vašem hnoji je docela obtížné se vyznat....

Reagovat
smazaný uživatel

z dřívějších zkušeností vcelku souhlas,doufám,že do toho hnoje nepatřím

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo ťa to má mrzieť? To ti tak záleží, čo si o tebe Bruce myslí? No to je teda gól!

Reagovat
smazaný uživatel

vo co ti jde? bruce jsem nsapal jako příklad...

Reagovat
pavel.fotbal

Zdá se Manchesteru Un. už titul neunikne. Wigan se už zachránil a je bez motivace.A taky s ManU neuhrál ani bod. Ale finále LM v Moskvě jim to Chelsea VOSOLÍ 5:2.To bude odveta za ligu a taky každý bude mít spravedlivě jednu trofej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele