Češi v zahraničí: Rozhodující góly Schicka, Wágnera a Navrátila i další asistence

10.03.2021, 08:33
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)
V pomyslném "kanadském bodování" se českým fotbalistům o víkendu dařilo. Patrik Schick rozhodl o výhře Leverkusenu v bundeslize. V Maďarsku zařídil tři body pro Kisvárdu Jaroslav Navrátil. Na Kypru se zase trefil Tomáš Wágner. K tomu ale přibyly i asistence. Pavel Kadeřábek zapsal hned dvě, jednu zvládl Vladimír Darida nebo také v Belgii Václav Jemelka.

Anglie


Tomáš Souček i Vladimír Coufal odehráli celé utkání za West Ham a proti Leedsu se mohli radovat z vítězství 2:0.

Útočník Matěj Vydra nastoupil v základní sestavě Burnley a proti Arsenalu odehrál 86 minut. Jeho tým doma remizoval 1:1.

Obránce Tomáš Kalas v League Championship odehrál celý duel za Bristol City. Jeho mužstvo ovšem doma s Queens Park Rangers prohrálo 0:2.

Itálie


Záložník Antonín Barák hrál za Veronu proti AC Milán od začátku. V 54. minutě byl ale vystřídán. Hellas doma nakonec prohrál 0:2.

Kompletních 90 minut odehrál za Sampdorii záložník Jakub Jankto. Jeho mužstvo doma ale pouze remizovalo 2:2.

Německo


Útočník Patrik Schick zařídil jedinou brankou vítězství Bayeru Leverkusen v Mönchengladbachu. Schick odehrál celý zápas, v nastaveném čase uviděl žlutou kartu.



Dvěma gólovými asistencemi se blýskl Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu v utkání proti Wolfsburgu. Nejprve přihrál na vedoucí branku Baumgartnerovi a před poločasem připravil vítězný gól pro Kramariće. Hoffenheim vyhrál 2:1, Kadeřábek odehrál celých 90 minut.



Asistenci si připsal také záložník Herthy Vladimír Darida. V 62. minutě duelu proti Augsburgu přihrál na vyrovnávací gól Poláku Piatekovi. Hertha nakonec díky penaltě těsně před koncem otočila výsledek a mohla se radovat z vítězství 2:1. Darida odehrál celý zápas.



Werder Brémy remizoval v Kolíně nad Rýnem 1:1. Celé utkání v jeho dresu odehráli obránce Theo Gebre Selassie i brankář Jiří Pavlenka.

Záložník Martin Hašek ve druhé lize odehrál celé utkání za Würzburg proti Heidenheimu. Jeho tým ovšem v domácím prostředí prohrál 1:2. V tabulce zůstává přikován na dně a na záchranu už ztrácí devět bodů.

Nizozemsko


Na závěr zápasu s Alkmaarem přišel v dresu Vitesse na hřiště obránce Tomáš Hájek, který v 86. minutě vystřídal Opendu. Týmu pomohl udržet náskok a mohl pak slavit vítězství 2:1. V tabulce je Vitesse na čtvrtém místě a na třetí Alkmaar teď ztrácí jediný bod.

Slovensko


Sereď prohrála na půdě Zlatých Moravců 0:1. Od začátku zápasu hrál záložník Nicolas Šumský, o poločasové přestávce byl ale vystřídán dalším českým středopolařem Ondřejem Machučou.

Trnava prohrála 0:2 v Trenčíně. Celý zápas za ní odehrál obránce Filip Twardzik.

Slovan Bratislava zvítězil ve šlágru slovenské ligy nad Dunajskou Stredou 3:1. V jeho dresu se na tom podíleli dva čeští fotbalisté Erik Daniel a Jurij Medveděv, kteří odehráli celé utkání. Za Dunajskou Stredu odchytal celé utkání Martin Jedlička.

Brankář Tomáš Fryšták nechyběl v základní sestavě Senice, která remizovala 1:1 s Pohroním. V základu za domácí nastoupil i obránce Miloš Kopečný, který byl vystřídán v 55. minutě. Od 88. minuty byl na trávníku také Dominik Duda. Za hosty celý mač odkopal obránce Petr Pavlík, který v celku z Žiaru nad Hronom nosí kapitánskou pásku. Sedmdesát minut odehrál záložník Ondřej Chvěja, v 81. minutě se na hřiště dostal také Petr Galuška.

Belgie


Útočník Tomáš Chorý odehrál v dresu Waregemu 58 minut na půdě Brugg. Jeho tým prohrál 0:3.

Obránce Václav Jemelka odehrál celé utkání za Leuven na půdě Eupenu. A přihrávkou na třetí branku svého týmu přispěl k remíze 3:3.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič pomohl Hajduku Split k vítězství 2:0 nad Varaždinem. Odehrál celých 90 minut.

Kypr


Pafos remizoval s APOELem Nikósie 1:1. Obránce Josef Kvída odehrál kompletních 90 minut.

Obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner odehráli za Omonii Nikósie celý zápas proti Anorthosisu. Utkání skončilo nerozhodně 0:0. Za hosty nastoupil v 64. minutě záložník Josef Hušbauer.

Útočník Tomáš Wágner přispěl k triumfu Ney Salamis na půdě Ermisu 2:1. V 84. minutě rozhodl o třech bodech pro svůj tým. Wágner byl vystřídán v 88. minutě.

Maďarsko


Útočník David Vaněček naskočil v dresu Diósgyori do utkání s MTK Budapešť v 81. minutě. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Záložník Jakub Plšek nastoupil v 77. minutě za Puskás Akademii proti Ujpesti. V závěrečných minutách tak přispěl k vítězství 2:1.

Záložník Jaroslav Navrátil ve druhé minutě nastaveného času rozhodl o vítězství Kisvárdy na půdě Honvédu Budapešť. Český fotbalista se dostal na hřiště v 70. minutě.

Polsko


Obránce Michal Frydrychodehrál celé utkání za Wislu Krakov. Jeho tým remizoval s Górnikem Zabrze 0:0.

Záložník Jakub Hora nastoupil v základní sestavě Podbeskidzie proti Lechii Gdaňsk. Utkání skončilo nerozhodně 2:2.

V dresu Jagiellonie Bialystok odehrál celé utkání na půdě Zaglebie záložník Martin Pospíšil. Jeho mužstvo ovšem odjelo s porážkou 0:3.

Raków Czestochowa remizoval doma 0:0 s Cracovií Krakov. V domácím dresu nastoupil v 81. minutě záložník Petr Schwarz.

Lech Poznaň vyhrál 1:0 na půdě Pogoně Štětín. V základní sestavě vítězů nastoupil Jan Sýkora a odehrál do svého střídání 80 minut.

Útočník Tomáš Pekhart nastoupil v 50. minutě za Legii Varšava na hřišti Slasku Wroclaw. Se spoluhráči si nakonec odvezl vítězství 1:0.

Rumunsko


Obránce Ondřej Bačo odehrál celé utkání za Gaz Metan Medias na půdě FCSB. Jeho tým prohrál 0:1. Ve 38. minutě dostal žlutou kartu.

Záložník Lukáš Droppa zapsal do statistik kompletních 90 minut v dresu FC Voluntari. Utkání proti Dinamu Bukurešť skončilo nerozhodně 1:1.

Rusko


Spartak Moskva porazil Krasnodar 6:1. Záložník Alex Král nastoupil v základní sestavě, odehrál 88 minut a připsal si jednu asistenci.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík odehrál kompletních 90 minut za PAOK Soluň proti Arisu. Duel skončil nerozhodně 2:2. V 88. minutě dostal Krmenčík žlutou kartu.

Slovinsko


Aluminij Kidričevo prohrál 0:2 na půdě Mury. Záložník Marcel Čermák nastoupil za hosty v základní sestavě a odehrál 81 minut.

Švýcarsko


Lugano prohrálo doma s Curychem 0:1. V 90. minutě nastoupil za domácí tým záložník Roman Macek.

Obránce Martin Frýdek odehrál celé utkání za Lucern, který doma porazil 4:2 St. Gallen. V tabulce už se vyšplhal na páté místo a pouhé tři body ztrácí na třetí pohárové místo, které aktuálně patří Basileji.

Turecko


Obránce Tomáš Břečka odehrál celé utkání za Kasimpasu. Na půdě Antalyasporu remizovalo jeho mužstvo 1:1.

Obránce Filip Novák odehrál celé utkání za Fenerbahce na půdě Konyasporu a přispěl k vítězství svého mužstva 3:0.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spartak

Povedený zápas s pěknými góly, v článku chybí zmínka o Králově asistenci při gólu na 5:1, tady je odkaz na sestřih utkání: https://youtu.be/7YbHG9L-cwI

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Stannis Baratheon

Jemelka

Říká si o repre. Rozhodně radši on než Brabec.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
vinetou

No doufám že Jarda se konečně odhodlá vyzkoušet to rozestavení s 5 obránci kde by Kadeř mohl hrát wingbecka a Coufal 3. obránce, ale toho se asi nedočkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Není kdy to vyzkoušet. Spíš bych viděl Kadeře na pravém kraji zálohy a Coufala pod ním.

Reagovat
cubinho

Zbytečné, na Kadeře zůstává bohužel jen lavička, protože Coufal je prostě lepší a pravou stranu zálohy bych raději dal někoho tvořivějšího - nabízí se Barák.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím, Barák vypadá dost dobře. Ale bojím se, že on si tam Jarda stejně prosadí Masopusta

Reagovat
cetto

No protože všechny ostatní varianty zahrnují nutnost daného hráče hrát mimo svůj primární post. Pokud budeme brát jen čístokrevný pravý záložníky, tak je Masopust asi skutečně nejlepší volbou. Varianta s Kaderem na křídle se nabízí už dobrejch 6 let. Původně si konkurovali s Gebrem, teď zase s Coufalem. Pro mne je to stále top5 český fotbalista a má jen smůlu v tom, že jeho konkurent Coufal je v té top5 taky. Osobně si myslím, že by na tom křídle v pohodě zahrál, ale zároveň je naprosto ospravedlnitelné, pokud trenér nechce hrát hráče mimo jeijch primární posty.

Reagovat
smazaný uživatel

Spojeni Masopust+nejlepsi volba v souvislosti s repre je fakt pro masochysty

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusil bych tam Peška, když to nepůjde tak Masopust nebo Jankto a na druhé straně Provod, jiné varianty nejsou.

Reagovat
Losinho

Minimálně proti Anglii by tam Kadeřábek bejt mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

jak může být někdo tak pomýlený a věřit, že v repre se bude najednou měnit rozestavení

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám jako blázen, že v Chorvatsku se hraje liga o 10 týmech.

Jak vypadá ten Simič? Dlouhou dobu jsem ho měl za nástupce Ujfalušiho a ono nic.

Reagovat
dave30

V roce 2020 téměř nehrál. Od konce listopadu hraje v podstatě pravidelně. Jak hraje? Nevím kdo sleduje chorvatskou ligu.

Reagovat
Werkrider

Jenom OSN s obavami.

Reagovat
dave30

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele