19. kolo
27.01.2024 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Alphonso Davies (© AFP)

Nervózní Bayern hazardoval s výhrou, Neuer si v bavorském derby vyžehlil penaltu

Bayern přehrál v bavorském souboji 19. kola Bundesligy Augsburg 3:2 a dotáhl se na vedoucí Leverkusen. Fanoušky favorita nejprve zaskočila nařízená penalta pro domácí či inkasovaný gól, v obou případech však ve prospěch hostů zahrál verdikt videorozhodčího. Z nepřesvědčivého úvodu se Mnichovští oklepali po premiérovém ligovém příspěvku Aleksandara Pavloviče z 23. minuty. I díky zásahu 19letého záložníka pak Die Roten směřovali k výhře, jenže v samém závěru nabídli soupeři hned dvě penalty. Jednu z nich faulem zavinil gólman Manuel Neuer, ten ale prokázal své schopnosti a zneškodnil ji.

Ligová bavorská derby na půdě Augsburgu nebyla v nedávné době pro Die Roten příliš veselou záležitostí, neboť z posledních čtyř pouze jednou vyhráli a hned dvakrát nezískali ani bod. Fuggerstädter však nyní přivítali Bayern v pozici, kdy se německý kolos v tabulce stále nacházel "až" na druhé příčce a potřeboval sbírat výhry.

Augsburg v duchu nedávných slavných vítězství doma proti Bayernu začal od počátku šlapat na plyn. Poté, co nebylo po ruce Matthijse de Ligta daleko k pokutovému kopu, dostal dokonce Elvis Rexhbecaj míč do sítě. Jeho trefa však byla odvolána pro těsný ofsajd. To mohlo menší z bavorských klubů mrzet o poznání víc ve 23. minutě, kdy se v závaru před jeho brankou nejlépe zorientoval mladíček Pavlovič a poslal mnichovský celek do vedení. Jako blesk z čistého nebe udeřil Bayern v samém závěru nastavení. Alphonso Davies si navedl míč na střed a přízemní jedovkou k tyči nedal Finnu Dahmenovi čuchnout.

Druhá půle přinesla domácím kýžené snížení. V 52. minutě si Ermedin Demirovič naběhl na centr do vápna a razantní hlavičkou vykřesal pro Augsburg naději. Do dobré možnosti se krátce před hodinou hry protáhl po středu hřiště Leroy Sané, který ale sobecky nepřihrál Harrymu Kaneovi do lepší pozice a místo toho pálil sám. Angličan se však radoval již za minutu, a to když dostal balon od Jamala Musialy před prázdnou bránu. Gól byl sice přezkoumáván pro ofsajd, ale nakonec byl potvrzen. Po následné klidnější pasáži trefil střídající Mathys Tel z úniku tyč. Augsburg se nakonec z penalty mohl dočkat alespoň snížení, a to poté, co Neuer trefil při zákroku jednoho ze soupeřů do hlavy. Legendární gólman ale tygřím skokem své zaváhání napravil a Svena Michela z pokutového kopu vychytal. Šanci na reparát dostal po faulu na svou osobu střelec Demirovič - ten už svou penaltu nekompromisně proměnil.

Bayern tedy hodil nedávná selhání ve venkovních bavorských derby za hlavu a zvítězil. Jeho příštím soupeřem bude 3. února Mönchengladbach, Augsburg ve stejný den vyzve Bochum.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele