Disciplinárka udělila Kinskému za zákrok na Čanturišviliho trest na čtyři duely

03.08.2023, 17:13
Aktuality
Antonín Kinský (© fkpardubice.cz)

Pardubický brankář Antonín Kinský dostal za zákrok na jabloneckého Vachtanga Čanturišviliho trest na čtyři utkání. Za červenou kartu ve 2. kole fotbalové ligy bude pykat i mladoboleslavský Dominik Kostka, jenž si nezahraje dva soutěžní duely. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace o tom informovala v komuniké.

"Disciplinární komise LFA bude pokračovat v jasně nastaveném trendu z předchozích sezon. Tedy v přísném a tvrdém trestání zákroků, které ohrožují zdraví hráčů. Tuto podstatu zákroky Dominika Kostky i Antonína Kinského splňují. Zejména u zákroku brankáře Pardubic můžeme mluvit o štěstí, že střet neměl horší následky a záložník Jablonce neodešel z utkání vážně zraněný," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Kinský v 21. minutě duelu Pardubice - Jablonec (0:0) vyběhl proti unikajícímu Čanturišvilimu, místo míče ale zasáhl ve výskoku nohou gruzínského záložníka do oblasti krku a hlavy. Sudí Jan Všetečka nejprve udělil mládežnickému reprezentantovi žlutou kartu, po poradě s videorozhodčím Ondřejem Berkou ho ale vyloučil.

Videorozhodčí zasáhl i v prvním poločase utkání Mladá Boleslav - Liberec (2:2). Kostka sešlápl holeň Mohameda Doumbiy a rovněž rozhodčí Daniel Vokoun udělil červenou kartu.

Jedno utkání si po vyloučení ve 2. kole nezahrají albánský stoper Baníku Ostrava Eneo Bitri a českobudějovický záložník Jakub Hora, jenž jako jediný z potrestaných dostal červenou kartu po předchozí žluté.

Disciplinární komise rovněž zahájila řízení s Viktorií Plzeň i předsedou představenstva klubu Adolfem Šádkem za neoprávněný vstup do prostoru hřiště během domácího zápasu s Hradcem Králové (1:1).

Ostravě hrozí postih za porušení povinnosti pořadatele. Její fanoušci během domácí bezbrankové remízy se Slováckem použili na tribunách zakázanou pyrotechniku.

Pokutu 60 tisíc korun udělila disciplinární komise druholigové Zbrojovce Brno za rasistické projevy fanoušků na adresu hráče hostů v utkání 1. kola proti Vlašimi. Brňané jsou navíc ze stejného důvodu vyšetřování i v souvislosti s dalším zápasem proti rezervě Olomouce.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
DavorSuker

Tak to je prisny

Reagovat
Kucka

Hlavně Kostka, což je sice výmaz, ale tady mu měli redku spíš zrušit, než mu dát 2 zápasy stop.

Reagovat
Greny

Reagovat
smazaný uživatel

Jako takhle zbytečně dojebat sezonu mladému nadějnému gólmanovi, který určitě nechtěl nikomu ublížit.. zbytečné. To samé Kostka, u kterého nejdříve prohlásí, že neměl být vyloučen, aby mu potom dali 2 zápasy stop? Nechápu.

Reagovat
bartes

Kinský jo, tam šel kolenem napřed a nehleděl nalevo ani napravo. Ala Kostka byl na žlutou, vždyť to nebyl pořádně ani faul. Dělal tam nějakou přešlapovačku či co, ten černoch mu tam vletěl a šlápl na něho, když se s míčem otáčel.

Reagovat
Kucka

Reagovat
db18

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
verv

Reagovat
Greny

Nejlepší jsou ty komise .. komise rozhodčích : var neměl intervenovat rozhodčího k videu žlutá karta dostačující

Disciplinarka : jeb mu dva zapasy

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
didosh

padlé na hlavu

Reagovat
romeo351

Reagovat
Mass

Zvlášť jako kmenovej hráč Slavie by měl Kinský vědět, že takhle po "roofovsku" se do souboje nesmí chodit. To že je mladý a nadějný na tom nic nemění, nebo by měli hráči z repre u21 mít nějakou imunitu? Kostka dostal dva zápasy stop jako následek přímý červený karty, to je normální sazba.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Já nevím, když to srovnám s tím, že hraci dostali stejný počet za stejně likvidační, ale úmyslné zákrok, tak mi to přijde moc

Reagovat
PlackaSKS

Mně spíš přijdou ty likvidační zákroky nedostatečně potrestané než tohle jako moc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

to souhlasím, šlo mi spíš o to porovnání.

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kilobyte

Mě to zase tak neúmyslný nepřišlo. O protihráči věděl a nebyl tam ani náznak nějakého stažení.

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

Stopka na 4 zápasy není dojebání sezóny. A jestli to někdo dojebal, tak Kinský. Šel tam jak blbec.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Bakary3

A než aby měl starost o zdraví protihráče, tak se diví a dělá ze nic, tohle nesnáším

Reagovat
salami

Presne, stat se muze ledacos, je to ve velky rychlosti, ale nejit zkontrolovat nekoho koho jsem prave nabral kolenem do hlavy/krku je nechutny a klidne bych mu pridal. Za takovej zakrok mi prijdou 4 zapasy jako minimum.

Reagovat
Bakary3

souhlas, tady nezaslouží žádnej soucit

Reagovat
doshcz

Reagovat
Sigma Olomouc

nesnáším to

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sigma Olomouc

Já bych možná i dal za to, kdyby to už bylo moc, kartu navíc

Reagovat
Bakary3

Proč ne, k tomuhle by se mělo přihlížet, aby se na hřišti vůči sobě přestali chovat jako dementi

Reagovat
Greny

Tak s tím nesouhlasím, to jsou emoce, kolikrát ti to ani nedocvakne ...

To můžeme hrát šachy nebo basketbal

Reagovat
Bakary3

Ne, musí se prihlizet k tomu, jak se k sobě hráči chovají. Tohle bylo likvidační, mohl mit zapadly jazyk, promacklou lebku, cokoliv, a frajer se tam arogantně rozkrikuje na rozhodčího, že to faul nebyl? Tohle?

To je hnus.

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Selänne

Může být rád, že dostal aspoň ty čtyři zápasy. Takový zákrok je na hraně vážnýho zranění. Tady to naštěstí dopadlo dobře. Věk v tomhle nehraje roli, aspoň si dá příště pozor a nebude tam chodit jako úplný hovado.

Reagovat
Kily

no dá pozor, já se trochu bojím, aby dočasně nepřestal vybíhat úplně, tohle zatím vypadá jako jeho slabina, na které potřebuje hodně zapracovat. Viděl jsem ho třikrát a pro centr si vždycky šel jen když to letělo do vápna půl dne. Tenhle zákrok vyplynul z jeho zaváhání, nebýt toho, tak tam byl mnohem dřív, v klidu by to odkopl do háje a byl by klid. Navíc v sobotu šel už předtím z brány až na poslední chvíli, kdy se o několik zlomků vteřiny navíc rozmýšlel, jestli jo, nebo ne

Reagovat
Selänne

Je to možný a nejspíš i dost pravděpodobný. Ale i tohle jsou zkušenosti, který potřebuje. Otázka je, jak moc to bude bolet přímo vás.

Reagovat
Kily

čekají nás čtyři zápasy s Budinským, u kterého se mi zatím nepovedlo vypátrat nějakou silnou stránku. Při vzpomínce na přípravu s Chrudimí a tři minely za třicet minut vím jenom to, že mu jde ještě o něco méně hra nohama. Počítám s tím, že nás to bolet bude a přijdeme o status týmu s druhou nejlepší obranou v lize

Reagovat
Trand

Ale zase se mi fakt líbila jeho hra nohama proti Bohemce, to jsem docela koukal, co si všechno dovolil.

Reagovat
Kily

jen kličkování mezi třemi napadajícími hráči soupeře by si mohl nechat výhradně na momenty, kdy bude o výsledku rozhodnuto

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Mass

Koukám, že vždycky když dá Brnu gól černoch, tak to mají za 60k

Reagovat
smazaný uživatel

To by po zápase s Vyškovem museli vyhlásit bankrot.

Reagovat
Salfovic

To tam radši rovnou hodí kontumaci.

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Ahoso Widaho

Tak proto stojí lístek na druhou ligu 250. Vybírají na pokuty.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Gedofrey

On je taky šlechtic?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele