FORTUNA:LIGA - souhrn 14. kola

25.10.2019, 19:53, aktualizováno 27.10.2019, 19:01
Komentáře a souhrny
Slavia vyhrála šlágr v Plzni a na čele tabulky má již devítibodový náskok právě na západočeský klub. Mladá Boleslav podlehla Liberci a zaznamenala první domácí ztrátu v sezóně. Malé pražské derby zvládla Sparta, která se po výhře nad Bohemians 1905 drží jen těsně za skupinou o titul. Tam se po další, vítězství drží Slovácko, zabral rovněž další celek z popředí tabulky Jablonec...

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 0:1

27.10.2019 17:00

Góly: 45+5. Josef Hušbauer

Velký souboj titánů moc krásy nepřinesl, to však Slavii vůbec nemusí mrzet. V Plzni totiž díky jediné brance Hušbauera zvítězila a navýšila náskok na Viktorii již na devět bodů.

Ve Štruncových sadech se, jak ostatně po zápase řekl sám trenér vítězů Trpišovský, odehrála velká fotbalová bitva. Šancí bylo poskrovnu, k vidění byly spíše ostré souboje s několika žlutými kartami. Duelu by možná víc slušela remíza, na to se ale historie neptá.

Trenér Viktorie Vrba poslal do zápasu téměř totožnou sestavu, která před týdnem vybojovala výhru proti Baníku Ostrava. Jen ve středu pole se místo Kopice, jenž neusedl ani mezi náhradníky, postavil Hořava. Po dobrém výkonu zůstal na levém křídle Hloušek, který obvykle působí v obraně. Nevydržel tam však dlouho.

Sešívaní až na drobnosti nastoupili v očekávaném složení. Pouze na pravém kraji zálohy se neobjevil Masopust, místo kterého dostal šanci Ševčík, jenž zaujal ve středu v utkání Ligy mistrů proti Barceloně. V záloze nastoupil také Hušbauer, v útoku zase Tecl. Další protagonista středečního zápasu Zelený se nevešel ani na lavici náhradníků.

Hned v první minutě pustila obrana Slavie za svá záda Krmenčíka, který však celou akci zazdil zkaženou přihrávkou. Krátce poté už musel brankář hostů Kolář zasahovat proti ráně Kalvacha. Plzeň vstoupila do zápasu možná až příliš aktivně, když Řezník po centru z levé strany zbytečně dohrál zasahujícího Koláře loktem. Následně se několik minut nehrálo, neboť pyrotechnická vložka fanoušků z Prahy znemožnila ve Štruncových sadech viditelnost.

V desáté minutě si Hloušek šikovně pustil do běhu autové vhazování Limberského, jenže po jeho centru střílel v obrovské šanci vedle Kayamba. Další šance o osm minut později opět patřila Západočechům. Krmenčík tentokrát našel spoluhráče v náběhu, kterým byl Hloušek, ten ale v krkolomné pozici poslal balón jen do zámezí. Ve 23. minutě konečně zahrozili také sešívaní. Stanciu přímým kopem hledal Součka, kterému scházel krok, aby nebezpečně zakončoval.

Jen něco málo přes půlhodinu strávil na hřišti plzeňský Řezník, jenž musel kvůli zranění střídat. Na hřiště se místo něj podíval Mihálik, jenž se postavil na křídlo, Hloušek se posunul do obrany a Limberský putoval na Řezníkův post pravého beka. Nový muž na hřišti se ve 37. minutě dostal k odraženému míči, z hranice šestnáctky však střílel nad břevno.

Slavia s přibývajícími minutami obléhala území domácích, jenže dlouho bez kloudného výsledku. Až ve 43. minutě zaměstnal gólmana Hrušku střelou z dálky Ševčík, z následného rohového kopu pak strážce svatyně Viktorie musel zasahovat proti pohotovému zakončení Součka. Na začátku dlouhého nastavení první půle hledal Coufal před bránou Hušbauera, jemuž gólové zakončení překazil Hejda, rohový kop se však pravděpodobně chybně nepískal. V páté nastavené minutě už ale přišla branka. Ševčíkův centr vrátil do ohně Olayinka, Součkovu hlavičku Hruška neudržel, v následné skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval Hušbauer, jenž nakonec napálil balón do sítě. Pražané se tak gólem do šatny dostali do vedení.

Po změně stran se obě mužstva nejprve jakoby znovu oťukávala. V 56. minutě obránce Slavie Hovorka špatně došlápl a taktéž musel odstoupit, díru v defenzivě pak zalepil střídající Frydrych. V 63. minutě zahrozil Kayamba, ale po centru Mihálika z levé strany pálil z voleje podobně jako v úvodu zápasu vedle tyče. Nedlouho poté byl svým pokusem podobně neúspěšný Krmenčík.

Slavia si ve druhé půli hlídala náskok a Západočeši toho směrem dopředu moc nevymysleli. Jednou z mála výjimek byl volej Limberského z 82. minuty, jenž skončil na boční síti. Největší šanci na vyrovnání měli domácí v 86. minutě. Hejdův nákop vrátil Kayamba na malé vápno, kde byl zcela volný Brabec, jenže trefil blokujícího Frydrycha. V nastavení mohl náskok sešívaných ještě navýšit Olayinka, proti němu ale výborně vyběhl Hruška.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 1:3

27.10.2019 14:30

Góly: 54. Lukáš Budínský (pen.) - 30. Petar Musa, 48. Petar Musa, 64. Roman Potočný (pen.)

Mladá Boleslav opět nenašla recept na Liberec a se Severočechy prohrála šestý ligový zápas v řadě. Modrobílí zároveň poprvé v sezóně ztratili body doma, přesto zůstávají v tabulce třetí o bod před Jabloncem a Slováckem. Hosté zase vystoupali na osmou příčku.

Do sestavy domácích se vrátil záložník Bucha. Fulnek se zatáhl do zálohy a na Křapku zbyla jen lavice náhradníků. V základní jedenáctce Slovanu se po delší době objevil středopolař Oscar a po karetním trestu naskočil do útoku místo Kuchty Musa.

Po osmi minutách hry měla Boleslav k dispozici standardní situaci, po které Matějovský oslovil Budínského, jehož nebezpečný pokus neprošel přes hradbu těl. Za dalších osm minut obléhali Středočeši pokutové území Liberce, výsledkem však byla pouze slabá střela Komličenka do náruče brankáře Nguyena. Domácí stupňovali tlak. Ve 26. minutě zachyboval Kačaraba a Nguyen musel vyrazit ránu Komličenka nad břevno. Dvě minuty poté předložil Matějovský míč Buchovi, jenže ten pálil vysoko nad bránu.

Po půlhodině hry však zničehonic udeřili hosté. Přízemní centr Mikuly propadl až k Musovi, který zblízka poslal Slovan do vedení. Vyrovnat mohl ve 35. minutě Komličenko, po centru z pravé strany ale mířil hlavou příliš vysoko. Stejný hráč to zkusil za další čtyři minuty, avšak znovu nesešteloval mířidla.

Tři minuty po změně stran se Liberec ujal dvoubrankového vedení. Unikající Potočný přehodil gólmana Stejskala, bránící Pudil nedokázal míč odkopnout a Musa již kulatý nesmysl uklidil do sítě. Čtyři minuty poté měl na druhé straně další možnost domácích Komličenko, ale z přímého kopu jej vychytal Nguyen. Dvě minuty poté vybojoval ruský kanonýr penaltu na Mikulovi, kterou proměnil Budinský. Boleslav tak zase prohrávala jen o jednu branku.

V 64. minutě si ale Středočeši sami zbytečně zkomplikovali situaci. Bucha ve vlastní šestnáctce povalil Băluțu a z nařízeného pokutového kopu překonal Stejskala s trochou štěstí Potočný - 1:3. Za dalších deset minut mohli hosté vést dokonce o tři branky, když střídající Malinský trefil tyč. Čtyři minuty poté zase Băluță trefil břevno. Boleslav postupně odpadávala, v 86. minutě ji zase zachránil Stejskal, který vyrazil nebezpečný pokus Băluțy po zemi. V závěru už si Liberec v poklidu pohlídal vítězství.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - MFK Karviná 3:0

27.10.2019 14:30

Góly: 20. Lukáš Havel (pen.), 26. Lukáš Havel, 52. Ivan Schranz

Třetí porážku v řadě si připsala Karviná, třetí vítězství České Budějovice. Ty doma Slezany porazily jednoznačně 3:0, dvěma brankami v první půli se na tom podílel Havel, po přestávce navyšoval Schranz.

Na první ohrožení jedné z branek se čekalo čtvrt hodiny. To hostující gólman Hrdlička ve vápně trefil Brandnera, načež sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal stoper Lukáš Havel a na opačnou stranu, než skákal gólman, jej proměnil. Karvinští mohli brzy srovnat. Petráně však zablokovala obrana, Rundićovu hlavičku zneškodnil Drobný.

A tak znovu udeřili domácí - a opět to byl Lukáš Havel ze standardky. Tentokrát si našel Čolićův centr z rohového kopu, přeskočil Kouřila a hlavou usměrnil míč mezi tři tyče. Skóre mohl před pauzou korigovat Lingr, jenže Ba Louovi pobídky vůbec nevyužil a pálil nepřesně.

Po pauze se Dynamo prosadilo do třetice. Rychlý protiútok sice defenziva soupeře na chvíli přerušila, jenže Ivan Schranz se míče znovu chopil a přesnou ranou k tyči navýšil vedení. Slezany navíc potkala další rána, po faulu na Brandnera obdržel žlutou kartu Bukata, a jelikož byla druhá, musel se poroučet do šaten.

Potrestat je mohli domácí ještě v závěru, jenže Čolicóvu dělovku Hrdlička vyrazil, Táborský zase po Ledeckého pasu nedokázal zakončit. I tak Budějovice uhájily tři body a v tabulce se vyšvihly na jedenácté místo, Karviná je čtrnáctá.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 4:0

26.10.2019 17:00

Góly: 4. Libor Kozák, 31. Guélor Kanga, 53. Martin Hašek, 71. Semih Kaya

Pražská Sparta si po zaváhání v Teplicích spravila chuť. Odnesli to fotbalisté Bohemians 1905, kteří si do Vršovic odvezli příděl 0:4. Za domácí se trefili Kozák, Kanga, Hašek a Kaya.

První šanci si překvapivě vytvořili hráči z Ďolíčku. Podaný hodil do vápna svůj typicky dlouhý aut, Hůlka využil zmatku a zakončil. Heča musel míč vytěsnit nad břevno.

O minutu později se však prokázalo staré dobré přísloví "nedáš, dostaneš". Kanga na levé straně vysunul Martina Frýdka, který ve vápně přesným centrem našel jediného sparťana Libora Kozáka. Ten se štěstím levačkou propálil brankáře Le Gianga.

Poté však nastal útlum Letenských. Bohemians ohrožovali pokutové území domácích čím dál více, až si ve 25. minutě málem dal vlastní gól Michal Sáček. Jeho nouzová hlavička mířila do tyčky.

Ve 31. minutě však Sparta ukázala svou produktivitu. Adam Hložek si elegantně zpracoval dlouhý pas od Frýdka, potáhl balon až na hranici vápna, přenechal Kangovi, který ránou nártem navýšil skóre.

Po chvíli se však znovu ukázali Vršovičtí. Na centr Jindřiška si naskočil Pokorný, jehož hlavičku chtěl do brány uklidit Milan Havel. Bohužel pro "klokany" však trefil jen výborně chytajícího Heču.

Zkraje druhého poločasu se Sparta radovala potřetí, nadšení však posléze překazil VAR, který odhalil těsný ofsajd Kozáka, jež předcházel gólu Frýdka.

Po třech minutách se však domácí třetího gólu přeci jen dočkali. Akce znovu začala u kopačky levého obránce Frýdka, který hledal Libora Kozáka. Útočník Sparty patičkou sklepl pro Martina Haška, který pohotovou placírkou vymetl šibenici Le Giangovy svatyně.

Letenští byli nebezpeční i nadále, po centru Kangy však Hložek pálil z otočky jen vedle levé tyče.

V 71. minutě skóroval ve druhém zápase po sobě turecký stoper Semih Kaya. Ten si naběhl na výborný roh Martina Frýdka a prudkou hlavičkou se trefil k levé tyčce.

Hosté měli šanci alespoň na symbolickou branku. Vodháněl si však nedokázal balon dostatečně pokrýt a Heča mu jej uzmul.

V nastavení se ještě ke střele dostal Hložek, mířil však jen doprostřed brány a Le Giang si připsal snadný zákrok.

Sparta po výhře zůstává na sedmém místě, o bod za šestým Baníkem. Bohemians jsou jedenáctí.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - SFC Opava 4:0

26.10.2019 14:30

Góly: 9. Patrik Šimko, 53. Ondřej Šašinka, 64. Jan Kalabiška, 87. Tomáš Zajíc

Slovácko i s několika absencemi hravě smetlo Opavu a nepřestává udivovat. Domácí po čtyřgólové kanonádě poskočili na skvělé páté místo v tabulce. To Slezané se topí ve stále hustším bahně a zůstávají poslední.

Pokud to není vyloženě nutné, vyhýbá se kouč Moravanů Svědík zásahům do sestavy. Tentokrát však kvůli karetním trestům postrádal obránce Kadlece s Divíškem a záložníka Daníčka. Jmenované hráče pak dle očekávání nahradili stoper Krejčí, levý bek Šimko a středopolař Sadílek.

Také hostům scházel jeden hráč kvůli disciplinárnímu potrestání za žluté karty, konkrétně pravý obránce Hrabina. Místo něj dostal šanci Sus, před kterým se na pravém kraji zálohy objevil další novic Mondek. V útoku se pak o branky měl místo Dediče starat Juřena.

Místo trápících se hostů však jako první udeřilo Slovácko. Centr Reinberka z desáté minuty propadl na levou stranu k nové tváři na hřišti Šimkovi, jehož tečovaná střela propadla až za bezmocného brankáře Fendricha - 1:0. Za Opavu chtěl pět minut poté odpovědět Zavadil, avšak ze standardní situace se mi gólmana Trmala překvapit nepodařilo. Strážce domácí svatyně si poradil i ve 24. minutě s pokusem Schaffartzika.

Po několika náznacích na obou stranách měl SFC velkou šanci k vyrovnání v poslední minutě první půle. Veterán Zavadil opět prokázal, jak výbornou má kopací techniku, když centrem našel hlavu Žídka, která skončila na vzdálenější tyči.

Dvě minuty po změně stran mohl náskok Slovácka navýšit Šašinka, ale toho vychytal Fendrich. Šest minut poté se už kmenový hráč Baníku Ostrava prosadil. Rohový kop Sadílka doputoval až k Šašinkovi, který poněkud ušmudlaně, ale přece jen dopravil míč za brankovou čáru. O čtyři minuty poté mohl skórovat také domácí stoper Hofmann, nabídkou od Havlíka však pohrdl a hlavičkoval těsně vedle.

O tři góly tak Moravané vedli až v 64. minutě. Další míč výborně hrajícího Sadílka neodvrátili hráči Opavy do bezpečí, načež střídající Kalabiška doklepl balón do brány. V 73. minutě vznikl závar v šestnáctce Slovácka, když Trmal nezkrotil neposedný míč, hosté ale zmatků nevyužili. Střelecký účet zápasu uzavřel v 87. minutě Zajíc, jemuž na branku namazal Kalabiška po vlastní povedené akci.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 2:2

26.10.2019 14:30

Góly: 10. Dame Diop, 35. Dame Diop - 33. Václav Jemelka, 87. Václav Jemelka

Čtyři branky a nerozhodný výsledek viděli ti, kteří ve Vítkovicích navštívili utkání mezi domácím Baníkem a hosty z Hané. Radost jim dvakrát udělal Diop, na druhé straně stejným počtem gólů kontroval Jemelka.

Do první velké příležitosti se dostal v osmé minutě Reiter, jeho ránu po Kuzmanovićově centru ale zneškodnil Buchta. I ten však byl bezmocný o dvě minuty později, kdy pro změnu Fleišman našel dlouhým pasem Dameho Diopa, jenž z malého vápna rozvlnil síť. Brzy mohlo být pro Sigmu ještě hůře, neboť během pár okamžiků trefili tyč Fillo i Stronati.

Slezané byli i nadále lepším celkem, jen těsně mimo hlavičkoval po Kuzmanovićově pobídce Smola. Několik neproměněných šancí se jali hosté potrestat. Nejprve Laštůvka horko těžko vyrazil Zahradníčkovu střelu, aby následně zmatky v defenzivě vedli k odražení míče k Václavu Jemelkovi, jenž do téměř prázdné brány snadno usměrnil míč.

Baníkovci si ovšem vedení vzali bleskově zpět. Reiter středem postupoval až k pokutovému území protivníka, odkud patou brilantně našel Dameho Diopa. Senegalský útočník se nemýlil a druhou brankou v zápase rozjásal domácí obecenstvo. Ještě před pauzou byl blízko brance i Hrubý, jehož hlavičku zpacifikoval Buchta.

Ten se po pauze vyznamenal znovu proti Stronatimu, jehož vysoký oblouček vyrazil na roh jen s vypětím všech sil. Mnoho nescházelo ke gólové radosti ani Jiráskovi. Na opačné polovině hřiště se v tutové šanci ocitl Plšek, jehož rána zprava ovšem na Laštůvku nestačila.

Jako velmi důležitý se ukázal zákrok Buchty proti přízemní Kuzmanovićově střele, neboť pár okamžiků poté, v sedmaosmdesáté minutě, Hanáci potrestali soupeřovi neproměněné šance. Exekuce rohového kopu se ujal González, jehož centr prodloužil od přední tyče Kerbr na zadní na zavírajícího Václava Jemelku, který nekompromisně uklidil míč za Laštůvkova záda.

Ostravané tak neudrželi krok s Jabloncem a Slováckem a propadli se na šesté místo, Sigma na ně ztrácí čtyři body a dvě místa.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Fastav Zlín 0:0

26.10.2019 14:30

Góly: -

Pouze bod berou Příbram i Zlín po vzájemném duelu, což je pro oba týmy málo. Zejména v první polovině utkání šlo vidět, že oba týmy hrály o hodně. Po přestávce už bylo k vidění několik slibných šancí, všechny však zůstaly nevyužity. Příbram tak v tabulce zůstává čtrnáctá, hosté o příčku níže.

Do sestavy domácích se vrátil mladý stoper Šimek, záloha Příbrami pak až na Polidara nastoupila v odlišném složení, které tvořili Rezek, Soldát, Alvir a Zeman. Kouč ševců Kameník vsadil na neobvyklé rozestavení se třemi stopery včetně talentovaného Cedidly. Po jednozápasové absenci figurovali v základní jedenáctce kmenoví hráči Mladé Boleslavi Mašek s Wágnerem.

Úvod zápasu mohli diváci na řídce osídlených tribunách klidně prospat. Nervozita se vyskytovala na kopačkách hráčů obou týmů, šance tudíž v podstatě nepřicházely. V sedmnácté minutě vypálil hodně nepřesně Alvir. Sedm minut poté propadl hostující Cedidla, jemuž utekl Zeman, ten však nadějný brejk zazdil pokaženým centrem na Škodu.

Ve 28. minutě musel hřiště opustit zraněný Mašek, jehož nahradil Janetzký. Zatímco zpočátku to byl spíš Zlín, kdo se tlačil do útoku, postupem času se karta obrátila a v závěru poločasu usilovala o branku hlavně Příbram. Čtyři minuty před odchodem střílel opět Alvir, zase však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. To bylo z první pětačtyřicetiminutovky pohříchu vše.

Po hodině hry se rána střídajícího Stupareviće odrazila k Polidarovi, jehož v tutovce vychytal brankář Zlína Rakovan. Dvě minuty poté skončil Zemanův přímý kop těsně vedle tyče. Hosté poprvé pořádně zahrozili v 65. minutě, kdy musel proti Fantišovi zasahovat gólman Kočí. Za další minutu si za obranu domácích naběhl Matejov a z ostrého úhlu chtěl zakončovat do odkryté svatyně, ke své smůle se však netrefil.

V 73. minutě našel Cmiljanović zcela volného Alvira, jenže ten v tutovce selhal a míč vůbec netrefil. Na druhé straně se za další dvě minuty prosadil Fantiš, ale jeho gól neplatil kvůli ofsajdu. Po změně stran se nicméně hrál lepší fotbal. Hrdinou Příbrami mohl být Nový, technickým pokusem z 90. minutě však těsně minul bránu.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FK Teplice 4:1

25.10.2019 18:00

Góly: 15. Tomáš Břečka, 25. Martin Doležal, 71. Tomáš Břečka, 86. Martin Doležal - 89. Jan Shejbal

Fotbalisté Jablonce zvítězili v předehrávce 14. ligového kola nad Teplicemi jasně 4:1 poté, co v každém z poločasů dali dva góly. Poprvé v životě se dvakrát v jednom duelu nejvyšší soutěže trefil Tomáš Břečka a dvě branky si připsal i Martin Doležal. Za hosty snížil Jan Shejbal. Domácí porazili Teplice v lize počtvrté za sebou a posunuli se na čtvrté místo. Hosté prohráli poprvé po sedmi kolech a patří jim osmá příčka.

Jablonci kvůli karetnímu trestu chyběl kapitán Hübschman, na výkonu favorita to ale nebylo znát. Prvních 15 minut se hrál vyrovnaný zápas a pak udeřili domácí. Pilíkův centr z přímého kopu přizvedl před gólmanem Grigarem bránící Shejbal a Břečka nártem dorazil míč do odkryté branky. Jablonecký stoper se v lize trefil poprvé po pěti letech.

Ve 25. minutě už domácí vedli o dva góly. Jovovičův centr tečoval Doležal a balon s pomocí břevna zapadl do sítě. Hosté vypadli z role a nezvládali bránit centrované míče. V 28. minutě po rohu důrazný Kratochvíl mířil do břevna, po dalším centru pak vychytal Holíka Grigar.

Chvíli nato fauloval ve vápně Jakub Mareš Holíka a rozhodčí Julínek po přezkoumání situace na videu nařídil penaltu. Jablonecký Pilík ale nechal vyniknout Grigara. Až poté zahrozily i Teplice, Moulis však pálil z dálky těsně nad. Ještě před pauzou znovu zasáhl hostující brankář, tentokrát proti Kratochvílovi.

Teplický kouč Hejkal po poločase hned dvakrát střídal a poslal na trávník čerstvé Petra Mareše s Žitným. V 52. minutě po Jovovičově pasu postupoval sám k brance domácí Sýkora, ale Grigara neprostřelil. Na opačné straně vyrazil Hrubý Žitného ránu.

Teplice držel ve hře Grigar, který dobře vyběhl při Krobově šanci. Na druhé straně v 69. minutě centroval z úhlu Moulis a míč se nečekaně snesl na břevno.

O dvě minuty později už Jablonec definitivně rozhodl. Po dalším rohu si naskočil na centr Břečka a s mírnou tečí obrany hlavou překonal Grigara. Pětadvacetiletý stoper dal poprvé v životě dvě branky v jednom ligovém utkání, v předchozích 91 zápasech přitom skóroval jen jednou.

Dvou gólů se dočkal i Doležal, který v 86. minutě využil Čmovšovy chyby a křížnou střelou zamířil k tyči. Branku nakonec daly i Teplice, po centru Petra Mareše si v 89. minutě po prudké hlavičce připsal první ligovou trefu Shejbal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha14122029:338
2.Viktoria Plzeň1492326:1329
3.FK Mladá Boleslav1481528:1925
4.FK Jablonec1473426:2024
5.1. FC Slovácko1473420:1924
6.Baník Ostrava1471624:1822
7.Sparta Praha1463527:1921
8.Slovan Liberec1453621:2018
9.Sigma Olomouc1446420:2018
10.FK Teplice1446412:1718
11.Dynamo České Budějovice1452721:2517
12.Bohemians Praha 19051443717:2615
13.1. FK Příbram1433812:2512
14.MFK Karviná1425711:1911
15.Fastav Zlín143299:2111
16.SFC Opava142397:269

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (448)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele