Jedenáctka (11), tentokráte pohárová

24.02.2008, 10:54
Fejetony
Tak o čem si přečtete dnes? Schuster a rozhodčí, nejlepší jsou ti naši, útok na Madrid, to jsou jen některé "střely" této Jedenáctky. Ale také se zmíníme o vandalství, násilných koních, postupujících v Poháru UEFA. Pochválíme Slavii... Ale víte co? Vstupte a přesvědčte se sami.

Berndíku, Berndíku! To se přeci nedělá!

Tak si zase jednou někdo pustil ústa na špacír. Tentokráte se jedná o německého trenéra ve službách královského Realu Madrid Bernda Schustera. Nějak se mu nezamlouval výkon rozhodčího zápasu, který jeho tým sehrál na Olympijském stadiónu s AS Roma. Co vlastně řekl? "Fandel si nezaslouží být mým krajanem! Projevil se jako lokální patriot, sice nerozhodl o výsledku utkání, ale poškozoval nás v jeho průběhu. To mne ovšem vůbec nepřekvapilo, protože vím, jak píská, viděl jsem ho několikrát v Bundeslize!" Odpověď Herberta Fandela na sebe nenechala dlouho čekat: "Diskvalifikoval se sám! To, co řekl, mluví samo o sobě, jakým je! Před zápasem mi podal ruku a prohodil pár slov, po jeho skončení jsem ho již neviděl. Téměř všichni hráči Realu mi poděkovali za naší práci. To má větší cenu než blábolení pana Schustera!" Kdopak asi bude pískat odvetu?

Po Galácticos přicházejí Fantásticos!

Tak tu máme hned čtyřlístek, který vždy a za každých okolností senzaci hledající novináři pokřtili jako "Fantastický". A tak se na stránkách španělsky píšícího tisku můžete dozvědět, že Celtiku ani nestojí za to cestovat do Barcelony a utrácet peníze, protože vše je rozhodnuto. Ne 3:2, ale 6:2 mělo být konečné skóre! Skotský tým má prý vynikající fanoušky, ale špatné fotbalisty, z nichž by snad 2 až 3 mohli hrát La Liga, ostatní možná ve 2. lize.

Fantastické číslo 1: La Pulgas Messi se probudil, byl neudržitelný, po 3 měsících hledání dal zase 2 góly. Proč? Měl totiž po boku svého nevlastního bratra a tím není nikdo jiný než:
Fantastické číslo 2: Ronaldinho. Ten se usmíval, kličkoval, přihrával, dal vždy včas míč na správné místo. Prostě a jednoduše Ronnie, jak ho všichni znali a chtějí znát.
Fantastické číslo 3: Thierry Henry. Na ostrovech se mu tradičně daří, styl hry zdejších fotbalistů a týmů mu dopřává mnohem více prostoru. A tam, kde je volno, řádí Titi jako ryba ve vodě.
Fantastické číslo 4: Samuel Eto'o. Jen se tak proběhl po hřišti, hrál pouze 15 minut. Ale v odvetě bude v základní sestavě a s ním dá Barca 5 gólů.

Věřte mi nebo ne, já si to nevymyslel! Já to opravdu jen četl a přeložil! No, jen aby proti Levante ten čtyřlístek zase neuvadl...

Klídek, Madrid!

Ale i o postupu Realu je prý rozhodnuto. Roma nepřežije 90 minut pekla na Santiago Bernabéu. Real byl v prvním zápase mnohem lepší, ale konec zápasu připomínal videohry. Buď onoho záporného hrdinu 30x zabiješ, nebo tě zabije on. A jaké argumenty má španělský tisk pro jasný postup Realu? AS Roma jsou jen 4 hráči, ostatní toho moc neumí. Bude hrát Pepe a Robinho! A teď se podržte! Na straně Realu budou rozhodčí, protože to je v Evropě absolutně normální a běžné! Barcelona, Milán, Manchester United, Inter – je jedno, jak se jmenuješ, vždycky budou pískat pro domácí a škodit těm, kteří přijeli jako hosté!

Postoupí rovněž Sevilla

Nezapomeňme na poslední španělský tým v LM. Minimálně remízu měli v Istanbulu uhrát. Turci se dostali před branku Palopa 3x a dali 3 góly. Hráči Sevilly odcházeli ze hřiště s výrazem hlupáků ve tváři a nedokázali pochopit, jak mohli tento zápas prohrát. Musí si před odvetou uvědomit, že i s málem se dá utkání vyhrát, že jim stačí 1:0, že jsou dvojnásobným vítězem Poháru UEFA, že již 2 roky neprohráli kvalifikační dvojzápas v Evropě, že... Prosím Vás, má vůbec cenu, aby ti ze Skotska, Itálie a Turecka k odvetám přijeli?

Přepadneme Madrid!

Se, stiamo andando assalire Madrid! Tak nějak, italštinu zrovna neválím, volají příznivci AS Roma. Na tribunách stadiónu Realu by mělo být více než 6 tisíc Italů, těch 3 900 lístků, které Real dal k dispozici pro hosty, je dávno prodaných. Jejich cena byla velice nízká, mezi 44 a 55 euro. A co ti ostatní? Hledají, kde se dá a jak se dá. Na internetu najdou celou řadu nabídek, ale podržte se! Koupit se dají za 216,-, 259,- a 341,- eur. Samozřejmě, že ani Aerolinie nechtěly zůstat stranou a chtějí vydělat co nejvíce. Na pondělí a úterý před zápasem se cena letenky u Al Italia a Iberie vyšplhala na téměř 600,- eur! A to se jedná jen o cestu tam! Jakoby z Madridu po zápase již pro příznivce AS nebylo návratu...

Alex Ferguson říká: Gól Teveze rozhodl!

Jedno je jisté: přestup Teveze do Manchesteru na něj zapůsobil jako májový deštík. Ožil, začal být téměř k nezastavení, hra ho evidentně baví. V Lyonu nastoupil až do 2. poločasu, střídal Scholese v 65. minutě a když do konce chyběly tři minuty, tak vyrovnal. "Mohli jsme vyrovnat již dříve, ale ten gól byl rezervován pro Teveze," řekl Sir Alex. A tak Apache z Boca, Corinthians a West Hamu se znovu stal pro ManU nepostradatelným.

Arsenal - AC Milán: nic moc pro domácí

Podívejme se na statisticky. Arsenal vystřelil na branku soupeře 17x, AC Milán 8x. Z toho Zeljko Kalač chytil šest střel, zatímco Jens Lehmann pouze dvě. Domácí měli míč na kopačkách 57% z celkového času, kopali 9 rohů, hosté pouze dva. Ale to se stalo v Londýně. Jak tomu bude při odvetě v Miláně? Bude AC pokračovat ve své jízdě za obhájením poháru Ligy mistrů?

Na pokračování...

Máme ještě v živé paměti řádění ruských "příznivců" fotbalu, tedy hlavně těch ze Spartaku Moskva, při podzimních zápasech Poháru UEFA. Ale ani ti z Leningradu, pardon, Petrohradu, nechtěli zůstat stranou. A tak si dali dostaveníčko na stadiónu Villarrealu a chovali se jako..., víte kdo?! Bylo jich očekáváno 150, přijelo jich pět stovek. Vytrhané sedačky, rozbité reklamní desky a další škody, které jdou do desítek tisíc eur. Ať mi dobytek promine ono přirovnání...

Ani policajti nejsou svatoušci

Alespoň to tvrdí oficiální prohlášení a protest anglického týmu Bolton Wanderers. "Koně se chovali agresivně, vráželi do našich příznivců již při příchodu na stadión. Fanoušci Atlético de Madrid ty naše provokovali. Ti naši patří při výjezdech na hřiště soupeře k nejukázněnějším, chování madridské policie je neomluvitelné a nevysvětlitelné!" Co dodat? Jen snad to, že v sedlech koní, kteří tak neuváženě strkali do anglických gentlemanů seděli opravdu madridští policisté...

Vypovídá to o rozložení sil?

Někdo bude tvrdit, že je to právě tak, jiný bude statistiku zpochybňovat a říkat, že se stejně jedná o Balkánský pohár. A tak nechám, bez dalšího komentáře, mluvit čísla. Do čtvrtfinále Poháru UEFA postoupili zástupci těchto zemí: Německo 4; Anglie 3; Portugalsko 2; Francie, Skotsko, Rusko, Nizozemsko, Belgie, Itálie a Španělsko po jednom. Z Balkánu nikdo...

Slavia Praha

Zaslouží si, aby jedenácté pokračování Jedenáctky skončilo zmínkou o tomto týmu. Fotbalisté Slavie nezklamali, s rozjetým Tottenhamem sehráli dva vyrovnané zápasy. Škoda, že se nehraje pouze na druhé poločasy. Ty Slavia vyhrála 2:0. Příště to chce nespat při nástupu na hřiště a hlavně řídit se oním heslem Husitů: Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme! Díky, ostudu jste tentokráte neudělali!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schuster je jednoduchy clovek,sedlak,takze este budeme citat jeho "super vyroky" aj v buducnosti a som zvedavy,co bude hovorit,ked 4 hraci Romy,ktorí nieco vedia vyradia velky Real,ktorí ma najlepsu obranu na svete a urcite aj zvysok tymu...Inac Roma ma bilanciu v Madride 1 vitazstvo,1 remiza a 1 prehra,Real znovu skonci ako proti Bayernu minuly rok,naviac nemaju.

Reagovat
smazaný uživatel

*ktory

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Slavia , ale tento týden se rozšířil seznam těch, kteří si "nevidí do huby". Inter-Leverpool 15:0, španělští novináři, Wenger o faulu (ten se tedy aspoň omluvil), spousta diskutérů na webu, atd. Ten začátek jarní LM, UEFA a GL je nějaký výbušný. Měli by číst tyhle fejetonové balzámy na nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

*Liverpool, samo, s Leverkusenem nic společného

Reagovat
smazaný uživatel

wenger to opravdu přehnal, ale ani se mu nedivím, muselo ho to vzít. Ten zákrok byl tvrdej, Eduardo je mi líto ale na doživotí to nebylo! Jinak alegre díky!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele