Komentáře a souhrny

Další články

Resumé po zápase s Arménií: Coufal by se měl vrátit, Chorý si říká o Euro a mladí stopeři mají budoucnost

I ve druhém utkání pod Ivanem Haškem (60) museli Češi otáčet nepříznivé skóre a i na druhý pokus se jim to proti Arménii povedlo. Znovu díky trefě střídajícího hráče. Tentokrát roli žolíka uzmul Tomáš Chorý (29), který si říká o pozvánku na Euro. Co dalšího úterní test na Letné nabídl?

Island připravila o letenky do Německa ostrá křídla Ukrajinců

Hráči Ukrajiny zvládli otočit nepříznivě se vyvíjející duel o postup na mistrovství Evropy proti Islandu a díky výhře 2:1 se představí na nejprestižnějším turnaji starého kontinentu už počtvrté v řadě. Skóre sice otevřel hostující Albert Gudmundsson, po změně stran se ale naplno projevila kvalita východoevropského celku v křídelních prostorech. Nejprve totiž srovnal Viktor Cygankov a jen několik minut před koncem zajistil Ukrajincům místenku do Německa Mychajlo Mudryk.

Herní zklamání přebil přijatelný výsledek. Vítězství Česka při návratu na Letnou trefil Chorý

Čeští reprezentanti porazili v přátelském utkání Arménii 2:1 a po výhře v Norsku přichystali Ivanu Haškovi vítězství i při domácí obnovené premiéře. Duel na pražské Letné, kde se národní tým představil po více než dvou letech, se stejně jako ten páteční nevyvíjel podle představ, neboť vedení se rychle ujal celek ze Zakavkazska. Ani inkasovaná branka sice nevyburcovala hráče v červeném k lepšímu výkonu, góly Ladislava Krejčího a po změně stran také střídajícího Tomáše Chorého však k triumfu stačily.

„Českou“ skupinu na Euru doplnila Gruzie. Řecký sen o postupu se rozplynul v penaltách

Reprezentace Gruzie vybojovala premiérový postup na Euro, když ve finále baráže porazila Řecko 1:0 po penaltách. Duel nabízel vyložené gólové šance až v půlhodinovém prodloužení, v němž byli blízko k rozhodnutí zejména hosté. Své příležitosti však nevyužili, což se jim stalo osudným v následném rozstřelu, v němž zklamali kapitán Anastasios Bakasetas a Georgios Giakoumakis. Tým ze Zakavkazska se tak stal posledním členem skupiny F mistrovství Evropy, v níž se kromě něj představí také Česko, Portugalsko a Turecko.

Jednadvacítka porazila Island 4:1 a poprvé v kvalifikaci o ME vyhrála

Čeští fotbalisté do 21 let se udrželi v boji o postup na mistrovství Evropy konaném na Slovensku, když v kvalifikační skupině I porazili Islanďany 4:1. Soupeře střelecky nalomil už v úvodní čtvrthodině Václav Sejk, jenž zužitkoval centr Adama Karabce.

POHLED: Povedené i nepovedené tahy v Norsku. Reprezentace má na čem pracovat

Šest odkoučovaných zápasů, čtyři výhry, dvě remízy, žádná prohra. Ivan Hašek i do druhé etapy ve službách národního týmu naskočil vítězně. Navíc na půdě ambiciózního Norska. Sám ale uznal, že to bylo se štěstím a domácí výběr několikrát Čechy povozil na kolotoči. Utkání nabídlo hned několik poznatků, ze kterých se v budoucnu dá čerpat.

Hašek znovu usedl na lavičku Čechů vítězně, v závěru nádherně udeřil navrátilec Barák

Čeští reprezentanti při premiéře staronového kouče Ivana Haška, který už v roce 2009 odtrénoval pět duelů národního týmu, vyhráli v přátelském utkání na půdě Norska 2:1. Domácí byli zprvu aktivnějším celkem, což vyústilo v úvodní branku talentovaného útočníka Manchesteru City Oscara Bobba. Hostující výběr ale ještě do poločasové přestávky srovnal, když díky přesné hlavičce zaznamenal svůj první reprezentační gól David Zima. Po změně stran pak přežili hráči se lvíčkem na prsou několik slibných příležitostí Seveřanů, jejichž špatnou efektivitu potrestal v 85. minutě krásnou trefou z přímého kopu Antonín Barák, jenž oblékl dres národního týmu téměř po roce.

Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - semifinále baráže

Zbývajícím soupeřem českých reprezentantů v základní skupině na mistrovství Evropy bude buď Gruzie, nebo Řecko. Hráči Gruzie v semifinále play-off kvalifikace porazili Lucembursko 2:0, Řekové do finále o postup na šampionát v Německu prošli po výhře 5:0 nad Kazachstánem. Také další tři zápasy přinesly divoké výsledky. Polsko porazilo Estonsko hladce 5:1, Wales využil domácího prostředí a poradil si s Finskem 4:1. Izrael musel vzít za vděk azyl v Budapešti a semifinále nezvládl, podlehl Islandu 1:4.

Exsparťanská spolupráce dovedla Lvíčata k výhře nad Severním Irskem

Čeští reprezentanti do 21 let porazili v přátelském utkání hraném v Pardubicích své vrstevníky ze Severního Irska 3:0. Pozitivní naladění na nadcházející kvalifikační zápas Eura obstaralo duo sparťanů Adam Karabec a ve druhé nizozemské lize hostující střelec dvou branek Václav Sejk.

Liga Portugal - souhrn 26. kola: Sporting zůstává na čele

Benfica porazila venku v derby Casa Piu a dostala se dočasně na první místo, nicméně o pár hodin se navrátil do vedení Sporting po hladkém skalpu Boavisty. Porto ve druhé půli otočilo s Vizelou a zvítězilo 4:1. Braga v těžkém duelu přehrála Gil Vicente a upevnila si čtvrtou pozici. Estoril Praia zvládl důležité utkání s Portimonense, místo něhož se vyhoupl nad sestupové pásmo. Všechno ale nasvědčuje tomu, že oba celky budou o záchranu bojovat až do samého konce sezony.

LaLiga - souhrn 29. kola: Atlético vyhořelo s Barcelonou

Atlético vůbec nezvládlo šlágr s Barcelonou, Katalánci skórovali třikrát. Real Madrid veze tři body z Pamplony a pohodlně tak drží první místo, Girona totiž nestačila na Getafe. Athletic Club porazil Alavés a dostal se před Atlético. Real Sociedad si poradil se sestupem ohroženým Cádizem a má jistotu, že i nadále zůstane na šestém místě, které jako poslední zajišťuje místenku do evropských pohárů. Hosté naopak odmítli možnost opustit sestupové pásmo. Almería poprvé v sezóně vyhrála.

Ligue 1 - souhrn 26. kola: PSG smetlo Montpellier, hattrick pro Mbappého

edělní šlágr mezi Brestem a Lille dopadl smírem. Marseille pod vedením kouče Gasseta utrpěla druhou porážku v řadě, nestačila na Rennes. PSG si i díky hattricku Mbappého poradilo venku s Montpellierem. Nice v sobotním šlágru přehrálo Lens a přeskočilo jej v tabulce. Štrasburk získal tři body nad Nantes a vybudoval si náskok na jeho záchranářskou pozici. Zápas plný zvratů mezi Toulouse a Olympique Lyon přinesl pět branek a výhru hostujícího týmu 3:2. Svěřenci kouče Pierra Sageho tím potvrdili zlepšenou formu a drží se na hraně horní poloviny tabulky o pět bodů před hostiteli.

Serie A - souhrn 29. kola: Inter přišel o vítěznou sérii

Juventus remizoval s Janovem a po další ztrátě promarnili možnost posunout se na druhé místo. Inter v neděli nedokázal porazit Neapol a zastavil se při vítězné ligové sérii na čísle deset. Úvodní zápas devětadvacátého kola Serie A mezi Empoli a Bolognou skončil těsnou výhrou hostů. Toskánský celek se rázem může ocitnout v sestupovém pásmu, kdežto soupeř si upevnil pozici v nejlepší čtyřce. Lecce si připsalo tři body v Salernu a poskočilo tabulkou. Lazio po rezignaci Sarriho otočilo na hřišti Frosinone a má šanci na poháry.

Eredivisie - souhrn 26. kola: PSV urvalo šlágr v závěru

PSV díky pozdní brance skolilo v neděli večer ve šlágru kola třetí Twente. Feyenoord stvrdil svou druhou pozici po vydřeném vítězství v Heerenveenu, Ajax neuměl venku porazit rotterdamskou Spartu. Heracles v předehrávce 26. kola nizozemské nejvyšší soutěže zdolal Go Ahead Eagles a připsal si důležité body v boji o záchranu. V nižších patrech se zrodily i remízy Excelsioru s Waalwijkem a Vitesse s Almere. Sittard zdolal Zwolle a přiblížil se tak sedmým Eagles na tři body.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele