LaLiga - preview 17. kola

02.01.2021, 08:48, aktualizováno 04.01.2021, 08:33
Previews
Mestalla (© AFP)
Situace Valencie začíná být kritická, Netopýři jsou v sestupovém pásmu a nutně potřebují vyhrát. Osmnáctý tým tabulky se v sedmnáctém kole střetne s Cádizem a k dispozici bude mít menší výhodu domácího prostředí...
Valencia CF - Cádiz CF  (pondělí 21:00)
Hodně rychle se potřebuje vzpamatovat Valencia, která se před zápasem s Cádizem ocitla v sestupovém pásmu. Tradiční tým LaLigy sice v létě oslabil, ale že bude muset bojovat o přežití, s tím se tedy nepočítalo. Valencia zahájí nový rok v domácím prostředí stadionu Mestalla proti houževnatému Cádizu, který si připsal skalpy Realu Madrid i Barcelony.

Nicméně od vítězství nad Barcelonou uběhl měsíc a během něho to šlo s Cádizem pěkně z kopce. Nováček soutěže nejenže nevyhrál, ale ve čtyřech zápasech v řadě nedal ani gól a na své konto si připsal pouze bod za remízu 0:0 s Valladolidem. Cádiz zatím může být na desátém místě tabulky v klidu, ovšem to nemusí trvat dlouho. Španělská liga je letos velmi vyrovnaná a týmy ve druhé polovině tabulky od sebe dělí jen minimální rozestupy. Například rozdíl mezi desátým Cádizem a osmnáctou Valencií činí jen čtyři body.

Los Che sice nevstoupili do sezony ideálně, ale po chvilce se zdálo, že by mohli zakotvit někde kolem sedmého či osmého místa, zvláště když počátkem listopadu rozdrtili Real Madrid 4:1. Ještě v prosinci pak remizovali na Camp Nou s Barcelonou 2:2 a to jsou snad jediné dva světlé okamžiky. Těsně před Vánocemi přišly porážky od Sevilly a Granady a po sedmi zápasech bez výhry následoval pád až do sestupového pásma.

Trenér Javi Gracia bude mít v novém roce jasný úkol, co nejrychleji vyvést Valencii na bezpečné pozice a sezonu alespoň částečně zachránit. Valencia začne tuto misi proti Cádizu, se kterým se naposledy utkala v roce 2011, v lize pak dokonce v roce 2006. Co se vzájemné bilance týče, tu mají Los Che jednoznačně lepší, nicméně devět let už je poměrně dlouhá doba. V letošní sezoně si vede lépe Cádiz, nicméně na Mestalle bude pořád papírovým favoritem domácí tým.

Valencia se bude muset obejít bez zraněných Cillessena a Paulisty, mimo hru jsou i vykartovaní Jason s Guedesem. Cádiz se zase musí obejít bez Quezady.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Gayá, Diakhaby, Mangala, Wass - Čeryšev, Soler, Račić, Musah - Gómez, Vallejo
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Mauro, Cala, Espino - Fernández, Jonsson, Fali, Perea - Lozano, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.46 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Elche CF  (neděle 14:00)
V Bilbau započne nový rok Elche, které se bude chtít držet co nejdál od sestupových příček. K nim má blízko i baskický celek, takže vzájemný duel je možné vnímat jako záchranářskou bitvu, která jednomu z týmů může výrazně pomoci.

Domácí Athletic Bilbao patří mezi nejvíce nevyzpytatelné týmy v LaLize, který ale pravidelně střídá úspěchy s neúspěchy. V dosavadních šestnácti kolech ani jednou nedokázalo slepit dvě výhry a díky tomu musejí fanoušci snášet pohled na dvanácté místo tabulky. V prosinci už to vypadalo, že se začíná blýskat na lepší časy a to především po výhře nad Huescou a následné remíze ve Villarrealu, ale porážka v baskickém derby nad Realem Sociedad 0:1 vrátila Bilbao zpátky nohama na zem.

Bilbao má v novém roce základní cíl hrát co nejdál od sestupových pozic a pochopitelně když to půjde, vyšplhat se v tabulce co nejvýše. Přeci jenom to není tak dávno, kdy svěřenci trenéra Garitana hráli i evropské poháry. K něm má ale v tuto chvíli baskický tým daleko. Podobně to má i Elche, pro něhož je záchrana hlavní prioritou.

Elche sice posbíralo šestnáct bodů, ale posledních šest bodů vzešlo z nerozhodných výsledků. Hosté od 23. října, kdy porazili Valencii 2:1, nevyhráli a na San Mamés se pokusí ukončit devítizápasovou šňůru bez vítězství. Elche se s Bilbaem potkalo v historii celkem pětkrát a jednou dokonce na San Mamés vyhrálo. V lednu 2015 tam zvítězilo 2:1. Loni v lednu se spolu celky potkaly také, ale to bylo v rámci Copa del Rey a z výhry na půdě soupeře se radovalo Bilbao.

Zatímco hosté hlásí kompletní kádr, u domácích budou chybět Peru Nolaskoain a Yeray Álvarez.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Berchiche, Martínez, Núňez, Capa - Vesga, Vencedor - Berenguer, Muniain, Williams - Villalibre
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Barragán, Josema, Verdú, Miňo - Victor, Marcone, Guti - Rigoni, Boyé, Fidel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.74 - 6.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Do roku plného očekávání vstupuje jako lídr LaLigy Atlético Madrid a svojí cestu za vytouženými cíli začne na Mendizorrotze ve městě Vitoria Gasteiz, které je sídlem fotbalového klubu Deportivo Alavés. Domácí se stále plácají ve druhé polovině tabulky, přestože už si na své konto připsali několik zajímavých výsledků, včetně bodových zisků nad Real Madrid a Barcelonou. Bude Atlético dalším týmem, který si na Alavésu vyláme zuby?

Jedenáct výher, dvě remízy a jedna porážka. To je aktuální bilance Atlética Madrid ve španělské nejvyšší soutěži. Atlético je na prvním místě naprosto zaslouženě a patří mezi nejvážnější kandidáty na titul. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho vedou tabulku o dva body před konkurenčním Realem Madrid, avšak další dvě utkání mají k dobru. Teoreticky se tak mohou dostat do osmibodového trháku, nicméně nepředbíhejme.

Sezona se pro Colchoneros vyvíjí nad očekávání skvěle, ale spousta těžkých zápasů teprve přijde a duel na Mendizorrotze bude jedním z nich. Atlético má sice s Alavésem lepší vzájemnou bilanci, ale naposledy na jeho půdě ztratilo. Pod remízu 1:1 se brankami podepsali Álvaro Morata a Lucas. Náročné bylo i střetnutí na Wanda Metropolitano, které Atleti ovládli těsně 2:1.

Alavés sice v prosinci slepil dvě porážky v řadě, ale jinak si nevede špatně. Atlético varují především dva výsledky - domácí remíza s Barcelonou 1:1 a výhra na půdě Realu Madrid 2:1. Před Vánocemi Deportivo porazilo Eibar 2:1 a v posledním zápase roku 2020 remizovalo s Osasunou 1:1. Zdí se tedy, že jsou "El Glorioso" v dobrém rozpoložení a mohou Atlético minimálně potrápit.

Deportivu bude chybět brazilský obránce Rodrigo Ely a po ruce nebude ani suspendovaný Tomás Pina. Další ztráty už Alavés neregistruje. Podobná situace panuje i u Colchoneros, Kieran Trippier a Stefan Savić si odpykávají karetní trest a u Héctora Herrery je start s otazníkem.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Lejeune, Laguardia, Navarro - Rioja, García, Battaglia, Méndez - Joselu, Pérez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Giménez, Felipe, Hermoso - Vršaljko, Koke, Llorente, Carrasco - Félix, Suárez, Lemar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.37 - 3.85 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Granada CF  (neděle 18:30)
Před Granadou stojí náročný úkol. Touží porazit Eibar, což se jí za celou dobu účinkování v první lize nepovedlo ani jednou! Další šanci má v neděli odpoledne a tentokrát je mírným favoritem.

Eibar je pro Granadu hodně nepříjemným soupeřem. Aktuálně totiž domácí drží sérii šesti vyhraných zápasů v řadě! Ono těch vzájemných duelů zas tak moc nebylo, doposud v první lize jen osm. Ale jen v prvních (sezona 2014-2015) dokázala Granada s Eibarem bodovat. Teď by se jí mohlo konečně podařit vzít si všechny body.

V tomto ročníku se jí velmi daří a dokonce nabídla svým fanouškům opulentní zábavu v podobě Evropské ligy. V ní se bude snažit uhrát co nejlepší výsledek i v jarní fázi, do níž postoupila ze druhého místa. LaLiga už je trochu horší a ukazuje se na ní, jak je náročné dělit síly i koncentraci mezi dvě soutěže, tím spíš v době covidové.

Přesto Granada nasbírala za 15 zápasů 24 bodů, které znamenají skvělé sedmé místo. Domácí Eibar je na tom podstatně hůř, protože ten se pohybuje až na místě šestnáctém. Doposud se v rámci ligy radoval jen ze tří výher a největší potíže mu dělá ofenziva. S dvanácti přesnými zásahy má totiž druhý nejhorší útok ligy.

Trenér Mendilibar se bude muset obejít bez trojky Kevin Rodrigues, Anaitz Arbilla a Rober Correa. Hosté jsou na tom mnohem hůř, neboť jim schází Luis Milla, Darwin Machis, Fede Vico, Victor Diaz, Angel Montoro a Neyder Lozano, k nimž musíme přidat vykartované Duarteho s Foulquierem.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pozo, Oliveira, Bigas, Rafa - Edu, Alvarez - Kadzior, Diop, Inui - Kike
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Quini, Vallejo, Sanchez, Neva - Gonalons, Herrera - Kenedy, Suárez, Puertas - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.18 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Náročný úkol má před sebou tým ze San Sebastianu, který bude v novém roce usilovat o udržení stávajících pozic. Pokud se mu to má podařit, měl by s týmy jako je Osasuna doma vyhrávat. Hostům patří v tabulce předposlední místo a v Baskicku nebudou mít co ztratit.

Neznamená to, že by se v Pamploně spokojili s porážkou, právě naopak. Osasuna potřebuje bodovat, aby se dostala ze sestupového pásma. Situace u dna ligové tabulky slibuje dramatickou podívanou až do závěrečných kol a každý bod může sehrát svojí roli. Osasuna jich má na kontě třináct, tedy jen o dva body méně, než mají další dva týmy nad ní a o tři, které mají rovněž další dva celky. Případná výhra v San Sebastianu by tak mohla mužstvo katapultovat mimo sestupové pozice a to je hlavní cíl do dalších kol.

Až v poslední den uplynulého roku 2020 dokázali fotbalisté Realu Sociedad prolomit čekání na vítězství a po výhře v Bilbau 1:0 zůstali na pozicích zaručujících Ligu mistrů. Jejich udržení bude pro Basky náročným úkolem, neboť všichni konkurenti zůstávají v těsném kontaktu, navíc někteří s neodehranými zápasy k dobru.

Domácí zůstávají v zápase favoritem, ale Osasuna si před půl rokem z Anoety přivezla bod za remízu 1:1. Nicméně vyhrát tam dokázala naposledy před dlouhými patnácti lety.

Real Sociedad bude na Anoetě postrádat Lucu Sangalliho i zkušeného záložníka Davida Silvu. Navíc trenér Imanol Alguacil stále neví, jestli bude moci využít služeb Januzaje, Illaramendiho a Elustonda, jejich starty jsou minimálně nejisté. Ztráty hlásí i hostující strana - Sanjurjo s Martínezem jsou v karetním trestu, zatímco Chimy Avila a Lucas Torró laborují se zraněním.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Normand, Zubeldia, Gorosabel - Merino, Zubimendi, Guridi - Oyarzabal, José, Portu
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, David García, Hernández, Pérez - Torres, Moncayola, Brašanać, Rubén García - Calleri, Budimir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.92 - 6.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - FC Barcelona  (neděle 21:00)
Nebyl to pro Barcelonu dobrý rok 2020 a jak se jí podaří vstoupit do toho nového se ukáže na El Alcorazu v Huesce. Těžko si mohou Katalánci přát lepšího soupeře, než poslední tým tabulky. Na druhou stranu Barca tu při své poslední návštěvě ztratila body. Bude se situace opakovat?

Až na šestém místě tabulky je po novém roce FC Barcelona. Katalánský gigant prožil jeden z nejhorších roků v jeho bohaté historii. Nejenže nevyhrál žádnou trofej, ale ještě málem přišel o Lionela Messiho a spoustu dalšího. K pohodě nepřispívá ani pandemie koronaviru a zkrátka Barcelonu čeká hodně náročné jaro a vlastně celý nový rok 2021.

Nizozemský trenér Ronald Koeman připustil, že po další ztrátě s Eibarem (1:1) už bude pro jeho tým velmi obtížné získat mistrovský titul, nicméně tým se nevzdává a v Huesce chce jednoznačně získat tři body. Dosavadní bilance Barcelony je hodně neobvyklá, z patnácti kol nedokázala vyhrát ani polovinu zápasů a v osmi případech ztratila body.

S Huescou se Barca potkala jen čtyřikrát - dvakrát v Copa del Rey a dvakrát ve španělské LaLize a výsledky jsou hodně zajímavé. Katalánci v polovině zápasů nastříleli Huesce neuvěřitelných osm gólů. Jednou jim na vítězství stačila poloviční porce a vzhledem k těmto výsledků se jeví poslední remíza 0:0 z dubna 2019 jako zázrak.

Hlavním cílem domácího celku zůstává záchrana. Na tu v tuto chvíli ztrácí tři body, takže nic není nemožné. Od listopadu začali "Azulgranas" poměrně pravidelně bodovat a rozhodně je čeká zajímavý boj o záchranu. Naposledy Huesca podlehla Celtě Vigo 1:2.

Huesca registruje jen jednu ztrátu a tou má být zraněný Pablo Maffeo. Barcelona je v o něco složitější situaci a trenér Ronald Koeman se musí obejít bez talentovaného Ansu Fatiho, dále Sergiho Roberta, Gerarda Piquého a záložníka Coutinha. Naopak do sestavy se po volnu vrací Argentinec Lionel Messi. Připomeňme, že bez něho Barcelona nezvládla poslední domácí duel s Eibarem a jen remizovala 1:1.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Galán, Siovas, Pulido, López - Mosquera, Rico - Ontiveros, García, Ferreiro - Okazaki
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Dest, Araujo, Lenglet, Alba - Pedri, Busquets, Jong - Dembélé, Messi, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.73 - 5.86 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Levante UD  (sobota 14:00)
Jedno kolo skončilo ve čtvrtek a už v sobotu se začíná s další porcí prvoligové podívané. Jako první se do sebe na Estádio de la Cerámica pustí domácí Villarreal a ve formě hrající Levante.

Villarreal má doma určitě co napravovat. Do utkání jde s tím, že v minulém kole prohrál na půdě Sevilly. Té nedal ani jednu branku a sám naopak dvě dostal, po celý zápas ho dost trápila efektivita. Trenéra Emeryho po utkání právě tahle stránka dost mrzela a doufá, že se v příštím kole jeho tým poučí.

"Mrzí mě, že jsme naposledy proti Seville tak zahazovali šance. Nebyl větší problém se dostat na dostřel, ale vždy jsme volili špatné řešení. Chyběla tomu přímočarost, větší dravost a jednoduchost. Proti Levante si musíme dávat pozor na jeho protiútoky, ale také se zlepšit v koncovce."

Villarreal si v tomto duelu připsal teprve druhou porážku v sezoně a zatím se stále drží nadohled od Ligy mistrů. Sevilla na čtvrté příčce má ale dva zápasy k dobru. Proti Levante by si zrovna mohl spravit chuť. Statistiky na to má dobré - Levante zde vyhrálo naposledy v roce 2011.

Má ale taky dost širokou marodku. Jsou na ní Iborra, Gaspar, Moreno, Coquelin nebo Alcácer. Hosté si zase musí poradit bez Doukourého, Postiga, Campani a Vukčeviće, přičemž pro karty jim bude chybět Pier.

I přes větší počet absencí si ale Levante může celkem pískat, protože do duelu s favoritem jde v lepší formě. Od půlky prosince neprohrálo, už dalo stejný počet branek jako Žlutá ponorka a do utkání jde po zvládnutém sedmigólovém thrilleru s Betisem.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Peña, Albiol, Torres, Estupiñán - Trigueros, Parejo, Gómez - Pedraza, Bacca, Moreno
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Aitor - Miramon, Duarte, Clerc, Coke - De Frutos, Malsa, Radoja, Morales - D. Gómez, Martí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.49 - 6.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Sevilla FC  (sobota 16:15)
V sobotu je na řadě dlouho očekávaný duel, který často patří k ozdobám kola. Na Estadio Benito Villamarín přijede městský rival a slavné derby mezi Sevillou a Betisem bude určitě okořeněno mnoha šancemi.

Už to tak bývá zvykem, když se do sebe pustí sevillské FC a Real Betis. Jen za posledních dvacet let vzájemných duelů se diváci obešli bez branky pouze v šesti případech. Možná je to trochu zvláštní, ale právě Real Betis, ač se pohybuje ve středu tabulky, prohrál nejvíc branek ze všech týmů.

Tým trenéra Manuela Pellegriniho prohrál už devět duelů, což je z celkových šestnácti zápasů docela tristní bilance. Není ale moc na remízy, protože body si se soupeřem rozdělil jen jednou. V polovině prosince remizoval s Villarrealem, ale tím jeho dobré výkony na delší dobu skončily.

V poslední době se béticos museli smířit s porážkami od Granady a také od Levante. Minulé kolo muselo Betis hodně mrzet, protože proti Levante mu k bodům nestačily ani tři přesné zásahy. Thriller o sedmi gólech nakonec vyhrál celek z Valencie. Aby toho nebylo málo, tak Betis je nyní jedním z nejvíce oslabených týmů v první lize.

Mimo hru má delší dobu hráče jako Claudio Bravo, Alex Moreno, Marc Bartra, William Carvalho, Cristian Tello nebo Victor Camarasa. V Seville je to stále Escudero s Vaclíkem, přičemž do hry nezasáhne ani vykartovaný záložník Fernando.

Sevilla roztáhla křídla a pod jasnými pokyny trenéra Julena Lopeteguiho se vznesla až na čtvrtou příčku. Ta samozřejmě nemusí být konečná, protože Sevilla má na rozdíl od svých pronásledovatelů jeden až dva duely k dobru. V minulých dvou kolech si poradila i s přímými soupeři o Ligu mistrů, od Valencie ani od Villarrealu nedostala žádný gól.

Obrana ostatně musí trenéru Lopeteguimu dělat nesmírnou radost, protože zatím soupeřům povolila jen deset branek. To ji řadí na druhé místo za suverénní Atlético Madrid. Pracovat ale bude chtít na útoku, který se se 17 brankami řadí k těm průměrným týmům.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Joel - Emerson, Mandi, Ruiz, Miranda - Rodriguez, Akouokou - Fekir, Canales, Ruibal - Sanabria
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna - Rakitić, Gudelj, Jordan - Ocampos, En-Nesyri, Suso
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.50 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Real Valladolid  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer představuje pro dva týmy šanci, jak se odlepit od spodních pater tabulky. Na Coliseum Alfonso Perez se proti sobě postaví domácí Getafe a Real Valladolid, který je přímo namočen v záchranářském boji.

Getafe letos podává hodně nevyrovnané výkony. Tým, které ještě v minulém ročníku bojoval v Evropské lize a nevedl si úplně špatně, se letos podstatně trápí. Získat v patnácti kolech s poměrně kvalitním týmem jen pouhých sedmnáct bodů, to vyžaduje docela umění.

Není divu, že se trenér José Bordalás oprávněně bojí o práci, současná 14. příčka v předsezónních plánech rozhodně nebyla. Radost mu může dělat snad jen fakt, že Real Valladolid v Getafe od roku 2008 nevyhrál ani jednou.

A ani teď to nevypadá na nějak zvlášť povedené utkání. Hosté jsou totiž přímo namočeni do sestupových starostí. Ronaldův klub vyhrál za 16 zápasů jen třikrát, má třetí nejhorší obranu a v minulém kole se mu taky nevedlo. Remizoval na půdě nováčka, Cádizu nedal ani jeden gól.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Yanez - Suárez, Dakonam, Etxeita, Olivera - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Angel, Mata
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Hervias, Bruno, El Yamiq, Garcia - Orellana, Mesa, Alcaraz, Plano - Weissman, Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.08 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Celta Vigo  (sobota 21:00)
Real Madrid stále nemůže být zcela spokojen se svou pozicí, protože druhé místo královskému celku nikdy nestačilo. Pro první výhru v novém roce si chce parta trenéra Zidana dojít na domácí půdě, jenže protivník rozhodně nepřijede s poraženeckou náladou.

Ještě pár týdnů nazpět by nebylo nejmenších pochyb o tom, že tohle bude pro Bílý balet snadná záležitost za tři body. Real vyhrával zápas za zápasem a u Celty to bylo naopak. Jenže pak se něco zásadního změnilo. Na lavičku galicijského týmu byl dosazen v Evropě prakticky neznámý trenér Eduardo Coudet. A úřadovat začal ve velkém stylu.

Tak rozsáhlou změnu určitě nečekali ani ti největší optimisté, neboť Celta začala s neobvyklou samozřejmostí vyhrávat. Zvládl první výhru, druhou, třetí. Teď jich má za sedm soutěžních duelů na kontě už šest, jen jednou si body se soupeřem rozdělil. Ve čtyřech případech Celta dokonce udržela čisté konto. Naposledy jí to nevyšlo, ale přesto nad Huescou jasně zvítězila.

Série několika skvělých výsledků Celtu z pásma sestupu vynesla velmi rychle až na současné osmé místo! Pokud počítáme i nově zavedenou Evropskou konferenční ligu, tak na poháry chybí Celtě jen dva body!

Trenér Coudet počítá jen minimum absencí, chybí mu jen Kevin Vázquez, Sergio Alvárez a David Juncá. Real se musí obejít bez Rodryga, ale zase se mu do hry vrátil Eden Hazard. Ten v minulém kole naskočil aspoň z lavičky. Utkání ale jinak Real nemohl hodnotit kladně, protože s nováčkem z Elche dost překvapivě jen remizoval.

Tím jen zvýšil ztrátu na vedoucí Atlético, které se usadilo na prvním místě s náskokem dvou bodů. Což se nemusí zdát jako velký rozdíl, ale pravdou je, že Atlético má oproti městskému rivalovi ještě dva zápasy k dobru. I proti Celtě bude Real spoléhat především na kvalitní útok, který je s 28 zásahy druhým nejlepším v lize. Celta se zase pyšní nejlepším ligovým střelcem a asistentem v jedné osobě, Iagem Aspasem.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Militão, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Vinicius, Benzema, Vázquez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Murillo, Olaza - Méndez, D. Suárez, Tapia, Nolito - Mina, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.36 - 5.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid14112127:535
2.Real Madrid16103328:1533
3.Real Sociedad1785426:1229
4.Sevilla FC1482417:1026
5.Villarreal CF1668220:1626
6.FC Barcelona1574429:1525
7.Granada CF1573519:2324
8.Celta Vigo1665522:2223
9.Cádiz CF1654711:2019
10.Real Betis1661919:3019
11.Levante UD1546520:2118
12.Athletic Bilbao1653818:1918
13.Deportivo Alavés1646614:1818
14.Getafe CF1545612:1617
15.Elche CF1437413:1716
16.SD Eibar1637612:1616
17.Valencia CF1636722:2415
18.Real Valladolid1636715:2415
19.CA Osasuna1534814:2413
20.SD Huesca1619614:2512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (132)

Přidat komentář
Ed_Hazard

Je ten Alaba fakt reálny? Vraj by mal brať 10M ročne (predpokladám, že v čistom)..

Reagovat
misinho7

To by bol paradny prestup zadarmo. Svetova trieda a vie zahrat na viacerych poziciach. Snad ho ziskame.

Reagovat
Anacron

To je slušný. Sem čekal, že si řekne o dost víc. Každopádně by to byla parádní posila.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Je to skvělý hráč, ale je fakt s otazníkem, jestli mu chcete dát plat nad úrovní třeba Modriće. Navíc je to sice univerzál, ale už v Bayernu se mu to docela zajídalo a asi není úplně šťastný nemít pro takovýho hráče jasnou pozici v základu.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja myslím, že by vyriešil naraz kopec problémov. Výborne hrá na stoperovi a prišiel by konečne hráč, ktorý má šancu plnohodnotne zaskočiť za Casemira.

Reagovat
Gazdo

No neviem ako moc sledujes Bayern ale na stoperovi fakt vyborne nehra. Skor nieco ako obstojne ale vyborne fakt nie, na zalohu nema a na beka mate pohyblivejsiebo Mendyho (kto by to bol povedal po tom ako kedysi Alaba nemal problem s Jesusom Navasom)

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole jemu je stále 28 rokov Myslel som že má cez 30-31. 24.06. oslavuje 29. To je kludne 5 sezón na top úrovni.

Reagovat
Anacron

Ne každý je Modric nebo Ronaldo. Ale i na 2-3 slušné sezony by to bylo jako přestup, který je zadarmo, přínosné.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Kubo podle vseho na hostovani do Getafe, protoze neni spokojeny s hernim vytizenim ve Villarealu.

Reagovat
Ed_Hazard

Jo, dnes nebol ani nominovaný na zápas Villa - Levante

Reagovat
houdic

Nohy bez mozku jsou k ničemu. Ale potenciál má velikej.

Reagovat
Visca el barca

Z něj nic nebude.

Reagovat
Mass

Minimálně v žonglování je lepší jak Messi.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Emery ho před pár týdny solidně natřel, tam bylo dost očekávaný, že tam nebude chtít zůstat, navíc na jeho post mají solidní zastupitelnost a svoje mladíky.

Reagovat
houdic

Právě. Bejt nás tak stopro hraje, takhle je to zbytečný, vychovávat Realu smrada z kterýho nebudeme mít ani korunu.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak načo ste ho s týmto prístupom brali na hosťovanie?

Reagovat
houdic

Nevím, ve vedení zatím nejsem . Ale řekl bych že rozhodně nikdo nepočítal s tím, že Yeremy bude hrát tak jak hraje, málokdo počítal s tím že Moi Gomez bude taky solidní a dobrej hráč do sestavy. No a to máš dva hráče do rotace před něj a je to, je pro nás v podstatě zbytečnej.

Reagovat
Kluivert9

Na neriskantní rozšíření kádru?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude dnes mistr Aspas opět SOLIT

Reagovat
santini

Uvidíme, zatiaľ sme mali po nástupe Coudeta vcelku prijateľný žreb, teraz sa uvidí, aká je aktuálna sila tímu. Obidva tímy skórujú by mal byť reálny tip

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dost se na to těším, Coudet se s tím vůbec nemaže, opět tam poslal pět ofenzivních hráčů, Tapia se nudit rozhodně nebude. V současný LaLize jeho přístup působí jako nějaký zjevení, díky za něj .

Reagovat
santini

Tak napokon včera potešilo akurát držanie lopty a medzihra...ofenzíva dosť o ničom a to sa včera myslím si dalo niečo uhrať...po tom začiatku sezóny som ale rád aj za to čo je a som ticho

Reagovat
Raul=Real

Militao?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Toho po tom domácím koncertu se Šachtarem ZZ už odepsal, ne?

Reagovat
Israha

Nacho je v téhle sezoně spolehlivější, navíc Varane - Militao je mentální časovaná bomba, ti se můžou letos v zápase sesypat jeden vedle druhého.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ed_Hazard

Tak 80% Asesnsiových pokusov o center vyzerá, že to skončí na prvom brániacom hráčovi. Ale on to vždy nejako dokáže pretlačiť a nádherne posadiť spoluhráčovi na hlavu Tomu sa povie umenie

Reagovat
madridcan

Aspasovi vykopol z prazdnej brany Nacho, Asensio da asistenciu, Vazquez hlavicku, Zidane ma zimnu ciapku...čo sa to s Realom deje?

Reagovat
madridcan

Človek je zvyknutý, že Nacho ma na lavičke zimnú čiapku, Asensio vykopne z prázdnej brány, Vazquez dá asistenciu a Zidane hlavičku

Reagovat
Mass

Reagovat
Visca el barca

Na zápasy Realu se nedá dívat. A dost to podporuje to tréninkové hřiště.

Reagovat
Jackmaker1989

Bez srandy, posledné 2-3 roky som zaspal pri zápasoch realu skoro vždy alebo som to vypol a išiel spať. Humus proste, bez ohľadu na titul.

Reagovat
Visca el barca

Mně tento Real připomíná týmy z Itálie.

Reagovat
misinho7

no mne to robi tak z 80 % to treningove ihrisko..ja sa vzdy tesim skor na zapasy vonku proste to ihrisko mi pripada ze hrajeme nejaky priatelak...

Reagovat
Visca el barca

A kdy bude k dispozici Bernabeu?

Reagovat
misinho7

tusim 2022, ale oni by tam hrali aj cez prestavbu kebyze tam mozu ist fanusici..ale kedze sa neda tak radsej hraju tu a aspon ta vystavba ide rychlejsie

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mám to podobný, na celý zápas jsem se snad ještě nevydržel dívat. Nějak si nedokážu představit, že tam bude i Clásico nebo nějaká slušná bitva v play-off LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se na ně nedívám ale v tabulce je na tom Real hodně dobře.

Reagovat
hornito

Reagovat
eder

Pro dnešní výhru Oscenses!

Reagovat
ADM

Zápas s posledným vonku? Takže dnes remíza

Reagovat
smazaný uživatel

ALAVÉS NIČÍ

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ja na jednej strane som sa potešil že Atléti dali 2. gól, lebo ich mám na tikete. Na druhej som sa nepotešil, keďže fandím RM

Reagovat
Visca el barca

Luis si nás, včetně mě solidně maže na chleba. Přeji mu titul.

Reagovat
Majk91

Suarez pravdepodobne vystrieľa Atleticu titul a my hráme v útoku s Braithwaitom

Reagovat
Raul=Real

Ale máte ušetrený plat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nemáme, Messi v rozhovoru tvrdil, že jsme ho kompletně vyplatili, což by u Bartomea dávalo logiku .

Reagovat
Gazdo

z tohoto hladiska to vobec nedavalo zmysel. Snad jediny v tom vidim v tom ze odisiel cize sa stoj co stoj budeme snazit priviest utocnika coz by sa v pripade jeho zotrvania mozno nestalo. Ale kedze na nikoho nemame tak toto fakt nedava logiku

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Raul=Real

Tak toto je riadny ťah

Reagovat
Foppy

Reagovat
herbage

za ušetřený plat by se mohl někdo přivést, třeba druhý Matheus Fernandes nebo Douglas

Reagovat
el Principito

Keirrison

Reagovat
2miguel1

Daj uz sancu tomu Puigovi ty hromotlk .. ta zostava s tym bretweitom je des no. Messimu sa pekne oplacame ze s takymi priemerakmi musi hrat

Reagovat
LAM

Na to co je k dispozici je to dobrá sestava. Věřim, že při zranění Coutinha uvidíme Puiga častěji, ale Pedro je lepší hráč.

Jak by jsi ofenzívu vyřešil ty?

Reagovat
Gazdo

Pri zaraneni Coutinha odohra Pedri vsetko. A ja osobne si nemyslim ze je pedri lepsi hrac

Reagovat
2miguel1

Pedti-Messi musi hrat. To je jedno z mala co nam funguje. Ja by som skusil hrat 3-5-2 alebo sa vratit 4-3-3. Toto co hrame 4-2-3-1 nam nesedi. Musime roztiahnut hru na krajoch, to je alfa omega momentalne a to by mohol spravit duo Alba-Dest. Takisto by sme takto nemuseli mat tak zahusteny stred cim by Griezz mohol hrat lepsie.

za mna: Stegen - Lenglet, Araujo, Mingueza - Dest, De Jong, Puig, Pedri, Alba - Messi, Griezz.

v priebehu zapasu Dembele, Roberto na kraje.

Reagovat
letitfly

Vzhledem ke složení mužstva bude střed asi zahuštěnej v jakýmkoliv rozestavení.

Reagovat
dextroza_m

Dá ho tam v zápase s PSG, kdy budeme potřebovat dát tak 3 goly

Reagovat
Rattlesnake

ter stegen, dest, araujo, lenglet, alba, busquets, de jong, pedri, dembele, messi, braithwaite

Reagovat
dextroza_m

Očekávám podobný průběh jak s Real Valladolid

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri tvl

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
dextroza_m

To udělal Messi schválně?

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný tlak, to už jsem dlouho neviděl.

Reagovat
dextroza_m

Konečně někdo vystřelil

Reagovat
dextroza_m

taky hrajeme s posledníma

Reagovat
dextroza_m

Mít Stegen o pár cm mín, tak je to opět ukázkový gol

Reagovat
roman1978

Je třeba posílit obranu

Reagovat
dextroza_m

Ten Sergio na to regulerně nemá.

Reagovat
dextroza_m

Ty vole, tohle je marnost... ty naše rohy, tomu se smějí snad všude.

Reagovat
Mass

45% na blízko, proč?

Reagovat
dextroza_m

ale 100% bez golu

Reagovat
Mass

Nejsou hlavičkáři.

Reagovat
smazaný uživatel

Co chcete víc?

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOL, konečně krásně Leo

Reagovat
dextroza_m

Sláva

Reagovat
dextroza_m

Jestli u nás musí dávat góly Jong, tak to jsme pěkně v <>... útok žádný pohyb, bago můžou hrát na plácku za barákem kurwa.

Reagovat
smazaný uživatel

nebuď kyselej, Koeman před zápasem říkal, že potřebujeme víc gólů od záložníků a stalo se, zatím docela unikát jeho působení

Reagovat
dextroza_m

On by potřeboval víc věcí

Reagovat
smazaný uživatel

dneska mají kluci chuť a kombo Pedri+Dembélé tomu pohybem hodně pomáhá

Reagovat
Mass

Koukám Dembelé je koukám v Barce jedinej, kterej nechce jen provozovat pěší fotbal s milionem přihrávek do strany...

Reagovat
Mass

Dest má občas taky dobrý věci.

Reagovat
Rattlesnake

to je zase povrch, že bys na něj Franca nevyhnal.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Messiáš

Po delsi dobe hezky primak od Leose, super zakrok golose.

Reagovat
smazaný uživatel

fuuuuuck, konečně dobrý přímák

Reagovat
smazaný uživatel

Destovi to dnes vůbec nejde, pořád se zbytečně zamotává do kliček místo přímočaré hry. Jinak relativně slušný poločas, ale mělo to být 0:3

Reagovat
LAM

Pod Koemanem sice obránci předvedou strašný věci, ale hlavní problém je efektivita. Opravdu není normální co v#echno za hodíme( včetně Messiho) a kolik potřebujeme šancí na gól. A to si vytváříme nejvíc šancí za několik let.

Reagovat
Mass

Proti Huesce?

Reagovat
Salfovic

Ten Messi je střelecky úplně v hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel

Reagovat
dextroza_m

Bude střídat? I když on tam zase práskne Pjaniče a možná Umtitiho..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam nedá místo neviditelného Braitha Griezmanna? Vždyť ten týpek byl u míče tak dvakrát za celý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann je ten největší dřevák co za Barcu v útoku hrál. Zlatý třeba Pedro apo.

Reagovat
Mass

V repre hraje Griezzman docela dobře. Na pozici Messiho.

Reagovat
jsemdement

Pedro dost nedocenenej.. drevak to velkej nebyl a makal jako dabel.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Mass

Tenkrát asi chtěli do útoku někoho víc hvězdnýho a Pedro nechtěl být náhradník. To by se asi divili, kdyby tam dnes viděli Brathwaiteho.

Reagovat
jsemdement

Je fakt, ze moc videt neni.

Reagovat
ADM

Hlavne chcel Lucho hrot (prišiel Suarez) a MSN sa rozbehlo natoľko, že pre Pedra nezostali minúty.

Reagovat
Ed_Hazard

V týme takých nutne treba. U nás by som za takého pvoažoval Lucasa Vázqueza.

Reagovat
ADM

Trafí niekto bránu? TVL

Reagovat
dextroza_m

u Pjaniče vyloučeno

Reagovat
Messiáš

Pojd Tondo, dej gola, at je klid trochu

Reagovat
patas92

Jak může být Barcelona nejgólovějším týmem ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Dva zázračné domácí listopadové zápasy

Reagovat
dextroza_m

Zlatovláska za 120 mie E, pecka...

Reagovat
Jordi Alba

Tomu chybí jenom nějakej haluzák od Huescy.

Reagovat
dextroza_m

Ne, tohle je příšernost, věřím, že to ještě vyrovnají..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý poločas je teda brutální bída. Nedorazit ani Huescu

Reagovat
roman1978

Ještě by tam mohl dát Puiga.

Reagovat
dextroza_m

Je brzo...

Reagovat
2miguel1

Ten vykon to je marnost, utrpenie, katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Utrpěná výhra, no lepší než nic. Nedovedu si představit, že ještě někdy dáme víc než tři góly.

Reagovat
2miguel1

Chyba nam hrac co je schopny dat 30 golov za sezonu. Messimu nejde ale on aj tak musi robit vsetko ostatne. Musime po sezone zobrat zadarmo Kuna

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná bída. Barca letos nemůže nic vyhrát ani Copu. Velká škoda Suaréze určitě by jsme měli víc bodů byli na dostřel Madridu.

Reagovat
smazaný uživatel

V žádném případě. Nemůžeš jen matematicky připočíst Suarezovy góly, je v běhavějším a technicky zdatnějším týmu. Sua je pouze vykonavatel. Výběr místa má dobrý, ale musí mu to někdo nachystat. To letos v Barce nehrozí. O moc líp by na tom bodově nebyli.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi by nu nějaké šance vytvořil a navíc by si měl s kým narazit. Horší než Griezman a Braithwaite by nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se, ale mně se zrovna Sua nezdá jako lepší řešení do ťukesu. Zrovna u Gríze nechápu, proč je v Barce tak neškodný. U Atletů byl borec a i přes ty jeho předpřestupové eskapády jsem si od něj sliboval hodně. Brait je většinou k ničemu. Oba ale většinou ve svých bývalých klubech hráli spíš na brejky. To u souč. Barcy nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann hrál za Atletico a to je brejkový tým. Barca hraje do plných a Griezmann neumí 1:1 - takže na to nemá. V Atleciku byl dobrý tam se hodil ale na Barcu je dřevák.

Reagovat
smazaný uživatel

muzes nejen pripocist ale i znasobit

Reagovat
smazaný uživatel

že ty ještě věříš na Ježíška ?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca jede pořád svoje

Reagovat
smazaný uživatel

To zase Var nerieši Offside Pedriho ??? ked hra Real tak sa hľadajú Milimetre a tu nič ??

Reagovat
celeb

Mozno by stacilo sa divat sa pozornejsie, zaznam VARu s ciarami ukazali, bolo to tak o 15-20cm.

Inak preco zacinas vsetky podstatne mena Velkymi?

Reagovat
blaugrana

to aby zvyraznil ich podstatu

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Oscar namiesto Busquetsa, pls!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele