LaLiga - preview 27. kola: Levante myslí na další body

04.03.2022, 08:00, aktualizováno 07.03.2022, 08:55
Previews
Estadio San Mamés (© AFP)
Levante se dokázalo zvednout, z posledních třech zápasů vydolovalo sedm bodů a oživilo naději na záchranu. Valencijský celek nyní čeká dohrávka 27. kola v Baskicku, konkrétně v Bilbau...
Athletic Bilbao - Levante UD  (pondělí 21:00)
Už jen jedna cesta vede pro Athletic do evropských pohárů, a to skrze domácí ligovou soutěž. Po vyřazení z Copa del Rey se může již plně soustředit na svůj boj o pohárové příčky a v pondělí se může přiblížit sedmému Villarrealu. Athletic přivítá na San Mamés Levante, které zmobilizovalo síly a zahájilo urputný boj o záchranu.

Levante sice zůstává poslední, ale v posledních týdnech vyslalo jasný signál, že to se záchranou myslí vážně. Hostům velmi pomohla senzační výhra na Atléticu Madrid, po které následovaly bodové zisky se Celtou Vigo a naposledy s Elche.

Situace valencijského celku se zlepšila a ztráta na nesestupové pozice se zmenšila na přeci jenom přijatelnějších sedm bodů. Boj o záchranu bude pro Levante ještě složitý, nicméně poslední výsledky dávají fanouškům velkou naději. Levante věří, že na formu z uplynulých týdnů naváže a minimálně bod získá i na San Mamés. Loni v únoru tam dokázalo v rámci Copa del Rey vybojovat remízu a nerozhodným výsledkem skončilo i první měření sil na Ciutat de Valéncia.

Athletic v týdnu ostrouhal, když vypadl v semifinále Copa del Rey. Nad jeho síly se ukázala být Valencia. Od poloviny února utrpěli Baskové už třetí porážku v soutěžních zápasech a tento trend hodlají proti Levante ukončit. V minulém kole Athletic neuspěl na Camp Nou, kde dokonce schytal debakl 0:4 od Barcelony a v tabulce zůstal "viset" na osmém místě.

Athletic má k dispozici kompletní kádr, takže kouč Marcelino může nasadit to nejlepší. Takové štěstí v Levante nemají a v pondělní dohrávce budou chybět zranění Ruben Vezo, Jose Campana, Sergio Postigo a Shkodran Mustafi.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Yeray, I Martinez, Yuri - Berenguer - Vencedor - D Garcia, Muniain - Sancet, I Williams
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Rober, Duarte, Caceres - Miramon, Malsa, Pepelu, Son - De Frutos, Marti, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.05 - 6.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - Rayo Vallecano  (neděle 14:00)
Rayo Vallecano se v neděli krátce po obědě představí na půdě Cádizu s jasným cílem - ukončit sérii pěti ligových porážek v řadě. Zastavovat delší pád tabulkou se pokusí proti týmu, který zatím neúspěšně bojuje o zachování prvoligové příslušnosti.

Cádiz jde do nedělního utkání s tím, že minule se mu povedlo opět jen remizovat a byla to už jeho třetí remíza v řadě. V porovnání s dlouhými sériemi porážek je to sice změna k lepšímu, ale Cádizu to pořád nestačí na únik z pásma sestupu. Cádizu patří až 18. místo s jednadvaceti body, za což může především jeho nesmělý útok. Ten dal doposud jen 21 branek a v celé soutěži je spolu s Deportivem Alavés tím vůbec nejhorším.

Teď se tým trenéra Sergia Gonzáleze možná zčásti opírá snad jen o fakt, že hraje doma. Cádiz totiž na Estadio Nuevo Mirandilla s Rayem od roku 1990 neprohrál ani jednou. Kromě toho, že nemá žádné čerstvé absence, se mu do hry navíc vrací i Espino po odpykání karetního trestu.

Hostující Rayo postrádá Merquelanze s Catenou, ale taky mu už zoufale chybí výhra. V rámci LaLigy se Iraolovi hráči dočkali výhry jen jednou z posledních deseti kol a už pět duelů v řadě prohráli. Kromě toho nestačili v semifinále Copa del Rey na Real Betis, s nímž sice remizovali, jenže v součtu obou duelů to na postup nestačilo.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Hernandez, Fali, Chust - Akapo, Fede, Alcaraz, Espino - Pérez, Negredo, Lozano
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Zidane - Balliu, Saveljich, M. Suarez, F. García - Comesaña, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 2.97 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Elche CF - FC Barcelona  (neděle 16:15)
Už jsou tomu tři měsíce, co Barcelona okusila hořkost porážky v rámci domácí soutěže. V neděli cestují svěřenci trenéra Xaviho do Elche prodloužit sérii neporazitelnosti, která činí již deset ligových zápasů v řadě. Elche slovutného soupeře ještě nikdy v historii neporazilo.

Je tomu skutečně tak, Elche nikdy ve své novodobé historii Barcelonu neporazilo. Největším úspěchem tak zůstávají dvě bezbrankové remízy z let 1984 a 2014. To ale neznamená, že by Los Franjiverdes zůstali bez šancí na překvapení. Už prosincový zápas na Camp Nou ukázal, že Elche je schopno Kataláncům pořádně zatopit. Elche se v prvním zápase za stavu 0:2 nevzdalo a postupně srovnalo stav. Barcelona ale nakonec získala tři body, když rozhodla pět minut před koncem.

Barcelona se po uvedení nových posil rozjela a poté, co si zajistila postup v Evropské lize pokračuje i v tažení LaLigou. V souboji o čtvrté místo má nad svými rivaly navrch, i když situace zůstává nadále hodně vyrovnaná. Připomeňme, že Barca v minulém kole deklasovala Athletic Bilbao vysoko 4:0 a mimochodem čtyři branky nastřílela už potřetí v řadě.

Elche bude outsiderem, i když si aktuálně nevede špatně. Před týdnem sice prohrálo s Levante jasně 0:3, ale doma už nenašlo přemožitele v pěti zápasech. Domácí věří, že na vlastním stadionu Manuela Martíneze Valera dokáží Barcelonu zaskočit a získat důležité body. Koneckonců se silnými soupeři má letos slušnou bilanci. Elche porazilo Villarreal nebo remizovalo s Realem Madrid na Santiago Bernabéu.

Franjiverdes se zatím daří držet mimo sestupové příčky. Na čtrnáctém místě mají sedmibodový náskok, který se ale v případě neúspěchů může rychle pokrátit. Dokáží domácí konečně Barcelonu porazit nebo si Katalánci odvezou všechny body?

Ani jeden tým nemůže počítat s kompletním kádrem. Elche postrádá Javiera Pastoreho, Johna Donalda a Helibeltona Palaciose, zatímco Gerard Gumbau nenastoupí kvůli karetnímu trestu. Trvá i marodka Barcelony, aktuálně se na ní nacházejí Alejandro Balde, Ansu Fati, Sergi Roberto a Samuel Umtiti.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Barragan, Roco, Bigas, Mojica - Morente, Mascarell, Guti, Fidel - Milla, Boye
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Dest, Araujo, Pique, Alba - F de Jong, Busquets, Pedri - Traore, Aubameyang, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.34 - 4.96 - 1.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - RCD Mallorca  (neděle 18:30)
Mallorca zapomněla vyhrávat, tři poslední duely prohrála a nebezpečně se blíží k pásmu sestupu. V nedávných měsících se jí ale proti Celtě daří bodovat celkem pravidelně a v neděli večer se pokusí o totéž.

Domácí Celta se pokusí vrátit na vítěznou vlnu, z níž sjela před třemi zápasy. Od vítězství nad Rayem Vallecano si připsala jen dvě remízy a minule dokonce prohrála, když nestačila na domácí Atlético Madrid. Bude při tom bojovat s jedním významným problémem. Domácím prostředí.

Když se Celta v této sezoně zhostila role domácího týmu, zvýšila se tím pravděpodobnost bodové ztráty. Za 13 odehraných duelů na Estadio Balaídos se totiž týmu trenéra Eduarda Coudeta povedlo zvítězit jen ve čtyřech! Horší domácí bilanci než Celta mají jen čtyři týmy v celé lize.

Celta se navíc musí vypořádat s tím, že Mallorca na ni poslední dobou umí. Doma Celta vyhrála jen jedno utkání z pěti a Mallorca se z výhry radovala v polovině utkání z posledních šesti vzájemných. Pozitivem ale je zdravotní stav hráčů, protože Celta nemá žádné absence. Hosté naopak nemůžou využít služeb De Galarretey s Greifem.

Mallorca prohrála už tři minulá kola LaLigy v řadě a ve dvou z nich vyšla střelecky naprázdno. Ani venkovní forma jí nedělá zrovna radost, neboť za 12 odehraných utkání si svěřenci trenéra Luise Garcíi přivezli domů tři body jen ve dvou případech.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araujo, Galán - B. Méndez, Beltran, D. Suarez, Cervi - Aspas, Mina
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Maffeo, Valjent, Raillo, Olivan - Sevilla, Sánchez - Kubo, D. Rodriguez, Ndiaye - Muriqi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.28 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Boj o Ligu mistrů nabírá ve Španělsku na obrátkách a hned přímý duel obstarají v neděli večer celky Betisu a Atlética Madrid. Náskok Andalusanů se na třetím místě ztenčil a Atlético má velkou šanci konkurenta přeskočit. Na Estadio Benito Villamarín čeká obhájce titulu hodně těžká práce, Betis si totiž v týdnu zajistil finále Copa del Rey.

Duel třetího celku s pátým je největším tahákem kola. Betis po letech nevýrazných výsledků zase bojuje o Ligu mistrů, ale má proti sobě mocné konkurenty. Jedním z nich je i obhájce loňského prvenství Atlético Madrid.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho byli před začátkem sezony považováni za vůbec největšího favorita na zisk titulu. To bylo dáno hned několika faktory, předně finančními problémy kolosů Realu Madrid a Barcelony a zejména pak díky vlastní stabilizaci kádru. Všechny klíčové hvězdy se totiž podařilo udržet. Výsledky jsou ale přinejmenším rozpačité a Atlético bude mít co dělat, aby si vůbec zajistilo účast v Lize mistrů.

Rojiblancos zvládli poslední dvě kola proti Celtě Vigo a Osasuně, ale Real Betis představuje o poznání náročnějšího soupeře. Pod Manuelem Pellegrinim se Verdiblancos zvedli a aktuálně jim patří třetí místo v tabulce.

Betis první zápas v Madridu prohrál, navíc nemá s Atléticem dobrou bilanci. Domácí výhra je stará tři roky, ovšem průběh aktuální sezony dává Andalusanům naději, že mohou Atlético zase porazit. Pro Betis teď nastává důležité období a bude hodně klíčové, jak se vypořádá s porážkou v sevillském derby z minulého týdne. Náskok Betisu se na třetím místě rozplynul a na páté Atlético má k dobru jediný bod. Stejná je mezera i mezi Betisem a čtvrtou Barcelonou, nicméně Katalánci mají o jedno odehrané utkání méně.

Je těžké výsledek utkání předvídat, zvláště u zápasů Betisu a Atlética. Dá se předpokládat, že tentokrát nebude výsledek tak jednoznačný, jako v prvním zápase na Wanda Metropolitano. Verdiblancos ve čtvrtečním zápase Copa del Rey sice nepředvedli kdovíjaký výkon, ale postup do finále splnili a to by je mohlo před klíčovou bitvou o umístění v TOP 4 výrazně povzbudit.

Betisu bude v nedělním zápase chybět několik klíčových hráčů. Tím nejdůležitějším je bezesporu Sergio Canales. Chybějí i další jako Víctor Camarasa, Juan Miranda a Martin Montoya. Ani Atlético není v plné síle. Stefan Savić je v trestu, zatímco Mario Hermoso, Geoffrey Kondogbia, Matheus Cunha a Daniel Wass zůstávají mezi zraněnými.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Pezzella, Ruiz, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Tello, Fekir, Juanmi - Iglesias
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Felipe, Gimenez, Reinildo - Vršaljko, Llorente, Lemar, De Paul, Lodi - Félix, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.25 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Villarreal CF  (sobota 14:00)
Villarreal se stále snaží udržet se blízko k pohárům, i když ani letos konkurence nijak nepolevuje. "Žlutá ponorka" bude chtít získat tři body v Pamploně, kam se vydá v sobotu odpoledne. Domácí Osasuna má co napravovat, protože už ve dvou minulých duelech prohrála.

A nejenže prohrála. Tým vedený koučem Jagobou Arrasatem kromě dvou porážek nedokázal v těchto dvou duelech dát ani jednu branku. Pravdou je, že oba soupeři byli trochu nad váhovou kategorii Osasuny. Celek z Pamplony si musel poradit nejprve s Atléticem Madrid a následně i s Realem Sociedad, takže do obou soubojů vcházel z pozice jasného outsidera.

Jinak ale může být Osasuna se svou dosavadní sezonou relativně spokojená. Sídlí na průměrném jedenáctém místě, na kontě má už 32 bodů a jen osm jí chybí k hranici čtyřicítky, která je obecně považována za definici záchrany. Přidat by ale mohla v útoku, jenž dal dohromady jen 25 branek. A to je spolu s Realem Sociedad čtvrtý nejhorší výkon celé ligy.

Osasuna ale na Villarreal vyzrát umí, což potvrdila i v nedávné době. Obě poslední návštěvy Villarrealu totiž pro ni skončily překvapivými výhrami. Doma už je to trochu těžší a obzvlášť to platí v této sezoně. Z osmi výher totiž Osasuna získala jen dvě na El Sadar a horší výsledky doma má jen poslední Cádiz!

Villarreal má před sebou v dohledné době odvetu v Lize mistrů, čeká jej zápas s Juventusem. Po remíze v prvním utkání si "Žlutá ponorka" spravila náladu vítězstvím nad Espanyolem, do jehož sítě postupně nasázela pět branek! Za poslední dva ligové duely se Villarrealu povedlo dát devět gólů a i díky tomu je nyní stále blízko pohárům.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, D. Garcia, Cruz, Sanchez - Moncayola, Torro, Brašanac - K. García, Budimir, R. García
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Aurier, Torres, Albiol, Estupiñán - Parejo, Capoué - Pino, Lo Celso, Chukwueze - Danjuma
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.35 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Getafe CF  (sobota 16:15)
Getafe se vymanilo ze sestupového pásma a jen tak se do něj vracet nechce. K postupu tabulkou mu může sloužit i sobotní duel s Espanyolem, byť je pravda, že Getafe se v Katalánsku moc nedaří.

Espanyol potřebuje zabrat, pokud se chce vyhnout pádu do propasti. K ní totiž vůbec nemá daleko. Od sestupového pásma ho dělí osm bodů, tedy na první pohled dost. Jenže pokud by pokračoval ve výkonech z minulých dní, rázem by se to mohlo změnit. Barcelonský celek eviduje jen jednu jedinou výhru z posledních deseti soutěžních utkání! Naposledy musel skousnout drtivou porážku 1:5 od Villarrealu.

Getafe je na tom o mnoho lépe. Celek vedený koučem Quiquem Sánchezem Floresem se usadil na skvělém 15. místě proto, že v minulých deseti utkáních zaznamenal pouhé tři porážky. Jeho náskok na poslední tři místa se zvýšil už na 6 bodů a to ještě musí Getafe hodně litovat promarněné šance z minulého kola. Nepovedlo se mu totiž i vinou početního oslabení dotáhnout do zdárného konce utkání s Alavésem.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Vidal, Gómez, Cabrera, Pedrosa - Bare - Puado, Herrera, Darder, Vilhena - De Tomás
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Djene, Mitrović, Iglesias - Suárez, Aleñá, Arambarri, Maksimović, Olivera - Ünal, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.03 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Granada CF  (sobota 18:30)
Valencia zažívá hodně povedený týden a poté, co si zajistila postup do finále Copa del Rey, se pokusí výhru zopakovat v LaLize. Soupeř, který navštíví stadion Mestalla, je více než hratelný. Granada se totiž blíží k pásmu sestupu a v poslední době marně hledá formu.

Los Che vyhráli druhé utkání po sobě a zejména to poslední se jim bohatě vyplatilo. Výhra nad baskickým Athleticem Bilbao je totiž poslala do finále Copa del Rey! Utkání rozhodl jedinou trefou portugalský šikula Gonçalo Guedes, který se prosadil krátce před koncem první půle a Valencia se tak vesele může těšit z pokračování naděje na trofej.

Valencia tímto úspěchem plynule navázala na vítězství v lize, kdy si naposledy poradila s Mallorcou. A trenérovi Pepemu Bordalásovi dělala radost primárně další nula na kontě. To totiž u "Netopýrů" není ničím obvyklým, neboť čisté konto udržela Valencia za deset posledních utkání v LaLize jen dvakrát.

"Za čisté konto jsem vždy velmi rád. Pracujeme na naší obraně, chceme, aby byla kompaktnější a sevřenější. Snažíme se eliminovat zbytečné systémové nebo individuální chyby, které nám čistý štít kazí. Jsem nadšený z toho, že jsme postoupili do finále, protože to je trochu nadplán. Tato sezona ještě může být velmi úspěšná a my se pokusíme zakončit ji co nejvýš. Teď je ale důležité soustředit se jen na duel s Granadou."

Do něj půjde Valencia bez karetních hříšníků Moriby s Alderetem a kromě nich postrádá i zraněné trio Gayá - Correia - Cillessen. Hosté dorazí bez Gonalonse, Ariase a Duarteho.

Ten nesmí nastoupit z důvodu karetního trestu, protože se nechal vyloučit v minulém kole proti Cádizu. To bylo pro Granadu hodně smolné utkání, protože sahala pop výhře, jenže po změně stran jí evidentně začaly docházet síly. Pozitivní je, že aspoň přerušila pět zápasů trvající šňůru porážek. Moc radosti ale obecně její fandové mít nemůžou, protože Granada klesla až na 17. místo s náskokem jen čtyř bodů od pásma sestupu.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Diakhaby, Guillamón, Paulista - Foulquier, Soler, Musah, Lato - Guedes, Duro, Gil
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Diaz, Sanchez, Torrente - Puertas, Ruiz, Milla, Neva - Collado, Suárez, Machis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.72 - 4.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Real Sociedad  (sobota 21:00)
Sobotní program 27. kola LaLigy zakončí velmi atraktivní duel prvního Realu Madrid s šestým Realem Sociedad. Baskický celek pojede do hlavního města s potřebou prodloužit dobrou sérii bez prohry. Jenže zároveň si dobře uvědomuje, jak špatně se mu v Madridu proti "Bílému baletu" hraje.

Real Madrid pokračuje v krasojízdě a užívá si cestu na špici LaLigy, kde ho v podstatě nikdo další reálně neohrožuje. Lso Blancos se momentálně nacházejí na čele žebříčku s pohodlným náskokem šesti bodů a daří se jim odolávat výpadům sevillských týmů, včetně výhody jednoho neodehraného utkání na kontě Sevilla FC. A včetně vlastních zaváhání.

Kterých nebylo zrovna málo. Hlavně přelom ledna a února se Merengues moc nepovedl. Real vyhrál jedno ligové kolo ze tří, vypadl z Copa del Rey proti Athleticu a prohrál v Lize mistrů epickou bitvu gigantů s PSG. Jen o jeden gól, takže před blížící se odvetou se vlastně nic moc neděje, ale stejně se v souvislosti s těmito výsledky ozývaly hlasy volající po změně trenéra.

Carlo Ancelotti je ale protřelý, zkušený stratég, který je zvyklý korigovat svou posádku přes nebezpečné vody, i když to trochu houpá. Z porážky od movitého pařížského giganta se dokázal oklepat dvěma výhrami v řadě a teď by rád po Alavésu s Vallecanem rád porazil i Real Sociedad.

To už bude o poznání složitější a obránce Nacho si to moc dobře uvědomuje. "Real Sociedad se prezentuje velmi dobrým fotbalem, hraje hodně chytře a umí útočit ve velké rychlosti. Jeho útoky můžou být smrtící, pokud si na ně včas nedáme pozor. Vepředu má hráče, kteří jsou schopní sami rozhodnout utkání a to je něco, na co musíme pamatovat. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého."

"Bílý balet" se na stadionu Santiago Bernabéu bude muset popasovat s absencemi Lunina s Valverdem a Kroosem, zatímco zdravotní stav Alaby budou kluboví lékaři řešit ještě v den utkání. U La Realu je ta soupiska zraněných mnohem delší a čítá jména jako Monreal, Januzaj, Fernández nebo Rico.

Stejně jako domácí dokázali i hráči Realu Sociedad zabrat a v posledních dvou duelech brali plný počet bodů. A stejně jako jejich sobotní soupeř ani oni neinkasovali. Baskové už zcela vypadli z Evropské ligy, ale do utkání půjdou povzbuzeni o tato dvě ligová vítězství. Ta je vynesla až na šestou příčku o pouhý bod za čtvrtou Barcelonu a vysněnou Ligu mistrů.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Nacho, Mendy - Ceballos, Casemiro, Camavinga - Asensio, Benzema, Vinicius
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Le Normand, Pacheco, Gorosabel - Zubimendi, Merino - Oyarzabal, D. Silva, Portu - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.40 - 6.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Sevilla FC  (pátek 21:00)
V listopadu se Alavésu povedlo se Sevillou nečekaně remizovat a teď by se mu hodilo něco podobného. Deportivo se totiž utápí v záchranářských pracích a zatím ho volá spíš Segunda než záchrana.

Alavés hledá další střelce. To je jeho hlavní slabina, která ho často stojí body. Aktuálně se Deportivo utápí až na předposledním místě a stačí se podívat na čísla, aby bylo jasné, že je to vesměs oprávněné postavení. Depor dal jen 21 branek, což je spolu s Cádizem úplně nejnižší číslo. Jednoho střelce našel, protože Joselu zažívá vynikající sezonu a dal už 12 branek. Jenže dalších 27 hráčů (brankáře nepočítaje) se zmohlo jen na dalších 9 branek dohromady!

Když je po odehrání 26 ligových kol vaším druhým nejlepším střelcem v týmů hráč, který dal jen dvě branky, tak je něco špatně. Alavés ale na kolena sráží také nedůsledná a maximálně propustná obrana. Dostala už 44 branek, což je po zcela tragickém Levante (51 inkasovaných gólů) druhá nejhorší defenziva v lize!

Za posledních šest duelů si Alavés udržuje negativní průměr 2,33 inkasovaných branek na zápas. Mírnou naději dává Alavésu domácí prostředí, kde se sevillskému FC moc nedaří. Tým trenéra Lopeteguiho zde vyhrál jen dvakrát za posledních 20 let.

Tentokrát jde ale do páteční předehrávky se skvělým výsledkem v zádech. Poté, co i přes porážku od Dinama Záhřeb oslavil postup do další fáze Evropské ligy, se mu povedlo skvěle sehrát duel s Betisem. V sevillském derby se radoval po maximálně efektivním výkonu a v tabulce díky tomu zvýšil svůj náskok na třetí Betis už na osm bodů.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Duarte - Escalante, Pons, Pina - Méndez, Joselu, Rioja
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Rakitić, Fernando, Jordán - Corona, En-Nesyri, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.61 - 3.25 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid26186252:2060
2.Sevilla FC26159239:1854
3.Real Betis26144848:3246
4.FC Barcelona25129446:2845
5.Atlético Madrid26136747:3445
6.Real Sociedad26128627:2544
7.Villarreal CF26119647:2542
8.Athletic Bilbao26910729:2537
9.Valencia CF2689938:4233
10.Celta Vigo26881029:2832
11.CA Osasuna26881025:3132
12.Rayo Vallecano25941228:3031
13.Espanyol Barcelona26781131:4029
14.Elche CF26781128:3729
15.Getafe CF26691126:3027
16.RCD Mallorca26681223:4126
17.Granada CF265101127:4025
18.Cádiz CF263121121:3921
19.Deportivo Alavés26561521:4421
20.Levante UD26391428:5118

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
roman1978

zase se těším na zápasy. takže pome barca.

Reagovat
dextroza_m

Ty voe, střihám metr jak borec před důchodem Doufám v manitu. Naštěstí příští týden hrajeme i s Galatasaray.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaves-Sevilla strašný zápas.

Reagovat
Gazdo

Haaland si obnovil zranenie. Zase. Zacinam pochybovat o tom ci by to bola pre nas vyhra aj keby sa k nam nejakou nahodou dokazal dostat. Zraneni pribuda a nie su to zranenia po nesetrnych zakrokoch supera

Reagovat
Cracker10

Zacina to byt dost divny.

Reagovat
Miguel19

BVB ho rvou i přes zranění, protože ví, že o něj přijdou. Nový tým ho bude muset dát do kupy a nejspíš mu dát čas no..

Reagovat
Lemiux66

Ten Martial v Seville omrzel nejak rychle, ne?

Reagovat
dextroza_m

Byl zraneny, ne?

Reagovat
Lemiux66

Stejne, na to ze se slavou prisel teprv pred mesicem, plus minus, a uz nyni je jasne, ze nezustane.

Reagovat
dextroza_m

Ponorky...

Reagovat
DelPiero137

Pripravuju sa na Juve

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Carvajal;Militao;Alaba;Mendy;Casemiro;Modrič;Camavinga;Vini Jr,;Benzema;Rodrygo

Reagovat
Raul=Real

Som zvedavy na Camu a Rodryga....a snad dostane aspon 20min aj Eden, Bale a Ceballos ak by sme ich potrebovali na PSG

Reagovat
zasranej malíř

Carlo bude tradičně střídat okolo 84. minuty, nemyslím si, že dostanou tolik prostoru

Reagovat
dextroza_m

Na PSG uz vam to muze byt jedno

Reagovat
CR7RONALDO

Škoda, že to dnes neprerotoval celé a namiesto Carvajala nedal Lucasa, namiesto Mendyho Marcela, namiesto Modriča Ceballosa, namiesto Karima Joviča a namiesto Viniho Hazarda. V príprade potreby to potom mohol v 60. minúte celé prestriedať.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla ztratila, takze dneska je prilezitost navysit naskok. Posledni tydny program neni tak nahusteny, za posledni 3 tydny si hraci odpocinuli dost, vzdycky tam byl aspon tyden odpocinku mezi zapasy. Ja fakt nevidim nejmensi nutnost dneska nejak rotovat.

Reagovat
CHONG

Stačí, že je šance kopnout si do Carla

Reagovat
CR7RONALDO

Ja verím, že by to tá náhradná zostava zvládla a chcem aby sme postúpili v LM. A fakt nijako nekopem do Carla, ja jednoznačne som za jeho zotrvanie a som šťastný, že nás trénuje, nevymenil by som ho za nikoho. Po SAFovi je to môj najobľúbenejší tréner.

Reagovat
smazaný uživatel

Carva potrebuje hrat. Zase bol dlho zraneny a je total mimo formu, potrebujeme aby sa zase nakopol

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt tragéd.

Reagovat
2miguel1

Tak toto bude asi zachvilu konečná pre Real. Toto už neubehaju marec/april.

Reagovat
Kixi Syhimour

Když vypadnou z LM...

Reagovat
dextroza_m

Ale ten titul si v klidu ukopou...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedaví čo tragicky Real predvedie zas...0 gólov strelených v 1 polčase tutovka

Reagovat
Mishko

snáď si na to dal aspoň barák...

Reagovat
CHONG

Jedině tak most...

Reagovat
smazaný uživatel

Rodrygo by mal zabrať ak si chce udržať góloví priemer 1,5 gólu za sezónu v lalige.

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
zasranej malíř

Dani

Reagovat
Ed_Hazard

Klasická Carvajalkovina. Po Ramosovi to očividne niekto musel prebrať. Silva to urobil dobre.

Reagovat
teenz

Jenze Dani je delsi dobu mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Real pusti Hakimiho a nechá si smiešneho nekvalitného Carvajala

Reagovat
smazaný uživatel

Thibo byl fakt blizko. Skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca dobrý mental

Reagovat
CHONG

Dani bohužel jen potvrzuje svou mizérii, úplně zbytečný zákrok...

Reagovat
zasranej malíř

Cama paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Sociedad sa spolieha že rozhodca proti nim penaltu nezapíska zatiaľ im to dokonale vychádza...

Reagovat
Registrujisejenproto

Tvle co to jaky ofsajd melo byt 2:1

Reagovat
Pharrell

Rozhodčí asi nemá rád Real

Reagovat
Raul=Real

Masaker Cama a Luka

Reagovat
zasranej malíř

Lukitaaaaaaaaaa To by šlo

Reagovat
Ed_Hazard

Tí tam púšťajú dnes samé Javeliny

Reagovat
Mishko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wow, poslednich 5 minut celkem zabava

Reagovat
PP

to sou haluze.. Ale hezké zapnutí, během 5 minut 3 goly.. slušné..

Reagovat
gonzalesl_is_back

Fantazie. Nádherné banány a Camavinga si zaslouží hrát častěji + Nepísklá pentle a hodně hraniční offside. Chce to bůra pro naladění na PSG.

Reagovat
CHONG

Takové ofsajdy jsou fakt zlo Ale Cama a Luka nádherné projektily

Reagovat
Israha

Casemiro je šíleně špatný a Carvajal ho v tom kamarádsky nenechává samotného, ale jinak příkladná reakce na vývoj zápasu dřív, než v poslední desetiminutovce, to cením.

Reagovat
Phillipinho

Casemiro je fakt letos spatnej az to hezky neni no.

Reagovat
Israha

Je. Sice zrovna včera jsem to napsal a on v druhé půli začal hrát fakt dobře , ale celou sezonu, a to i v týdnech s nižší zápasovou zátěží, hraje pod své možnosti. Víc fauluje, více ztrácí, v podpoře ofenzivy zbytečný. Neříkám úplně ho odstřelit, ale pracovat s tím, že je na něj menší spoleh, by Carlo měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial dnes celkom fajn vykon, snad im to vydrzi aj na PSG

Reagovat
dextroza_m

Psg nejsou socky... Obvzlast, jestli jim bude stacit hrat na brejky.

Reagovat
Mishko

dnes to je prekvapivo svieži a dobre pozerateľný výkon, takže očakávam 2:2 z penalty v 88. minúte

Reagovat
r3

Ten kvalitativny rozdiel medzi nasimi krajmi obrany (Mendy vs Carvajal) je extremny.

Reagovat
zasranej malíř

Karimovi dnes není přáno

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakonec

Reagovat
Rothbard

To byla od začátku jasná penalta. Nevím, co tak dlouho řešili hlavní s VAR.

Reagovat
smazaný uživatel

Blizi sa Hazardova chvila v 86. minute

Reagovat
zasranej malíř

Už ne

Reagovat
Raul=Real

Carlo necha Hazarda rozohrat az v zapase s PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce ho pretazit, setri ho na buducu sezonu, v ktorej s nim rata

Reagovat
CHONG

Nerozehrál se za dva a půl roku...

Reagovat
Raul=Real

ale musis uznat, ze v posledných zapasoch kde dostal aspon zopar minut vyzeral, ze by mozno este nejaku jednu dve sance v zaklade dostat mohol

Reagovat
CHONG

Nebyl tragický jako jindy, ale žádný zázrak to taky nebyl. Hrát by někdy asi mohl, na druhou stranu mi jeho absence nějak žíly netrhá.

Reagovat
Ed_Hazard

Hazarda mi je už regulárne ľúto. Keď má pred ním už prednosť aj Marcelo ako obranca a Mariano, tak to ako sorry. Nech ide teda robiť upratovača vo Valdebebas, tam bude mať väčšie využitie

Reagovat
Raul=Real

Kludne mu dnes Carlo mohol dat 20-30 min

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo ma neskutocne sklamal s tym pristupom k nemu. Strasne som dufal, ze ho preberie. Ale spravil presny opak a ked uz sa Eden dostal z tych zraneni, tak ho uplne odstavil na tretiu alebo stvrtu kolaj. Lucas, Mariano a Marcelo su pred nim u Carla

Reagovat
misinho7

akoze to uplne odstavenie nechapem..akoze urcite z neho uz ten Eden z Chelsea nebude ale radsej nech hrava on ako Mariano atd..

Reagovat
CHONG

Dva a půl roku je úplně marný, pak odehraje dva zápasy ve kterých vypadá trochu jako fotbalista a Carlo si z něj má sednout na zadek? Už jenom za to, že do Realu (svého vysněného klubu) přišel tlustý jak prase, ho měli kopnout do prdele... Ať to do konce sezóny odsedí a pak čáo, třeba ho bude chtít i nástupce té ruské špíny.

Reagovat
Foppy

Navíc neznáme jeho přístup k tréninku atd. Přeci jen si nemyslím, že zrovna on je ten typ, který bude na trenále trhat trávník

Reagovat
misinho7

nehovorim ze si ma z neho sadnut na zadok ale predsa len by mu mohol dat viac minut...teda viac ako tych 0 ktorych vacsinou dostava

Reagovat
dextroza_m

Za 15 mio ho bereme...

Reagovat
Jordi Alba

Kopyto, co přišlo z Anglie a hrálo hovno konečně aspoň hostuje v AstonVille, další prosím ne.

Reagovat
dextroza_m

Kopyto

Reagovat
dextroza_m

Proste mu sedi hrat do otevrene obrany. Z Anglie je i Auba a Adama a jde jim to.

Reagovat
Jordi Alba

A budou i další, co přijdou a půjde jim to, ale pointa je v tom, že je ve Španělsku jak dlouho, 3 roky ? A co předvedl ? Až změní ligu, tak třeba mu to zase půjde.

Reagovat
dextroza_m

Je tam tri roky a dva a pul byl zraneny ..

Reagovat
Jordi Alba

Takže furt nic nepředvedl. I ten Demblba, kterýho zrání soupeř jenom pohledem dokáže bejt v 5 z 10 zápasů za sezónu co stihne bejt užitečnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Aubameyang - 1 měsíc/6 zápasů/5 gólů

Hazard - 2,5 roku/65 zápasů/6 gólů

Reagovat
dextroza_m

Kdyz je nekdo zraneny, nemuze davat goly, ale nedelal bych z Edena nekopu...

Reagovat
Gazdo

Ehm 65 zapasov

Reagovat
dextroza_m

Minuty?

Reagovat
Gazdo

Vazne porovnavat s Aubom? Ved Hazard je v Reale uplne tragicky a potvrdi to aj jeho nazarytejsi fanusik. Nezalezi ani od minut on aj ked hra je hrozny

Reagovat
Kluivert9

Máš v Barceloně burgerovou restauraci, nebo co?

Reagovat
dextroza_m

Urcite Leo nebo Luis rozsiri menu..

Reagovat
dextroza_m

Myslim, ze k nam by sedel daleko vic nez do Realu.

Reagovat
dextroza_m

Snad budeme pokracovat ve ctyr golovych zapasech, nebo to jeste povysime. Kazdy tyden jsme sehranejsi, klidne bych se nezlobil za debakl... Na druhou stranu doma Elche neprohrava nejak casto

Reagovat
CHONG

4:0 by bylo fajn.

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Dani Alves, Araujo, Piqué, Jordi Alba; Frenkie De Jong, Busquets, Pedri; Dembélé, Aubameyang, Gavi.

Reagovat
blaugrana

takze Gavi na LW

Reagovat
2miguel1

Odkedy prišiel Laporta, piska nam stale viac Hernandez Hernandez, zatial čo madridsky Lahoz skoro vobec. Pred nim nam snad kazdy tazky zapas piskal Lahoz

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nedat ale hrajeme dobře, parádní náběhy za obranu a dlouhé míče

Reagovat
blaugrana

Frienkie dole a Ferran in...dnes rozhodne on

Reagovat
smazaný uživatel

De Jongu kurva

Reagovat
blaugrana

FdJ omfg

Reagovat
ttopi

De Jong mel uz podesate smulu v zakonceni, nebo proste v tom neni tak kvalitni? Letos uz toho spalil mraky.

Reagovat
smazaný uživatel

obě dvě šance byly jasné góly, ale zakončení strašně laxní

Reagovat
dextroza_m

Chybi Ferran...

Reagovat
dextroza_m

Alves, Gavi dolu - Dest, Adama nahoru.

Reagovat
Rattlesnake

chytí někdy marc něco navíc?

Reagovat
2miguel1

Extremne slabučky

Reagovat
dextroza_m

Jakoze to by byl bezny zakrok?

Reagovat
ttopi

Tak to je pech...

Reagovat
blaugrana

vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tohle jde na Frenkieho triko. Víc nemůže ke vstřelení gólu chtít.

Reagovat
dextroza_m

Pedri...

Reagovat
patas92

Za to že, Pedri nahraje do brejku soupeři může taky se Jong, co. Už si s tím otravný.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybychom vedli 2:0, tak situace nenastane Když jsi dvakrát sám před bránou a pošleš takové šmudly, je to stejná chyba, jako když nahraješ soupeři do brejku.

Reagovat
ttopi

To první podle mě udělal dobře. Balon ze vzduchu je rozumný dát plackou k zemi. Navíc v plným doběhu, určitě ho to i překvapilo. 100% šance, ale byl to spíš pech...

Reagovat
ttopi

Myslí to podle mě tak, že teď to mělo být max. 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

ter stegen, to je fakt parodia

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon je dobrý, hrajeme rychlé akce, nabíháme, centrujeme, vytvořili jsme několik gólových šancí, ale detaily jdou dnes proti nám...věřím, že to otočíme. LDJ na hrot, Aubovi to dnes nelepí.

Reagovat
dextroza_m

Auba nedostal jediny dobry balon... Elche to hraje dobre.

Reagovat
Jordi Alba

Solidní kampaň, minule Pedrimu neuznají gól, dnes pro změnu mu tu asistenci taky určitě nepřipíšou.

Reagovat
2miguel1

Po sezone musi ale Ter Stegen ist bezpodmienečne. To je suverenne najslabsi brankar La Ligy.

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
dextroza_m

Nesmysl, bohuzel Dani uz na to rychlostne proste vubec nema.

Reagovat
2miguel1

Dani je v okej, toto by nemal ani Davies. Stegen je aj na zaklade dát najhorší v lige

Reagovat
Eichel

očividne má veľký prínos v kabíne... ja som teda čakal, že bude horieť oveľa viac, nepríde mi momentálne za tie peniaze, čo berie a vzhľadom na okolnosti nijak zlý; plus teda radšej by som si na rok do rotácie nechal jeho než Roberta

Reagovat
smazaný uživatel

Aubovi všechno odskakuje, opravdu se nevyspal dobře. Už bych ho sundal.

Reagovat
dextroza_m

Ferran!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Reagovat
smazaný uživatel

gooooool konečně Ferrán, Alba parádně paráda, času ještě dost

Reagovat
blaugrana

snad to Ferranovi pomoze a zacne strilat

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
blaugrana

nj, to som cakal, uz je zas tam, kde bol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Reagovat
dextroza_m

Maaats

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tyvoleee, to je škoda

Reagovat
blaugrana

omfg Ferran

Reagovat
dextroza_m

Ale uz mel snad tri sance, jeste jeden prida

Reagovat
blaugrana

a vsetko he to v 16stke boa a take faily...

Reagovat
dextroza_m

Pedri dnes nic moc

Reagovat
blaugrana

ten zreval jak keby mu brokovnicou noho odstrelili

..

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, ten kokot dvojitej Hernandéz už to začíná kouskovat

Reagovat
Rattlesnake

tyve to fakt strašnej dřevák ale

Reagovat
ttopi

Torres zatim 1/4 klasik

Reagovat
smazaný uživatel

to je šancí omg, musí to tam spadnout

Reagovat
blaugrana

Ferran och kriste boze na nebi jezis

Reagovat
blaugrana

Luuk snad rozhodne

Reagovat
Rattlesnake

jestli po neapoli feran na hřišti brečel jako děcko, tak dneska si to regulerně hodí na štulpně...

Reagovat
blaugrana

to sa nesa vyhrat, ked tam je on

Reagovat
Greny

ta penalta byla dost na pana

Reagovat
dextroza_m

Pláč za...

Reagovat
CHONG

Evidentně už nikoho nezajímáte...

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Rattlesnake

doufal jsem že ju půjde kopnou feran nadrzo.

ale memphis

Reagovat
blaugrana

este ze to nejooal torres

Reagovat
smazaný uživatel

DEPAAAAY

Reagovat
alcantara

Torres by to kopol tak isto...Plus ale je, ze sa do tych sanci dostava, pohyb bez lopty je od neho velmi dobry. Snad mu da cez leto Messi skolenoe v zakonceni.

Reagovat
blaugrana

Jakoze predame Ferrana do PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

stegen!!! sice ofsajd, ale zákrok hustý

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam!

Reagovat
dextroza_m

Memphis je nejlepsi nas utilocnik do kombinace, on jak se rozehraje, muze byt velmi super pri teto podpore utoku.

Reagovat
smazaný uživatel

..čo ten píska resp. nepíska na to Betise neuveriteľné..všetko naopak, na obe strany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele