LaLiga - souhrn 27. kola: Real Madrid si upevnil vedení

04.03.2022, 23:02, aktualizováno 07.03.2022, 22:55
Komentáře a souhrny
João Félix (© AFP)
Real Madrid otočil zápas proti Realu Sociedad a na druhou Sevillu, která remizovala na půdě Alavésu, má k dobru již osm bodů. Barcelona zvrátila zápas s Elche a drží se na třetím místě o skóre před Atléticem, které vyhrálo na půdě Betisu. Valencia podruhé za sebou vyhrála, tentokrát nad Granadou. Athletic zdolal Levante a přiblížil se pohárům...

Athletic Bilbao - Levante UD 3:1

07.03.2022 21:00

Góly: 63. Mikel Vesga, 76. Iñaki Williams, 88. Oier Zarraga (pen.) - 90+1. Jorge de Frutos

Athleticu se pondělní dohrávka 27. kola LaLigy povedla na výbornou. Domácí Lvi sice dlouho nemohli odemknout poctivý obranný zámek Levante, ale po změně stran mu v rychlém sledu nachystali tři branky. Levante dokázalo jen v závěru snížit díky brance De Frutose.

Athletic chtěl využít pondělní dohrávku k postupu tabulkou a vstupoval do domácího zápasu jako jasný favorit. A baskičtí Lvi dávali od začátku najevo, že budou hrát ofenzivně. Po dvanácti minutách si za obranu Levante naběhl Iñaki Williams, udržel na zádech obránce Cácerese a stihl vypálit. Jenže brankář Cardenas včas vyběhl a míč lapil.

Pořádně horko bylo před hostující bránou především v čase kolem třicáté minuty, kdy si Athletic vypracoval dvě solidní šance. Nejprve si na roh naskočil Martínez a hlavičkou překonal brankáře Cardenase, jenže místo něj na brankové čáře zaskočil stoper Miramón. O pouhou minutu později vypálil povedenou ránu Álex Berenguer a Cardenas měl co dělat, aby konečky prstů vytáhl jeho střelu nad.

O to větší překvapení domácím fandům málem nachystal José Luis Morales, který zpoza vápna nádhernou ranou napálil jen břevno! To byl na dlouhou dobu jediný krásný a povedený moment. Gólu jsme se ale za první půli nedočkali.

Zas tak moc to vadit nemohlo, protože druhý poločas to báječně vynahradil. Sice jsme se na první trefu chvíli čekali, ale pak už se s góly roztrhl pytel. Po hodině hry využil Mikel Vesga narážečky s Berenguerem, který mu míč vrátil a Vesga ho hlavičkou z blízka poslal do sítě.

Patnáct minut před koncem Athletic rozehrál perfektní brejk tažený Berenguerem, který nahrál do volnějšího prostoru Iñakimu Williamsovi a ten propálil Cardenase. O pár chvil později další brejk Athleticu skončil pádem mladšího Williamse ve vápně, což sudí ocenil penaltou. K ní se postavil Oier Zarraga a nemýlil se! Brankář Simón si ale stejně čisté konto nepřipsal, protože v nastavení ho pro krásné individuální akci propálil Jorge de Frutos.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 1:3

06.03.2022 21:00

Góly: 45+5. Cristian Tello - 2. João Félix, 61. João Félix, 80. Thomas Lemar

Atlético Madrid potvrdilo zlepšující se formu a v klíčovém utkání si poradilo i s Realem Betis. Tím pádem zůstává na čtvrtém místě a dál pokračuje v nahánění týmů nad sebou. Nakonec to bylo pro Colchoneros poměrně snadné utkání, dvakrát se v jejich barvách prosadil mladík Félix.

Večerní utkání v Seville bylo opravdu klíčové, protože jeho vítěz by zastával po skončení utkání příčky znamenající Ligu mistrů, zatímco poražený by sestoupil až na páté místo. Takže bylo jasné, jak moc jde Atléticu o vítězství. A od prvních minut to podle toho vypadalo i na hřišti. Aktivnější Atlético vstoupilo do utkání naprosto fantasticky.

Už po 100 vteřinách hry totiž Ángel Correa doběhl za obranou soupeře dlouhý míč a naservíroval ho před bránu. Tam si naběhl portugalský mladíček João Félix a po špatném postavení obránce už měl úlohu hodně usnadněnou - 1:0 pro Atlético.

Na Realu Betis bylo vidět, jak moc ho tahle situace zaskočila. Dlouho trvalo svěřencům Manuela Pellegriniho, než dokázali na nepříznivý vývoj událostí nějak reagovat. A moc mu nepomohlo ani brzké střídání Guardada, který musel pro zranění nuceně ze hřiště. Tohle ale nebyla ojedinělá situace, protože z utkání neuplynulo ani 30 minut a dokonce dvakrát muselo střídat i Atlético.

Tomu se v letošní sezoně opravdu lepí smůla na paty a trenér Simeone si mnohokrát oprávněně stěžuje. Jeho hráči se ale soustředili jen na utkání a krátce před koncem první půle mohli vést o dvě branky. Stačilo, kdyby Vršaljkův přesný pas doběhl Félix o trochu dřív. Takto ho včas zastavil vracející se obránce Sabaly. A právě ten sehrál o pár minut později důležitou roli ve vyrovnání. Po Sabalyho napadání se k míči dostal Cristian Tello a technickou ranou z hranice šestnáctky překonal brankáře Oblaka!

Tello měl velkou šanci i po změně stran, jenže tentokrát se Oblak vytáhl a zlikvidoval ne jednu, ale dokonce dvě jeho šance! Brankáře Brava na opačné straně zase nepřekonal naskakující obránce Felipe. Po hodině hry se to ale povedlo opět Félixovi. Atlético sehrálo vlastně hodně podobnou akci jako u první branky, jenže tentokrát servíroval na kolegu míč Marcos Llorente.

Tlak Béticos naopak nepřicházel a tak se Atléticu vcelku bez potíží povedlo skórovat ještě jednou. Střídající Antoine Griezmann nasprintoval do vápna i přes dva obránce, nahrál do druhé vlny na Thomase Lemara a před ním zívala prakticky prázdná brána - 3:1.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - RCD Mallorca 4:3

06.03.2022 18:30

Góly: 13. Thiago Galhardo, 25. Denis Suárez, 61. Iago Aspas, 90+7. Iago Aspas (pen.) - 17. Giovanni González, 49. Joseph Aidoo (vl.), 87. Salva Sevilla (pen.)

Celta Vigo sehrála s Mallorcou fantastické utkání, které divákům nabídlo hned sedm branek! V nervy drásajícím závěru byli přeci jen trochu šťastnější hráči Celty, kteří kopali stejně jako Mallorca penaltu a v nastavení díky ní rozhodli o těsné výhře nad bojujícím ostrovním týmem.

Oba týmy vstoupily do utkání hodně aktivně a v prvních chvílích se přetahovaly o větší držení míče. Po čtrnácti minutách se jako první dočkala branky Celta, kterou poslal do vedení Thiago Galhardo. Ten si naběhl do vápna a byl u míče odraženého od břevna nejdřív ze všech, takže ho dokázal v pohodě doklepnout do sítě.

Jenže Mallorca srovnala krok velmi záhy. Neuplynuly ani tři minuty, když se hosté aktivně probili do vápna a míč prošel po rychlé nahrávce vlastně celým vápnem až na volného Giovanniho Gonzáleze. Ten doklouzal na zadní tyči k míči včas a dostal ho do sítě - 1:1.

Celta ale ukazovala jak větší chuť, tak víc schopností směrem dopředu. A proto se po osmadvaceti minutách znova ujala vedení. Denis Suárez vběhl do vápna a obrana hostí k němu odrazila míč, takže mu nezbývalo, než ho vrátit do prakticky opuštěné brány. Celou situaci ještě řešil VAR, ale nakonec naznal, že branka platí.

Domácí tým mohl zvýšit vedení jen o pár minut později, když se Suárez opět opřel do míče, tentokrát z trochu větší vzdálenosti. Brankář Sergio Rico byl ale na svém místě včas a zamezil jeho střele v cestě do sítě. Nástup do poločasu číslo dvě se ale povedl spíš Mallorce. Hosté měli možnost zahrávat volný přímý kop, k němu se postavil mladíček Kubo a vymyslel krásný centr do vápna. Tam se k míči dostal včas obránce Joseph Aidoo a hlavičkoval přesně na místo, kam vůbec nechtěl. Byla z toho vlastní branka.

Na smolnou trefu ale dokázali domácí hráči včas reagovat. Třetí branku dnešního utkání pro domácí zajistil střelec Iago Aspas, k němuž se dostal míč po sklepnutí od spoluhráče a Aspas už ho dokázal napálit do sítě.

Nadšené domácí ochozy ale přeci jen trochu ztichly. Utišil je v 88. minutě Salva Sevilla, který se po ruce Malla postavil k nařízené penaltě a tu suverénně proměnil. Jenže ani to nebyl konec bláznivého utkání. V sedmé nastavené minutě totiž po další ruce pískal sudí ruku i pro Celtu! K penaltě se opět postavil Aspas a stal se hrdinou celku z Viga!

Více informací k zápasu

Elche CF - FC Barcelona 1:2

06.03.2022 16:15

Góly: 44. Fidel - 61. Ferrán Torres, 84. Memphis Depay (pen.)

Na vítězné vlně se veze FC Barcelona. Katalánský velkoklub splnil v Elche povinnost a zvítězil 2:1. Utkání se ale nevyvíjelo podle představ, protože Elche po prvním poločase vedlo a ještě šest minut před koncem zápasu byl výsledek nerozhodný. Tři body Barceloně zajistil až proměněný pokutový kop uzdraveného Memphise Depaye.

Barcelona si tak upevnila postavení v první čtyřce a dál pokračuje ve zlepšené formě. Elche nikdy ve své historii Barcu neporazilo a tentokrát chtělo nelichotivou bilanci změnit a překvapit. Los Franjiverdes stále nemají jistotu záchrany a body proti silnému soupeři by se mu hodily.

Elche začalo nebojácně a Boyého střela skončila mimo tři tyče. Barcelona měla první větší šanci až ve 27. minutě, když zakončení Frenkieho de Jonga zastavil před brankovou čarou González. Domácí si ale dál dovolovali a Morente ve vyložené pozici trestuhodně netrefil! Domácím to vyšlo až těsně před odchodem do šaten. Ve 44. minutě předvedl dobrý obranný skluz Milla, načež se balón odrazil až k Fidelovi, který poslal Elche do vedení.

Xavi sáhl o přestávce ke změně a nevýrazného Gaviho nahradil Ferrán Torres. Byl to nový muž na hřišti, který se krátce po svém příchodu zapojil do gólové příležitosti. Halfvolej na hraně malého vápna do branky neusměrnil. Barcelona vyrovnala přesně po hodině hry a měla poměrně velké štěstí. Dembélého centr sklepával Alba a teč Ferrána Torrese byla zásadní - 1:1.

Torres mohl vzápětí dokonat obrat, ale v další gólovce selhal. Tutovku mělo i Elche a ránu Milly vytěsnil na rohový kop skvělým zákrokem Ter Stegen. Elche cenilo zuby a remíza by pro něj byla dobrým výsledkem, ovšem tři body nakonec získala Barcelona.

Sedm minut před koncem došlo ve vápně domácích ke hře rukou a sudí měl po shlédnutí videa jasno - pokutový kop! Zodpovědnost na sebe vzal Memphis Depay a suverénně proměněnou penaltou zajistil Kataláncům důležité vítězství. V závěru ještě vyfasoval na lavičce červenou kartu Javier Pastore, ale to už vliv na utkání nemělo.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Rayo Vallecano 2:0

06.03.2022 14:00

Góly: 55. Rubén Alcaraz, 63. Oussama Idrissi

Vallecano stále čeká na první výhru v novém roce. V nedělním zápase na půdě Cádizu mělo slušné příležitosti, ale prosadit se nedokázalo a po brankách Alcaraze a Idrissiho padlo.

První poločas nenabídl žádné závratné tempo. Hrálo se pomalu a co se týče střeleckých pokusů na branku, činná byla jen jedna strana. V počátcích zápasu střílel nebezpečně nad Idrissi, ale to byl na delší dobu jediný vážnější pokus. Vallecano muselo v prvním poločase nuceně střídat a zraněného Saveljicha nahradil Maraš. Teprve ve 35. minutě přišla první gólovka Vallecana. Po Garcíově centru hlavičkoval na malém vápně Guardiola a branku trestuhodně přestřelil.

Druhý poločas přinesl změny a konečně také přinesl kýžené góly. V 55. minutě rozehrál rohový kop Idrissi a Rubén Alcaraz hlavou překonal Zidana. Cádiz vedl a o chvíli později těsně minul tyč Negredo.

Vedoucí branka domácí výrazně povzbudila a po hodině hry se Cadízu podařilo zvýšit náskok. Alejův centr Zidanemu vypadl a z dorážky trefil odkrytou branku Idrissi - 2:0. Rayo potřebovalo co nejrychleji vstřelit kontaktní gól a velice blízko bylo při šanci Guardioly. Ten se naštěstí pro domácí na poslední chvíli nedostal do koncovky. Cádiz měl štěstí i v 87. minutě, když Álvaro García napálil břevno. V utkání se ještě nastavovalo dlouhých sedm minut, ovšem dvoubrankový náskok domácích se nezměnil.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Sociedad 4:1

05.03.2022 21:00

Góly: 40. Eduardo Camavinga, 43. Luka Modrić, 76. Karim Benzema (pen.), 79. Marco Asensio - 10. Mikel Oyarzabal (pen.)

Vedoucí Real Madrid upevnil svojí pozici v čele tabulky a nebezpečný Real Sociedad nakonec rozstřílel 4:1. Pro Bílý balet se utkání nevyvíjelo příznivě a Baskové na Santiago Bernabéu dokonce vedli. Oyarzabalova penalta byla ovšem jen "drážděním hada bosou nohou". Ještě do poločasu došlo k otočce a ve druhém dějství si domácí výsledek pojistili.

Real Madrid byl tak trochu v komfortní situaci, protože už věděl, že druhá Sevilla ztratila body. Real Sociedad představoval pro domácí tým velmi nebezpečného soupeře, který se také pohybuje na pohárových pozicích a v případě vítězství se mohl posunout na čtvrté místo. Svojí sílu ukázal baskický celek již po deseti minutách hry.

Dani Carvajal poněkud nešťastně fauloval ve vlastní šestnáctce Davida Silvu a sudí měl o penaltě jasno. Brankář Thibault Courtois sice správně tipl směr, ale na utaženou střelu Mikela Oyarzabala k tyči nedosáhl. Real Sociedad vedl rychle 1:0 a čekal, jak odpoví jeho hostitel.

Real Madrid sice měl častější držení balónu, jenomže s obranou "La Realu" si moc nevěděl rady. Teprve pět minut před přestávkou se mu podařilo vyrovnat. Eduard Camavinga se rozhodl na nic nečekat, ze střední vzdálenosti natáhl a parádně umístěnou ranou k tyči překonal Remira. Krásná branka pak nastartovala ofenzivní uragán, který Real Sociedad do poločasu smetl. Chvíli po Camavingově gólu nebyla uznána branka Benzemovi, ale ve 43. minutě byl obrat dokonán. Luka Modrić se rozhodl podobně jako Camavinga vypálit ze střední vzdálenosti a udělal dobře, protože i na jeho ránu byl Remiro krátký.

Real Sociedad udělal o přestávce změny, ale k hernímu zlepšení to nevedlo. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho měli zápas plně pod svojí kontrolou a nadále si vytvářeli gólové příležitosti. Benzemovu přízemní střelu z hranice šestnáctky Remiro tečoval těsně vedle a Casemirův přímý kop vyrazil. Karim Benzema se dokonce dočkal i druhého neuznaného gólu, když na vině byl znovu Francouzův ofsajd.

Nájezdy Realu Madrid nemohl baskický celek dlouhodobě ustát a čtvrthodinu před koncem se to projevilo pokutovým kopem. Vinícius byl faulován na hranici šestnáctky a Karim Benzema s naprostým přehledem zvýšil na 3:1. Obrana Basků se sesypala a za další tři minuty inkasovala čtvrtý gól. Carvajal dostal ideální dlouhý pas do běhu, zpracoval si balón a předložil jej před odkrytou branku Marcovi Asensiovi. Zbývajících jedenáct minut už se utkání jen dohrávalo. Real Madrid měl dostatečný náskok a bylo zřejmé, že získá tři body. Ancelottiho tým už má na čele LaLigy osmibodový náskok a míří za titulem. Real Sociedad zůstane po tomto víkendu na šestém místě.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Granada CF 3:1

05.03.2022 18:30

Góly: 48. Gonçalo Guedes, 51. Maxi Gómez, 61. Carlos Soler (pen.) - 56. Jaume Doménech (vl.)

Valencii doma poměrně hodně dlouho trvalo, než dokázala odemknout pevně uzavřený zámek Granady. Jakmile se jí to ale povedlo, nedokázala přestat. Brankář Luis Maximiano postupně inkasoval od Guedese, Gómeze a taky z penalty Solera. Hosté se zmohli na jediný gól a ještě si ho "musel" dát brankář Doménech sám.

Valencia vstupovala do domácího utkání jako jasný favorit a hodlala si urvat tři body. První šanci ale musela přežívat právě její obrana. Po pěti minutách se do vzduchu položil Uzuni a vyšvihl brilantní nůžky. Valencia a především brankář Doménech měli štěstí, že Uzuni zamířil příliš vysoko. Navíc domácí potkala další smůla v podobě brzkého zranění Toniho Lata, místo nějž musel už v šesté minutě do hry Jesús Vázquez.

Pak se poměrně dlouhou dobu nic nedělo a Valencii dělalo velké potíže zejména dostat se trochu blíž soupeřově bráně. Zčásti za to mohla zatím bezchybná práce její defenzivy, ale především pak příliš malá podpora útoku. Deset minut před koncem první půle naopak mohla Valencia pykat za pasivitu. Dlouhý pas se dostal k Montorovi, který hlavičkoval zcela sám před brankářem Doménechem, jen těsně minul tyč.

Jinak první půle z pohledu domácích opravdu za moc nestála. Druhá půle už byla ale úplně o něčem jiném. Valencia ji začala naprosto skvěle. Po pouhých třech minutách vynechal Víctor Díaz své povinnosti obránce, nezachytil náběh Guedese a portugalský útočník po skvělém pasu ze standardky hlavou rozvlnil síť - 1:0 pro "Netopýry".

Ti pokračovali v nastaveném trendu a bušili do hostující obrany, co jim síly stačily. Za další tři minuty už to bylo o dvě branky a Granadě docházelo, že dnes si body neodveze. Carlos Soler totiž z rohového kopu vyslal krásný míč, který navíc posadil přímo na hlavu Maxiho Gómeze. Ten vyskočil ze všech nejvýš a nemýlil se.

Granadě se přeci jen povedlo aspoň trochu zkorigovat výsledek utkání. V 56. minutě Uzuni pláchl po straně a snažil se nahrát před bránu nabíhajícímu Luisi Suárezovi. Ten sice míč nezasáhl, jenže brankář Doménech si ho srazil do vlastní brány!

Jenže poslední slovo měli "Netopýři". Maxi Gómez byl sražen ve vápně a sudí po chvíli přemýšlení a chvíli zkoumání videa naznal, že si to sám nepřivodil. Odpískal proto penaltu a tu bezpečně proměnil ofenzivní tahoun Carlos Soler - 3:1 pro Valencii.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Getafe CF 2:0

05.03.2022 16:15

Góly: 17. Leandro Cabrera, 27. Erick Cabaco (vl.)

Důležité tři body vybojoval ve vyrovnaném zápase s Getafe katalánský Espanyol. Periquitos zvítězili 2:0, když obě branky vstřelili už v průběhu prvního poločasu. Nejprve se prosadil Cabrera a krátce potom si vstřelil vlastní gól Cabaco.

Naposledy se domácí radovali z ligového vítězství na Silvestra loňského roku a toto dlouhé čekání ukončili až na vlastní půdě s Getafe, které má na sestupové pozice náskok jen několika málo bodů.

Espanyol rozvlnil síť už po osmi minutách, ale branka nemohla kvůli ofsajdovému postavení platit. Domácí to nemuselo zas tolik mrzet, protože v 18. minutě už všechno proběhlo podle regulí. Na Vilhenův rohový kop si naskočil Leandro Cabrera a hlavou poslal Espanyol do vedení.

Za dalších deset minut se Kataláncům podařilo zvýšit. Darder se na levé straně hřiště skvěle uvolnil a jeho přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě Eric Cabaco. Getafe bylo jako opařené a nedokázalo na dva góly soupeře reagovat.

Periquitos pochopitelně uzpůsobili hru průběžnému výsledku, velmi dobře bránili a nikam se nehnali. Každopádně hosté měli k dispozici ještě celý druhý poločas. Dle očekávání ho začali náporem a Oliverova sražená rána skončila mimo branku. Další snaha hostů byla marná a brankář Diego López nemusel řešit jediný vážnější moment před vlastní svatyní. V páté minutě nastavení vypálil nebezpečnou ránu Loren, ale stav 2:0 se až do konce nezměnil.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Villarreal CF 1:0

05.03.2022 14:00

Góly: 63. Ezequiel Ávila

Žlutá ponorka tentokrát padla a z Pamplony se vrací s nepořízenou. Svěřenci trenéra Emeryho měli velkou územní převahu, ale ta jim nebyla nic platná. Ezequiel Ávila po hodině hry vstřelil jediný gól zápasu a Osasuna se díky tomu posunula na průběžné deváté místo.

Villarreal utrpěl poslední ligovou porážku v polovině ledna a od té doby z pěti zápasů zvítězil čtyřikrát! Další výhru nicméně na EL Sadaru překvapivě nepřidal.

Hosté měli od začátku větší převahu, ale tu se jim nedařilo gólově využít. Estupiňan sice ve 24. minutě rozvlnil síť, ale kvůli ofsajdu nebyla branka uznána. O chvíli později pohotově střílel Pina a brankář Herrera musel vyrážet. Ke slovu se postupem času dostala i Osasuna. Rulli nepředvedl po centru Garcíi zrovna přesvědčivý zákrok, nicméně David García prostor tří tyčí netrefil. A to ani těsně před koncem prvního poločasu, kdy se k němu snesl balón na malém vápně.

Osasuna se na druhý poločas výborně naladila a Villarreal se ocitl pod tlakem. Tvrdou ránu Rubéna Garcíi ještě stihl Rulli zlikvidovat, ale z akce o pár minut později už inkasoval. Aktivní Rubén García přesně odcentroval na malé vápno a Ezequiel Ávila vstřelil jediný gól zápasu.

Villarreal měl na odpověď dostatek času. Do konce utkání zbývala ještě půlhodina, ale obrana Osasuny v čele s brankářem Herrerou odolávala. Osasuna mohla dokonce vstřelit pojistku, ale branka střídajícího Budimira nebyla uznána. Villarrealu tam zkrátka nic nepadlo a po sérii dobrých výsledků se Žlutá ponorka vrací s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Sevilla FC 0:0

04.03.2022 21:00

Góly: -

Pouze remízu 0:0 uhrála na půdě Deportiva Alavés druhá Sevilla. Domácí byli aktivnější a pilnější ve střelbě, ale doplatili na neproměňování. Prosadit se nedokázali ani Rojiblancos a z konečného výsledku bude mít největší radost vedoucí Real Madrid. Zároveň platí, že Deportivo zůstane i po víkendu v sestupovém pásmu.

Sevilla potřebovala v předehrávce kola získat tři body, aby vyvinula tlak na vedoucí Real Madrid. Na Mendizorrotze se ale chytila do pasti a za bod ještě může být ráda.

Branka padla na Mendizorrotze brzy, ale nebyla kvůli ofsajdu En-Nesyriho uznána. Po rohovém kopu Sevilly střílel Delaney, jenomže teč En-Nesyriho gólovou radost zhatila. O chvíli později měl obrovskou šanci i Alavés a ránu Riojy vyrazil Bono. Domácí hráli odvážně a o další střelecký pokus se přičinil Moya, balón však skončil těsně vedle. Ve 41. minutě zase hlavičkoval v tutovce Escalante, ale ani on nebyl přesný. Deportivo mělo v prvním poločase více příležitostí a průběžný bezbrankový stav je mohl mrzet.

Zahazování gólovek pokračovalo i po změně stran. V 50. minutě si vylámal zuby na Bonovi Méndez a o jedenáct minut později zase střílel mimo tři tyče Pons. Sevilla si vytvořila šanci až v závěru zápasu. Minutu před koncem zakončoval z malého vápna Munir a ke smůle hostí nebyl dostatečně razantní. Sevilla si uvědomovala, že bod je pro ní málo, ovšem žádný drtivý tlak se z její strany nekonal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid27196256:2163
2.Sevilla FC271510239:1855
3.FC Barcelona26139448:2948
4.Atlético Madrid27146750:3548
5.Real Betis27144949:3546
6.Real Sociedad27128728:2944
7.Villarreal CF27119747:2642
8.Athletic Bilbao271010732:2640
9.Valencia CF2799941:4336
10.Celta Vigo27981033:3135
11.CA Osasuna27981026:3135
12.Espanyol Barcelona27881133:4032
13.Rayo Vallecano26941328:3231
14.Elche CF27781229:3929
15.Getafe CF27691226:3227
16.RCD Mallorca27681326:4526
17.Granada CF275101228:4325
18.Cádiz CF274121123:3924
19.Deportivo Alavés27571521:4422
20.Levante UD27391529:5418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
blaugrana

https://youtu.be/gsWPSb1vnNA mame dalsieho fajneho hracika...a co sa tyka Haalanda...Lapo chce podpisat s CVC, aby nanho boli love, ale nemyslim si, ze je to dobry krok do buducnosti...skoda, ze uz Lautaro podpisal v Interi...to je aktualne najviac hodiaca sa 9 pre Barcu.

Reagovat
LAM

Haland hlavně začíná bejt hrozně skleněnej.Aby za chvíli neměl po pořádný kariéře.

Jinak s Sebou na hrotu vydržíme v pohodě i příští rok a pokuď se vrátí Fati tak to bude cajk. To jak jsme se pod David zvedli je neuvěřitelný. Škoda že nepřišel už v létě, mohli jsme hrát o titul.

Hlavně nesmíme utratit všechny peníze za hrot, jelikož pořádnej stoper a dvojka na LB je stejně tak důležitý.

Reagovat
2miguel1

Na LB može prist Gaya za 10m, na RB Mazraoui zadarmo ( ten sa mi moc pači ), Kessie by mal byt dohodnuty zadarmo, Pique este rok vydrži. Ak je možnost kupit Erlinga za 75mega, musime ist po nom. Tieto jeho zranenia mozu byt nastroj na negociacie o mensom plate. Aj tak si skor myslim, ze BVB chce z neho vytrieskat maximum, preto mozno hra aj ked by este nemal. No musi trosku prisposobit svoju hru, čo v takom Španielsku by nemusel byt az taky problem, ta liga nieje tak ostra ako nemecka ci anglicka. Erlinga musime kupit

Reagovat
Black Jagir

Gaya za 10m V jakým vesmíru?

Reagovat
Eichel

bude mu končiť zmluva tak asi preto predpokladá tak málo

Reagovat
2miguel1

Konči mu zmluva, 10-15m

Reagovat
smazaný uživatel

Lautaro je slabý.

Reagovat
Eichel

konečne sa zhodneme

Reagovat
Tony Stark

Španielska "ponorka" padla ako ruský tank na Ukrajine

Reagovat
zasranej malíř

Skvělý výkon před odvetou s PSG

Reagovat
smazaný uživatel

My vyhra a dobry vykon, PSG prohra. Tak se mi to libi.

Reagovat
dextroza_m

Ve finale bude zalezet stejne na hristi... Nehral Mbappe.

Reagovat
jsemdement

xavi-approves.gif

Reagovat
CHONG

Za mě dneska super, snad na to ve středu navážeme

Reagovat
Israha

Nakonec jeden z nejkvalitnějších výkonů sezony a v konečném součtu hodnotné příspěvky od všech členů základní sestavy (akorát se teda Casemiro mohl nechat vykartovat na Mallorcu a ne na Clásico ). Každopádně Socky tedy dost o ničem výkon, vůbec momentálně nehrají jako pohárové mužstvo. Isak bez formy, Silva nezvykle chybující, rozehrávka z vlastního vápna v podstatě na náhodu...PSG bude předvádět jinou kvalitu, minimálně po individuální stránce.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blaugrana

Inac Lapo hovoril, ze uz ziaden hrac nedostane viac ako 10 netto a pride Haaland a vsetko to rozjebe. Ako Haaland je super star, ale tie zranenia + plat su odstrasujuce.

Reagovat
CHONG

A navíc jste ho stejně nechtěli...

Reagovat
zidane78

Takze uz je to viac menej 100%? Haaland a barca?

Reagovat
2miguel1

No sme zatial najdalej, Xavi bol za nim osobne v Dortmunde. Vsetko ale asi zavisi od zmluvy s CVC, Haaland chce do Španielska. Ak budeme mat zadarmo Mazraoui Kessie, tak by som do toho siel. Uz len z marketingoveho hladiska Haaland Mbappe to La Liga potrebuje

Reagovat
smazaný uživatel

>Xavi bol za nim osobne v Dortmunde.

Takze jednate s hrace, ktery ma platnou smlouvu nekde jinde?

Reagovat
Kluivert9

Snad úplně běžná věc, ne? Jinak by touhle optikou mohli být jen přestupy volných hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby s hraci jednaji, ale vetsinou to je skrze agenty a ruzny prostredniky, coz se obecne toleruje a obchazi se tim to, ze by kluby nemely jednat primo s hraci. Nicmene tady mluvime o tom, ze trener top klubu vycestoval do jiny zeme na schuzku primo s hracem, coz je proste divna praktika a nevim jestli se to Dortmundu bude libit. Koneckoncu se podobny veci vas popotahovali Atleti v pripade Griezmanna.

Reagovat
herbage

slušné je komunikovat nejdříve s klubem, kde má platnou smlouvu, popř. s jeho svolením

Reagovat
Kluivert9

A víme, že se tak neděje?

Reagovat
Kokesh

Omg

Reagovat
r3

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
2miguel1

WTF? Vy si fakt myslite ze pri Mbappem, pri 400mio investicii je akoze Mbappe mimo diania? Podrobne s nim preberaju celu situaciu minimalne 2 roky uz urcite resp pri vsetkych prestupoch, ktore maju nejaku hodnotu. Dokonca taky Greif ked prestupoval do Mallorky, tak tam boli z jeho strany rozhovory uz davno pred prestupom, nieto pri 300-400mio investiciach.

Vy si to fakt cele predstavujete ako v nejakej hre. Tu uz urcite idu boje a PR od Adidasu, ci Nike, dalej sponzori a cela ta mašineria je v pohybe a nieže počkaju presne pol roka a odvtedy zachu s Haalandom hovorit

Reagovat
r3

Sorry, ale ked si niekto predstavuje, ze trener akehokolvek velkeho klubu chodi rokovat s hracom z ineho velkeho klubu a vzajomne diskutuju o buducom prestupe, tak potom si to ty predstavujes ako keby si presvedcial spoluziaka na zakladnej skole, aby bol s tebou v jednom time na telesnej

Samozrejme, ze kontakty funguju a kazdy ich skusa (skrz agentov, rodinu, znamych, sponzorov a pod.), ale predstavovat si, ze takto "do huby" lieta trener za hracmi pod zmluvou je absurdne.

Reagovat
Mass

Reagovat
Tony Stark

Všetci vieme, že Barcelona a neférové špinavé praktiky idú ruka v ruke

Reagovat
patas92

V případě Mbappeho to je v pořádku? Nebo končící smlouvy se nepočítají?

Reagovat
smazaný uživatel

No ano? Nepocitaji? 6 mesicu pred koncem smlouvy muzes s hracem jednat.

Reagovat
patas92

Vážně věříš, že s ním Real nejednal už dřív?

Reagovat
valloire

Já ano.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole ty to staviaš do strašných bizárov a hypotéz

Reagovat
patas92

Jakých hypotéz Myslíš, že Real loni nabízel za Mbappého 180 míčů, aniž by tomu předcházela nějaká domluva s ním samotným? Vy jste vážně hrozně naivní když si myslíte, že to funguje nějak jinak.

Reagovat
Kluivert9

Jak kdyby ta formální klauzule byla nějaká nepřekročitečná překážka...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vzdyt to pisu uz vyse. Ano, kontakty mezi kluby a hraci normalne probihaji, akorat to jde pres prostredniky. Nikdy tam neni primy kontakt mezi hracem a klubem, protoze to se jednoduse nesmi. Proto mi prijde ta schuzka Xaviho s Haalandem tak divna. Fakt si nepamatuju, ze by se trener top klubu sesel primo s hracem, ktery ma jeste nekolik let smlouvu.

Reagovat
patas92

Currently, under FIFA and FA transfer rules, if a club wants to procure the services of a player registered with another club, they must speak directly with that club and not to the player or his representatives.

Nesmí se jednat ani přes prostředníky, dělají to všichni. Tím bych to asi ukončil....Navíc návštěva trenéra a diskuze o fotbalových věcech mi přijde mnohem víc v pohodě, než když tam jede nějaký ředitel a mává hráči před očima smlouvou a ukazuje mu, kde bude bydlet.

Reagovat
Pato44

Ja si teda taky vzdy myslel, ze jde vse pres klub a az po odsouhlaseni klubu muzou nastoupit prostrednici a jednat s hracem.

Reagovat
fenixLFC

ked bol za nim osobne tak sa mu snazil rovno obliect aj dres barcelony?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba ho Xavi nechce. Nebude chtít stavět tým na jednom hráči ale na všech, viz Man City,

Reagovat
zasranej malíř

Real Madrid Club de Futbol, založen 6.3.1902

Feliz cumpleaños

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Jordi Alba

I tragédie je třeba si připomínat.

Reagovat
ADM

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Tony Stark

Napríklad deň tvojho narodenia ?

Reagovat
Jordi Alba

Hele, teď koukám, že za pár dní budu na EF 7 let, tak to můžeme brát jako další tragédii pak.

Reagovat
valloire

cucáku

Reagovat
patas92

cucáku

Reagovat
Jordi Alba

V létě čtvrtstoletí, takže logicky už začínám počítat dny do důchodu.

Reagovat
valloire

takovej mlíčňák jen počítej...

Reagovat
Jordi Alba

Jakej je mezi náma věkovej rozdíl?

Reagovat
valloire

tak asi velikej synu

Reagovat
Jordi Alba

Se nestyď. Dokud to není místo synu vnoučku, tak je to v pohodě.

Reagovat
valloire

tak se nestydim, všichni stárnem....

Reagovat
Jordi Alba

Mi povídej..představa, že mi jednou bude 30 mě děsí.

Reagovat
valloire

Reagovat
Manik...

Reagovat
LAM

Reagovat
valloire

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
el Principito

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
technecium

Reagovat
PH8

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Pharrell

Reagovat
misinho7

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas, Elche nepříjemné, ale výkon velmi dobrý. Vytvořit si venku i proti tak hlubokému bloku tak lehce tolik šancí, to je fakt skvělý pokrok Vamos

Reagovat
blaugrana

Tvorime kopec sanci, ale to tristne zakoncenie je fakt desive. Dnes nevycnieval sbsolutne nikto, co sa vykonu tyka, ale aj tak to celkom klapalo, az na tu finalnu fazu...

Reagovat
LAM

Poslední dobou se dokážeme snad připravit o body je sami.Dneska zase asi 10 golovek a gol jim nahrajeme sami

Ale jinak Ferran to krásně rozhejbal, ale těch zahozených šancí.S tím výběrem místa musí zapracovat na zakončení a bude tam sypek ranec gólů.

Jinak Hernandez Hernandez je strašnej ko.ot.S ním jsou ty zápasy vždy takové.Chápe někdo, že se nekopala penalta na konci na Traoreho?

Reagovat
smazaný uživatel

Díkybohu, že ten debil odpískal tu jasnou ruku.

Reagovat
2miguel1

Hernandez je jeden z tych lepsich. Lahoz by sa nesiel ani pozret na var

Reagovat
Phillipinho

To tlaceni Gaviho na silu do zakladu nekam na kridlo je za me docela mimo. Lepsi nez Pedri nebo Frenkie neni a na kridle je polovicni…

Reagovat
patas92

Doufám, že tuhle tlačenku nakonec neodsere Frenkie. Pedri byl dneska tragický celý zápas, ale stejně šel dolů De Jong, který byl do té doby nejlepším hráčem.

Reagovat
rominhoFCB

Najhorsie hodnoteny "nejlepší hráč"

www.sport.es/es/noticias/barca/1x1-fc-barcelona-elche-uno-por-uno-valoraciones-notas-13331285

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

tiez ma to serie, hlavne ked uz ma xavi na kridla dembelehi, adamu, brajta, depaya, ci ferrana a on tam dava zaloznika...Gaviho miesto je jednoznacne v strede, kde uplatni svoju bojovnost...navyse posledne zapasy jasne ukazali, ze Pedri je lepsi na LCM a Gavi na RCM a Xavi oboch postavi mimo poziciu

Reagovat
Juan Román Riquelme

Ja taky nechapu, proc Elx nekopalo penaltu, vyjde to na stejno….

Reagovat
fenixLFC

tvl pastore je v elche? ten sa teda dopracoval

Reagovat
dextroza_m

Ideální sestava u nás momentálně není, nicméně Memphise bych určitě neprodával, jeden z nejlepších driblerů a borec, se kterým si to jde vždy hodit na narážečku. Raději se vysrat na skleněnku Halanda a zkusit to s tím kádrem co máme plus nějaký dobrý kauf přes léto. Dest musí Alvese posadit, je úplně jinde, Dani je super asi do kabiny, ale tu rychlost nedává... může hrát tak pohár první kola a být součástí realizačního týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Memphisem kopnutá penalta byla jedna z nejnechytatelnějších, co jsem poslední dobou viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti, ale tohle je příspěvek tak narvaný unáhlenými soudy na základě minimálního vzorku, že mi přechází hlava Ano, Depay měl teď odehrál dobrých 25 minut ve dvou zápasech, ale před zraněním byl herně velice slabý a rozhodně nedribloval, spíš ztrácel jeden míč za druhým po nárazech do obránců. Haaland je poprvé v kariéře trochu zraněný a hned je skleněnka, naprostý nesmysl. Ano, Dest se poslední měsíc konečně rozehrál a získal sebevědomí, ale předtím to opravdu žádná slává nebyla. Vždyť se zdálo, že mu Xavi ani nevěří. Takže hraje dobře měsíc hned je "úplně jinde" než Alvés. V 38 letech je jasné, že nebude rychlý jak raketa, ale že by "nedával" jsem si nevšiml. Včera měl na své straně hodně rychlého Mujicu, Dembélé byl neustále vysunutý vysoko vepředu, protože měl za úkol si neustále nabíhat na dlouhé míče zezadu a okamžitě centrovat - tzn. Alvés byl Mujicu sám a docela logicky mu párkrát utekl. Nic divného, ale ani nic, za co by se měl Alvés odepisovat, protože to nebyla ani tak jeho chyba nebo nemohoucnost, ale prostě daň za ofenzivní risky a asi se shodneme, že my riskovat potřebujeme i za cenu otevřenější obrany, protože chceme vidět nejlepší verzi Xaviho fotbalu. Alvésovo velké plus jsou navíc jeho kombinační schopnosti, které má dokonale zažité. Včera sis mohl všimnout, že na své straně nesutále vytvářel trojúhelníky s Pedrim a Dembélém a díky tomu jsme se dostávali do kvalitních rychlých akcí a nebezpečných centrů. O to důležitější, že levá strana s Gavim úplně nefungovala.

Reagovat
dextroza_m

Tak to, že je Memhpis jeden z nejlepších driblerů min. v lize je jasné, před zraněním byl slabý, nicméně si také vzpomeň, jakou měl v útoku podporu... Teď to bude úplně jinde a věřím, že může hrát jako za Lyon.

Haaland je poprvé v kariéře trochu zraněný? Myslím, že marodí s přestávkami na jeden zápas snad 5 měsíců?

Dest konečně pochopil co po něm kdo chce a začíná se to vyplácet, hraje skvěle, může být použit na obou stranách, podle mého je prostě mnohem lepší než Dani (který je ovšem lepší, než univerzál).

Co se týká Alvesa, má celkem dost nahrávek soupeři, takže je super trojuhelník, ale bylo taky několik zápasů, kdy málem nahrál soupeři na gol.

Reagovat
drussbarb

Haaland by byl super posila, ale v době, kdy se mzdy hráčů daří držet na uzdě, bych je nebral a radši šel skromnější cestou

Reagovat
valloire

Klub jako Barcelona ale potřebuje nějakou superhvězdu už jenom z hlediska financí a marketingu.

Reagovat
Gazdo

Pche budeme mat Spotify Camp Nou

Reagovat
valloire

Reagovat
santini

To bol zase mač... Iagovi tie penalty v poslednej dobe nešli a aj dnes si gólman Malorky na loptu siahol... Toto môžu byť silné 3 body

Reagovat
Phillipinho

Strasne dulezita vyhra Prvni polocas sileny, ve druhy prislo velky zlepseni. Opet fantastickej Felix, momentalne jeho nejlepsi obdobi v Atleticu. Ten los do konce sezony je vic nez prijatelnej, tak snad se ta LM v poklidu uhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

…úžasný zápas, toto boli úplne bomby čo dnes išli naši..carrasco, lemar, llorente, Félix ..a rovnako grizi..takú útočnú silu nemá nikto..a ked tam nieje (pri všetkej úcte) spomaľovač Koke, hneď to vyzerá inakšie..striedania fantastické, všetko…

..škoda carrasca v LM, s lemarom im to veľmi sedí (navyše vidno ze su partia aj mimo ihriska)

Reagovat
Visca el barca

Minulý týden Haaland jasná Barca. Tento týden to je prý jen propaganda a favoritem je City. Zajímal by mě postřeh Hrista a spol. jak je to doopravdy reálné. I imp má dobré zdroje. Díky za info. Jinak máme konečně vcelku formu, tam reálné druhé místo se dá v klidu udělat.

Reagovat
valloire

V klidu určitě ne, ale Sevillu sráží remízy. Haaland mi k vám nesedí.

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

posledne zdroje hovoria ze je to medzi Realom a City..

Reagovat
misinho7

https://halamadrid.sk/v-boji-o-haalanda-zostavaju-dva-kluby/

rozhovor s priatelom jeho otca..akoze to City dava najvacsi zmysel ak neratame Barcu..u nas nebude hlavna hviezda, plus mame este Karima cize netusim ako by sa dalsi rok poskladal utok zo stvorice Vini, Mbappe, Karim a Haaland...bude to City

Reagovat
smazaný uživatel

My, vy nebo City.

Ale nema cenu to resit. Tech zprav bude do leta jeste tolik, vsechno se jeste miliokrat zmeni.

Reagovat
Visca el barca

Díky.

Reagovat
dextroza_m

Ani nechci vědět, co by z něj Pep udělal v City...

Reagovat
Kluivert9

Nic, hrál by dál bez devítky...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG mozna ve stredu bez Mbappeho. Typek se radsi zranil, aby proti nam nemusel hrat. Srdcar.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
misinho7

to by bolo celkom good pre nas..v tom prvom zapase nas tocil vlastne on sam..

Reagovat
CHONG

Pérez volal.

Reagovat
Banikovec7
Reagovat
Raul=Real

To v pohode rozchodi...neratam s tym ze by nenastupil

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
Pharrell

Reagovat
dextroza_m

Vypadá to, že bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako to vyzerá v LigeLazaretov, hoši? Pozerám, že klub bez víťaznej mentality, Betis, už piaty. Najzadlženejší klub planéty je už tretí. Zápas k dobru. Bude to ťažké, ale rysuje sa to na ten titul. To bude komédia, keď to tá Barcelona nebodaj nakoniec vyhrá.

Reagovat
wyqinac

jestli nam Barca letos sebere titul, tak sezeru tricko realu

Reagovat
dextroza_m

Ale to bys musel natočit na video a někam to šupnout... Jsem ochoten ti k tomu koupit tabasco

Reagovat
misinho7

Floro dnes 75. Skor ma desi ze jeho cas (minimalne u nas) sa krati. Absolutne si neviem predstavit ze nas bude viest niekto iny.

Reagovat
dextroza_m

Jako v klidu, Bartomeu je teď volný, beztak je to Váš člověk

Reagovat
Kily8

Reagovat
blaugrana

Tak to vyzera, ze Araujo asi odide. By ma fakt zaujimalo, kolko mu ponukaju. Bude velka skoda, ak odide, ale ak pyta dajme tomu 10 v cistom, tak nech ide.

Reagovat
2miguel1

Ja som čital, že chce byt zarovno s platmi ako ma Pedri, Ferran, Fati. Bohvie co je na tom pravdy, ak hej, tak v klude by mal tie peniaze dostat.

Reagovat
el Principito

já myslím, že se nakonec domluví

Reagovat
Eichel

skor sa nakoniec dohodnú, ponuka mala byť na 3m ročne

Reagovat
blaugrana

tak 3m rocne je joke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele