Názory a komentáře

Výroky měsíce v italském fotbalu (říjen - 2. část)

Čtrnáct dní uplynulo jako voda a s ní po proudu připlula i řádka zajímavých hlášek, vyjádření a odpovědí od fotbalistů či jiných aktérů hlavní scény italské kopané. Pozadu tradičně nezůstali ani Antonio Cassano, Mario Balotelli či jedna z nejinteresantnějších tváří Serie A Maurizio Zamparini.

Každá řeka jiná

Dle Hérakleita dvakrát do téže řeky nevstoupíš. Zatímco Felix Magath jeho slova stoprocentně potvrdil, Jupp Heynckes tezi filosofa z Efesu vyvrátil jak soušku. A teď si vyberte.

John Terry na cestě do Valencie? Ale kdeže...

Internetem právě proletěla senzační zpráva, že kapitán Chelsea John Terry dostal nabídku od Valencie, kterou by měl podle jistého agenta Francoise Gallarda v blízké budoucnosti přijmout. Informaci okamžitě převzaly různé, nejen bulvární, deníky, jenže je třeba se na všechno podívat trochu podrobněji.

Vestfálské derby nezklamalo ani tentokrát

Vestfálské derby, to je ve fotbalové Evropě pojem. Nebudu nosit dříví do lesa - že Schalke vyhrálo na půdě svého arcirivala 2:1, to jistě víte - ale co člověka, který čas od času navštíví nějakou tu pozápasovou tiskovku v českém provedení, vážně donutí smeknout klobouk, je reakce dortmundského trenéra Jürgena Kloppa.

Africký pohár národů 2013 - souhrn kvalifikace

Po roční odmlce se o slovo opět hlasí Africký pohár národů, který tentokrát hostí Jihoafrická republika. Kvalifikační boje byly letos zúženy na dvoukolový formát, což poskytovalo větší prostor pro podobná překvapení, jakých jsme se dočkali loni v Gabonu a Rovníkové Guineji. Jak to nakonec dopadlo?

Výroky měsíce v italském fotbalu (říjen - 1. část)

Po dlouhé odmlce se vrací rubrika s nejzajímavějšími výroky lidí, jež mají co dočinění s italskou kopanou. V první polovině října se nejvíce propíralo zostuzení AS Říma Juventusem a pochopitelně také první milánské derby...

Slovensko hrá namiesto dvoch útočníkov na dvoch trénerov

Kvalifikačná skupina G o postup na MS 2014 do Brazílie sa už po vyžrebovaní zdala maximálne vyrovnaná a predpokladalo sa, že trojica Slovensko - Bosna a Hercegovina - Grécko sa bude biť o postup od začiatku do konca. Po skončení jesennej časti je však situácia o niečo prehľadnejšia a nateraz z hry vypadáva mužstvo s dvojkrížom na hrudi.

O benevolentní české míchačce

Češi vymíchali Maltu. Takový vtipný "titulek" vymysleli v České televizi pro sestřih utkání, v němž jsme divže dvakrát neinkasovali a v jehož rámci jsme sotva přestříleli trpaslíka ze 153. příčky žebříčku FIFA. Čeština je krásný jazyk s mnoha lyrickými zákoutími, avšak nic se nemá přehánět...

Kdo dá gól, vyhrál

Asi to zažil každý, kdo kopnul do míče. Rodiče vás hledají doma, končí hodina tělocviku, nebo je prostě tma. Jenže neznáte vítěze, a tak se hraje, než někdo vstřelí branku a je po zápase. V německé Bundeslize se v letošním ročníku dá prohlásit, že klišé "rozhodne první branka" nebo "první gól je klíčový", zase takovou frází není. Německé kluby to potvrzují výsledky.

L'Hexagone vs. Evropa: Pět pohárových poznámek

Fotbalové trendy v poslední době dlouho vypadaly jako jednoduše nastavená záležitost: za trojicí největších lig (Anglie, Španělsko, Itálie) následovaly Bundesliga a Ligue 1. To je tradiční "velká pětka" evropského fotbalu, která hráčskou kvalitou a dosaženými úspěchy čněla nad svými pronásledovateli - až donedávna.

Neohrožený vládce z Mnichova

Bundeslize dál neohroženě vládne Bayern Mnichov. Vítězstvím v Brémách navíc názorně demonstroval, jak drtivou silou v současnosti disponuje. Trenér Werderu Thomas Schaaf hovořil po prohře 0:2 hodně smířlivě: "S touto porážkou dokážu žít. Vždyť se podívejte, kdo proti nám stál!"

Nad thajským "Městem andělů" se stahují mračna

V kvalifikaci na mistrovství světa Thajci spíše překvapovali, o body v bangkokském pekle obrali Saúdskou Arábii a málem i Austrálii. Teď se jich už ale podobné boje netýkají, a tak se pozornost obrací na čistě domácí kolbiště; konkrétně třeba na stoly důležitých činovníků, kde měly v nedávné době ve velkém přistávat úplatky...

Hustý Huszti září v Hannoveru

Do letoška spíše nenápadný maďarský záložník Szabolcs Huszti dává alespoň trochu vzpomenout na 50. léta minulého století. Maďarský fotbal je v současnosti na druhé koleji, ale tehdy Maďaři vedení Ferencem Puskásem nebo Sándorem Kocsisem válcovali svět.

Taktické změny nového tisíciletí #5: Návrat ke čtyřem řadám hráčů

Obránci, záložníci, útočníci. Toto tradiční dělení fotbalistů v poli do tří "řad" nikdo nezpochybňuje; proč taky, jejich role a pozice na hřišti jsou jasné, každý tým má hráče rozdělené do těchto kategorií, a všechny servery, oficiální soupisky a stránky toto pravidlo respektují. Jenže se záložníky to není tak jednoduché.

Když se daří, tak se daří

Ještě nikdy nováček Bundesligy neměl tak povedený start, ještě nikdy nebyl během čtyř zápasů na startu tak úspěšný Eintracht Frankfurt. I naházené klacky pod nohy se řeší snáz, když vám vše vychází a to je případ celku, který se okysličen vrátil zpátky po roce ve druhé nejvyšší soutěži.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele