Od reprezentace se před duelem v Černé Hoře odpojil i záložník Král

18.06.2023, 18:21
Aktuality

Od české reprezentace se na cestě ze sobotního utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech odpojil i záložník Alex Král. Vedení národního celku už dříve informovalo, že úterní přípravný zápas v Černé Hoře vynechá také další šestice hráčů z původní nominace. Trenér Jaroslav Šilhavý bude mít v Podgorici k dispozici 15 hráčů do pole a tři brankáře.

Král podle tiskové zprávy reprezentace nebude s týmem pokračovat, protože závěr bundesligové sezony dohrával s drobnějšími zdravotními problémy. V sobotu při vítězství 3:0 na Faerských ostrovech nová posila Unionu Berlín nechyběla v základní sestavě a absolvovala 89 minut.

Během mezipřistání v Praze na odpolední cestě z Tórshavnu do Podgorici se od týmu na základě předešlé dohody s kluby odpojili také obránci Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Jurásek a Ladislav Krejčí mladší a útočníci Václav Jurečka s Janem Kuchtou.

"Mají za sebou extrémně náročnou sezonu. Vzhledem k tomu, že v Černé Hoře nás čeká příprava a chceme dát šanci i jiným hráčům, rozhodli jsme se vyjít vstříc jak těmto hráčům samotným, tak jejich klubům. Domluva se Spartou i se Slavií byla v tomto směru naprosto bezproblémová," uvedl reprezentační manažer Tomáš Pešír.

"Snad i tento malý detail pomůže k tomu, že Sparta i Slavia budou dobře připravené na novou sezonu. To, aby byly úspěšné v evropských pohárech, je i v zájmu reprezentace a celého českého fotbalu," dodal Pešír.

Národní mužstvo úterním zápasem v Černé Hoře uzavře sezonu. Reprezentace se znovu sejde v září, kdy se opět rozběhne evropská kvalifikace. Po třech zápasech český tým vede svou skupinu se sedmi body.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
Pablos

Co nám to vůbec zbylo ? Těch 15 hráčů pls.

Reagovat
Kaspar

BRANKÁŘI

Tomáš Koubek (Augsburg), Jiří Pavlenka (Brémy), Tomáš Vaclík (Huddersfield).

OBRÁNCI

Jakub Brabec (Aris Soluň), David Douděra (Slavia), Jakub Jugas (Cracovia Krakov), Patrizio Stronati (Puskás), Jaroslav Zelený (Sparta), David Zima (FC Turín).

ZÁLOŽNÍCI

Václav Černý (Twente), Lukáš Provod (Slavia), Lukáš Sadílek (Sparta), Michal Sadílek (Twente), Tomáš Souček (West Ham), Jaromír Zmrhal (Slovan Bratislava).

ÚTOČNÍCI

Adam Hložek (Leverkusen), Mojmír Chytil (Olomouc/Slavia), Jan Matoušek (Bohemians).

Reagovat
Pablos

díky

Reagovat
Stannis Baratheon

Koubek - Zima, Jugas, Stronati - Douděra, Sadílek, Provod, Sadílek - Matoušek, Chytil, Zmrhal

cokoliv jiného bude zklamáním

Reagovat
Pablos

nemáš tam Součka... budeš zklamanej

Reagovat
Pablos

a Vaclík už v Huddersfieldu není né ?

Reagovat
JFT97

má smlouvu klasicky do 30.6.2023

Reagovat
Pablos

jo jasný no

Reagovat
smazaný uživatel

Suk tam je, takže v pohodě, nehrozí, že bychom nastoupili v deseti.

Reagovat
Pablos

Reagovat
oli9

Jestli tam fakt nechá hrát zase Suka v nějakém zkurvenem pratelaku v nepochopitelném termínu na konci června tak je opravdu magor.

Reagovat
Pablos

Nenechá co blázníš Suk se tam nechá sám.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
7kaka7

Tenhle přátelák je absolutní zhůvěřilost. Jak si někdo může myslet, že to je dobrá věc? Koho nespadlo to zorganizovat? Jestli realizáku záleží aspoň trochu na hráčích a jejich formě v další sezóně, tak zavolají do ČH, a omluví se, že na Faerech všichni snědli nějaký zkažený velrybí maso a dostali sračku ....

Reagovat
kilobyte

Ten přátelák je povinný od UEFA.

Reagovat
Pablos

A je to i logický... protože každej nemá stejně početnou skupinu a je asi fér, aby každý ale měl odehráno stejně zápasů.

Reagovat
7kaka7

Jakože aby si všechny repre utavili na konci sezóny hráče stejně a bylo to fér? to zní opravdu logicky

Reagovat
Pablos

no termín je špatnej... to že každej má mít stejně zápasů špatně není.

Reagovat
kilobyte

Tak v tomhle případě je jedno, jestli bychom ten zápas měli a nebo ne. Nijak by nás to nezvýhodnilo oproti soupeřům.

Nevím jestli z toho má UEFA peníze a nebo proč na tom tak trvá.

Reagovat
Puskas

Podle mne je to kvli započítávání bodů do tabulky, aby měli odehráno všichni stejně.

Reagovat
kilobyte

Jestli jde o FIFA koeficient, tak jsou ty týmy, co hrají přáteláky dost znevýhodněné.

Reagovat
romeo351

Je to kokotina. Ale asi miliontá, na kterou můžem nadávat - dost kluků si zaslouží nakouknout do sestavy a neuškodí jim to

Reagovat
7kaka7

Zhůvěřilost od UEFA tím pádem. A jak říkám, sračka ze sleďů na Faerech to měla jistit....

Reagovat
smazaný uživatel

Měli tam poslat výběr hráčů z ligy, kteří ještě nikdy nereprezentovali + Součka.

Reagovat
kilobyte

Čechy co jsou v Černé hoře a Součka.

Reagovat
7kaka7

Právě, že pro hráče z naší ligy je to nejhorší, jelikož liga začíná už 22-23 července. Místo dovolené naopak kumulují další únavu (lose -lose). Jasně pro někoho jako L.Sadílek, to bude cenný zápis (start v repre) ale za cenu narušení přípravy na další sezónu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele