Souček chce hrát všechny zápasy, v Podgorici by rád navázal na minulý gól

19.06.2023, 23:12
Aktuality
Tomáš Souček (© AFP)

Zatímco sedm hráčů ze základní sestavy se po vítězném sobotním utkání evropské kvalifikace na Faerských ostrovech od české fotbalové reprezentace po dohodě s kluby odpojilo, kapitán Tomáš Souček bude v úterním přípravném duelu k dispozici.

Osmadvacetiletý záložník je rád, že ho West Ham nechává hrát všechny zápasy. V Podgorici by rád navázal na gól z posledního vzájemného utkání.

Zatímco jiný hráč z West Hamu obránce Vladimír Coufal, který měl v průběhu sezony zdravotní problémy, se od národního mužstva po výhře 3:0 na Faerských ostrovech odpojil, Souček do Podgorici odcestoval.

"Ve West Hamu jsou vždy rádi, když jdeme reprezentovat. Je to i pro ně velká čest, často říkají, kolik mají reprezentantů. Nechávají nás hrát, ať už je to kvalifikační zápas, nebo i přátelák," řekl Souček na tiskové konferenci.

Při výhře 3:0 v posledním vzájemném duelu v Podgorici v září 2019 dal po bezbrankovém poločase první gól. "Na ten zápas i gól vzpomínám. Teď jsme si ho zrovna ukazovali, když jsme se připravovali na utkání. Už bych zase chtěl dát podobný gól ze standardky jako minule. Posledně mi asistoval Sampi (Jakub Jankto), doufám, že teď to bude někdo jiný. Ten zápas byl hodně povedený. Když se to zopakuje, bude to jen dobře," uvedl Souček.

Po velmi náročné sezoně má stále síly, ale už se těší na dovolenou. "Cítím se dobře. Sezona byla hodně náročná jak fyzicky, tak psychicky. Ale teď když je psychika dobrá, i nohy jsou daleko víc odlehčené. Mám v hlavě, že týmová sezona se povedla. Vyhráli jsme Evropskou konferenční ligu, příští sezonu budeme hrát Evropskou ligu. S reprezentací jsme to taky v sobotu zvládli a udělali důležité tři body," řekl Souček.

"Teď mám před sebou poslední zápas v téhle sezoně a pak zasloužené volno od klubu. Těším se na zítřejší zápas a potom si budu užívat s rodinou a trochu volna," doplnil vítěz novinářské ankety Zlatý míč o nejlepšího českého hráče sezony.

Připustil, že rodina by ho chtěla mít více u sebe. "Pořád mi říkají, že je to pro ně náročné. Mají pravdu, chtěl bych být s nimi, ale vydali jsme se touhle cestou. Dokud budu profesionální fotbalista a budu to milovat jako teď, chci být na zápasech. Když budu povolaný a zdravý, chci dorazit. A to jak v reprezentaci, tak v klubu. Vydali jsme se s rodinou už několik let zpátky touhle cestou a je potřeba ještě pár let vydržet," podotkl Souček.

Zatímco na Faerských ostrovech teplota nedosahuje ani 15 stupňů, v Podgorici jsou tropické třicítky. "Když budu upřímný, já mám raději anglické počasí. Spíš k tomu fotbalu déšť a ne tak vysoké teploty. Třeba jako na Faerských ostrovech, to bylo ideální počasí na fotbal. Tohle počasí tady je dobré spíš na odpočinek. Ale jsme profesionálové a musíme se na to připravit. Už jsme se bavili o tom, že je třeba více pít, dobře jíst, spát. Hraje se už v šest hodin, bude to náročnější, ale věřím, že si s tím poradíme," dodal Souček.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
Salfovic
Reagovat
romeo351

A tady by měl právě zasáhnout trenér: je třeba zkusit Sadílka a i toho Provoda, když už tam je. Souček sobecky. Navíc ta předpokládaná sestava vypadá na slušný paskvil

Reagovat
romeo351

Nicméně je fakt, že tam těch hráčů už moc nezbylo. Takže moc jinak nejde. Ale zálohu: Sadílek, Sadílek - Provod - Hložek, Černý bych i rád viděl (byl zvědavej) kupodivu

Škoda, že nedostane šanci takovej Havlík, Janošek, Květ

Reagovat
db18

Reagovat
Blasphemer

Tomáš chce hrát, takže smůla.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

No jo Jarda je slávista

Reagovat
Lukáš_6

Tohle je fakt na palici co se v té repre děje trenérskej štáb úplně mimo , souček si diktuje kdy bude hrát , předváděná připosraná hra je taky super aspoň že ten Černej dal dva góly a Franco ho ted stavět prostě musí . Teda dokud v nějakým zápase nevyjde na prázdno, a hned tam zase dáme naše oblíbence

Reagovat
7kaka7

Jarda Zmrhal už netrpělivě čeká na Černého první zaváhání.

Reagovat
doshcz

Reagovat
PBLead

Reagovat
db18

Sobec... utavený a z formy, pauza by mu naopak jen prospěla...

Reagovat
romeo351

Kvalitu na něm pořád vidíš, ale on by potřeboval tak 3 týdny někde u moře - třeba i individuálně ať si potrénuje. Působí dost zlomeně. To stejný Coufal

Reagovat
7kaka7

Tak PL začíná až 12.8, ti budou mít čas na odpočinek... Tenhle sraz (hlavně ten bezvýznamný přátelák) je průser hlavně pro hráče z naší ligy.

Reagovat
DieFohlenBMG

Když měla PL v zimě pauzu, tak jel Souček na běžky. Takže asi tak

Reagovat
Puskas

šel, ne jel

Reagovat
romeo351

Však ano. Ale furt je to určitý odpočinek, jiný směr… to není jen o tom vyvalit se na pláži nebo chrápat v křesle u Kevina

Reagovat
kolouch

Naopak Coufal po zranění vypadá při síle

Reagovat
ratusek

Doufám, že dostane plných 90 minut

Reagovat
Pablos

a po zápasovej dvoufázovej trénink

Reagovat
DieFohlenBMG

Výběh na Černou horu

Reagovat
Pablos

Reagovat
Cotton

Reagovat
Mass

Reagovat
kilobyte

Jestli nastoupí v základu, tak ať s Jardou táhnou oba do prdele.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
10adam

Přesně, kokoti oba dva

Reagovat
Pablos

prej nastoupí... však odehraje 90min číhej

Reagovat
inferno08

Souckovi fandí celá republika, proto mě nepřekvapuje, že chce hrát.

Reagovat
doshcz

nerikal minule Jarous u Cerneho nebo Baraka, ted si nejsem jist, ze si zadny hrac nemuze diktovat jestli bude hrat nebo ne..

Reagovat
Rothbard

Tohle se líbí uživateli Jaroslav Šilhavý

Reagovat
GrimeBaller98

At jede ten drevak domu, nikdo na jeho neviditelny vykon neni zvedavej , ale protoze odbeha 20km jako magor, tak mu to vsichni odpusti

Reagovat
PBLead

Reagovat
jsemdement

Co ta naše repre bude jednou dělat, v tom nejdůležitějkoulakinkatějším utkání o postup, až bude Souček zraněnej... ?

Reagovat
Salfovic

Slavit ?

Reagovat
Cotton

Souček by hrál i se zraněním, je to srdcař

Reagovat
Puskas

Hrát bez něho.

Reagovat
smazaný uživatel

v deseti

Reagovat
Pablos

od Jardy vyhlášená kontumace

Reagovat
Salfovic

To je jak v Simpsonech, když udělal Homer Barta kapitánem fotbalového týmu. Ta paralela je vlastně dokonalá

Reagovat
Pablos

jo to je fakt

Reagovat
Zark

Simpsoni zase něco přesně předpověděli

Reagovat
8lampard8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele