OHLÉDNUTÍ ZA 23. KOLEM

29.03.2004, 01:31
Aktuality
Víkend v naší nejvyšší fotbalové soutěži přinesl odvolání trenéra z nejbohatšího českého klubu. Sparta prohrála v Uherském Hradišti se Synotem 0:2 a Jiří Kotrba se musel poroučet. Zaváhání mistra tak dokonale využil vedoucí Baník a stejně tak Slavia a olomoucká Sigma.





Synot - Sparta 2:0
Sparta přijela na Slovácko bojovat za svého trenéra, který měl od vedení nůž na krku. Jedině výhra Pražanů mohla Jiřího Kotrbu udržet u sparťanského kormidla. Sparta se však v samotném zápase musela obejít bez svého kapitána Karla Pohorského, který si poranil kotník a do Uherského Hradiště ani neodcestoval.

Sparta začala utkání docela aktivně, ale uklidňující branky se nedočkala. Naopak domácí se dočkali po půl hodině hry, kdy Kostka uvolnil Nezmara a ten přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Najednou se na kopačky hostujících hráčů začala vkrádat nervozita a nejistota, která vyústila v nepřesnou a nepohlednou hru. Domácí byli na koni a hned v první minutě druhého poločasu se dočkali druhé trefy. To brankář Kouba vyrobil obrovskou minelu, když neudržel centrovanou přihrávku Meduny, míč spadl před volného Ivanu a pro něj již nebylo problém zvýšit na 2:0. Synot se však s dvoubrankovým vedením neuspokojil a vytvořil si spousty dalších brankových příležitostí. Skóre se však již nezměnilo a nový stadión v Uherském Hradišti zůstal opět nedobytý.

Sparta opět potvrdila své špatné jarní výkony a zdá se, že obhajoba titulu je již ztracena. Ohroženo je však i druhé místo, které zaručuje 2. předkolo Ligy Mistrů v příští sezóně. Krizí si je vědomo i samotné vedení Sparty a ještě večer po utkání svolalo schůzi, kde se rozhodlo o odvolání trenéra. Samotný prezident Sparty Vlastimil Košťál pronesl, že postihu neuniknou ani někteří hráči, protože podle něj nepodali v sobotním utkání odpovídající výkony, které by byly hodny mužstva bojující o titul.

Statistiky k zápasu najdete zde.



Ostrava - Brno 5:1
Baník hrál opět po týdnu před domácím publikem, tentokrát v moravském derby přivítal Brno. Bylo otázkou, co s ostravskými udělala první domácí porážka, kterou ji před týdnem uštědřila Slavia. Očekával se tuhý boj, čemuž napovídal i nekvalitní terén a neustálé sněžení.

Utkání však nezačalo pro Ostravu dobře a již v 7. minutě svítil na ukazateli skóre stav 0:1, když úspěšným střelcem byl Schuster. Baník znervózněl a většina fanoušků si vzpomněla na nevydařené utkání se Slavií, a tak se snažili své miláčky hnát do útoku. Obrovská šance přišla ve 22. minutě, kdy Čížek zahrával pokutový kop, ale míč napálil jen do tyče. Vysvobození tak přišlo až ve 28. minutě, kdy po přímém kopu Látala zaplachtil míč až do brněnské sítě. Najednou to byl ten starý dobrý Baník, o tři minuty později přetavil Čížkovu přihrávku ve vedoucí gól Matušovič a těsně před přestávkou se trefil Bolf. I ve druhém poločase na hřišti dominovala Ostrava a druhého střeleckého úspěchu se dočkal hrdina utkání Miroslav Matušovič, když zužitkoval Bystroňův pas. Na konečných 5:1 upravil střídající Žůrek, který se blýskl krásným individuálním průnikem.

Baník tak ukázal všem škarohlídům, kteří po zápase se Slavií pochybovali o psychické síle ostravských fotbalistů. Do konce ligy je ještě sice 7 kol, ale vítězství nad Brnem bylo velmi důležitým krokem za vysněným titulem.

Statistiky k zápasu najdete zde.



Slavia - Příbram 3:0
Červenobílí chtěli vítězství na hřišti vedoucí Ostravy jednoznačně doma proti Příbrami potvrdit ziskem tří bodů. Málokdo předpokládal, že by Příbram měla být těžkou překážkou.

Statistiky k zápasu najdete zde.



Žižkov - Olomouc 0:1


Statistiky k zápasu najdete zde.



Blšany - Zlín 1:0


Statistiky k zápasu najdete zde.



České Budějovice - Opava 4:1


Statistiky k zápasu najdete zde.



Plzeň - Jablonec 1:1


Statistiky k zápasu najdete zde.



Liberec - Teplice ?:?


Statistiky k zápasu najdete zde.



Autor: Marek Chromčák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AŤ žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*Acko

Všechno co začíná na Sparta ... teď hraje bohužel blbě

Reagovat
smazaný uživatel

Bohudík blbě.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
exmafie

Hmmm,žádný překvápko v tomhle kole,škoda že jsem nebyl vsadit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele