Previews

Liga Portugal - preview 22. kola: Sporting v patách Benfice

Benfica je v čele tabulky o tři body odskočena od Sportingu, který má ovšem dva zápasy k dobru. Právě jeden z nich čeká lisabonský celek v pondělní dohrávce 22. kola portugalské ligy na půdě šestého Moreirense, s nímž Sporting prohrál vzájemný zápas naposledy v roce 2003.

LaLiga - preview 25. kola: Sníží Girona náskok Realu?

Rayo v sobotu obralo o dva body první tým soutěže Real Madrid, Girona má tak v pondělní dohrávce 25. kola španělské ligy šanci snížit náskok Bílého baletu v čele tabulky na tři body. Do cesty se jí ovšem postaví Athletic Bilbao, jenž z páté pozice atakuje umístění zajišťující Ligu mistrů.

Premier League - preview 25. kola: Everton hostí záchranářský souboj

Jeden zápas 25. kola je v plánu v anglické lize v pondělí. Everton v něm přivítá další celek bojující o záchranu Crystal Palace. Domácí v lize po sérii dobrých výsledků nevyhráli už sedmkrát v řadě.

Niké liga - preview 20. kola: Lídr proti poslednímu

Zlaté Moravce čeká těžká zkouška, představí se totiž na půdě vedoucího Slovanu. A není pochyb o tom, kdo bude plnit v tomto souboji roli favorita, hosté jsou totiž na zcela opačném pólu tabulky. Aktuálně třetí Trnava se může bodově dotáhnout na druhou Žilinu, musí ale vyhrát nad Dunajskou Stredou.

Eredivisie - preview 22. kola: Ajax chce proti NEC zabrat

Twente se v duelu s Utrechtem pokusí potvrdit třetí pozici v tabulce a zároveň zatlačit na tu druhou, kterou obsazuje Feyenoord. Ten završí nedělní program kláním proti o záchranu usilujícímu Waalwijku. Ajax si hodlá spravit náladu po nepovedeném čtvrtečním vystoupení s Bodö/Glimt, na jeho hřišti se zjeví Nijmegen.

Bundesliga - preview 22. kola: Odpoví v Bayernu na výhru Leverkusenu?

Leverkusen v sobotu zvládl zápas v Heidenheimu a navýšil svůj náskok na čele na rozdíl osmi bodů. Bayern každopádně může manko stáhnout, bundesligový program tohoto kola završí bavorský gigant v Bochumi. Hrát se ještě bude ve Freiburgu, do Bádenska-Württemberska cestuje Frankfurt.

Serie A - preview 25. kola: AC Milán může na druhou pozici

Lazio začne v neděli půl hodiny po poledni, důležitý souboj v boji o postup do pohárové Evropy podstoupí proti dobře šlapající Boloni. Další římský celek, tedy AS, narazí venku na Frosinone. Zlepšující se AC Milán může večer poskočit na druhou pozici před Juventus, musí každopádně vyhrát na půdě Monzy.

Ligue 1 - preview 22. kola: Vzchopí se konečně Marseille?

Lorient v posledních třech zápasech výrazně zabral a pokusí se potvrdit dobrou formu ve Štrasburku. Od tří hodin odpoledne jsou na programu tradičně tři zápasy, hrát budou doma Montpellier, Rennes a Monaco. Remeš v utkání s Lens uvítá zpět mistra Afriky, vrací se jí Oumar Diakité. Marseille se večer představí v Brestu.

FORTUNA:LIGA - preview 21. kola: Do akce pražští velikáni

Obhájce titulu Sparta přivítá doma Liberec a bude hájit čtyřbodový náskok v čele tabulky před Slavií. Červenobílí se představí v Karviné. Slavia se na hřišti nováčka pokusí odčinit remízu ze středeční dohrávky ve Zlíně. S Karvinou sice tým z Edenu prohrál jediný z dosavadních třinácti ligových zápasů, zároveň ale zvítězil v jediném z posledních čtyř vzájemných duelů v nejvyšší soutěži.

Konferenční liga - preview prvních zápasů předkola play-off

Podruhé za sebeou si vyřazovací část Konferenční ligy zahraje Slovan Bratislava, jehož soupeřem bude Sturm Graz. Betis, který ve skupině Evropské ligy narazil na Spartu, čeká Dinamo Záhřeb, jenž se muselo ve třetí evropské soutěži sklonit před Plzní. Frankfurt bude o osmifinále bojovat proti Royale Union SG.

Evropská liga - preview prvních zápasů předkola play-off

Úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy nabídne hned několik zajímavých soubojů. Pražskou Spartu čeká těžký soupeř v podobě tureckého mistra Galatasaraye. Feyenoord se bude chtít pomstít AS Řím za loňské vyřazení ve čtvrtfinále soutěže a porážku ve finále Konferenční ligy 2021/22. AC Milán čeká Stade Rennes, RC Lens hostí Freiburg.

Sparťané zahájí vyřazovací část, čeká je bouřlivé istanbulské prostředí

Sparťané jako první z českých týmů vstoupí do vyřazovací fáze evropských pohárů. Ve čtvrtek se v Istanbulu utkají s Galatasarayem v úvodním zápase 2. kola Evropské ligy. Pro Pražany to bude druhé soutěžní utkání v jarní části sezony po sobotní ligové výhře v Karviné 3:0.

Slavia si jede pro tři body do Zlína. Zapracují sešívaní na obraně?

Slavia měla ve svém prvním soutěžním vystoupení po zimní přestávce co dělat s Jabloncem. V následující dohrávce 17. kola změří síly s dalším soupeřem ze spodní poloviny tabulky. A doufá, že Zlín zkrotí mnohem snáze.

Proletí se Mbappé do vesmíru? Real Sociedad chce v osmifinále Ligy mistrů potrápit PSG

Na to, že PSG skončilo na podzim ve skupině až na druhém místě, chytlo pro osmifinále dost příznivý los. Nenarazí na některého z evropských velikánů, nýbrž na Real Sociedad, který se naopak v hlavní fázi Ligy mistrů prezentoval parádně. Papírové predikce bezpochyby stojí za francouzským klubem, ten španělský už však jasně potvrdil, že poměřovat se umí i s giganty.

Lazio by rádo Bayernu vrátilo tři roky starý debakl

Liga mistrů se vrací do Věčného města a rovnou s hodně náročným soupeřem. Na půdě Lazia se představí Bayern Mnichov, který i přes menší herní krizi dorazí jako jasný favorit. Lazio se naopak pokusí postoupit do čtvrtfinále poprvé za dlouhých 24 let.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele