Rozhovory

David Zima o své operaci i Serii A: Defenziva je priorita, útok se tu neřeší

Obránce turínského FC David Zima si na nějaký čas musí dát od fotbalu pauzu. Důvodem je operace menisku, kterou podstoupil před pár dny. Jinak ale český fotbalista nelení a ve svém blogu pro Livesport Zprávy otevírá zákulisí jedné z nejlepších soutěží světa. Kdo jsou podle něj tři nejlepší útočníci Serie A a má podle něj Neapol už titul v kapse?

Spartě z mého pohledu schází kreativní hráč, myslí si Lafata

David Lafata (41) zůstává se 198 góly historicky nejlepším kanonýr ligové historie, a protože nejlepší aktivní střelec Jakub Řezníček na něho ztrácí 110 branek, ještě dlouho jím zůstane. "Líbí se mi Chytil z Olomouce, ale gólů by mohl dávat více," říká Lafata v rozhovoru pro Livesport Zprávy...

Matěj Hanousek pro Livesport: Seděli jsme na posteli a nevěděli, jestli to dům ustojí

Nejméně 1600 lidských životů si vyžádalo zemětřesení, které nad ránem udeřilo v Turecku, nedaleko syrských hranic. Epicentrum přírodní katastrofy se nacházelo asi 33 kilometrů od města Gazientep. Právě v něm sídlí fotbalový klub, za který v současnosti hraje český obránce Matěj Hanousek (29). Ten je i se svou rodinou naštěstí v pořádku.

Vaclíka čeká v Huddersfieldu záchranářská mise: Do brány chci už v sobotu, říká

Druholigový anglický Huddersfield Town před koncem zimního přestupového období získal brankáře Tomáše Vaclíka, jenž se stal nepotřebným v Olympiakosu Pireus. Stálice české reprezentace v rozhovoru pro Livesport Zprávy popisuje hektické poslední období i důvody přesunu do nové soutěže...

Hložek už se v Leverkusenu adaptoval a chválí trenéra. Xabi Alonso je legenda, říká

Leverkusenu načal jarní část sezony znamenitě, porazil Mönchengladbach 3:2 a Bochum 2:0. Českého fanouška musí těšit fakt, že významnou roli v obou utkáních hrál český mladík Adam Hložek (20), který se navíc pod vítězství nad Bochumí podepsal gólem. "Adaptace chvíli zabrala, ale teď už se tu cítím jako doma a taky přesně vím, co se ode mě chce," říká Hložek v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Staněk zažil nejnáročnější podzim, v Plzni je spokojený a nikam se nehrne

Brankář Jindřich Staněk prožil velmi povedený půlrok, mimo jiné výrazně pomohl Plzni k postupu do skupiny Ligy mistrů, na případný přestup do zahraničí ale nyní nepomýšlí. Vítěz podzimní části novinářské ankety Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu sezony se soustředí na ligové jaro, v němž bude s Viktorií hájit první místo v tabulce a útočit na obhajobu titulu.

NÁZOR EXPERTA: Respekt pro trenéra Deschampse za to, jak Griezmann dře, oceňuje Podaný

Obhájí na mistrovství světa v Kataru titul světových šampionů fotbalisté Francie, nebo si pro zlato dojde Lionel Messi a na závěr kariéry získá pro Argentinu nejcennější trofej? "Francie je pro mě favoritem od začátku, ale na Messiho příběh by se dlouho vzpomínalo," říká pro Livesport Zprávy expert Jakub Podaný (35). O čem ještě mluvil?

Anderson exkluzivně: Brazílie bez Neymara? V roce 1962 vyhrála, i když přišla o Pelého

Brazilec Sonny Anderson (52) se stal ikonou Olympiqueu Lyon a také sedmkrát oblékl reprezentační dres. V současnosti působí jako expert televizního kanálu beIN Sports France a pro francouzskou sesterskou redakci Livesport Zpráv exkluzivně zhodnotil šance Kanárků na právě probíhajícím světovém šampionátu v Kataru.

Pirlo exkluzivně: Mistrovství světa uprostřed sezony ovlivní každého. Vyhraje Brazílie

Od vítězství Itálie na mistrovství světa v Německu uplynulo 16 let, v přepočtu na světové poháry čtyři ročníky. Na poslední dva se přitom Squadra Azzurra ani neprobojovala. Andrea Pirlo (43), který nad hlavu zvedl mimo jiné právě pohár pro světové šampiony, se o svůj fotbalový um dělí už několik let z pozice trenéra. V exkluzivním rozhovoru pro italskou sesterskou redakci Livesport Zpráv se rozpovídal o kvalifikačních patáliích Italů, mistrovství světa v Kataru i svých plánech do budoucna.

Brazílie - Srbsko. Bývalý Kanárek Alemão: Neymar není lídr. Lidé v zemi týmu nevěří

Ricardo Rogerio de Brito, ve světě známý jako Alemão (61), se aktuálně nepohybuje ve fotbalovém prostředí. V polovině 80. let však patřil k elitním záložníkům a v letech 1986 a 1990 se představil v dresu Brazílie na mistrovství světa. Bývalý záložník Neapole nyní pracuje s drogově závislými, ale fotbal sledovat nepřestal. Zvláště pak, když jde o Seleção a světový šampionát.

Zenden o výhře Nizozemců: Gakpo vždy vynikal. Debutant v bráně? To vymyslí jen Van Gaal

Bývalý nizozemský reprezentant Boudewijn Zenden (46) komentuje vítězství svých krajanů nad Senegalem (2:0) v exkluzivním rozhovoru pro Livesport Zprávy. Chválí například mladou hvězdu Codyho Gakpa (23), kterého jako odchovance PSV Eindhoven dobře zná.

Bývalý Maradonův kondiční trenér: Dnešní fotbalisté jsou ovce, nechají sebou zametat

Bývalý kondiční trenér Diega Maradony, který na mistrovství světa 2010 vedl také Lionela Messiho, má za to, že množství zraněných fotbalistů před katarským turnajem je jasnou ukázkou toho, že hra spojující fanoušky z celého světa se stala především byznysem a hráči doplácí na náročný zápasový program. O tom se Fernando Signorini (72) rozpovídal pro Diretta News, tedy italskou mutaci serveru Livesport Zprávy.

Almási si po zranění fotbal užívá, skóruje se speciálními vložkami a pomáhá Ostravě

Po 16 gólech, které nastřílel v minulé sezoně během 32 zápasů, zbystřilo nejedno fotbalové oko. Na začátku letošní sezony však kvůli zraněnému kotníku na hřišti chyběl a tak trochu se na něj zapomnělo. Ladislav Almási (23) se ovšem po dvouměsíční pauze vrátil a střílet branky nezapomněl.

Matouš Trmal o Portugalsku, Slovácku i reprezentaci: Nejvíc se těším na brankáře

Ve 20 letech začal Matouš Trmal (24) stabilně chytat za Slovácko, svého času byl nejmladší jedničkou ve FORTUNA:LIZE. Ta mu ale brzy byla malá, po dvou sezonách, 50 zápasech a 22 čistých kontech si řekl o posun výš. V létě 2020 jej oslovila Vitória Guimarães a on se vydal na pro tuzemské fotbalisty poměrně exotickou štaci do Portugalska.

Francouz Sylvestre: Plzni budu vděčný navždy, Messiho v Česku nikdo neznal

Svůj první ligový zápas za dospělé odehrál za Barcelonu, premiérový gól v nejvyšší soutěži zase vstřelil za Plzeň. Bývalý francouzský záložník Ludovic Sylvestre (38) je jediným hráčem na světě, který nastupoval za kluby, jež se proti sobě postaví v závěrečném kole skupiny LM. A tak může vzpomínat na to, jak se bil za barcelonské béčko po boku Lionela Messiho nebo na to, jak později v dresu Viktorie působil vedle Milana Petržely...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele