Rozhovory

Zlínský hrdina Kolář: Fotbal je mým životním stylem

Na zlínské Letné před domácím publikem odehrál svůj první ligový zápas v základní sestavě a v jeho závěru rozhodl vítězným gólem, čímž ukončil tříměsíční čekání Zlína na vítězství. Postaral se navíc o raritu, neboť málokterému stoperovi se povede při svém prvním ligovém startu v základu vstřelit gól, který znamená pro jeho tým tři body. Řeč je o devatenáctiletém Jakubu Kolářovi, který prožil pohádkovou sobotu a poskytl serveru EuroFotbal.cz obsáhlý exkluzivní rozhovor.

Kde má Stanciu strop a proč se Baluta neprosadil? Rozhovor s Jaroslavem Köstlem

Není v záři reflektorů. Pozornost je upřena na Jindřicha Trpišovského, hlavního trenéra Slavie. Přesto má na současných úspěších týmu zásadní podíl. Asistent Jaroslav Köstl je Trpišovského spolupracovníkem už ve 3. angažmá v řadě.

Plzeňák Provod září v Dynamu: rozhovor o Horváthovi, Kangovi i Slavii

Po čtyřech letech ve druhé lize je českobudějovické Dynamo zpět mezi elitou. Po pěti kolech má pět bodů a hned dva z nich proti silným soupeřům, Spartě i Jablonci. Jedním z klíčových hráčů současného kádru je ofenzivní univerzál Lukáš Provod. V rozhovoru pro Eurofotbal mluví o povaze Pavla Horvátha, současné Slavii nebo o tom, jak se hraje proti Gueloru Kangovi.

Rozhovor s Jaromírem Zmrhalem: O gólech silným, kritice fanoušků i úloze v kabině

I v příznivých dobách patří mezi důležité hráče slávistického kádru. Ve vršovickém celku načíná už osmou sezonu a blíží se významnému milníku v počtu odehraných ligových utkání. O proměnách Slavie v čase, kvalitě současného týmu i vlastním fotbalovém vývoji hovoří odchovanec sešívaných Jaromír Zmrhal ve velkém interview pro Eurofotbal.

Bez nejlepšího hráče, s hvězdnými posilami. Do Plzně míří Olympiakos, gigant, který přišel o trůn

Pravidelná účast v Lize mistrů, devatenáct titulů za 21 sezon. Olympiakos byl v Řecku hegemonem, který vládl pevnou rukou. Teď to ale v případě giganta od Egejského moře vypadá na ústup ze slávy, dvakrát po sobě vyšel v lize slavný tým naprázdno. V jaké je klub kondici a co od něj může čekat plzeňská Viktoria, která tým z Pirea vyzve v druhém předkole Ligy mistrů?

Pavel Hoftych: Kozáka musíme nahradit týmovým výkonem

Po osmileté odmlce vstupuje trenér Pavel Hoftych opět do české nejvyšší soutěže coby trenér. S novým zaměstnavatelem z Liberce by chtěl hrát o nejvyšší patra. Jak je spokojený s přípravou, proč odmítl nabídku Zlína a nejen to se dočtete v našem exkluzivním rozhovoru s bývalým sportovním manažerem slovenské Trnavy, který si na nás udělal čas.

Dynamo zpátky v lize. Sáhli jsme si tu na dno, ví trenér Horejš. Autobus parkovat nehodlá

České Budějovice mají po čtyřech letech zase prvoligové fotbalové mužstvo. Jihočeská metropole v květnu oslavila návrat hráčů Dynama do nejvyšší soutěže. Druhou ligu ovládli suverénně stylem start - cíl a teď na svěřence Davida Horejše, který v klubu působí už čtyři roky, čeká vysněná odměna v podobě zápasů se Spartou nebo Slavií.

David Moberg Karlsson o švédském přístupu i chytrém presinku. Koho nechce v české lize?

V prosinci minulého roku přestoupil do Sparty a stal se vůbec prvním Švédem v historii nejvyšší české soutěže. I díky třem gólům a pěti nahrávkám Davida Moberga Karlssona se Sparta z pátého místa během jarní části sezony posunula na třetí a může se těšit na evropské poháry. "Zápasy tady vůbec nejsou snadné," říká po úvodním půlroce v českém fotbalu technicky založený křídelník.

Škorpil: Hložek je už teď hvězda. Nadstavba? Diváci se snadno přesytí

Jediný bod chybí Slavii k zisku mistrovského titulu. Po účasti ve čtvrtfinále Evropské ligy může tým Jindřicha Trpišovského už v neděli v ligové soutěži korunovat velmi úspěšnou sezonu. Jaké je být ligovým mistrem a zároveň čtvrtfinalistou evropského poháru, dobře ví Ladislav Škorpil, někdejší kouč Slovanu Liberec a v současnosti skaut druholigového Hradce Králové.

Český gólman ve městě Beatles. Vyhrál pohár s Liverpoolem, chválí ho i Klopp

Trénovala ho novodobá legenda anglického fotbalu, obléká dres jednoho z nejslavnějších ostrovních celků a před týdnem se radoval z cenné trofeje před zraky tisíců diváků i Pepa Guardioly. Který český hráč může tohle říci? Vítězslav Jaroš ano. Sedmnáctiletý český brankář působí v mládeži Liverpoolu FC a s místní osmnáctkou minulý čtvrtek ovládl FA Youth Cup.

O Ajaxu, Van Bommelovi i holandštině. Rozhovor s Michalem Sadílkem

V devatenácti letech nastupuje v základní sestavě nizozemského mistra. Loni získal coby kapitán titul s dorostem, pak si ho trenér Mark van Bommel vytáhl do áčka, kde si už v prosinci zahrál dokonce Ligu Mistrů na stadionu San Siro. O nizozemském fotbale, zájmu médií či své úloze středopolaře vypráví Michal Sadílek ve velkém rozhovoru pro Eurofotbal.

27.04.2019 Rozhovory 137 komentářů
Zaujalo nás

Čech a Dočkal jako značky. Jak funguje sportovní marketing v Česku?

Proč je Petr Čech nejvýznamnější českou sportovní značkou? Co marketingově pomohlo návratu Bořka Dočkala do české ligy? Jak se změnila Martina Sáblíková a na co je třeba si dávat pozor na sociálních sítích? Výkonný ředitel agentury Sport Invest Marketing Petr Hercík mluví v rozhovoru pro Eurofotbal o zákulisí českého sportovního marketingu.

Vozábal z Dynama o nízké návštěvnosti i o Lafatovi. Proč odmítl Spartu?

Už pátou sezonu v řadě se snaží o návrat do nejvyšší soutěže. V aktuálním ročníku to má ale českobudějovické Dynamo rozjeté pěkně, když po devatenácti kolech má v čele tabulky čtyřbodový náskok. "Náš cíl je první místo, druhé nebo třetí pak považuju za naši povinnost," říká v rozhovoru pro Eurofotbal generální manažer klubu Martin Vozábal.

25.03.2019 Rozhovory 148 komentářů
Zaujalo nás

Rozhovor s Ondřejem Kúdelou: O měsících na lavičce, rozehrávce i receptu na Genk

Nejlepší fotbalové období zažívá až po třicítce. Poprvé si zahrál základní skupinu evropských pohárů, v ambiciózní Slavii je stabilním členem základní sestavy. Teď čeká Ondřeje Kúdelu boj o mistrovský titul a osmifinálový dvojzápas Evropské ligy proti Seville, kde se po 12 letech potká i se dvěma protihráči z finále MS dvacítek . "V životě jsem proti lepšímu soupeři nehrál," těší se.

Rozhovor s Petrem Svěceným: Jak se dělá fotbal na placené TV?

Patří mezi důležité hráče na trhu s televizními právy. Televizní kanál O2 TV Sport vysílá všechna utkání Ligy mistrů i šlágry české Fortuna Ligy. "Česká liga je pro nás dobrá akvizice," říká jednoznačně moderátor a komentátor stanice Petr Svěcený. V exkluzivním rozhovoru pro Eurofotbal dále mluví o podobě předzápasových studií, tvorbě analytického pořadu či proměnách ve stylu komentování.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele