Serie A - preview 9. kola: Fiorentina očekává příjezd Lazia

08.10.2022, 09:03, aktualizováno 10.10.2022, 08:49
Previews
Ciro Immobile (© AFP)
Zajímavou dohrávku má na programu Serie A. Fiorentina se pokusí navázat na pohárovou výhru proti Laziu, které se může dalším úspěchem dotáhnout na třetí příčku...
ACF Fiorentina - SS Lazio  (pondělí 20:45)
Italská nejvyšší soutěž si jedno velké lákadlo schovala na pondělí. Fiorentina přivítá na Stadio Artemio Franchi rozjeté Lazio a oba celky budou chtít zvítězit. Především Viola to potřebuje jako sůl, neboť se potácí až ve druhé polovině tabulky. Lazio je na tom lépe a v pondělí bude útočit na čtvrtou výhru v řadě.

Pouze jednu ligovou porážku utrpělo v probíhajícím ročníku Lazio. Osudným se mu stalo domácí střetnutí s Neapolí (1:2), jinak tým Maurizia Sarriho neprohrává a v posledních týdnech chytil velice zajímavou formu. Postupně porazil Hellas, Cremonese i Spezii aniž by přitom inkasoval. Při vší úctě k těmto soupeřům bude mít v pondělní dohrávce složitější úlohu, protože Fiorentina potřebuje zabrat a bude mít výhodu domácího prostředí.

Pro Lazio bude duel na Stadio Artemio Franchi generálkou na další vystoupení v Evropské lize, kde mu to zatím příliš nejde. Ze tří zápasů uhrálo jen čtyři body a s postupem bude mít ještě honičku. Ve čtvrtek čeká Lazio druhý zápas proti rakouskému Sturmu Graz a hrát se bude v Římě.

Úplně stejně si vede v evropských pohárech i Fiorentina. Domácí nastoupí ve čtvrtek v Evropské konferenční lize proti Hearts a pokud chtějí postoupit, potřebují utkání zvládnout. Připomeňme, že Viola vyhrála ve Skotsku jasně 3:0.

Žádné šetření opor se však konat nebude, protože Viola potřebuje zabrat i v domácí soutěži, kde se viditelně trápí. Fiorentina vyhrála jen dva zápasy a naposledy těsně nestačila na Atalantu. V pondělí tak má co napravovat, navíc poslední vystoupení proti Laziu hrubě nezvládla a prohrála 0:3.

"Je to tým, který si je vědom své síly a hraje skvělý fotbal. Má kvalitní hráče a nás čeká těžká zkouška. Musíme navázat na to, co jsme předvedli ve Skotsku," doufá trenér Vincenzo Italiano.

Fiorentině bude chybět pouze Sottil, zatímco český záložník Barák i Castrovilli už jsou k dispozici. V dobré kondici je i Lazio s výjimkou zraněného Casaleho.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Venuti, Milenković, Igor, Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Duncan - Ikoné, Jović, Kouamé
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Patric, Romagnoli, Marušić - Milinković, Cataldi, Vecino, F.Anderson - Immobile, Zaccagni
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.44 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - Empoli FC  (neděle 12:30)
Turín prohrál už tři zápasy v řadě a tuhle negativní sérii se pokusí zastavit v nedělním utkání s Empoli. Jenže se mu proti němu moc nedaří. Doma Turín zvládl toskánskou návštěvu porazit jen osmkrát za dlouhých 36 let!

A ani teď to zrovna nevypadá, že by Turín měl tuhle bilanci zlepšit. Trenér Ivan Jurić totiž s týmem vůbec nepodává dobré výkony a ani reprezentační pauza na tom nic nezměnila. Býci totiž prohráli už tři kola po sobě a ve dvou duelech z toho nedali ani jednu branku. První zápas po pauze proti nim postavil nadmíru silného soupeře, první Neapol. A ta se se soupeřem nemazala, nadělila mu celkem snadno tři branky, přičemž rozdíl ve skóre mohl být ještě mnohem větší.

Především obrana v tom utkání Turínu vůbec nevycházela a hráči často vypadali jako unavení až dezorientovaní. Což trenéra Juriće hodně překvapilo.

"Současná Neapol je jeden z nejlepších týmů, pokud jde o technickou stránku a útok obecně. Je neuvěřitelné, co hráči dovedou a kolik různých variant jejich útok nabízí. Přesto mě velmi mrzí, že jsme nehráli podle našich plánů. Nestíhali jsme soupeře fyzicky, častokrát jsme se nechali přečíslit a poziční hra se mi vůbec nelíbila. Na tom všem musíme zapracovat."

Tři góly dostalo i Empoli, v jednom z nejdramatičtějších utkání dosavadní sezony. Tři ze čtyř gólů totiž padly až v nastavení a opět ukázaly mentální sílu současného AC Milán. Empoli tak po další porážce zůstává vzdáleno od sestupové propasti jen dva body.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Singo, Linetty, Lukić, Lazaro - Radonjić, Vlašić - Mirančuk
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, De Winter, Luperto, Parisi - Haas, Marin, Bandinelli - Bajrami - Satriano, Destro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.09 - 5.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Monza Brianza - Spezia Calcio  (neděle 15:00)
Monza našla svůj hlas a hodlá naplno těžit z nově nabitého sebevědomí. I třetí zápas v řadě by pro ni mohl být přínosem, protože hosté z La Spezie se trápí. Na dramatičnosti duelu má podíl i fakt, že mezi oběma týmy je rozdíl jen jednoho bodu.

Berlusconi s Gallianim si asi teď mnou ruce za to, že vyhodili trenéra Stroppu a místo zavedeného jména vsadili na mladého a ambiciózního kouče juniorky. Někdejší záložník mimo jiné Juventusu Raffaele Palladino se jim totiž zatím odvděčil skvělou prací. Jeho tým porazil jak Juventus, tak následně i Sampdorii, které dokonce nasázel tři branky a přispěl tak k další trenérské rošádě.

Monza má ale co zlepšovat, protože ve čtyřech dosavadních duelech se Spezií nedokázala vyhrát ani jednou. Naštěstí jí teď schází jen útočník Petagna. Situace v táboře rivala je mnohem horší - Spezia postrádá hráče jako Amian, Sala, Verde, Maldini, Kovalenko nebo Reca.

Se Sampdorií má dobré zkušenosti i Spezia, která ji porazila v předminulém kole. Jenže pak na to nedokázala navázat a od Lazia dostala potupné čtyři branky. Celkem jich dostala už 15 a vyšší číslo trápí jen obranu poslední Sampdorie.
AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Caldirola, Marì, Izzo - Ciurria, Sensi, Rovella, Pessina, Carlos Augusto - Caprari, Mota
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Ampadu, Kiwior, Nikolaou - Holm, Agudelo, Bourabia, Bastoni, Gyasi - Verde, Nzola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.63 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Salernitana Calcio - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Hellasu se už sedmnáct let nepovedlo Salernitanu porazit a rozhodně na to nemá optimální formu ani teď. V neděli odpoledne se těžce zkoušený tým trenéra Cioffiho přesto pokusí napodobit Sassuolo a Salernitanu překvapit.

Domácí totiž taky nemůžou mluvit o dobré formě. Majitel a prezident Danilo Iervolino si určitě představoval mnohem lepší podívanou, když přivedl trenéru Nicolovi tolik hráčů. A ne jen tak ledajaké hráče. Do Salerna zavítali Maggiore, Candreva, Vilhena, Piątek nebo kanonýr z Villarrealu Dia. Jenže zatím to jako celek nefunguje a v kuloárech už se objevily zvěsti o konci populárního zachránce potápějících se klubů.

Není se moc čemu divit, protože na to, jaké investice klub udělal, si nevede vůbec dobře. Doposud vyhrál jen jedno utkání, nasbíral sedm bodů a dostal už 13 branek. To mu stačí na momentální patnáctou příčku. V minulém kole to byl teprve zmar - Salernitana dostala od Sassuola potupných pět branek.

A jen na absence to házet nemůžeme, i když Salernitaně schází trojice Radovanović, Bohinen a Ribéry. Hellas postrádá tahouna Iliće, kapitána Faraoniho, který nedávno prodloužil a také Coppolu.

Hellas má na kontě rovněž jednu výhru, ale k tomu přidal jen pouhé dvě remízy, takže se dostává do sestupového pásma. V tuto chvíli je už osmnáctý a prohrál tři poslední duely v řadě, přičemž pokaždé dostal dvě branky. Na Stadio Arechi navíc vyhrál naposledy v roce 2005.
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Bronn, Lovato, Daniliuc - Candreva, Maggiore, L. Coulibaly, Vilhena, Mazzocchi - Piątek, Dia
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Günter, Hien, Ceccherini - Lazović, Veloso, Taméze, Doig - Verdi - Piccoli, Henry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.41 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Fotbalisté Udinese si stále drží vysoký standard a v Serii A neztratili ani bod v šesti ligových zápasech v řadě. V neděli odpoledne si navíc mohou minimálně o jednu příčku polepšit, pokud zdolají druhou Atalantou Bergamo, na kterou ztrácí jen jeden bod. Stejně jako domácí jsou i Bergamaschi ve skvělé formě a v lize dosud nenašli přemožitele.

V neděli odpoledne na sebe v Dacia Aréně narazí třetí tým s druhým, takže diváci se mají na co těšit. Že uvidíme po osmi kolech v popředí tabulky Atalantu, to se asi dalo čekat, nicméně postavení Udinese je doslova šokující.

Zebry přitom nezačaly nejlépe a vyhrát dokázaly až ve třetím kole, jenomže od té doby se stroj na vítězství nezasekl. Před týdnem Udinese dobylo Veronu (2:1) a vyhrálo pošesté v řadě, čímž se posunulo už na třetí místo tabulky s jednobodovou ztrátou na vedoucí Neapol a druhou Atalantu. Kdo by to byl čekal. "Tři body byly velmi důležité. Na této úrovni jsou všechny zápasy těžké. Verona je velmi fyzický tým, ale fotbalově jsme byli lepší a nesnížili jsme naší intenzitu. Proti Atalantě očekáváme podobný zápas a doma si chceme počínat dobře," nechal se slyšet křídelník Pereyra.

Právě Orobici si také udržují skvělou formu a v Serii A ještě neprohráli. Atalanta má tu výhodu, že se může letos koncentrovat jen na jednu soutěž, neboť v evropských pohárech chybí a zatím jí hra na jedné frontě svědčí. V Udinese to však pro ní bude ostrý test, byť tam v lednu tohoto roku zvítězila divokým výsledkem 6:2.

Právě vzájemná bilance hovoří jasně ve prospěch hostů. Atalanta s Udinese neprohrála takřka pět let a v neděli by tuto bilanci chtěla prodloužit. Gasperiniho svěřenci mají za sebou dvě těsná vítězství 1:0 nad AS Řím respektive nad Fiorentinou.

Trenér Sottil má k dispozici takřka kompletní kádr s výjimkou Buty a Masiny. Na druhé straně je situace komplikovanější a Atalantě bude chybět několik hráčů jinak základní jedenáctky. Mimo zůstávají Djimsiti, Musso, Zappacosta, Zapata a Toloi.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Bijol, Nehuen Pérez - Pereyra, Lovrić, Walace, Makengo, Udogie - Deulofeu, Beto
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Scalvini, Demiral, Okoli - Hateboer, Koopmeiners, De Roon, Soppy - Ederson - Lookman, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.60 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Cremonese - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Nedělní podvečer pustí do akce rozjetou Neapol, která přijede na stadion Zini s jasným úkolem - získat tři body a dál vládnout tabulce Serie A. Rozjetou mašinu z Kampánie se pokusí zastavit domácí Cremonese, které má ale svých starostí dost na obou koncích hřiště.

Jen dva týmy čekají v tomto ročníku i po odehraných osmi kolech na první výhru. Sampdoria a právě Cremonese. Dvaapadesátiletý kouč Massimiliano Alvini zatím své působení mezi elitou nemůže brát jako úspěch, protože jeho tým se potácí na dně tabulky a v tuto chvíli je až předposlední. O body sice obral Atalantu díky remíze 1:1, ale následně si na něm s chutí smlslo Lazio.

A minulé kolo taky neukázalo moc pozitiv, protože Cremonese i přes brzké vedení získalo s Lecce jen bod. A na překvapení Neapole to nevypadá ani čistě dle historické bilance. Neapol prohrála na stadionu Zini jen dvakrát v historii, přičemž její porážky se zrodily v letech 1993 a 1994.V barvách domácích se tehdy z výhry radoval mimo jiné Enrico Chiesa, otec dnešního tahouna Juventusu Federica.

Trenér Alvini se na střet s hyperaktivním útokem Neapole připravuje bez hráče, který její prostředí dobře zná. Chybět mu i nadále bude zraněný stoper Vlad Chiriches. Kromě něj nezasáhnou do hry ani Castagnetti s Carnesecchim. Vzhledem k větší zátěži je pravděpodobné, že hostující kouč Luciano Spalletti dá některým tahounům volno, navíc zcela fit nejsou Osimhen se Zielińskim.

Jinak se ale fanoušci Neapole mohou cítit jako v sedmém nebi. Jejich mužstvo hraje krásný fotbal s minimem chyb a především poráží i velká jména. V Lize mistrů porazilo Liverpool a naposledy i celkem snadno Ajax, kterému nasázelo ostudných 6 branek. A v Serii A se mu daří podobně, protože mu patří první příčka a ještě neprohrálo. Partenopei nasázeli do sítí soupeřů už 18 branek, což se za prvních osm kol nikomu nepovedlo.
US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Radu - Sernicola, Bianchetti, Lochošvili, Valeri - Meitè, Ascacibar, Pickel - Zanimacchia - Okereke, Dessers
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Østigård, Kim Min-jae, Mário Rui - Anguissa, Lobotka, Ndombélé - Politano, Simeone, Kvaracchelija
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.89 - 4.85 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - US Lecce  (neděle 20:45)
AS po velkém zklamání v Evropské lize hodlá napravit dojem ze své hry proti Lecce. Nováček sezony si nevede špatně, ale kvalitativně na Vlky z hlavního města přeci jen nemá. Nebo zafunguje větší únava domácího favorita?

Římané se na Olimpicu utkali ve čtvrtek večer s Realem Betis a pokud chtěli první místo ve skupině, museli svého soka porazit. Tenhle plán začal vycházet jak jinak díky Paulu Dybalovi, na němž je Řím naprosto závislý. Díky jeho proměněné penaltě šlo AS do vedení, které ale vydrželo jen pár minut. Druhá půle se nesla v klidnějším tempu a když se AS začalo v závěru nadechovat k nějaké akci, Betis udeřil.

Španělé si odvezli z Věčného města tři body, Římanům tím hodně zkomplikovali šance na postup a smetli poslední dobré výkony AS proti Interu. V lize se Giallorossi uchytili na šestém místě se ztrátou jen jednoho bodu na příčky Ligy mistrů.

Domácí utkání s Lecce bude pro AS náročné i proto, že má stále několik absencí. Ještě pár měsíců mu budou scházet Wijnaldum s Darboem, ale vedle nich chybní taky Karsdorp, Pellegrini a nově také Zeki Celik.

Hráči Lecce se několikrát stali cenným vývozním artiklem a platí to i pro AS Řím. V roce 2006 se po této trase vydal Černohorec Mirko Vučinić a bezesporu udělal dobře. Za AS odehrál 147 utkání a zaznamenal v nich 46 branek. Do Itálie ho v roce 2000 přivedl jistý Pantaleo Corvino, který v klubu po mnoha štacích zakotvil opět a načíná svou třetí sezonu coby sportovní ředitel.

A zřejmě odvádí dobrou práci, protože se jeho týmu daří víc než ostatním nováčkům. Lecce nasbíralo už 7 bodů a usadilo se na třinácté pozici. Předminule zvládlo vyhrát nad zkušenější Salernitanou a v minulém kole vydřelo remízu s Cremonese.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Kumbulla, Ibañez - Zalewski, Cristante, Matić, Spinazzola - Dybala, Zaniolo - Belotti
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Pezzella - Joan González, Hjulmand, Askildsen - Strefezza, Ceesay, Banda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.40 - 7.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Inter Milán  (sobota 15:00)
Trenér Alessio Dionisi si může spokojeně mnout ruce, protože jeho Sassuolu se konečně začíná víc dařit. A utkání s Interem z jeho pohledu přichází v tu pravou chvíli, protože Nerazzurri v lize tápou. Nicméně se jim povedl husarský kousek v Lize mistrů, který jejich sebevědomí určitě zvedne.

Asi jen málokdo by před startem sezony čekal, že po osmi odehraných utkáních bude Sassuolo v tabulce Serie A výš než milánský Inter, jeden z hlavních uchazečů o trůn pro krále ligy. Přesto je to tak. Sassuolo se díky zlepšenému hernímu projevu dočkalo úspěchů v posledních dvou duelech a brousí si zuby na vítězný hattrick.

Nejprve si Sassuolo poradilo s Turínem a v minulém kole naplno otevřelo svá ofenzivní stavidla. Salernitana se stala bezbrannou obětí, protože do její sítě se míč dostal pětkrát! Trenéra Dionisiho určitě potěšila i šíře střelců, protože se pod góly podepsalo pět různých hráčů. Pro jednoho z nich bude nadcházející bitva obzvlášť důležitá.

Střelec Andrea Pinamonti byl dlouhou dobu kmenovým hráčem milánského týmu, byť moc šancí nedostával (jen v ročníku 2020/2021 si připsal své maximum, deset zápasů) a většinou putoval po hostováních. Po odchodu Scamaccy mu ale dalo šanci Sassuolo a neváhalo za něj zaplatit 20 milionů eur.

I díky jeho přítomnost nemusí Sassuolo zas tak trápit delší zranění Domenica Berardiho. Vedle něj jsou na marodce taky Defrel, Müldür nebo Traoré, což jsou docela zásadní absence. Inter má těch absencí méně, ale pro tým jsou snad ještě vážnější. Ani tohle utkání se totiž nebude týkat Lukakua s Brozovićem.

Přesto vládne v kabině Interu aspoň chvilkový optimismus. Inter totiž oproti všem možným předpokladům vyzrál na Barcelonu, do té doby dobře promazaný stroj. Do domácího utkání v Lize mistrů sice šel jako outsider, ale díky trefě Hakana Çalhanoğlua vymačkal ze zápasu maximum. V lize už je to horší a na vině je především obrana. Ta dostala už 13 branek, nejvíc v první desítce. Minule Inter prohrál šlágr s AS Řím, byť nad ním rychle vedl.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ayhan, Ferrari, Rogerio - Frattesi, M. López, Thorstvedt - Laurientè, Pinamonti, Kyriakopoulos
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Asllani, Çalhanoğlu, Dimarco - Džeko, Lautaro Martínez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.41 - 4.11 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Juventus FC  (sobota 18:00)
Klíčové období mají před sebou oba italští giganti AC Milán s Juventusem. Jejich vzájemný souboj je na programu v sobotu v podvečer a ani jeden si nemůže dovolit zaváhat. San Siro tak čeká nesmírně zajímavé utkání, které sice o titulu nerozhodne, ale může mnohé napovědět. Zároveň půjde o generálku na veledůležité zápasy Ligy mistrů, které jsou na programu již tento týden. Milán bude hrát doma s Chelsea, Juventus se představí v izraelské Haifě.

AC Milán před nedávnem poprvé prohrál, když doma nestačil na Neapol (1:2) a v tomto týdnu si něco podobného prožil i na scéně Ligy mistrů. Důležitý duel v Londýně s Chelsea (0:3) vůbec nezvládl a zkomplikoval si v zamotané skupině postupové plány. AC Milán klesl ve skupině na třetí místo a už v úterý ho čeká s Chelsea odveta, kterou potřebuje zvládnout. Neméně důležitý je i ligový zápas s Juventusem. "Během sezony jsou dva nebo tři zápasy, které mají jinou váhu než ostatní a utkání s Juventusem je přesně tím zápasem. A těch důvodů je mnoho. Za výkon v Londýně jsou zodpovědní všichni a my máme touhu ukázat, že jsme jiným týmem, než jsme byli ve středu," nechal se slyšet Stefano Pioli.

Rossoneri jsou úřadujícím italským mistrem a v sobotu změří síly s týmem, který v letech 2012 až 2020 dominoval Apeninskému poloostrovu. Právě od roku 2020 se vzájemná bilance překlopila na stranu Milána, ale oba zápasy v minulé sezoně skončily remízou.

Juventus letos také hraje Ligy mistrů a i on potřebuje v následujícím zápase vyhrát. Skupina H se pro něj nevyvíjí ani trochu dobře a na druhou Benficu ztrácí už čtyři body. Výhra v Haifě se tak jeví jako bezpodmínečná nutnost. V opačném případě budou brány osmifinále LM "přibouchnuty".

Naladit se vítězně na San Siru, to by byl pro "Starou dámu" ideální scénář. Pravdou ale je, že ani v Serii A to Allegriho svěřencům zrovna nešlape. Minulý týden sice porazili Boloňu hladce 3:0, ale šlo teprve o třetí výhru v sezoně a to je zkrátka málo. Juventus je s třinácti body až na sedmém místě a kritika trenéra Allegriho i klubového vedení nepolevuje. Přesto může být zápas v Miláně odrazovým můstkem.

"Jsme na tento zápas připraveni. Milán je v tuto chvíli před námi v tabulce a je to silný, nebezpečný tým se skvělými technickými a rychlostními hráči jako je Leão. Navíc hraje doma. Bude to od nás vyžadovat jasnost a osobitost, bude to dobrá zkouška," prohlásil na tiskové konferenci trenér Allegri.

Liga mistrů není jediným společným jmenovatelem obou klubů. Tím dalším je rozsáhlá marodka. Zápas s Empoli doslova zdecimoval milánskou defenzivu a ta pak v Londýně citelně scházela. Piolimu bude nadále chybět Florenzi, Kjaer a Calabria. Dobrou zprávou je návrat Thea Hernándeze, nicméně brankářská jednička Maignan zůstává mimo hru, stejně jako Ibrahimović, Messias a Saelemaekers.

Juventus je na tom stejně a s početnou marodkou zápasí od samého začátku nové sezony. V sobotu na San Siru bude absentovat Chiesa, Kaio Jorge, Pogba, Aké i bývalý hráč Rossoneri De Sciglio. Letní posila z PSG Di María si zase odpykává karetní trest.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Tătărușanu - Dest, Kalulu, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Tonali - Krunić, De Ketelaere, Leão - Giroud
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bonucci, Bremer, Alex Sandro - McKennie, Paredes, Rabiot - Kostić, Vlahović, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.28 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - UC Sampdoria  (sobota 20:45)
Trenér Thiago Motta pořád čeká na svou první výhru nebo alespoň bod. Rád by se dočkal v domácím utkání se Sampdorií a do tohoto klání půjde jeho tým jako jasný favorit. Janovský celek je totiž až na posledním místě tabulky, což vyústilo ve změnu trenéra.

Mladému trenérovi zatím jeho štace moc radosti nedělá. Hned na úvod jeho tým nestačil na hosty z Empoli a v minulém kole to bylo ještě mnohem horší. Silnější soupeř znamenal větší potíže a víc inkasovaných branek - Bologna dostala od Juventusu rovnou tři. Po této vysoké porážce se vrací do útrob vlastního stadionu, kde v sobotu večer uvítá Sampdorii.

Jedním z hráčů, na které vedení Felsinei hodně sází, je mladý Nizozemec z Bayernu Mnichov Joshua Zirkzee. Sportovní ředitel Giovanni Sartori o něm ve středu na oficiálním představení pro tisk řekl: "Joshuu jsme sledovali hodně dlouho, je to hráč, který má obrovský potenciál. Ve správném prostředí může explodovat. Může hrát jako hrot i jako křídlo, má velké schopnosti po stránce technicko-taktické."

Což by se mohlo Bologně hodit, když mimo hru zůstávají Soriano a především Barrow. V případě hostí platí totéž pro De Lucu s Winksem.

Doria se ocitla až na dně prvoligové tabulky, což musela řešit rázně. Vyhodila totiž trenéra Giampaola a místo něj jmenovala dravějšího trenéra Dejana Stankoviće, který si v calciu i Evropě udělal jméno jako skvělý záložník. Ono se není moc čemu divit, protože populární klub posbíral za úvodních osm kol jen pouhé dva body.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Posch, Lucumí, Cambiaso - Medel, Schouten, Soriano - Sansone, Orsolini - Arnautović
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Ferrari, Colley, Augello - Leris, Villar, Rincón - Sabiri, Djuričić - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.39 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol862018:620
2.Atalanta Bergamo862012:320
3.Udinese Calcio861117:819
4.SS Lazio852117:517
5.AC Milán852116:917
6.AS Řím851210:816
7.Juventus FC834112:513
8.US Sassuolo833210:812
9.Inter Milán840414:1312
10.Turín FC83147:1010
11.ACF Fiorentina82337:79
12.Spezia Calcio82247:158
13.US Lecce81437:97
14.Salernitana Calcio814310:137
15.Empoli FC81437:107
16.AC Monza Brianza82157:147
17.Bologna FC81347:136
18.Hellas Verona81257:155
19.US Cremonese80356:153
20.UC Sampdoria80264:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
zurix_new

Džekinho

Reagovat
lnterista

Edinek

Reagovat
Panděvova ofina

Utrápené, ale vedeme...

Reagovat
Dejwa

Konečně gól z rohu, snad zas nebudem čekat půl roku

Reagovat
Panděvova ofina

Zasloužené. Hrajeme opět úplně bez zápalu. Pomalý, netechničtí dinosauři. Kdyby jsme hráli na jednoho útočníka, bylo by to o dost lepší.

Reagovat
Forza_Inter

tvl ten lautaro, uz mohlo byt po zapase

Reagovat
Dejwa

Mohl mít klidně hattrick

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Zark

Dušan dneska dá, tatarovi tam musí aspoň jeden padnout

Reagovat
zurix_new

Krásně přihrál na ten druhý gól

Reagovat
Zark

To bylo hodně naivní, Zarku

Reagovat
Zark

Leao to slušně razítkuje

Reagovat
M11

Gol po rohu, kteremu predchazel jasny faul.. bravo

Reagovat
LesyJePan

faul to teda bol, ale to sa stava

Reagovat
LesyJePan

Tomori !!!!! Vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

To italské trápení jde vyřešit prepnutim na NS3

Reagovat
fRRR

Gol asi faul, kazdopadne haluz. A tolik zkazenejch jednoduchejch prihravek... tohle muze dopadnout jakkoliv.

Reagovat
LesyJePan

Brahiiiiiiim Diaaaaaaz !!!!

Reagovat
maras93

Pěkně Brahim

Reagovat
LesyJePan

Snad ho to nakopne

Reagovat
fRRR

Brahim. Mu to vyslo po asi sty konecne jednou

Reagovat
Whitemedia

Fanoušci Juve už to zabalili?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele na rovinu, ani ten největší snílek nemohl čekat že by tu Juventus uhrál nějaké body

Reagovat
Furia Ceca

No ale chytá Tatarusanu... to klidně 3, 4 góly za 25 minut dát můžeme

Reagovat
Zark

jako nějaké šance byli, ale většina šla vedle. Ač někde jinde, my pořád ve srabu

Reagovat
Salfovic

To je fakt, AC je neskutečnej válec

Reagovat
smazaný uživatel

ani není takovej válec(viz. Chelsea) jako je Juventuss tradičně špatnej

Reagovat
Furia Ceca

Jsem úplně zapomněl, že máme dneska mač s AC Jak hrajeme? Aktuální výsledek teda bída...

Reagovat
LesyJePan

Adliho nejak Pioli obchadza.

Reagovat
fRRR

Ja se bojim, ze se mu moc nehodi. Preferuje Brahima a CDK na AM a na CM ho podle me nepostavi (a asi by to taky byla blbost).

Reagovat
LesyJePan

Tak ale mal dostat urcite nejaké šance, vcera ho tam mohol v pohode poslat namiesto CDK, bolo rozhodnuté a CDK bude hrat este dost.

Reagovat
Airus

Nepřekvapilo

Reagovat
smazaný uživatel

Frajeři AC. Musíme se uznat, že teď prostě vládnou.

Reagovat
Milan.B

To ma daleko od vladnutia... Juve bolo mega slabe vcera, uplne odovzdany vykon... Zatial sa najlepsie javi SSC. Otazka je ci opat odpadnu v klasicku dobu

Reagovat
BaggioRoberto

Hele my si ted muzem oddychnout, LM neresim, ta je na druhe koleji, i kdyz bylo by pekne to tex Chelsea vratit a postoupit. Z narocneho programu neprisli zadne velke ztraty, jedina kanka s Neapoli se da snadno napravit. Ted mame do konce roku same tymy z druhe poloviny tabulky. Ukol znel byt do MS v boji o titul, rozhodovat se bude na jare. Takze za me spokojenost. Nikdy jsme neztratili v lize vve dvou zapasech po sobe, nebyli jsme herne horsi ani proti jednomu z tymu Inter, Juve, Neapol, Atalanta. Ja vim, ze ten vypustenej zapas na Chelsea byla hruza, ale takhle daleko s kadrem proste jeste nejsme, navic se kupi zraneni. Dulezite je, ze zname priority, mame naskok na obvykle soupere a Neapol, Lazio, Atalanta zacnou brzy ztracet dech, tak jsko vzdy. My ted 7 kol nepotkame nikoho z top 7, ale oni budou hravat spolu, uvidis procisti se to.

Reagovat
LesyJePan

Myslim, ze priorita je postupit v LM zo skupiny. A okrem zapasu s Chelsea, kde sa nemoze opakovat vykon z prveho zapasu budu tazke zapasy aj so Salzburgom a Zahrebom. Tam to bude este zlozite.

SSC vyzera velmi dominantne, ale s nami nepodali extra výkon, urcite budu strácať ale my mozme v pohode stracat so slabými ak sa zraní trebarz Leao na 2-3 zápasy. Bude to este veeelmi tazke takze podla mna vôbec nevládneme tak ako to napisal Godbless.

Reagovat
BaggioRoberto

Nejaky vladnuti o tom nemuze byt rec. Soutez je tezka, vyrovnana a dlouha.

Reagovat
Milan.B

V podstate suhlasim, chleba sa bude lamat na jar

Reagovat
Nuno čomes

LM mate na druhé koleji?

Jako o titulu mělo být rozhodnuto letos už před MS nebo co? To jako vážně?

Reagovat
Largo

Reagovat
Dejwa

Napoli

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Neapol je úplně jinde, aktuálně suverénně nejlepší italský tým.

Reagovat
LesyJePan

Udinese hraje pekný futbal

Reagovat
Largo

A hlavně má výsledky. To jsem nečekal s tímhle trenérem, kterej pokud vím nemá v Serii A žádný jiný zkušenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, vystřízlíme se na měsíc dopředu.

Reagovat
mastakillah

Kvara Politano

Reagovat
BaggioRoberto

Ta Neapol to tam jeste nejak usimuluje, ted jedou brutalni dive kampan a rozhodci to napul zere.

Reagovat
Pinturicchio

Napsal si sem nějaký příspěvek, ve kterém jsi nebrečel nebo si nestěžoval, jak to AC nemá těžké oproti ostatním?

Reagovat
BaggioRoberto

pro uplakanka kazdy breci.

Reagovat
Pinturicchio

Ti říkala máma než sis sednul na tu bus zastávku?

Reagovat
mastakillah

Simeoneeeeee

Reagovat
mastakillah

Mario Rui ty centry dává slušně

Reagovat
mastakillah

Kvara Chucky

Reagovat
mastakillah

Olivera

Reagovat
Largo

Daje Roma!!!!

Reagovat
Lech

Jeeej vsak tam sli oba stejne, jeden to schytal vic. Za todle cervenou je picovina.

Reagovat
Bily

Oba dva stejne, ale jeden drive a druhy mu malem zlomil nohu. Musis si hlidat veskery pohyb, aby jsi nezranil protihrace. Za me jasna redka a zaroven i smula pro hrace Lecce

Z opakovacek je i videt ze proste nemel sanci trefit balon, pravacku mel hooodne nahore.

Reagovat
danko10

Špeciálny tréner by si už tiež mohol vytiahnuť hlavu z prdele a hodiť toto nezmyselné rozostavenie do koša.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Přesně!

Reagovat
smazaný uživatel

Budeme bránit se třemi stopery nebo se Mou zainspiruje Neapolí, změní rozestavení a zkusíme potěšit ty neskutečné lidi. Ať klidně postaví Ibu na pravého beka a vysune Zaleho nahoru, ale něco se musí stát.

Nejspíš to dopadne tak, že v 70. tam pošle Eldora i Tammyho a nikdo zas nebude vědět, kde se pohybovat.

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

Zaniola som asi prechválil... i keď, ja by som ho takto dopredu nikdy nedal On je proste mezzala, len to ešte nikto nepochopil

Reagovat
Alberto Aquilani

Inak neviem čo pitchujete, že José nič nezmenil. Veď Dybala takto zhlboka v strede ešte nehral Čo spôsobuje, že Belotti hrá niekde u rohového praporku.

Reagovat
Largo

Idealni sance dat tam Camaru. Ne, zas tam jde nepohyblivej a unavenej Matic.

Reagovat
danko10

On sa urobí pri penalte. A henten tam strčí samozrejme Matića. Lebo hráme proti Liverpoolu.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pipo123

Dobra penalta

Reagovat
Largo

Ja bych ji nepiskal.

Reagovat
Emmett Brown

Bolia ma z toho oči

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Amatérský fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní Pelle by nehrál základ ani v tom Sassuolu. Stále je to hráč za 10 mil euro. Vlastně 5.

Reagovat
Alberto Aquilani

Pellegrini je fakt skvelý líder. Hentak zadrbať brejk, že si ide po loptu keď je v trojmetrovom offside, to je hodné veľkého kapitána

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Lecce a je mnohem fotbalovejsi nez my.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni krom Juve

Reagovat
Largo

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
10

díky

Reagovat
Pipo123

Milinkovič je neskutočná beštia, borec je fyzicky na TOP úrovni, ale tie prihrávky čo rozdáva, nádhera.

8 zápasov, 3 góly a 6 asistencií

Reagovat
Pipo123

Oj ďalšia pekná asistencia, orgazmus mám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele