Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - pátek 17.11.

17.11.2023, 17:58, aktualizováno 17.11.2023, 22:46
Komentáře a souhrny
Sokol Çikalleshi (© AFP)

Albánie přišla o vedení v Moldavsku, k jistotě postupu jí ale stačila i remíza 1:1, na šampionát se nově mohou těšit i v Dánsku. Italové porazili Severní Makedonii a dotáhli se na Ukrajinu, střelným prachem hodně šetřili Angličané.

Skupina C

Anglie - Malta 2:0

17.11.2023 20:45

Góly: 8. Enrico Pepe (vl.), 75. Harry Kane

Deváté kolo kvalifikace na mistrovství Evropy přineslo poslední duel Malty, která padla s reprezentanty Anglie na jejich půdě 0:2. Three Lions nasadili do utkání proti beznadějně poslednímu celku skupiny C velmi silnou sestavu, která ale příliš neoslnila. Albionu ovšem již v osmé minutě pomohl vlastní gól Enrica Pepeho, na kterého po změně stran navázal i tradiční kanonýr Harry Kane. Svěřenci Garetha Southgatea tak zůstali nadále neporaženi, přičemž jejich jediná ztráta bodů nastala ve venkovním duelu s Ukrajinou.

Anglie nedopustila žádné pochyby a výhrou nad Itálií si s předstihem zajistila postup na čtvrté mistrovství Evropy v řadě. Squadru azzurru skolil dvěma brankami Kane a rekordman v počtu gólů v barvách Albionu nechyběl v nominaci ani tentokrát. Zároveň však mnohdy kritizovaný Southgate využil příležitosti a na závěr kvalifikace přibral do týmu i dva členy týmu do 21 let. Dodatečně totiž obdrželi pozvánku na sraz Cole Palmer a Rico Lewis.

Domácí Albion hned po pár desítkách vteřin zaskočil Teddy Teuma nebezpečnou střelou, která mířila jen kousek vedle levé tyče brány Jordana Pickforda. Naopak Three Lions využili hned úvodní příležitosti, když po akci Phila Fodena si míč do vlastní sítě nešťastně srazil Pepe. Angličané se o chvíli poté dožadovali penalty, hlavní rozhodčí ale naopak ukázal žlutou kartu za ostudnou simulaci kapitánu Kaneovi. Fotbalisté Malty předváděli sympatický výkon a Anglii nepouštěli do žádných větších šancí, k vidění tak byly ve zbytku úvodního dějství především nedovolené zákroky než povedené fotbalové akce.

Průběh hry po návratu na travnatý pažit vůbec nepřipomínal souboj národních výběrů, které v žebříčku FIFA dělí 167 pozic, hráči Malty se i po pauze předváděli v dobrém světle a drželi favorita na uzdě. Albionu chyběla potřebná přesnost v zakončení, první přímou střelu druhé půle vyprodukoval až Jude Bellingham. Skákavá rána přímo na brankáře ovšem neměla mnoho nadějí na úspěch. Hráči Anglie nakonec zlomili odpor houževnatých Malťanů znovu až v závěru, po krásné kombinaci předložil Bukayo Saka míč osamocenému Kaneovi, který prokázal, že má čich na góly. O dvě minuty později se ještě radoval Declan Rice, branka mu však byla po zásahu videorozhodčího neuznána.

Jedna z nejkvalitnějších fotbalových reprezentací světa tak proti trpaslíkovi nezaváhala a zvítězila. V příštím kole pocestuje 20. listopadu do Severní Makedonie, pro Maltu již kvalifikace skončila.

Více informací k zápasu

Itálie - Severní Makedonie 5:2

17.11.2023 20:45

Góly: 17. Matteo Darmian, 41. Federico Chiesa, 45+2. Federico Chiesa, 81. Giacomo Raspadori, 90+3. Stephan El Shaarawy - 52. Jani Atanasov, 74. Jani Atanasov

Fotbalisté Itálie zvládli klíčový duel devátého kola kvalifikace na mistrovství Evropy, když v rámci skupiny C porazili na vlastní půdě Severní Makedonii 5:2. Italové na svého soupeře vlétli již od první minuty a během úvodního dějství nastříleli hned tři branky. Ve druhé půli ovšem polevili a soupeř začal snižovat. Avšak na dvě trefy Federica Chiesy, jenž se stal hlavním mužem zápasu, navázal pojišťovacím gólem po změně stran Giacomo Raspadori. Squadra azzurra tak ukončila trápení proti Červeným lvům, se kterými třikrát v řadě nevyhrála, přičemž jednou ji to stálo postup na mistrovství světa.

Poslední soutěžní utkání odehrála Severní Makedonie na pražské Letné, kde podlehla Ukrajině. Tím byla prakticky odepsána z boje o postup, naopak žlutomodří se posunuli na druhou příčku. Na tu si ale brousila zuby právě Itálie, která se na ni v případě výhry mohla bodově dotáhnout a v závěrečném klání by právě s Ukrajinou sehrála přímý boj o mistrovství Evropy. Squadra azzurra však stále měla v čerstvé paměti souboj z března 2022, kdy ji Červení lvi připravili v baráži o katarský mundial.

Italové dostali poprvé míč do sítě soupeře ve 13. minutě, kdy Raspadori zužitkoval přihrávku za obranu, jenže rozhodčí správně rozpoznali jeho předchozí ofsajdové postavení. O chvíli později se podobným způsobem dostal do šance Chiesa, kterého vychytal Stole Dimitrievski. Následný roh již domácí využili, když Raspodoriho centr zakončil v 17. minutě hlavou Matteo Darmian. Po další z italské rozehře od praporku zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Nikola Serafimov. Jorginho však penaltu zužitkovat nedokázal. Ve 41. minutě se na hranici vápna odrazil míč k Chiesovi, který povedenou ránou přeci jen zvýšil na 2:0. Stejný hráč stihl ještě v nastaveném čase přidat třetí branku, když se s přispěním teče obránce hostí opět krásně prosadil z dálky.

Makedonci po změně stran utkání trochu zdramatizovali, když Jani Atanasov zblízka zakončil centr Egzjana Alioskiho. Na druhé straně mohl odpovědět Nicoló Barella, jenže Dimitrievskiho nepřekonal. Když v 74. minutě napřáhl z velké dálky opět Atanasov a Gianluigi Donnarumma se za jeho gólovou střelou pouze ohlédl, museli se Italové začít o výsledek strachovat. V 81. minutě jim však klid vrátil Raspadori, který si zpracoval Barellovu přihrávku a levačkou trefil vzdálenější dolní roh Dimitrievskiho branky. V samém závěru pak výsledku dal konečnou podobu střídající Stephan El Shaarawy.

Itálie se tak výhrou dostala do pozice, v níž jí stačí k postupu remizovat 20. listopadu s Ukrajinou. Severní Makedonie na závěr kvalifikace přivítá Anglii.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Anglie
7
6
1
0
21 : 3
19
2
Itálie
7
4
1
2
16 : 9
13
3
Ukrajina
7
4
1
2
11 : 8
13
4
Severní Makedonie
7
2
1
4
9 : 19
7
5
Malta
8
0
0
8
2 : 20
0

Skupina E

Polsko - Česko 1:1

17.11.2023 20:45

Góly: 38. Jakub Piotrowski - 49. Tomáš Souček

Čeští fotbalisté remizovali v devátém kole kvalifikace na mistrovství Evropy s Polskem 1:1, čímž svému soupeři definitivně zamezili v postupu na jejich úkor a udrželi se na druhém místě skupiny. Překvapivá sestava, již vybral kritizovaný trenér Jaroslav Šilhavý, přijela do Varšavy s cílem neprohrát, což se po trefě Jakuba Piotrowského začalo komplikovat. Jako správný kapitán ovšem po změně stran vyrovnal záložník West Hamu Tomáš Souček. V posledním duelu kvalifikační fáze s Moldavskem tak bude české reprezentaci stačit k vysněnému postupu na Euro i remíza.

Čeští fotbalisté jeli v říjnu ke stěžejnímu utkání do Albánie, odkud si však nakonec odvezli potupný debakl 0:3. Tato porážka zdánlivě zlomila vaz realizačnímu týmu Šilhavého, jenže pak se do situace vložilo Polsko, které doma neporazilo Moldavsko. I díky tomu bývalý kouč Slavie zůstal na lavičce národního mužstva, přičemž jeho jediným úkolem bylo dostat Čechy na Euro. K tomu vedlo několik cest a jednou z nich bylo potenciální vítězství ve Varšavě doplněné o bodový zisk Albánie proti Moldavsku.

Trenér Šilhavý zvolil do své sestavy několik překvapivých jmen. Jedno z nich se hned ve třetí minutě dostalo do slibné střelecké pozice. Šlo o Davida Douděru, ten zamířil pouze vedle branky Wojciecha Szczesného. Polsko se snažilo dostávat do křídelních prostorů, z kterých následně centry hledalo své útočníky, česká obrana byla ale v úvodní půlhodině pozorná. Na druhé straně zahrozil Douděra, opět z toho však byl jen slabý pokus. Ve 38. minutě se k protiútoku po své levé straně dostali Poláci a Nicola Zalewski poslal před branku skvělou střílenou přihrávku. Tu dokázal Tomáš Holeš ve skluzu zahrát pouze do Jindřicha Staňka a zcela volný Piotrowski neměl problém odražený míč uklidit do sítě.

Slabý český výkon znamenal poločasový příchod Tomáše Čvančary s Adamem Hložkem. První jmenovaný získal pro své spoluhráče ve 49. minutě faul v blízkosti pokutového území. Krátce po rozehrání odcentroval Vladimír Coufal, který s trochou štěstí našel volného Součka. Ten spolupráci kolegů z West Hamu zužitkoval a srovnal stav utkání. O pět minut později vyrobil velkou chybu Holeš, Robert Lewandowski však skákající míč nezakončil přesně. Po jednom z českých rohových kopů následovala skrumáž, ze které se balon odrazil k Davidu Zimovi. Obránce Turína ale netrefil branku soupeře, i když od ní byl pouhých pár metrů. Poláci měli značnou převahu, jenže velké šance se jim vytvářet nedařilo. Lewandowského přímý kop z hranice vápna v 78. minutě pro Staňka příliš práce nepřinesl. V nastaveném čase mohl Čechy na závěrečný šampionát poslat střídající Alex Král. On ani následně Čvančara však své šance využít nedokázali.

Češi tak ve Varšavě získali důležitý bod a jejich posledním soupeřem ve skupině bude Moldavsko, se kterým se střetnou 20. listopadu v Olomouci. Pro Polsko již kvalifikace skončila, přesto si účast na závěrečném turnaji stále může vybojovat v baráži skrze Ligu národů.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Albánie 1:1

17.11.2023 18:00

Góly: 87. Vladyslav Babohlo - 25. Sokol Çikalleshi (pen.)

Reprezentanti Albánie remizovali v devátém kole kvalifikační skupiny E v moldavském Kišiněvě s domácími fotbalisty 1:1 a definitivně potvrdili svou účast na příštím mistrovství Evropy. Hosty poslal v prvním poločase do vedení z pokutového kopu Sokol Cikalleshi. Domácí dokázali odpovědět pár minut před koncem duelu zásluhou Vladyslava Babogloa. Orli tak i přes lehké zaváhání neprohráli již v sedmém zápase v řadě a v kvalifikaci inkasovali teprve čtvrtý gól. Zajímavostí bylo, že hned sedm členů základní sestavy hostů působí v italské Serii A.

Albánie se dostala do pozice, o které se jí po losu snad ani nesnilo. Ve skupině byli dva jednoznační favorité, právě Česko i Polsko však v posledních dvou měsících porazila bez inkasované branky a k razítku na postup na německý šampionát jí scházel pouze bod z Moldavska. To rovněž nejednou šokovalo fotbalovou Evropu, přičemž největší úspěch zapsalo v dvojutkání s týmem okolo Roberta Lewandovského, s nímž ani jednou neprohrálo a na své půdě ho zdolalo i navzdory dvougólovému poločasovému manku.

V úvodní čtvrthodině se celky pouze rozkoukávaly. Albánci drželi míč, ale do blízkosti branky soupeře se nedostali. Nepomohla jim ani jejich častá kvalifikační zbraň, když střela Kristjana Asllaniho ze střední vzdálenosti byla zblokována. Ozvali se také domácí fotbalisté, jenže Ion Nicolaescu po samostatném průniku ze značného úhlu neuspěl. K prolomení bezbrankového stavu došlo až ve 25. minutě, kdy hosté po faulu v pokutovém území dostali příležitost zahrávat penaltu. S tou si bez problému poradil Cikalleshi. Moldavsko si před změnou stran vytvořilo jednu šanci, gólové naděje však ztroskotaly střelou do obránce Orlů.

Úvod druhé půle patřil Etritu Berishovi v albánské brance. Nejprve výběhem zneškodnil Nicolaescův průnik a krátce poté zlikvidoval povedenou střelu soupeře ze střední vzdálenosti. Velkou šanci spálil v 70. minutě opět Nicolaescu, když hlavou nedokázal přesně zamířit z malého vápna. O chvíli později mohl výhru hostů potvrdit Taulant Seferi, ale Dorian Railean vyrazil jeho střelu na břevno. V 86. minutě rozehrálo Moldavsko přímý kop z poloviny hřiště a následný centr ze strany do pokutového území doputoval k střídajícímu Vitalie Damascanovi. Toho však skvěle vychytal Berisha. Jenže o minutu později bylo přece jen vyrovnáno, když po závaru ve vápně propálil vše před sebou Baboglo.

Bod z Kišiněva tak byl pro hosty zcela dostačujícím, a tak se Albánie radovala z teprve druhého postupu na finálový šampionát. S úspěšnou kvalifikací se rozloučí 20. listopadu proti Faerským ostrovům, Moldavsko se tentýž den představí v Česku.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Albánie
7
4
2
1
12 : 4
14
2
Česko
7
3
3
1
9 : 6
12
3
Polsko
8
3
2
3
10 : 10
11
4
Moldavsko
7
2
4
1
7 : 7
10
5
Faerské ostrovy
7
0
1
6
2 : 13
1

Skupina H

Dánsko - Slovinsko 2:1

17.11.2023 20:45

Góly: 26. Joakim Mæhle, 54. Thomas Delaney - 30. Erik Janža

Dánsko zvládlo klíčové utkání devátého kola kvalifikace na mistrovství Evropy, když v rámci skupiny H porazilo na vlastní půdě Slovinsko 2:1, čímž si zajistilo postup. V utkání hraném před fantastickou diváckou kulisou skóroval jako první Joakim Maehle, hosté ovšem dokázali odpovědět záhy, když ve 30. minutě Erik Janža precizně zahrál přímý kop. Seveřané se ale nakonec dočkali zasloužené odměny za své vytrvalé snažení, přičemž hrdinou se stal Thomas Delaney. Slovinci však ještě smutnit nemusí, jelikož je bude čekat duel s Kazachstánem o druhé postupové místo.

Dánsko se mělo s říjnovým reprezentačním srazem rozloučit pohodlným vítězstvím, cesta k němu však nakonec byla mnohem trnitější. Obrovský favorit z Jutského poloostrova čekal v San Marinu na rozhodující branku až do 70. minuty, když v předchozím průběhu duelu trpaslík vstřelil svůj první soutěžní gól od října 2021. Rozporuplný zisk všech bodů přesto dostal Seveřany do dobré pozice směrem k potenciálnímu postupu, přičemž stejný bodový zisk mělo v čele tabulky také Slovinsko, které třikrát v řadě neinkasovalo.

První střelecký pokus duelu si připsal domácí Maehle, mířil ale jen do připraveného Jana Oblaka. Ten se pořádně zapotil ve 12. minutě, kdy musel vyrazit nebezpečnou hlavičku Jonase Winda. Dánský národní tým se nadále hnal za brankou a ve 26. minutě se fanoušci na Parken Stadium dočkali. Maehle zůstal ve slovinském pokutovém území naprosto osamocen a ve skluzu doklepl do sítě perfektní centr Andrease Christensena. Domácí pak ale zbytečně faulovali a nabídli Slovincům přímý kop z hranice pokutového území. Janža parádní ranou do levé šibenice potrestal Seveřany, jejichž náskok vydržel pouhé čtyři minuty. Celky tedy do poločasové přestávky odcházely za smírného stavu.

Po změně stran se tempo hry nezměnilo. Dánsko mělo více ze hry a Oblak se musel činit. Ránu Yussufa Poulsena ještě vytáhl, po následujících rohových kopech ale kapituloval. Stejně jako v první půli nechala obrana Slovinska na malém vápně osamoceného hráče. V tomto případě se jednalo o Delaneyho, který z otočky zakončil v 54. minutě nechytatelně do pravého dolního rohu. Dánský národní tým i nadále hnalo až frenetické publikum za další trefou, defenziva Slovinců byla neustále v obležení a nebýt Oblaka a jeho zákroku proti střele Poulsena do pravé šibenice, tak mohla inkasovat potřetí.

Souboj dosud nejlepších týmů skupiny tak ovládlo Dánsko. To již s jistotou postupu bude hrát 20. listopadu v Severním Irsku, Slovinsko přivítá tentýž den v duelu o všechno Kazachstán.

Více informací k zápasu

Finsko - Severní Irsko 4:0

17.11.2023 18:00

Góly: 42. Joel Pohjanpalo (pen.), 48. Daniel Håkans, 73. Teemu Pukki, 88. Robin Lod

Fotbalisté Finska prolomili sérii proher, když v devátém kole kvalifikační skupiny H o postup na mistrovství Evropy porazili na domácí půdě Severní Irsko 4:0. Úspěch Suomi se zrodil ve 42. minutě, kdy Joel Pohjanpalo proměnil nabídnutý pokutový kop, čímž zároveň zaznamenal svůj 15. gól v reprezentačním dresu. Tým z Ostrovů si naopak odvezl již sedmou porážku z devíti duelů, přičemž hosté kromě klání se San Marinem nedokázali získat jediný bod.

Finové po sérii čtyř vítězství v řadě ztratili v boji o postup na Euro dech a v posledních třech klíčových utkáních prohráli. V tabulce tak klesli až na čtvrté místo s propastnou ztrátou na první dvojici. Zklamáním skupinové fáze byli i hráči Severního Irska, kteří posbírali dvě výhry jen proti otloukánkovi ze San Marina a jinak vše prohráli. Hlavní problém představovala jejich ofenziva, jež vstřelila pouhých sedm branek, přičemž hned pět z nich bylo právě proti beznadějně poslednímu San Marinu.

Souboj týmů, které už ztratily naději na přímý postup ze skupiny, rozehráli lépe hosté ze Severního Irska. Pohotová rána Isaaca Price ze střední vzdálenosti po sedmi minutách hry ovšem neměla gólové parametry. Finové kontrovali skrze nebezpečnou střelu Pohjanpala, kterou k jeho smůle zvládl pokrýt gólman Conor Hazard. Na druhé straně pak George Saville zamířil svou jedovku zpoza vápna pouze vedle levé tyče brány Lukáše Hradeckeho. K radosti domácího publika poté Price nešikovně trefil jednoho z hráčů Finska a hlavnímu rozhodčímu nedal jinou možnost, než odpískat pokutový kop. Z penaltového puntíku poslal Pohjanpalo brankáře na opačnou stranu a zařídil Suomi poločasové vedení.

Diváky na promrzlém olympijském stadionu v Helsinkách hned po pauze rozjásal Daniel Hakans. Perfektně si naběhl na pas Glena Kamary a přesnou koncovkou za pomoci levé tyčky zvýšil náskok Finů. S odpovědí za hosty málem přispěchal Saville, jeho střela po zemi ale mířila jen těsně vedle brány. Fotbalisté Finska i s dvougólovým vedením v zádech neustávali v aktivitě a měli rozhodně více ze hry než hráči Severního Irska, gólové šance se ovšem nerodily ani na jedné straně hřiště. To málem změnil Conor Washington, jemuž chybělo pouze pár centimetrů, aby osamocený doklepl míč do odkryté branky. Naopak střídající Teemu Pukki se v 74. minutě před gólmanem nemýlil. V samotném závěru pak ještě připravil perfektní pozici pro Robina Loda, který stanovil konečný výsledek duelu.

Fotbalisté Severního Irska tak Finsko nezaskočili a neodvezli si ani bod. V posledním zápase skupiny se střetnou 20. listopadu s Dánskem, Seveřané se ve stejný den utkají se San Marinem.

Více informací k zápasu

Kazachstán - San Marino 3:1

17.11.2023 16:00

Góly: 19. Islam Česnokov, 51. Islam Česnokov, 90+2. Abat Ajmbetov (pen.) - 60. Simone Franciosi

Kazachstán si v devátém kole kvalifikační skupiny H proti San Marinu na domácím hřišti splnil povinnost a po vítězství 3:1 udržel naději na historický postup na mistrovství Evropy. Klíčovou výhru vystřelil parádními ranami v obou poločasech Islam Česnokov, pro kterého se jednalo o vůbec první branky v reprezentačním dresu. Překvapivé snížení pro outsidera pak přinesl v 60. minutě Simone Franciosi. Kazaši tak stáhli ztrátu na vedoucí dvojici Slovinska a Dánska před jejich vzájemným večerním soubojem na pouhopouhý bod.

Páteční kolo kvalifikačních skupin na mistrovství Evropy odstartoval duel domácího Kazachstánu s výběrem San Marina. Hosté byli v euforii z minulého utkání proti Dánsku, ve kterém se jim podařilo poprvé od října 2021 vstřelit v soutěžním klání gól. "Jestřábi" tak nesměli před vlastními fanoušky nic podcenit, jelikož vítězství potřebovali jako sůl. V tabulce se totiž nacházeli na třetí příčce o pouhé čtyři body za první postupovou dvojicí.

Domácí od úvodního hvizdu drželi více míč na svých kopačkách, jejich kombinaci ovšem kazily časté chyby. První větší příležitost si favorit vypracoval v 19. minutě. Střela Aleksandra Zueva byla vyražena a obrana ji odvrátila pouze k Čeesnokovi. Ten si ji dokázal zpracovat na hraně pokutového území a ranou pod břevno poslal "Jestřáby" do vedení.

Poslední tým žebříčku FIFA navíc pár okamžiků nato musel kvůli zranění střídat Nicolu Nanniho. Další velmi ojedinělou šanci zapsal necelých 10 minut před pauzou Abzal Bejsebekov, hlavou ovšem nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče. Gólman hostů Elia Benedettini se pak na konci první půle blýskl výborným zákrokem proti další střele Zujeva.

Střelec první branky Česnokov si v 51. minutě znovu našel míč na hraně šestnáctky a prokázal, že mu dnes zápas sedl náramně. Z voleje zamířil přesně do pravého dolního rohu, Benedettini neměl šanci proti jeho pumelici zasáhnout. O několik málo minut poté však skvělým zákrokem reagoval na zakončení po rohovém kopu, když konečky prstů vytáhl hlavičku Bejsebekova z bezprostřední blízkosti.

Následně přišel šok pro všechny přítomné v Astana Areně, kdy Franciosi využil nedorozumění domácí obrany a zaznamenal teprve druhý gól San Marina v tomto kvalifikačním cyklu. Sanmariňany vstřelená branka nakopla, k výraznějším šancím je však domácí defenziva nepouštěla. Veškeré naděje pak zhatila odpískaná a nakonec Abatem Ajmbetovem proměněná penalta v nastaveném čase.

Kazachstán tak splnil povinnost a ziskem tří bodů zůstal v boji o postup na Euro. V posledním utkání skupiny se 19. listopadu utká se Slovinskem, San Marino změří ve stejný den síly s Finskem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Dánsko
9
7
1
1
19 : 8
22
2
Slovinsko
9
6
1
2
18 : 8
19
3
Kazachstán
9
6
0
3
15 : 10
18
4
Finsko
9
5
0
4
16 : 9
15
5
Severní Irsko
9
2
0
7
7 : 13
6
6
San Marino
9
0
0
9
2 : 29
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Drevar

No poďme polaci.. treba trošku zamotať skupinu nech je vzrušo

Reagovat
eder

Bude plichta.

Reagovat
Drevar

dobrý tip

Reagovat
Modroočko

Česko - Moldavsko, Slovinsko - Kazachstan, Ukrajina - Taliansko zápasy o postup ako víno.

Reagovat
oli9

Kazasi ve Slovinsku o postup... Hmmm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele