Švédský záložník Olsson se šest měsíců po mrtvici vrátil domů

27.08., 13:51
Aktuality
Kristoffer Olsson (© AFP)

Švédský fotbalista Kristoffer Olsson oznámil na instagramu, že se po šesti měsících léčby vzácného zánětlivého postižení cév v mozku vrátil domů. Záložník dánského Midtjyllandu strávil po únorové mrtvici měsíc ve vážném stavu v nemocnici v Aarhusu a poté rehabilitoval v neurocentru v Hammelu.

Devětadvacetiletý Olsson zkolaboval doma 20. února poté, co ho postihlo několik malých krevních sraženin v obou hemisférách. Mimo jiné ztratil na čas řeč a motorické funkce. "A o šest měsíců později jsem zpět doma," napsal Olsson v pondělí na instagramu k fotografii, na níž stojí přede dveřmi se zavazadly.

Sedmačtyřicetinásobný švédský reprezentant po částečném zotavení na jaře uvedl, že touží po návratu k profesionálnímu fotbalu. Když Midtjylland na konci května získal dánský ligový titul, dorazil na trávník s trofejí a slavil se spoluhráči.

Mistr Evropy do 21 let z Prahy z roku 2015 Olsson nastoupil za švédskou seniorskou reprezentaci naposledy v listopadu proti Estonsku. V Midtjyllandu působí od roku 2022 podruhé v kariéře, hrál také za Anderlecht, Krasnodar, AIK Stockholm a Arsenal.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
JacoBee

k

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele