Vlkanova bude do konce sezony hostovat v Ruchu Chorzów

08.01., 20:36
Aktuality
Adam Vlkanova (© Ruch Chorzów)

Záložník Adam Vlkanova odchází z Viktorie Plzeň na hostování do konce sezony do Ruchu Chorzów. Součástí dohody je opce na přestup devětadvacetiletého fotbalisty. Oba kluby to uvedly na svých webových stránkách.

Chorzów čeká na jaře boj o udržení. V tabulce je předposlední se ztrátou šesti bodů na patnácté místo, které znamená záchranu. V týmu už působí jiný český středopolař Jan Sedlák.

"Měl jsem řadu nabídek, ale tady jsem cítil rodinnou atmosféru. Mluvil jsem s trenérem, který mi představil velice zajímavou vizi toho, jak by chtěl hrát. Ta filozofie se mi líbila. To byl jeden z důvodů, proč jsem přišel," uvedl Vlkanova na webu svého nového klubu. "Psal jsem i Jankovi Sedlákovi, se kterým jsme proti sobě hráli, viděl jsem několik zápasů Ruchu. Tabulku samozřejmě znám, ale věřím, že v Ekstraklase můžeme zůstat. Je to velká výzva. Když se to povede, bude to velké," řekl trojnásobný český reprezentant.

Do Plzně přišel předloni v létě z Hradce Králové a zahrál si s týmem i Ligu mistrů. Loni na podzim ale nepatřil do základní sestavy, zasáhl jen do osmi ligových kol. V Evropské konferenční lize dal gól v závěrečném utkání ve skupině proti Astaně.

"Jeho herní vytížení nebylo na podzim takové, jaké by si on sám představoval. Proto jsme se domluvili, že nyní odejde na hostování. Adamovi samozřejmě přejeme, aby se mu na jeho prvním zahraničním angažmá dařilo a stal se důležitou postavou týmu," řekl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
ACSMan

Tak přecijen se z Plzně vyšvihl do zahraničí

Reagovat
kecipep

v létě sestup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele