play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
21.05.2009 14:30 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NAC Breda 0:4

Feyenoord chtěl nepříliš povedenou sezonu napravit v playoff o Evropskou ligu, jenže to nevyšlo. Po prvním prohraném zápase v Bredě utrpěl i na domácí půdě debakl a sezona pro něj neslavně končí.

První utkání vyhrála Breda 3:2, a tak měli rotterdamští do odvety jistou naději. Breda však ukázala, že je ve skvělé formě a čtyřmi brankami svého soupeře potopila. Ve finálovém dvojzápase se utká s Groningenem.

V úvodu měl šanci Jon Dahl Tomasson, ale míčem trefil pouze boční síť. Proti střele Bahii se na druhé straně vytáhl Jelle Ten Rouwelaar. Od poloviny prvního dějství již však byla hra plně v režii hostů. První branka přišla ve 31. minutě. Henk Timmer dokázal Loranovu hlavičku pouze vyrazit a poté již neměl šanci proti střele Penderse. Ještě před přestávkou si mohla Breda pojistit vedení, ale Donny Gorter poté, co obešel tři obránce, napálil míč do přímo do brankáře.

Ve stejném výkonu ale hosté pokračovali i po poločasové pauze a další odměna dorazila v 53. minutě. Skvělou střelou se prezentoval Martijn Reuser. Utkání se pomalu blížilo ke konci, ale brankové hody ještě zdaleka nekončili. Poslední pětiminutovka totiž byla pro Feyenoord smrtelná. Z protiútoku udeřil Kees Kwakman a na konečných 4:0 tři minuty před koncem upravil Joonas Kolkka.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele