základní část, 5. kolo
03.09.2022 16:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Ajax v Eredivisie vyhrál popáté v řadě, doma neměl potíže s Cambuurem

Když v září minulého roku Cambuur zavítal na půdu Ajaxu naposledy, schytal hodně krutý devítibrankový debakl. Tentokrát se tak vysoká prohra nekonala, každopádně hosté nemohli být s finálním výsledkem spokojeni. Do přestávky dvakrát udeřil gólově Steven Bergwijn, ve druhém poločase ho následně doplnili úspěšní střelci Davyne Rensch a Mohammed Kudus.

V úvodu klání se domácí nedostali do svého tempa, první nebezpečnější navštívenka na bránu přišla na řadu až ve 13. minutě, a to ji navíc vyprodukoval až jejich protivník zásluhou Breija, jemuž míč přiťukl ve vápně Uldrikis, nicméně zakončení z opravdu výhodné pozice nakonec skončilo pouze nad břevnem. I nadále pak hosté nesehrávali nikterak špatnou partii, rozhodně podávali lepší výkon, než když se v Amsterdamu ukázali skoro před rokem, ve 35. minutě ale přece inkasovali. Berghuis si bleskově narazil balón s Tadičem, následně prvně jmenovaný od pravé strany poslal přihrávku přímo před bránu, tam ho bránící Tol v podstatě nechtěně sklepl pouze pro Bergwijna, který již pohotově zacílil. A ve 40. minutě se Bergwijn uvedl na listinu šutérů také podruhé, to když přebral míč od Klaassena a tvrdou dělovku nasměroval k tyčce. V závěru půle mohl úřadovat ještě Brobbey po standardce Tadiče, jenže hlavičkoval nepřesně.

Mizerné zvládnutý závěr prvního dějství nakonec jednoznačně předznamenal konečný nezdar celku z Leeuwardenu, který se ani po obrátce na žádný zvrat nezmohl. Jeho soupeř měl dění na hrací ploše plně pod kontrolou, pohodlný náskok bezpečně hlídal. Ve 47. minutě se ještě neuměl z blízkosti prosadit Kudus, jenž natrefil pouze gólmana Joaa Virgíniu, nicméně v 53. minutě se již přece třepotala branková síť za portugalským mužem v rukavicích, jelikož pokus Taylora ze střední vzdálenosti po pobídce Tadiče protečoval nevědomky šťastný zakončovatel Rensch za brankovou čáru. V 64. minutě pak Ajax své vítězství pojistil ještě jedním přesným zásahem, to když Rensch ze středu pole uvolnil nalevo Basseyho, ten ihned adresoval merunu na zadní tyč, kam si seběhl Kudus, a ten měl před sebou již velmi snadný úkol ke skórování. Nepopulárního bůra mohl zasadit svému rivalovi ještě Berghuis, levačkou se mu ale nezdařilo vměstnat míč do prostoru třech tyček, přičemž v závěru jeho spoluhráč Francisco Conceicao pokazil slibně se rozvíjející brejk, poněvadž si v nesprávnou chvíli balón špatně zpracovával.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele