základní část, 29. kolo
15.04.2023 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Het Kasteel (© AFP)

Sparta potvrdila skvělou formu a Heerenveen rozstřílela 4:0

Sparta opět úřadovala i ve 29. kole proti nevyzpytatelnému Heerenveenu a díky konstantnímu výkonu ho nakonec porazila hladce o čtyři branky. Díky tomuto úspěchu zaznamenala již své páté vítězství z posledních šesti ligových duelů a navázala tak na nedávný překvapivý skalp Alkmaaru (1:0). V Eredivisii prozatím poskočila na pátou pozici s dvaapadesáti body a za AZ v tuto chvíli zaostává o pouhé dva body.

SC naopak nepotvrdilo zlepšující se formu a poprvé po třech duelech prohrálo, v tabulce proto kleslo na deváté místo s osmatřiceti body o skóre za osmý Waalwijk. První poločas byl nesmírně vyrovnaný a dlouho se v něm nic zajímavého nedělo, rotterdamský celek se dostal z ničeho nic do vedení ve 39. minutě. Po hezké akci na pravé straně odcentroval do volného prostoru Saito a našel Mica Pinta, jehož nádherný projektil skončil ve vzdálenější šibenici.

Domácí hráli ve druhém poločase s velkou chutí a druhého uklidňujícího gólu se dočkali šest minut po změně stran. Younes Namli se prosmýkl mezi třemi protihráči až před hranici pokutového území a jeho tečovaná bomba zapadla doprostřed branky do protipohybu naprosto bezmocného brankáře Mouse. Sparta ani od tohoto okamžiku v žádném případě nepolevovala a definitivní pojistku přidala přesně v polovině závěrečné části.

Na 3:0 zvyšoval obránce Shurandy Sambo, jenž si krkolomně zpracoval pas Vita van Crooije z pravého křídla a před hranicí brankového území nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet tohoto střetnutí právě kanonýr Van Crooij, neboť zaznamenal svůj desátý ligový zásah tohoto ročníku po dlouhém nákopu Kitolana z vlastní poloviny a křižné přízemní střele do protějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele