25. kolo
30.04.2005 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - 1. FC Slovácko 1:0

Další z derby moravských týmů nabídlo 25. kolo Gambrinus ligy. Celek z Uherského Hradiště cestoval do nedalekého Zlína s cílem potvrdit dobrou formu. Stejně tak domácí Zlín se chtěl ještě více odpoutat od sestupových míst a více se zabydlet v klidném středu tabulky. Proti domácím však hrál fakt, že na jaře ještě nedokázali zvítězit.

Za třemi body vyrazili aktivněji hráči Zlína a vytvořili si mírnou územní převahu, gólman Drobisz však v úvodu derby neměl s jejich pokusy příliš velké problémy. První střela na zlínského brankáře Kořínka přišla ve 14. minutě, ke označení gólová jí však chybělo hodně. Skóre zaslouženě otevřel Zlín po dvaceti minutách hry. Celá akce začala u Janíčka - ten přihrál Zapletalovi, na jeho centr si naběhl Žemlík a z minimální vzdálenosti prostřelil Drobisze. Branka dodala domácím sebevědomí, hru ovládli ještě více a po půl hodině se tak hrálo téměř výhradně před brankou Slovácka. I přes značnou převahu se jim ale do konce prvního poločasu gól vstřelit nepodařilo a jelikož byla výše zmiňovaná střela hostů ze 14. minuty za první půli jediná, odcházel Zlín do kabin s jednobrankovým náskokem.

Ve druhém poločase oživili hru nově příchozí Ordoš a zejména Ivana, který v minulých utkáních předváděl vynikající výkony. Zlínská taktika do druhého poločasu byla jasná - precizní defenzíva a hra na rychlé brejky. Nedobře hrající Slovácko se už ale neprosadilo, stejně tak jako forvardi Zlína při brejkových situacích, a tak si domácí připsali zasloužené tři body. Slovácku se ve Zlíně opravdu nedaří - už třikrát za sebou se mu tam nepodařilo skórovat. "Na hráčích byla vidět nervozita spojená s pocitem zodpovědnosti, protože jsme dlouho nevyhráli. Ale všem hráčům patří dík, protože nakonec se jim povedlo dovést zápas do vítězného konce," uvedl Hapal. "Předvedli jsme přesně to, jak se fotbal nemá hrát. Vlastní vinou jsme se připravili o dobrý výsledek. Je mi líto našich fanoušků, kteří na derby cestovali, protože takový výkon si nezasloužili. Každý z nás by se měl stydět," prohlásil rozzuřený Molnár.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby-------- 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon jedna strana výsledku vyšla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele