29. kolo
21.05.2007 17:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - Tescoma Zlín 2:1

Slavia musela vyhrát zbývající dva zápasy, jestliže chtěla mít naději na účast v předkolech Ligy mistrů, jak však správně poznamenal bývalý trenér Sparty, František Straka, povinnost výhry často hráčům sváže nohy. Zlín si stále nemohl být jist udržením se v první lize, do zápasu ale šel s vědomím, že i remíza k jistotě postačí.

Slávisté začali aktivně a hned v šesté minutě se mohli ujmout vedení, když si Vlček zpracoval aut a obtočil se kolem stopera Zlína, ale střelou orazítkoval pravou tyč. Dále měla převahu Slavia, ale centry vysílané do vápna nedokázaly najít správného hráče. Ve 25. minutě mohl přijít trest, když Penner našel Švacha, ale ten dal nedůraznou hlavičkou šanci vyniknout Vorlovi. Hned v následující minutě přišel klíčový moment, do velké šance se dostával domácí Gaúcho, brankář Zlámal pozdě vyběhl a za zastavení brazilského hráče skluzem byl po právu vyloučen.

Ke střelám ze střední vzdálenosti se dvakrát odhodlal Hrdlička, ale vždy jen těsně minul. Do velké šance se v závěru prvního poločasu dostal po Jandově přihrávce Vlček, zbrklou střelou však z deseti metrů poslal míč vysoko nad. Ve 45. minutě Janda našel prakticky ve stejné pozici Hrdličku, ten trefil jen náruč náhradního gólmana Kořínka. V druhé minutě nastavení se konečně ujal Krajčíkův centr, Hrdličkovu střelu z malého vápna však hostující brankář skvěle vytěsnil. Slavia měla míč prakticky stále u kopaček a vytvořila si i dobré šance, chyběla jen koncovka.

Začátek druhého poločasu přinesl ledovou sprchu pro domácí. V 51. minutě Opiela sice špatně odcentroval a Vorel v pohodě míč chytil, následně ho však ke zděšení dmácích fanoušků upustil a Kraus měl více než snadnou pozici ke vstřelení gólu. V 58. minutě se k hlavičce dostal domácí Costa, vyrovnání však překazila prává tyč. Za chvíli mohl oslabený Zlín vést již o dvě branky. Červenka našel osamoceného Opielu, ale ten z malého vápna přestřelil. V 67. minutě se k další střele z hranice vápna odhodlal Hrdlička, ale opět těsně minul. Za další dvě minuty se technicky snažil zakončit Costa, ale rozvlnil síť jen z vnějšku.

Divákům se následné minuty nezdálo, že by se dívali na fotbal a nabádali hráče, aby začali hrát. To si k srdci vzali domácí a v 78. minutě se jim podařilo vyrovnat. Po sklepnutí Vlčka dokázal s odrazem tyčky dostat míč do branky David Kalivoda, jenž byl na hřišti pouhou minutu. Slavia se probrala, nejdříve Krejčík mířil z první těsně mimo, následně vzal v dobré pozici postavenému Vlčkovi míč z kopačky Kořínek a v 86. minutě Jarolímův technický pokus opět kryl zlínský brankář. Jeho otec, trenér Karel Jarolím, však měl zlatou ruku při střídání. V 89. minutě se David Kalivoda tvrdou střelou po zemi z hranice vápna stal hrdinou utkání, během 11 minut na hřišti vystřelil pro Slavii vítězství. Díky zaváhání Mladé Boleslavi na hřišti v Mostě se tak Pražané dostali na třetí příčku a stále mohou doufat v předkolo Ligy mistrů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad 0:0

Reagovat
HOST*

vy pičáci jedni ze slavie! já vám fandim kolik let a vy mě furt tak serete...vy neporazíte doma zlín kerej hraje o 10!!! mrdám na vás du fandit žižkovu

Reagovat
HOST*

máte štěstí...ale to musí jít samo a ne až vám nadám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele