21. kolo
24.03.2010 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Brno - SK Kladno 3:0

Jarní jízda Brna pokračuje i nadále ve velkém tempu. Proti poslednímu Kladnu se ani parta okolo středopolaře Polácha pořádně nenadřela, a přesto si připisuje další výhru.

Zápas mohl začít pro favorizované Brno pohromou. Kladno totiž hned na úvod z ničeho nic nebezpečně zaútočilo a nebylo příliš daleko vstřelení branky. Z malého vápna vypálil zkušený David Zoubek a gólman Bureš musel předvést báječný zákrok, kterým míč vyrazil alespoň na roh. Ještě blíže ale byli domácí v 16. minutě, kdy z brankové čáry na poslední chvíli vykopával míč obránce Beneš a zamezil tak Rabušicovi gólovou radost.

Jihomoravané byli po většinu prvního poločasu aktivnější a jejich snaha jim přinesla kýžený efekt v 27. minutě. Polachův centr se i díky velké dávce štěstí dostal až k nohám mladého Michaela Rabušice, který následně tvrdou střelou rozvlnil síť. Do konce poločasu mohlo Brno své vedení ještě pojistit. Těsně před přestávkou nebezpečně zakončoval zkušený Polách a gólman Tesař míč vyrazil za pomoci břevna.

Po změně stran začali svěřenci trenéra Beránka skutečně na jedničku. Druhého gólu se dočkali po pár sekundách hry. Střílený centr Polácha se dostal až k volnému Dostálkovi, který ráznou střelou nedal Tesařovi vůbec žádnou šanci. Nechybělo však příliš moc a mohlo to být o malou chvíli později už 3:0. Do zakončení se prodral Rabušic, jenže tentokrát narazil na jistého Tesaře, kterému se povedlo míč vyrazit.

Obrana Kladna místy hořela jak papír, a proto bylo jen otázkou času, kdy Brňané přidají další branku. Velmi blízko se ocitnul v 68. minutě Rabušic, ovšem opět nezakončil dosti důrazně, a tak poslední zadák Kladna míč stihl ještě zastavit. Úspěšným se stal až pět minut před koncem Kalabiška, který se zbavil obránce a pod padajícím Tesařem přesně zakončil.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 (Došek, Dostálek)

Reagovat
smazaný uživatel

Dostálek, ten jo

Reagovat
smazaný uživatel

ten jo no

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo, no :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, Došek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele