29. kolo
21.05.2011 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - Sigma Olomouc 1:0

České Budějovice už byly před tímto utkáním najisto zachráněné a šlo pouze o to, na jakém místě nakonec v tabulce skončí. Po překvapivé výhře nad čtvrtou Sigmou Olomouc se Jihočeši pousnuli už na dvanácté místo tabulky a jsou velice blízko tomu, aby tuto příčku nakonec udrželi. Mají totiž před posledním kolem dvoubodový náskok před Ostravou a Slováckem. Naopak Olomouc si situaci lehce zkomplikovala.

Má totiž pouze jednobodový náskok před Mladou Boleslaví a Bohemians 1905. Pouze dva body navíc ztrácí Liberec a ve hře též zůstává Hradec Králové. Ovšem okolnosti nakonec slezskému výběru hrají do karet, v závěrečném duelu totiž v domácím prostředí přivítají Plzeň. Ta už si zajistila jistotu mistrovské trofeje a k závěrečnému kolu bude přijíždět naprosto bez motivace. Ovšem cesta do pohárů přes ligu zřejmě nepovede.

V přímém souboji totiž Olomouc bude hrát ve finále národního poháru s Mladou Boleslaví, které patří páté místo v tabulce a finálové klání tak rozhodne o čtvrtém účastníkovi v pohárové Evropě. Jediným střelcem utkání se stal Hudson, jenž skóroval čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Ten byl aktivní od první minuty utkání a hned v úvodu se dostal do první možnosti zápasu. Jeho rána z velké dálky však nakonec prolétla těsně nad břevnem.

Sigma se poprvé ozvala ve 12. minutě, když Vepřekův centr trefil ze vzduchu Pavel Šultes, avšak balón šel nakonec těsně vedle. Po necelé polovině prvního poločasu obešel jednoho protihráče domácí Milan Nitranský a vyslal na gólmana Martina Blahu skákavou střelu, která skončila o pár centimetrů vedle levé tyče. Po půl hodině hrozil domácí Tomáš Stránský, jenž sice osamocen gólmana Blahu přehodil, avšak na poslední chvíli odvrátil na roh Radim Kučera.

Na druhé straně nepochopitelně přestřelil prázdnou branku Martin Pospíšil. Až do konce úvodního dějství nic dalšího zajímavého k vidění nebylo a teprve v 57. minutě se diváci konečně probudili ze spánku. Blaha nejprve vyrazil hlavičku Ondráška a poté zlikvidoval též Vulinovi nůžky. V 64. minutě přestřelil ve stoprocentní šanci domácí svatyni Jakub Petr, Doležalův pokus z nulového úhlu nejprve chvíli poskakoval na břevně a nakonec skončil v zámezí.

Proto přišel v 74. minutě na druhé straně trest, odražený balón poslal Fernando Tobias Hudson přímo pod břevno - 1:0. V samém závěru za domácí ještě dvakrát hrozil Ondrášek, další branka ovšem k vidění už nebyla a Dynamo nakonec po zásluze zvítězilo.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 1-Ondrasek,Mezlik,Stransky,-Sultes-Rozlucka ve velkem stylu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím že je zde spíše možná remíza 0:0, popřípadě výhra Sigmy 0:1

Reagovat
naheCZ

1:2 (Ondrášek - Petr, Ordoš)

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej Stránský? Snad Stráský ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele