28. kolo
06.05.2012 10:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - České Budějovice 2:0

Viktoria Žižkov se s nejvyšší soutěží důstojně loučí, dnes porazila České Budějovice 2:0. Zápas hraný v tradiční žižkovský čas rozhodli v prvním poločase Valenta a ve druhém Sivrič.

Pražané vyrukovali na Jihočechy s náporem, kterému se Budějovičtí horko těžko bránili. Milosavljev se zbavil Brezinského i brankáře Křížka, ale míč nakonec nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Okamžik na to Kiidron hlavičkoval vedle, ale České Budějovice si z toho ponaučení nevzaly. Ve 23. minutě ještě neúspěšně střílel Hílek, když Křížek jeho pokus vyrazil, ale o tři minuty později už Žižkov vedl. Vytížený Křížek nejprve zneškodnil pokus Valenty, ale proti stejnému hráči byl o minutu později už krátký. Valenta si Křížka obhodil a poslal Žižkov do vedení - 1:0.

Viktoriáni byli v euforii a zápas si užívali. Chorvat Sivrič po krásné akci těsně minul branku a Žižkov stále vedl jen 1:0. Budějovičtí byli směrem dopředu neškodní. Krajčík navíc nepovedenou malou domů pořádně zavařil Křížkovi a Slobodovu téměř jistému gólu zabránil obránce Novák.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Viktorka nadále útočila, Sivrič střelou pořádně protáhl Křížka a v 73. minutě chorvatský útočník definitivně domácí uklidnil. Sivrič přesprintoval Řepku, zbavil se i Křížka a střelou do prázdné zakončil - 2:0 pro Viktorii Žižkov. České Budějovice ožily až v samotném závěru. Zejména Sandra bylo plné hřiště, brazilský útočník měl dvě tutovky, ale domácí brankář Boháč míč za svá záda nepropustil. Žižkov dovedl utkání do vítězného konce a alespoň částečně potěšil své fanoušky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:7

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamit urve boda za plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele