28. kolo
17.05.2015 17:00 CET
4 : 3
(2:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - České Budějovice 4:3

Parádní fotbal s pořádně hořkým koncem pro České Budějovice viděli diváci na ostravských Bazalech. Baník celý zápas tahal za kratší konec, ale nakonec zvítězil 4:3 a hostující Dynamo tím odsoudil do druhé ligy. Rozhodující trefu zařídil Jirásek.

České Budějovice byli postaveny před hotovou věc, zápas na Bazalech museli vyhrát, jinak je čekal sestup do druhé ligy. Jihočeši ale vstoupili do zápasu špatně, už ve 4.minutě odvedl výbornou práci tělem Šašinka a Matěj Sivrić přesnou střelou k tyči poslal Baník do vedení - 1:0. Dynamo už nemělo na co čekat a vrhlo síly do ofenzívy, ve 14.minutě musel tahat důležitý zákrok Pavlenka, ale za další dvě minuty už inkasoval. Richard Kalod si naběhl na centrovaný míč a hlavou srovnal na 1:1. Hned za další tři minuty zatáhl do vápna míč Kalod, přihrávkou našel lépe postaveného Janotku a ten strhl vedení na stranu Budějovic.

Domácí se nehodlali s výsledkem smířit a ještě do poločasu měli šance na vyrovnání. Foltyn odvedl skvělou práci a Sukupa zablokovala budějovická obrana na rohový kop. Hra se začala přelévat ze strany na stranu, Pešek špatně zakončil a na druhé straně zase Křížek dokázal odolat náporu domácích. Křížek držel naděje domácích až do 44.minuty, pak už náporu neodolal a inkasoval. Jakub Šašinka si naběhl na centr a srovnal na 2:2.

Ofenzivní hody pokračovaly i po změně stran, Petr Benát mohl Budějovicím vrátit vedení, ale Pavlenka ho skvěle vychytal. Krátce na to při další akci nemusel zasahovat, neboť rána šla mimo branku. Dynamo se nevzdávalo a dvacet minut před koncem zápasu si vzalo vedení opět zpátky, Jaroslav Machovec vyslal nenápadnou střelu a ta skončila za Pavlenkovými zády. Ale odpověď Baníku byla blesková, stoper Frydrych si při rohovém kopu našel ve vápně místo a poslal balón do sítě - 3:3.

Hosté museli otevírat hru a Baníku se naskýtaly šance na rozhodnutí. Pět minut před koncem vyzkoušel pozornost Křížka Sivrić a dvě minuty před koncem rozhodl zápas Kukec. Proti jeho krásné ráně z hranice pokutového území se Křížek natahoval marně. Baník vyhrál 4:3 a má jistotu záchrany, České Budějovice po odvážném výkonu odjíždějí s prázdnou a příští sezonu budou hrát jen druhou ligu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

Několikrát jsem Baníku věřil a psal tipy v heho prospěch a potvrdil se opak. Zkusim to proto naopak,i když se sázet prori svým nemá.... 0:1.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jinak sázení proti svým má jednu výhodu.Bud jsou za sázku peníze,nebo je spokojenost s bodovým ziskem svého týmu.Takže "výhra" je vlastně jistá

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Baník prohraje 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 0

Reagovat
smazaný uživatel

ALIBISTYCKÝ PŘETVÁŘKY .......proti svýmu mančaftu těžit

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník nedá gól

Reagovat
klokan.paul

0:1 Kladrubský

Reagovat
GariCZ

2:1, naposled jim věřím, jestli mě i teď zklamou končím ..... Góly baníku: Kukec, narh

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, Frňka a Šafarčík ven!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 a 800 diváků

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Kukec, dá krásný gól a vy mu ho připíšete Jiráskovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gol dal KUKEC, to by viděl i slepý proboha.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to rasisti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele