základní část, 24. kolo
09.03.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín v závěru udolal Duklu, tři body vystřelil Poznar

Zlín poprvé v prvoligové historii porazil Duklu a drží se v první šestici. Hosté si naopak další porážkou zkomplikovali boj o záchranu a zůstávají poslední. O třech bodech se rozhodovalo až v nastaveném čase, kdy výhru Ševcům vystřelil z penalty Poznar.

Kouč domácích Pivarník vsadil na osvědčenou sestavu, která vybojovala poslední vítězství v Ostravě, tedy včetně útočníka Poznara, jenž se nejvíce podílel na tříbodovém zisku. To hostující trenér Skuhravý zamíchal základní jedenáctkou svého týmu mnohem víc. Mezi třemi tyčemi dostal šanci gólman Hruška, do obrany se po disciplinárním trestu vrátil Ostojić, v záloze se nově objevili Hadaščok s Lukášem Holíkem a v útoku podporoval Holendu González.

Největší útočná hrozba domácích Poznar byla blízko branky již ve druhé minutě, kdy si vytáhlý útočník zpracoval přízemní pas zleva od Bartošáka, avšak Hruška jeho střelu z otočky zlikvidoval. Aktivita Ševců pokračovala i v následujících minutách, kdy domácí zahrávali několik rohových kopů, ovšem bez gólového vyústění. Po dvaceti minutách hry se ale Zlín přece jen dočkal gólu. Buchta po další pobídce od Bartošáka mířil balón do předbrankového prostoru, kde si jej do vlastní sítě srazil Ostojić.

Domácím ale vedení vydrželo jen osm minut, kdy na hranici ofsajdu utekl obraně hostující Podaný. Při kličce brankáři Rakovanovi mu sice míč trochu utekl, zde byl však připraven dobíhající Hadaščok, jenž kulatý nesmysl uklidil do opuštěné svatyně. Zlínu mohl jednobrankový náskok vrátit ve 34. minutě kapitán Jiráček, který se šikovně uvolnil v pokutovém území, avšak střelou slabší pravou nohou nepřelstil Hrušku.

Po změně stran zaregistrovali diváci první velkou šanci až v 66. minutě. Jiráček se opět šikovně uvolnil na levé straně šestnáctky a donutil Hrušku k vyražení střely na rohový kop. Za dalších pět minut zahrozila také Dukla. Střídající Djuranović se moc nerozpakoval a pálil jen o fous nad břevno. Také na zlínské straně se ukázal střídající hráč, konkrétně Matejov, jenž v 74. minutě našel Jiráčka, avšak tomu opět pšenka nekvetla, jelikož tentokrát vypálil nad Hruškovu svatyni.

Ševci v závěru usilovali o tři body. Tlak ze 77. minuty zakončil Čanturišvili střelou doprostřed, kde stál připravený Hruška. O jedenáct minut později žádali domácí penaltu, avšak sudí Proske místo toho odpískal ofsajd. V nastaveném čase zase Zlín zachránil Rakovan, který zneškodnil samostatný únik Djuranoviće.

Hosty tato situace musela velmi mrzet o minutu později, jelikož po pádu Poznara v šestnáctce rozhodčí přece jen odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný hráč a přesnou ranou rozhodl v hektickém závěru o třech bodech pro domácí.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

Tuším překvapení...., 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele