o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
03.05.2019 18:00 CET
0 : 8
(0:6)

Reportáž

Mladá Boleslav roznesla Teplice osmi brankami

Hodně jednoznačné utkání mohli vidět fanoušci, kteří přišli na úvodní utkání play-off o Evropskou ligu do Teplic. Domácí absolutně nezvládli vstup a Mladé Boleslavi podlehli 0:8. Po dvou brankách nasázeli Takács, Mešanović a Komličenko, další trefy přidali Bucha a Přikryl.

Na první gól nečekali přihlížející dlouho. Už po minutě hry rozjeli hosté pohlednou kombinaci, na jejímž konci Mešanović patičkou prostrčil míč za obranu na Přikryla. Ten si tváří v tvář gólmanovi poradil a dal svému celku vedení, branka byla navíc kýženou venkovní trefou.

To ještě Středočeši netušili, že na žádné venkovní góly se hrát nebude. Po autovém vhazování z pravé strany se pěkně uvolnil u brankové čáry Bucha a předložil míč Mešanovićovi. Ten se z poměrně snadné pozice nemýlil a dobře nalitého míče využil k navýšení náskoku. Po třech minutách to tak bylo 0:2.

Poté se konečně osmělili domácí a proti Moulisově pokusu musel zasahovat Šeda. Naděje na obrat však nevydržely dlouho. Teplice bídně rozehrály rohový kop, na druhou stranu se do protiútoku vydali Bucha a Komličenko. První jmenovaný vzal střelu na sebe a znovu překonal Grigara.

Znovu se poté činil Šeda, když zneškodňoval Ljevakovićovu dělovku. Na druhé straně pokračoval den otevřených dveří, Komličenko napálil tyč. Po další akci propadl míč k Mešanovićovi za obranu, ten si ještě pohrál s míčem i brankářem a přízemní ranou k tyči úspěšně zakončil.

Skláři měli problém i s disciplínou, před poločasem trefil Shejbal Jugase do obličeje a sudí nařídil penaltu. Té se ujal Nikolaj Komličenko a ranou doprostřed skóroval. A viník Shejbal po chvíli fauloval zbytečně podruhé a pakoval se do sprch.

Kanonáda modrobílých ovšem nekončila. Přikryl obral soupeře o míč a luxusním pasem za obranu našel Komličenka, který hravě překonal brankáře a prosadil se v této sezóně již po šestadvacáté, čímž překonal doposud nejlepšího střelce v historii Lafatu.

Po pauze dlouho Grigar nemusel lovit míči zpoza svých zad, toho se dočkal až deset minut před koncem. Na Marešův rohový kop se obránci nekoncentrovali a nechali Takácse skákat zcela osamoceného, ten šancí nepohrdl a bez potíží o zem zakončil. 0:7!

Laco Takács ale poslední slovo neřekl a opět to bylo po asistenci Mareše. Ten tentokráte ze hry načechral centr do vápna, kde defenziva znovu nezafungovala ideálně a Takács si v klidu vyskočil pro svou druhou trefu v utkání. O prvním finalistovi skupiny o Evropskou ligu je tak de facto rozhodnuto, Teplice by musely ve městě automobilky vyhrát osmibrankovým rozdílem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Názorná ukázka, že ta prostřední skupina je k hovnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrají o možnost zahrát si o Evropskou ligu, ty k hovnu

Reagovat
vanGomm

Ale vůči 6.týmu jsou všichni 4 týmy této skupiny ve výhodě a to spravedlivé není.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není chyba týmů na 7.-10. místě, že tým na 6. místě má na 4. tým nedohnatelný náskok. Za mě osobně je nadstavbová část fajn. Ano, sice TOP ligy ji nemají, ale naše liga není TOP. A je spousta lig, které podobným systémem fungují. A pokud si v rámci české ligy mohou spolu zahrát prvoligové týmy systémem doma-venku, tak to jen kvituji. Aspoň trochu je to připraví pak na předkola. Na druhou stranu, kdyby nadstavba nebyla, taky by se nic nestalo.

Reagovat
zde73

Nadstavbova cast ma svoje kouzlo Teplice bych poslal do 2.ligy bez pardonu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele