základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Výsledkovou mizérii zlomil kapitán Jeřábek. Pardubice ovládly důležitou záchranářskou bitvu

Pardubice zvládly ve 29. kole Fortuna ligy duel s Teplicemi a v Ďolíčku zvítězily 2:0. Ve 33. minutě zápas rozhodl premiérovou trefou v ročníku zkušený středopolař Jan Jeřábek. Zároveň přestřihl nelichotivou šňůru devíti ligových utkání bez vítězství, kterou Východočeši tahali po celou jarní část soutěže.

V Pardubicích sice roste do krásy Letní stadion, v případě pokračování hrozivých výkonů by se však na nově dostavěném stánku taky mohla hrát jen druhá liga. Východočechům náležela suverénně nejhorší obrana celé soutěže, když inkasovali již 64 branek. Do azylu v Dolíčku ovšem přijel mančaft, který na tom byl podobně bídně v ofenzivě. Teplice totiž za posledních šest ligových duelů vstřelily v součtu jen dva góly.

Do první velké příležitosti v utkání se ve 12. minutě dostal hostující Václav Prošek, který si převzal nákop za obranu a utíkal sám na branku soupeře. Střelu zevnitř vápna ale poslal vedle levé tyče. O několik minut později si na centr do pokutového území vyskočil pardubický Filip Čihák, jeho hlavička však zamířila pouze do pravé tyče. Ve 24. minutě se po centru do vápna zjevil sám před gólmanem Jakub Rezek, jenže balon netrefil dobře a zakončil vedle. Ve 33. minutě se již domácí fanoušci radovali poté, co se po rohovém kopu dostal k míči Jeřábek a z bezprostřední blízkosti zavěsil míč nechytatelně pod břevno.

V 75. minutě se několik metrů před vápnem napřáhl ke střele pardubický Lukáš Červ. Na jeho střelu k pravé tyči ještě hostující gólman Tomáš Grigar stačil, míč však vyrazil směrem k Dominiku Kostkovi, kterému stačilo pouze doklepnout do poloprázdné branky, a zvýšit tak na rozdíl dvou gólů. O minutu později se Kostka znovu dostal k odraženému míči ve vápně, tentokrát si ale Grigar situaci pohlídal a další změnu skóre nedovolil.

Pardubice na jaře konečně vyhrály, a s konkurentem v boji o záchranu tak mají lepší vzájemné duely. Další střetnutí čeká na oba celky již ve středu. Východočeši zavítají na stadion poslední Karviné, Teplice přivítají České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Pěnička

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele