základní část, 15. kolo
06.11.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Michal Tomič (© AFP)

Slovácko oslavilo Petrželův rekord výhrou nad Pardubicemi

Vůbec poprvé v sezoně dokázalo Slovácko vyhrát dvakrát po sobě. Po skalpu Teplic před dvěma týdny si Moravané tentokrát vyšlápli na dalšího soupeře z dolních pater tabulky. S prázdnou se z Uherského Hradiště vracely Pardubice, kterým zlomil vaz autor jediného gólu zápasu Michal Tomič.

Utkání začalo nepříjemným střetem domácího útočníka Mihálika s gólmanem Východočechů Markovičem. Především druhý jmenovaný dopadl na zem dost tvrdě, nakonec se ale vrátil zpět mezi tři tyče. Tam musel po půlhodině hry likvidovat zakončení Kozáka, jehož přesným nákopem vyhledal Havlík. Ve 38. minutě zase Markoviče ohrozil Trávník, jeho střela ale nakonec proletěla kolem tyče do zámezí.

Slovácko na konci první půle tlačilo a těsně před přestávkou mohl domácí fanoušky rozveselit Daníček. Ten se k zakončení dostal po dlouhém autu Tomiče, avšak výsledný pokus vytěsnil Markovič nad břevno. A tak se Moravané radovali "až" deset minut po změně stran. Na rohový kop Havlíka si naskočil Tomič, který tak konečně rozvlnil sít za Markovičem.

Podruhé se slovenský krajní bek mohl radovat deset minut před koncem, avšak tentokrát po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně. Nedlouho poté nedotáhl nadějný protiútok mladý útočník Slovácka Vecheta, ani Pardubice už ale do závěrečného hvizdu nic kloudného nevymyslely. Všechny body tedy zůstaly na Moravě, což těšilo mimo jiné křídelníka domácích Petrželu. Ten nastoupil ke svému 465. ligovému utkání, čímž stanovil nový rekord soutěže.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

3:1

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele