základní část, 7. kolo
04.09.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovácko uhrálo proti Slavii bod, sešívané zachránila až penalta

Strhující podívaná v Uherském Hradišti neměla vítěze. Domácí Slovácko šlo do vedení velmi brzy a dlouhou dobu bránilo hubený náskok. Slavia mohla skórovat hned několikrát, nakonec si ale sešívaní museli pomoct penaltou, která jim zajistila alespoň bod za remízu.

Poprvé se skóre na světelné tabuli měnilo už po 15 sekundách hry. Po rozehrávce a následném nákopu na polovinu hostů se balón odrazil k Doskimu. Levý bek Slovácka na nic nečekal a vypálil. Jeho střelu tečoval bránící Kačaraba a gólman Slavie Mandous již nedokázal střele zabránil v cestě do sítě.

Hosté smutnili jen krátce a namísto svěšení hlav okamžitě usilovali o korekci průběžného výsledku. V osmé minutě musel brankář domácích Nguyen likvidovat volej Holeše. Ve 20. minutě se kapitán sešívaných uvolnil na levé straně přes Reinberka k centru, po němž hlavičkoval Olayinka, avšak jeho pokus odkopl za Nguyena zaskakující stoper Kadlec. O čtyři minuty později se po delší době osmělili také Moravané, když připravenost Mandouse vyzkoušel hlavičkující Tomič.

Ofenzivu Pražanů dál poněkud nečekaně táhl Holeš. Obvykle defenzivně laděný fotbalista se ve 38. minutě dostal k další střele, kterou Nguyen vyrazil. Za dalších šest minut už slávisté zvedali ruce nad hlavu, jejich radost ale trvala jen pár sekund. Ševčík totiž vyhledal hlavičkujícího Tecla v ofsajdu a kvůli porušení pravidel nemohl gól platit.

Slovácko vstoupilo do druhé půle skoro tak dobře jako do první. Moravané dosti zatápěli obránci hostů Santosovi, jenž první hrubici vyrobil ve 47. minutě, kdy neubránil Petrželu. Ten následně přihrál do tutovky Trávníkovi, jenže Pražany zachránil důležitým zákrokem Mandous. Sedm minut nato prohrál Santos souboj s Mihálikem, který z křídla postupoval na Mandouse, avšak v zakončení ostudně selhal a jeho pokažený technický pokus rozhodně nesplňoval parametry prvoligového hráče.

Reagovat nicméně musela Slavia. Kouč Trpišovský stáhl nejistého Santose ze hry a místo Brazilce vyběhl na trávník Lingr. Ten se mohl uvést okamžitě po příchodu, avšak po rohovém kopu hlavičkoval nad bránu. Po hodině hry zakončil tentýž hráč akrobaticky standardní situaci rozehranou Ševčíkem, ovšem prostor mezi třemi tyčemi opět netrefil.

Lingr každopádně dál větral domácí obranu, až si vykoledoval faul na Kadlecovi na kraji pokutového území. Sudí Zelinka rozhodl, že moment se odehrál již ve vápně a sešívaným dal k dispozici pokutový kop. Ten proměnil Provod, byť Nguyenovi mnoho nechybělo k úspěšnému zákroku.

Moravanům mohl v 83. minutě vrátit vedení Daníček, ten ovšem po závaru před bránou hostů pálil nepřesně. Na druhé straně se netrefil také aktivní Lingr a body se tedy v Uherském Hradišti dělily.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia potvrdí svou dominanci nad českým fotbalem.

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
kecipep

0:2, před Partizanem očekávám nástup naší druhé jedenáctky.

Reagovat
Kocour Klapuška

0:4

Reagovat
Alan

0:3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele