základní část, 5. kolo
28.08.2022 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Liberec vyzrál na rozjeté Slovácko, Uherské Hradiště si podmanil po čtyřech letech

Slovan Liberec v pátém kole Fortuna ligy ustál souboj s favorizovaným Slováckem a dokázal na jeho stadionu zvítězit 2:1. Na hřišti moravského soupeře uspěl naplno v ligovém utkání poprvé od listopadu 2018 a neměl to snadné ani během početní převahy, kterou způsobil faulem v závěru prvního poločasu Vlastimil Daníček. Rozdílovou, a svou pátou branku v sezoně, vstřelil Mick van Buren.

Liberec po prohře s Pardubicemi ztratil nešťastně dva body v závěru i s Českými Budějovicemi. Na Slovácku se mu dlouhodobě nedařilo, Martin Svědík navíc proti Liberci na domácím stadionu nikdy neprohrál. Moravané se naopak nacházeli ve velmi dobrém rozpoložení, v tabulce měli osm bodů a o pár dní dříve se jim povedlo ve Švédsku zdárně dotáhnout cestu do základní skupiny Konferenční ligy.

První větší šance se dostavila po rohovém kopu, když se balon odrazem dostal k Daníčkovi, jenž překvapený nezvládl trefit bránu. Na druhé straně hřiště se na konci standardní situace objevil Theodor Gebre Selassie a byl úspěšnější, když uklízel míč do sítě. Závěr poločasu nabídl ještě jednu důležitou událost. Daníček si v pozici posledního hráče pomohl rukama při zastavení Jana Matouška a musel jít do šaten o něco dříve než jeho spoluhráči.

Domácí se snažili i přes početní nevýhodu držet útočné pozice, brzy ale na ofenzivní choutky doplatili, jelikož pustili soupeře do protiútoku v přečíslení. Gólman Filip Nguyen sice dokázal zastavit pokus Christiana Frýdka, u dorážky však nechyběl van Buren, který akci úspěšně zakončil. Tímto se obraz hry nicméně příliš nezměnil a brankáři na obou stranách měli spoustu práce. Šichta Oliviera Vliegena se navíc zkomplikovala pokutovým kopem, jemuž musel čelit v 64. minutě. Z puntíku se úspěšně trefil Ondřej Mihálik. Závěrečný tlak domácím nevyšel a nastřelená tyč byla vrcholem jejich snažení.

Liberec protrhl šňůru nepříznivých výsledků a na Slovácku zvítězil. Další zápas jej čeká 31. srpna v Olomouci, svěřenci trenéra Svědíka se ve stejný den střetnou s Plzní.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (8)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Alan

2-0

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Liberec

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se nechystá Synot v 7. kole udělat Slavii .

Reagovat
kecipep

Synot bude šetřit první jedenáctku na Partizan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele