základní část, 30. kolo
30.04.2023 15:00 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemka neměla potíže s Jabloncem, ten putuje do skupiny o udržení

Bohemians i po 30. kole zůstávají na vynikajícím čtvrtém místě. Své postavení uhájili v posledním utkání základní části proti Jablonci, který porazili jednoznačně o tři branky. A zatímco "Klokani" v nadstavbě ještě zabojují proti Slovácku a Olomouci o pohárovou Evropu, Severočechy čeká tuhý boj o udržení, neboť na poslední chvíli se před ně dostaly v tabulce České Budějovice.

Základy nedělního vítězství začali Pražané budovat velmi brzy. Již v deváté minutě se Matoušek uvolnil na hranici pokutového území, odkud přízemní střelou na přední tyč propálil brankáře Jablonce Hanuše. Po zemi to na druhé straně zkoušel též unikající Chramosta, jenž mířil do vzdálenějšího rohu brány Bohemians, ten ale nakonec nejlepší střelec Severočechů netrefil.

Ve 20. minutě už "Klokani" vedli o dvě branky. Všemu předcházel faul obránce Jablonce Akpudjeho, jenž ve vlastním pokutovém území zboural Drchala. Kopala se tedy penalta, kterou proměnil Jindřišek, který se zároveň stal nejstarším autorem gólu v historii soutěže. Mezi střelce se chtěl následně zapsat také Drchal, nicméně zpoza vápna netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Těsně před přestávkou mohl výsledek po přihrávce od Martince korigovat Polidar, toho ovšem vychytal gólman Pražanů Jedlička.

Ve druhém poločase už k žádnému dramatu nedošlo, neboť Bohemka již devět minut po změně stran vsítila svůj třetí gól. Puškáčovu hlavičku po rohovém kopu ještě Hanuš vyrazil, následně se ale k dorážce dostal Drchal, který zblízka vskutku neměl těžkou úlohu.

Fanoušci domácích už mohli pomalu slavit tříbodový zisk, do konce zápasu je však protivník ze severu Čech alespoň jednou nazlobil. Záložník Jablonce Šulc se totiž v 79. minutě chopil balónu a namířil si to s ním na bránu "Klokanů". Před vápnem se rozhodl k vypuštění rány, která zapadla k tyči mimo dosah Jedličky - 3:1.

Poslední slovo však patřilo Pražanům. Prekop se v 90. minutě dostal zády k bráně k míči a místo přihrávky na spoluhráče překvapil elegantní otočkou. Tou zmátl především bránícího Martince, jenž poté už jen bezmocně sledoval, kterak forvard Bohemky prostřeluje Hanuše a upravuje na konečný výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele