základní část, 17. kolo
28.01.2023 15:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Útočné duo Bohemians zlomilo po přestávce obranu Teplic

Petr Hronek s Romanem Květem už sice zeleno-bílé barvy nereprezentují, přesto by Bohemians nemuseli mít potíže s nalezením nových útočných opor. Pokud tedy Václav Drchal s Davidem Puškáčem budou dál předvádět výkony podobné těm z utkání proti Teplicím. Právě zmíněné duo řídilo sobotní vítězství "Klokanů" nad Severočechy.

Dvougólový Puškáč přitom začal zápas pouze na lavičce. Do základní sestavy Pražanů se naopak dostaly dvě zimní posily z plzeňské Viktorie: brankář Martin Jedlička a záložník Adam Čermák. Poprvé od letního návratu se měl od úvodní minuty představit také středopolař Jan Morávek, nakonec se tak ale zřejmě kvůli zranění nestalo. Na straně Teplic nastoupil od samotného začátku prvně mladík Adam Čičovský.

První půle v Ďolíčku nabídla spíš pouze náznaky šanci. Hosté nabídli zajímavou kombinaci mezi Žákem a Gningem, avšak Urbancovi poté vůbec nesedlo zakončení. Bohemians si toho vytvořili o něco víc, za řeč nicméně stojí jen volej Prekopa, který zneškodnil gólman Teplic Grigar.

Po přestávce už dominovali domácí. Střídající Puškáč vybídl ke skórování Drchala, toho ovšem zastavil Grigar. Poté už Drchal po centru Čermáka Grigara překonal, jenže tentokrát mu radost překazila tyč. V 56. minutě to Drchal zkusil jinak: po autovém vhazování Köstla šikovně udržel balón a vyhledal Puškáče, který zblízka snadno skóroval - 1:0.

Náskok "Klokanů" mohl navýšit Drchal, který se dostal do úniku, znovu jej ale rozesmutnil Grigar. Střelecky se naopak dařilo Puškáčovi. Ten v 74. minutě prodloužil centr Jánoše pod břevno mimo dosah Grigara a upravil skóre do jeho finální podoby.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele