o 7. místo - semifinále - 1. zápasy
07.05.2023 15:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Českých Budějovic (© twitter.com/SK_Dynamo_CB)

Liberci nestačil slibný náskok. Budějovice došly k vítězství po třech gólech

Liberec zahájil utkání v Českých Budějovicích parádně a po deseti minutách vedl o dvě branky. Nakonec však ještě třikrát inkasoval a na jihu Čech prohrál. Do odvety, která se za týden odehraje pod Ještědem, si tak po bravurním obratu vybojovalo lepší výchozí pozici budějovické Dynamo. To zároveň ukázalo, že v závěru sezony se nachází ve formě a umí si poradit i s nepříznivě se vyvíjejícím mačem.

První z celkových pěti branek zápasu padla již v sedmé minutě. Hostující Frýdek vybojoval míč a z levé strany jej následně předložil zcela volnému Olatunjimu, jenž už neměl těžkou práci. Obrana Budějovic úvod střetnutí vyloženě prochrápala, což se potvrdilo také v desáté minutě. Tupta prošel mezi zadáky Dynama jako nůž máslem a svůj průnik korunoval povedeným obstřelem na zadní tyč.

Dvoubrankové manko začali Jihočeši mazat ve 25. minutě. Hellebrand přebral balón před pokutovým územím Liberce, načež vypálil levou nohou a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. A čtyři minuty před koncem první půle už bylo na budějovickém Střeleckém ostrově vyrovnáno. Čermák vyhledal před bránou Severočechů Adedirana, jehož zakončení se neúspěšně snažil zablokovat Fukala. A právě po teči obránce Slovanu se balón dostal k radosti tribun za brankovou čáru.

Do vedení šli Jihočeši pět minut po přestávce. Hora ze standardní situace našel hlavu Králika a stoper Dynama přesnou hlavičkou dokonal obrat. Budějovice hrály v mnohem větší pohodě a svůj náskok mohly ještě několikrát navýšit. Čavoš ale zpoza vápna orazítkoval tyč a stejnou brankovou konstrukci trefil též Hellebrand, který se tak nedočkal své druhé trefy v zápase.

Utkání se nakonec dohrávalo s deseti muži na obou stranách. Po dvou žlutých kartách se nechali vyloučit jak středopolař Liberce Červ, tak také domácí Čermák. V samotném závěru mohli hosté ještě vyválčit remízu. Tupta se po přihrávce od Rabušice ocitl v obrovské příležitosti, jenže místo brány trefil pouze břevno svatyně Budějovic.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele