základní část, 2. kolo
07.08.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta poprvé pod Priskem zvítězila, proti Budějovicím se prosadil trenérův krajan

Na hráče pražské Sparty se poprvé v letošní sezoně usmálo štěstí a z jihu Čech si po výhře 2:0 odvezli premiérové tři body do tabulky. Celku z Letné se již v první půlhodině podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, přičemž tu úvodní a zároveň vítěznou si připsal ve druhé minutě Dán Casper Höjer. Svým prvním ligovým gólem si tak řekl o pravidelnou místenku v základní sestavě Pražanů.

Angažmá Briana Priskeho na lavičce Sparty zatím rozhodně neprobíhalo podle plánu. Vypadnutí z evropských pohárů a mizerné domácí vystoupení proti Liberci, které navíc zakončila ostudná červená karta Jana Kuchty s následným pětizápasovým distancem, nebyly tím, co fanoušci Pražanů před sezonou očekávali. Naopak Jihočeši se v úvodním kole dočkali vítězství a sebevědomí jim zvyšovala i vzájemná bilance, když s týmem z Letné dokázali na svém stadionu třikrát v řadě remizovat.

Už ve druhé minutě šli hosté na Střeleckém ostrově do vedení. Centrovaný míč Höjera se otřel o záda jednoho z bránících hráčů a zapadl přesně k pravé tyči, kam už se Dávid Šípoš přemístit nestihl. Vyrovnáno mohlo být ve 12. minutě, když si za obranu Sparty naběhl Lukáš Čmelík, proti kterému vyběhl Dominik Holec. Slovenský záložník jej sice dokázal obstřelit, míč ale skončil pouze na tyči. Na rozdíl dvou branek se pak hostům podařilo zvýšit ve 27. minutě. Skvělou práci Kryštofa Daňka zužitkoval Tomáš Čvančara, jenž z bezprostřední blízkosti nezaváhal a nedal gólmanovi šanci.

Na začátku druhé půle se oba celky trochu hledaly a s míčem se hrálo převážně kolem středu hřiště. Až po hodině hry se o vzrušení na stadionu postaral Jan Mejdr. Jeho pohotový pokus z hranice šestnáctky však prolétl jen kolem levého horního rohu brankové konstrukce. Dynamo si za celé utkání nedokázalo vytvořit pořádný tlak a ve druhém poločasu vyslalo jedinou střelu mezi tři tyče.

Na čtvrtý pokus si tak Sparta konečně připsala první soutěžní výhru v nové sezoně. V příštím kole 14. srpna přivítá Olomouc. Doma budou tentýž den hrát také České Budějovice, na jejichž stadion zavítá Slovácko.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po další ostudné porážce dostane Priske od Rosického ultimátum.

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
boryland

2:0............

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Blackprince

S kurzem 5 na Budejky je to hrich nevsadit, 2:1 mozna 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele