základní část, 29. kolo
26.04.2023 17:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Hradec nepotěšil končícího kouče, Liberci zhatil radost zvrat v souběžně hraném utkání

Liberec zdolal ve 29. kole Fortuna ligy Hradec Králové 2:1, zároveň však přišel o poslední možnost kvalifikovat se do nadstavbové skupiny o titul, jelikož v souběžně hraném klání Sigma vybojovala v Jablonci bod. Klíčový moment zápasu nastal v 79. minutě, kdy hru rukou ve vápně potrestal z penalty Victor Olatunji. Votroci, kteří v tiskové zprávě oznámili, že se 71letý kouč Miroslav Koubek z důvodu nemoci již nevrátí na jejich lavičku, naopak spadli na osmou příčku a cestu mezi elitní šestku si výrazně zkomplikovali.

Utkání na mladoboleslavském stadionu nabídlo zajímavý střet celků, které si do poslední chvíle držely šance na umístění ve skupině o titul. V lepší pozici do něj vstupoval domácí Hradec, jenž v minulém kole nezvládl lokální derby v Pardubicích, na svého soupeře měl však stále dvoubodový náskok. Severočeši se sice přihlásili do boje o první šestku až v závěru základní části, Votroci pro ně ale představovali ideálního soupeře. V nejvyšší české soutěži s ním padli naposledy na jaře roku 2011.

O úvodní slovo zápasu se přihlásili již ve druhé minutě hosté. Christian Frýdek poslal nadýchaný centr do vápna, ale hlavičku Matěje Valenty na poslední chvíli zastavil Pavol Bajza. O čtyři minuty později se na druhé straně blýskl skvělým zákrokem Olivier Vliegen, který vyškrábl na břevno střelu Matěje Koubka. Zápas se ve 32. minutě pokusil zvrátit Frýdek, avšak jeho pokus před vápnem skončil nad brankovou konstrukcí domácích. Do poslední akce prvního poločasu se dostal Daniel Vašulín, jenž si naběhl na krásný pas za obranu od Petra Kodeše a znovu se předvedl skvěle chytající Vliegen.

Fanoušci modrobílých dostali hned zkraje druhého poločasu důvod k oslavám. Ve 48. minutě překopl Valenta celou obranu Votroků a našel rozběhnutého Imada Rondiče, ten si míč šikovně zpracoval a poslal jej za Bajzova záda. Milionovou šanci ke zvýšení skóre dostal Ľubomír Tupta, ale tváří v tvář prázdné bráně neproměnil. Svůj další pokus už Severočeši využili. V 79. minutě rozhodčí nařídil penaltu a Olatunji nasměroval míč do pravého dolního rohu. Radost hostů trvala jen jednu minutu. Výborně zahraný roh si našel Kodeš a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Liberec závěrečný tlak domácích přežil a vybojoval si tři body.

Hradec tedy po dlouhých 12 letech ukořistil ligový triumf nad Libercem a přiblížil se nejlepší šestce. Základní část uzavře 30. dubna utkáním na hřišti Slavie. Severočeši ve stejný den přivítají Spartu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele