základní část, 23. kolo
05.04.2023 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Jablonec se se Slováckem rozešel smírně, Hübschman se stal nejstarším střelcem

Dohrávka 19. kola mezi Jabloncem a Slováckem neměla vítěze. Nabídla však alespoň zápis do historických tabulek. Středopolař domácích Tomáš Hübschman se totiž díky vyrovnávací trefě stal nejstarším střelcem v historii ligy. Po výsledku 1:1 zůstávají Severočeši v ligové tabulce na sedmém místě, hosté setrvávají o dvě příčky výš.

Úvod střetnutí vyšel lépe Jablonci. Již ve druhé minutě vymyslel Jovovič chytrý oblouček do pokutového území na volného Chramostu, ten ovšem trefil pouze prostor, v němž se pohyboval pozorný gólman Slovácka Nguyen. Následně se před pokutovým územím Moravanů opřel do míče Hübschman, jehož volej přistál na břevnu Nguyenovy svatyně.

Postupem času ovšem Severočeši přenechali iniciativu hostům. Jako první za Slovácko zahrozil Mihálik, jehož skákavou střelu vyrazil brankář domácích Hanuš. Ve 20. minutě už byli Uherskohradišťští velmi blízko skórování, nicméně Šašinka po centu Havlíka ze standardní situace hlavičkoval do tyče.

Ve 37. minutě už ale Na Střelnici padl první gól. Centr Reinberka nechtěně prodloužil na zadní tyč Král a zcela osamocený Kalabiška, jenž v průběhu první půle nahradil zraněného Doskiho, propálil Hanuše. Těsně před přestávkou mohl levý bek Moravanů skórovat znovu. Balón se k němu opět odrazil po pasu z pravé strany, tentokrát však Kalabiška nastřelil tyč.

Také vstup do druhého poločasu vyšel lépe domácím, kteří tentokrát byli za svou aktivitu odměněni gólem. Ve 47. minutě se k ráně zpoza šestnáctky dostal Hübschman, který vedle historického milníku zařídil Jablonci vyrovnání. Poté se dlouho čekalo na nějaké zajímavé momenty, vědět o sobě dávali především fanoušci Severočechů, kteří se často rozčilovali nad rozhodnutími hlavního arbitra.

Až s blížícím se koncem duelu se opět děly dramatické věci také na trávníku. Nejprve pálil domácí Polidar, jenž ale místo přihrávky na lépe postaveného Sejka netrefil bránu Slovácka. Moravané zase mohli rozhodnout v 89. minutě. Reinberk se postavil k přímému kopu, jenž Hanuš s vypětím všech sil vytěsnil na břevno, a uhlídal tak dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

1:1

Reagovat
kecipep

Doski dnes Odraschovi předvede svou kvalitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele