základní část, 23. kolo
12.03.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jakub Řezníček (© fczbrno.cz)

Teplice doma na Brno nevyzrály, v nastavení srovnal Řezníček

Jen pár okamžiků chybělo od toho, aby se Zbrojovka po dobrém startu sezony dostala do záchranářských potíží. Po Pleštilově trefě totiž v Teplicích skoro celý druhý poločas prohrávala, v šesté minutě nastavení se ale se spásou z pokutového kopu vytasil Řezníček.

Přitom v první půli měli Brněnští ze hry jednoznačně více. V rychlém středu prověřili Grigara na střídačku Řezníček, Granečný a znovu nejlepší střelec ligy, i v dalších momentech měli hosté hru pod kontrolou. Jenže kýžený gól z toho nevytěžili a po přestávce tak udeřili skláři.

Zaváhání obrany využil Dominik Pleštil, jenž se zmocnil míče a střelou ke vzdálenější tyči přinutil Berkovce kapitulovat. Srovnat krok mohl po třech čtvrtinách utkání Texl, avšak jeho rána z první letěla příliš vysoko.

Ve druhé minutě nastavení pak došlo v pokutovém území k souboji Chaloupka s Pachlopníkem, po němž se hráči Zbrojovky dožadovali penalty. Sudí nejprve jejich volání nevyslyšel, nicméně po zhlédnutí videozáznamů ukázal na značku ve vzdálenosti jedenácti metrů.

K balónu se postavil Jakub Řezníček a s přehledem proměnil na opačnou stranu, než skákal Grigar, čímž si připsal šestnáctý gól v sezoně. Brno se díky tomu drží v prostřední skupině, naopak Teplice jsou stále daleko za bezpečnou záchranou.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele