základní část, 28. kolo
22.04.2023 19:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Klokani zůstali hluboko za očekáváním. Sešívaným k první příčce pomohly výstavní trefy

Fotbalisté Slavie si v malém pražském derby v rámci 28. kola Fortuna Ligy jednoznačně poradili s Bohemians 3:0. Všechny góly padly už v prvním poločase, na rychlou úvodní trefu domácích nejprve krátce po půlhodině navázal krásným obstřelem navrátilec po distancu Peter Olayinka a poté také ještě hezčí ranou zpoza vápna David Douděra. Klokani se tentokrát na rozdíl od nedávného pohárového semifinále ve Fortuna Areně na odpor nezmohli, přesto mají již jistou pozici v nadstavbové skupině o titul. Sešívaní se skalpem rivala posunuli na průběžnou první příčku.

Červenobílí sehráli v minulém kole strhující derby na Letné, kde do posledních vteřin sahali po velkém triumfu, který by je býval vrátil do čela tabulky. Vlastní branka Aihama Ousoua však nakonec rozhodla o remíze, a Slavia tak vstupovala do reprízy nedávného pohárového semifinále s dvoubodovým mankem na Spartu. Stejně jako ve zmíněném duelu MOL Cupu nečekalo sešívané nic jednoduchého, neboť Klokani ze své skvělé formy nijak nepolevili a naposledy uštědřili čtyřgólový výprask Mladé Boleslavi.

Do Vršovického derby vstoupili lépe hráči v sešívaných dresech. Ani ne minutu po úvodním hvizdu poslal nebezpečnou přihrávku do vápna Olayinka, Mick van Buren ale neprostřelil hostující obranu. To už ale neplatilo ve 14. minutě pro Václava Jurečku, který neodmítl pobídku Lukáše Masopusta a z hranice pokutového území otevřel skóre zápasu. Z podobné pozice pálil o chvíli později i sám jubilant Masopust, který odehrál v sešívaném dresu 100. ligové utkání, mířil ale těsně vedle. Ve 31. minutě si zasekl míč opět na hranici vápna Olayinka a perfektním obstřelem navýšil vedení domácího týmu. O přesný zásah z nejdelší vzdálenosti se ale přihlásil o pět minut později Douděra, kterému sklepl míč na nohu van Buren a mladý záložník zamířil přesně k levé tyči.

Po změně stran už bylo na hráčích Slavie vidět, že se nepotřebují nikam hnát a snažili se především držet míč na kopačkách. To tak vedlo i k menším šancím Klokanů. V 52. minutě hlavičkoval po rohu David Puškáč, balon ale vysoko přeletěl branku Ondřeje Koláře, který na svém kontě stále neměl jediný zákrok. To samé platilo do 61. minuty i pro Martina Jedličku na druhé straně, poprvé si tak "sáhl na balon" až proti další střele Douděry zpoza vápna. Velkou šanci měl ještě v závěru Ibrahim Traoré, hostující gólman ale předvedl dobrý reflexivní zákrok proti jeho střele z bezprostřední blízkosti.

Slavia tak po dvou ztrátách konečně zabrala a díky zaváhání Sparty se dokonce vrátila na první příčku. Tu bude chtít uhájit v příštím kole, kdy 25. dubna sehraje duel na hřišti Baníku. Bohemka o den později zavítá do Zlína.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele