o 7. místo - semifinále - odvety
13.05.2023 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Liberec dal zapomenout na první zápas. Budějovicím rázně ukončil sezonu

Liberec se oklepal ze ztraceného zápasu v Českých Budějovicích a domácí odvetu naprosto jednoznačně ovládl. Slovan ještě do přestávky smazal jednobrankové manko a po změně stran si třemi góly zajistil postup do další fáze skupiny o umístění. Pro budějovické Dynamo naopak sezona skončila.

Před týdnem vsítili Jihočeši tři branky, na severu Čech ovšem mlčeli a spíše přihlíželi šancím soupeře. Do té první se dostal Olatunji, toho ovšem vychytal gólman Budějovic Janáček, jenž si poradil také s dorážkou Kozáka. Akce ještě pokračovala a Olatunji dostal po přihrávce od Mikuly druhou šanci, jenže trestuhodně přestřelil bránu.

Při další akci si tak Olatunji raději vyzkoušel roli asistenta a oslovil Kozáka, který z úhlu vypustil křižnou přízemní střelu, Janáček však zasahovat nemusel. Další ránu Frýdka zase strážce svatyně Dynama ukryl do rukavic. To se ale Janáčkovi o několik minut později nepodařilo při hlavičce Olatunjiho, kterou vyrazil jen před sebe. Dorážející Plechatý se však z gólu dlouho neradoval, neboť radost mu překazil Olatunjiho ofsajd.

Ve 38. minutě už ale Liberec zúročil herní převahu. Slovanu pomohl Janáček, jenž nechytil centr od rohového praporku. Následná střela Mikuly skončila po teči hostujících zadáků na břevně, poté ale už i silou vůle dotlačil merunu za brankovou čáru Kozák - 1:0. V závěru první půle mohl náskok Severočechů navýšit Pourzitidis, jenže po dalším rohovém kopu nemířil přesně.

Po přestávce se už ale domácí rozstříleli. V 66. minutě zužitkoval souhru, kterou započali Olatunji s Tuptou, zakončující Frýdek, jenž prostřelil Janáčka. Za dalších šestnáct minut skonči centr od Fukaly po teči Králika na zadní tyči, kde dopadl ideálně k Tuptovi. Slovenský fotbalista upravil zblízka už na 3:0.

Gólový koncert Slovanu ještě neskončil, neboť přesného zásahu se nakonec dočkal také Olatunji. Ten před svou trefou ještě jednou ztroskotal na Janáčkovi, v 89. minutě se ale přece jen radoval. Děkovat mohl především Tuptovi, který pláchl po levé straně a následně vyhledal Olatunjiho. Útočník Liberce nejprve trefil tyč a poté si nastřelil vlastní stojnou nohu. Přesto se balón dokutálel tam, kde z pohledu domácích měl skončit.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele